Kde nájsť lacné bývanie?
Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.
Mám kamarát, ktorá mala diagnostikovaný paranoidnú schyzofréniu...bola na tom veľmi zle.Dlho v nemocnici, potom silné lieky ( presne ako ty uvádzaš stav...ako zombík).
Taktiež nežila s mužom ( inak ten bol najväčším problémom jej diagnózy).
No mala veľkú pomoc od rodiny.
Pomaly sa dala do kopy, našla si prácu ( ako opatrovateľka), rozviedla sa, potom sa vydala a porodila ďalšie dieťa.
Pokiaľ berie lieky( iba antidepresíva) funguje úplne normálne.
Držím palce, veľa ľudí má kadejaké diagnózy väčšinou pokiaľ sú pod lekárskym dohľadom a liečia sa, dokážu normálne ( viac menej ) fungovať v systéme.
@natalienka12
uz som tu pisala v jemnom duchu. Tak pre Teba a ostatne, ktore ju tu nechutne urazaju.
Ta vysoka skola ti nic nedala, co sa tyka ludskosti.
S tvojim stylom vyjadrovania ti nepomozu ani 3 tytuly pred a za menom.
V kazdom svojom komentari si vyjadrila svoju plytkost a ubohost. V tvojom pripade by som nenala nic proti, keby ti niekto len tak z chuti poriadnu plesti potej tvojej nechutnej nevymachanej papuli a dolame hnaty. Aspom by si nepisala take p…y. Ty nemas v sebe kuska ludskosti.
Ja ti prajem aby sa ti tvoje nechutne chovane aspom trojnasobne v zivote vratilo aj s urokmi k tomu.
@dvanastka tu môžu bývať aj rodiny s deťmi na istý čas, plus pomôžu Vám, čo ďalej.
@dvanastka a ešte by som skúsila prácu s ubytovaním, aj sa trebárs odsťahovať do iného kraja. Veď tu Vás nič nedrží... Ale to musíte zhodnotiť podľa svojho stavu. Možno by zmena prospela aj deťom.
@dvanastka lenže pred Bohom už nie ste manželia, už dávno, iba v právnom poriadku ste, ale pred Bohom nie
@ddaassuullaa
ahoj, je mozne ze sa podmienky zmenili? Alebo to zalezi od kraja? Moj stryko aj teta s detmi ziju v socialnom byte. Su manzelia. A teda nejak lacne tie socialne byty tiez niez nie su.
@layla123321 vďaka za kontakt. Ja už som písala a žiadala o pomoc aj úsmev ako dar. Vôbec mi neodpísali. Volala som aj do podporovaného bývania, ale tam zas nezoberú deti, iba mňa.
@zmrzlinka2021 pred Bohom sme manželmi práveže, kým neuznajú manželstvo za neplatné, čiže anuláciou. Teraz viacmenej akoby sme žili v odluke.
@layla123321 vďaka. Už veľmi dlho pozerám práce s ubytovaním, ale neúspešne. Všade potrebujú odrobiť minimálne 8 hodinové, prípadne 12 hodinové smeny, alebo na tri, štyri smeny, čo mi môj zdravotný stav ani okolností neumožňujú.
V Bratislave asi nemáš šancu. Koľko € máš invalidný? Išla by som na juh, alebo na východ do nejakého malého mesta/dediny.
@dvanastka Mám dve známe, ktoré sa sobášili v kostole a civilne sa rozviedli. Obidve chodia do kostola a prijímajú sviatosti, teda chodia na spoveď a prijímanie. Jedinou podmienkou je, že nesmú žiť s iným mužom.
Nie som v tejto oblasti odborník, ale poznám viac takých pripadov. Takže civilne by si sa mohla rozviesť, nemyslím anulaciu cirkevného sobáša.
@dominikamacakova invalidný mám 420€ do iného mesta si netrúfam ísť, kde nikoho nepoznám. Tu majú deti školu, ja lekárov, rodinu. Tam by som bola sama ako prst už úplne bez pomoci
@dvanastka t
S tým prijimom nemáš na výber
@dvanastka naozaj sú aj horšie veci, ale aj toto je veľmi zlé, tak niečo urob, inak aj deti skončia zle
@dvanastka nie je to tak, už ste si cudzí ako s hocijskym iným človekom. Aký je rozdiel medzi vami a rozvedeným párom? No žiadny, iba úradný papier. Manželstvo je vzťah, rozhodnutie milovať je a starať sa, nie žiť oddelene.
@dvanastka z domova pre každého sa určite ozvú, reagujú aj na emaily, ale je tam aj tel číslo. Netreba sa nechať odbiť, bude dobre.
@svetlonos Pre teba aj vsetky ostatne, ktore ma tu dourazali, ze som vraj urazila deti si precitajte jej prispevky v inej teme…14 rocny vytiahol nozik a zahnal sa na mamu, ze ak nezapne wifi tak sa podreze…obaja uz boli v diagnostickom centre a decka aj muz alkoholik jej vulgarne nadavaju a ona sa iba modli za nich. Ten starsi odhadujem zacne striedat pobyt v takom zariadeni, kde su klucky len zvonku..
@natalienka12 no ty kokos akože waw... a ešte si ich zastáva 😔 výchova 0 bodov
@natalienka12 som zvedava, ci sa damy ospravedlnia🙄 alebo budu hrat mrtvych chrobakov
@ddaassuullaa a autorka kopírovacie! nechápem na čo je toto dobré? Pridávať sem príspevky z inej diskusie? Rovno ju sem mohla okopírovať celú. 🤦 Fakt choré hlavy podaktoré. Nemáte asi čo robiť. Strašne sa musíte nudiť.
KOPÍROVAČKA tam malo byť......
@natalienka12 nechceš sem hodiť aj tému ktorú som písala pred 15 rokmi o mojom pôrode? 🤣

@zoro9836 preco by nemohli ID kludne moze mat aj vyssi preco nie