icon

Kde nájsť lacné bývanie?

dvanastka
17. sep 2022

Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ddaassuullaa
19. sep 2022

@dvanastka neutocila by som na uzivatelku, ktora upozorni, ze nie je vsetko tebou podavane priamociaro, ale hladela by som si vychovy deti. Naco je dobre vypisovat po nete? Ten cas venuj detom

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
enya00
19. sep 2022

@ddaassuullaa nie ospravedlnovat sa nebudem...aj tak je to cez, take nadavky na deti,tam teda zlyhala vychova a ,ze poriadne...akurat uz teraz si myslim,ze uz mali byt davno prec,v nejakom detskom domove....strasne vyrastat v niecom takomto,ani sa necudujem co z nich rastie...

natalienka12
19. sep 2022

@dvanastka Nie o tvojom porode, ale o TVOJICH detoch, aby vsetci videli ake deti mas. Nie su nesamostatatne, ale presne taketo!!!!

enya00
19. sep 2022

@dvanastka fuuu no,najskor som ta lutovala,ma to clovek tazke s takou chorobou,ale je nacase sa zamysliet...uz davno mali mat sudom zakazany styk s otcom...no ocividne ich ani ty nevies vychovat,toto sa tak zle citalo.Chudata deti,to ti nevadi co z nich bude?Ocividne by mali lepsie zazemie v detskom domove

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ddaassuullaa
19. sep 2022

@enya00 tvoje rozhodnutie, tiez o tebe vela hovori

enya00
19. sep 2022

@ddaassuullaa asi ano 😂

enya00
19. sep 2022

@zoro9836 poznam jedneho s touto chorobou,ked nebral lieky,tiez to bolo tazke,ale deti maju zlate vychovane...ale toto,to je strasne

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
prasiatko30
19. sep 2022

@zoro9836 uff tu je to tazke, podla tych prispevkov tie deti nemaju stanovene absolutne ziadne hranice - co s autorkinou dg nie je sa co cudovat plus otec nepritomny a s problemami😰. Stari rodicia maju zase dost sami so sebou nie to este s detmi co si robia absolutne co oni chcu a este aj nie su vobec samostatne. To je strasne, tu fakt silny socialny system a asi najlepsie nejaka pestunska starostlivost alebo teda DD

simca06022011
19. sep 2022

Ako dospelá osoba mas moznosti, mala si roky, vybrala si si a zijes tak ako chces. Tu sa aj tazko pise nieco, lebo zmena žiadna nebude. Vyhováraj sa, modli sa a nechaj dvoch sopliakov nech ti robia doma cirkus. Ako ich otecko. Budem sa opakovat, mala si sa rozviesť bez hlupych výhovoriek davno🤦🏻‍♀️ a riesit deti. Ich otecko kolko prispieva? Predpokladám ze nic moc. Deti mas drze nevychovane, nezodpobedne = puberta+vychova. Keby aspon tie boli v tej tszkej situácii normalne, pomahali alebo sa aspon slusne spravali... Raz by mi syn povedal nadavku a co by zažil, by nezabudol nikdy. Kludne by sa spakoval a išiel otcovi. vysvetlila si tym tvojim vykvetom v klude, ze takymto stylom skoncite na ulici a oni v detskom domove? Ci to je ich cielom? Ticho trpiet a cakat, to úžasných chlapov vychovas a vzor im tuez davas. A inak mozno predsa to bude ako som si myslela, ze s takýmto problemovym správanym a rušením kludu bude problém s bývaním.
A inak aku to rodinu v tej BA mas úžasnú, ked ti nevedia pomoct ani ta usmerniť. Bojis sa zmenit prostredie dvom nsvychovanym zasranom? Hned by boli na druhej strane krajiny a nie najdrahšie mesto, najdrahšie ubytovanie. Hrdit sa tym ze si Bratislavčanka. Ok bud. Len na zivot tam treba prostriedky.

maribell
19. sep 2022

@dvanastka naozaj sa čuduješ, že vás rodičia u seba nechcú? Po tom, čo sem pridala @natalienka12 z tých druhých tém nie je vôbec o čom. Pravdepodobne už rodičia nad vami zlomili palicu. Už majú svoj vek a potrebujú kľud a nie žiť v takom cirkuse. Ale chápem, mám skúsenosti so schizofrenikom a ten si tiež pravdu nikdy neprizná. Tak kľudne môžeš ďalej tvrdiť, že nevieš prečo vás nechcú a nevieš čo také si im spravila.
Aspoň že deti si rodičia berú na obedy, za to by si im mala byť neskutočne vďačná 🙏.
Rád si tu dostala až až a ja naozaj úprimne dúfam, že sa váš život zmení. Už len kvôli tým deťom.
Takže pekne si prejdi odznova celú diskusiu, a na každú jednu radu hľadaj možnosti ako by sa to DALO!! Nie dôvody prečo to nejde.

lenkadenisa
19. sep 2022

@natalienka12 by asi aj podpalili tú ubytovňu, ak by ich nechala samé doma

dvanastka
autor
19. sep 2022

@zoro9836 moje deti boli v DC minulý rok. Starší syn je introvert. U neho nemajú čo naprávať. Mladší je veľmi neposlušný. Ale až neskôr som pochopila, že je to tým nedávno diagnostikovaným ADHD.

dvanastka
autor
19. sep 2022

@zoro9836 hovorím, že sem mala hodiť skopírovať celú tú diskusiu. Rodičia môjho muža nemajú záujem si zobrať deti a moji sú už starí, nevládzu.

dvanastka
autor
19. sep 2022

@maribell od kedy spolupracujem s občianskym združením Návrat, tak nebola na nás ani jedna sťažnosť od susedov. Takže nechápem na čo bolo dobré kopírovať sem starú tému, keď táto mala byť o bývaní a nie o mojich deťoch.

maribell
19. sep 2022

@dvanastka z celej mojej správy si sa chytila iba tých starých tém? Tak ti to napíšem ešte raz.
Rád si tu dostala až až, takže pekne si prejdi odznova celú diskusiu, a na každú jednu radu hľadaj možnosti ako by sa to DALO!! Nie dôvody prečo to nejde.

kaktusik007
19. sep 2022

@natalienka12 je super ze si to sem pridala, ale aj tak som toho nazoru ze minimalne jeden ten tvoj prispevok bol urcite uz cez ciaru - vzhladom k diagnozam dotycnej. Ono niekedy si treba kusnut do jazyka a nereagovat, obzvlast, ked vidis ze fakt su tu psychiatricke diagnozy.

toto je potom tazko, najomny byt a asi ani socialny nebude, ved kto uz len by mal zaujem riesit potom konflikty. Ved aj ti ludia tam chcu normalne slusne byvat a nie mat za susedov takuto rodinu..

simca06022011
19. sep 2022

A ked uz sa tu oháňat diagnózou, treba sk uvedomit ze na zdravie aj psychicke a fyzicke, posobi okolie, zivot, vztah... Cize v podstate to ze si zaseknuta a citis sa emohuca v zlom toxickom manzelstve, s detmi si nevieš dat rady, stres a strach o strechu nad hlavou to ti ku kľudu vôbec ale vobec nepomaha a ani k nejakemu extra zlepšeniu. Mala som spolubývajúcu s myslím ze aj rovnakou diagnozou a okrem zopar excesov ked mala stres, bola v pohode a aj pracovala normlane. Netvrdím urcitr ze je to banalita ale musis proste ked nie od seba, tak zacat svojim okolim a čistiť to od tychto negatívnych vplyvov, myslieť na seba

simca06022011
19. sep 2022

A ze starsi je introvert? On je introvert a ja som kráľovná. Nadava ti, pluje na teba, vyhraza sa ze sa podreze a nemaju na ňom vo naprávat? To je dobry vtip.

krystofkal
19. sep 2022

Nechápem, ako môže žena, ktorej chlap takto moc ubližuje sa ho ešte vôbec zastávať a obhajovať jeho konanie. Ako silno sa musí vo vnútri seba o tom presviedčať

natalienka12
19. sep 2022

@kaktusik007 Po tých klamstvách, ktoré tu napísala, jej už neverím ani nos medzi očami. A vlastne, je mi úplne ale úplne jedno, ako žije, kde žije a či bude na ulici alebo vstane z popola a niečo urobí. Ale ja som vraj tá, ktorá "kúrim" Satanovi v pekle 😀 už dávno som sa tak dobre nepobavila. To, že ju neľutujem a neochkám, ako to má ťažké, tak som zlá? Pomáhať sa dá, ale tam, kde tá pomoc má význam, kde adresát si rady osvojí. Ale ona zatiaľ odbila každú každučkú radu, ktorú dostala.

napetra
19. sep 2022

@natalienka12 Úplne by som ti dala za pravdu, keby autorka bola zdravý človek. No ty vôbec neberies do úvahy, že autorka má ťažkú psychickú diagnózu a nemôžeš s ňou jednať ako so zdravým človekom. To je ako keby si človeku s amputovanou nohou radila ako sa má snažiť chodiť po svojich. To je trochu extrémny príklad, ale chcem tým povedať, že schizofrénia je neliecitelna choroba, aj keď pod liekmi niektorí fungujú dobre. Uvedom si, že autorka sa napriek svojej ťažkej neliecitelnej diagnóze, ktorá často ovplyvňuje jej správanie, sa snaží uživiť svoje deti, ľúbi ich, nechce ich stratiť. Jedným slovom bojuje s chorobou a s ťažkým životom.

abbey1
19. sep 2022

Och, toto som radšej ani čítať nemala. A koľko detí takto žije. Rodičia úplne mimo a z detí vyrastie s najväčšou pravdepodobnosťou to isté a bludný kruh sa krúti ďalej. Tragédia!

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
abbey1
19. sep 2022

@zoro9836 Moje porozumenie a empatia koncia tam, kde sa ublizuje detom.

lenkasarka
19. sep 2022

@zoro9836 radšej budem žiť vo svojej bubline. Tu už nemám snahu ,ani vedieť či vidieť, Chcela som volať známemu, ktorý má aj Ba voľný byt , ale ona má väčšie výdavky ako príjem. To by sa ešte dalo je to filantrop Akú debilku by som zo seba urobila,keby mu zavolám on jej byt prenajme len za náklady nič navyše a nakoniec sa budú na nich sťažovať ešte aj potkany v pivnici. 🤦‍♀️ Tu konci moja angažovanosť pomáhať neznámym

zoro9836
Odpoveď bola odstránená