icon

Kde nájsť lacné bývanie?

dvanastka
17. sep 2022

Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.

mamamia80
19. sep 2022

@dvanastka tu sa normalnej odpovede nedockate, skuste azilovy dom alebo popytat sa reholnych sestier ci nieco nevedia....ale v prvom rade azilovy dom....pripadne cerveny kriz alebo nieco take....teraz vsetko ode hore a najst lacby podnajom je tazko...keby ste mali este jedno dieta da sa s niektorou matkou dohodnut na spolocnom byvani alebo potom pohladat matku s dietatom na spolocne byvanie....ale lacno nic nezozeniet....v tomto pripade bid polovicny uvazok, pracu na doma ze obcas by ste sli len do kancelarie alebo raz, dva krat do tyzdna podla dohody.....co sa tyka ostatnych furii cobtu pisu nezmisly ako vsetko ode nevsimajte si....tiez som matka autistu nedoslychaveho a mensieho s castymi chorobami a hlavne po ockovani....viem co je to ost do prace a na zaver vam daju vypoved....nie kazdy ma moznost aby mal kto varovat deti....len namyslene a sebecke to nepochopia lebo maju vsetko na zlatej tacke....vela stastia

lenkasarka
19. sep 2022

@zoro9836 koľko je pár eur , keď 6000 je jej malo? Nemienim mrhať časom, energiou a už vôbec nie vyhadzovať zarobené Eura. Pretože každá pomoc v tomto prípade je márna. Jediná jeden nie a to je datovať vlastne bývanie. Možno je to dôsledok choroby, ale ja sa skôr prikláňam k inej možnosti, ale tu si nechám pre seba.

lenkasarka
19. sep 2022

@lenkasarka jedna* datovať jej*

lenkasarka
19. sep 2022

@lenkasarka no ale 🤦‍♀️ Darovať *

simca06022011
19. sep 2022

@mamamia80 ked vytiahnem iba jednu drobnost: kto pojde byvat do jedneho s dvoma nevychovanymi chalanmi? a mamou co sa ticho prizera? nejaka matka bude vychovavat v takejto atmosfere este svoje dieta?
no treba ruzove okuliare dat dole, tu sa stane ze zeny dobre poradia, ale su momenty ked nie je ani co poradit ani ako pomoct a naozaj sa clovek ak rozculi. Su proste situacie, kde to bez zmeny nejde. Ale samozrejme, vsetci su tu furie, namyslene a sebecke :D jedna vec je mat postihnute deita, chore dieta, druha vec je mat nevychovanych pubertiakov, to nie su male deti, chore, postihnute atd ze by potrebovali starostlivost 24/7. V jednej sprave ona napise ze je problem, nemozu ostat doma, lebo si nenavaria a nasledne v dalsej napise, ze vlastne ona ani nevari im lebo nezjedia to a potoms om uz radsej ani necitala.
Su ludia dobrosrdecni, kt. pomozu, zbierky su vsade, len treba realne sa pozriet na to, kde to ma zmysel. Kde vyzbierane tisice napr. chorym detom, rodinam v nudzi pomozu naozaj zacat tej rodine a vtedy to ma zmysel.

lenkasarka
19. sep 2022

@mamamia80 prosím ťa. Toľko normálnych odpovedi aj rad tu dostala, len by si si to musela celé prečítať.

dvanastka
autor
19. sep 2022

@simca06022011 máš to nejaké domýlené s tým čítaním. Ja im varím. Starší syn zje všetko čo navarím. Mladší nechce jesť skoro vôbec nič. Od KC mi vôbec nechce jesť mäso.

natalienka12
19. sep 2022

Nuz, takto to dopadne, ked “Satan, co prvy kuri v pekle” stupi na otlak hlboko veriacej klamarke, ktorej vlastny muz aj synovia vulgarne nadavaju a starsi syn vytiahne pod vyhrazkou, aby zapla wifi velky noz. Klame, ze ich za chvilu vyhodia z ubytovne, lebo tam mozu byvat len 5 rokov. Ale v inej diskusii uviedla, ze ich vyhadzuju pre jej nevychovanych spratkov. Ale ved to je normalne, pojde si klaknut do kostolka, vyspoveda sa a pojde na “prijimanie” a bude jej odpustene.

lavender273
19. sep 2022

@dvanastka
Aby sme si zrekapitulovali tuto diskusiu, co si si z nej vzala k srdcu?
Len tak zhruba, akymi malymi krokmi by si si vedela pomoct do buducna?
Lebo sa mi zda ze reagujes na nepodstatne veci, a na podstatne len bud ako sa neda alebo nereagujes. Rád si tu dostala veľa od ktorých by si sa mohla odrazit.

dvanastka
autor
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dvanastka
autor
19. sep 2022

@lavender273 čo som si z tejto diskusie zobrala si nechám pre seba. Ale jedno som si zobrala, že svet je plný veľmi zlých ľudí, čo sa tu pekne prejavilo. A je len pár ľudí, ktorí majú srdce na správnom mieste.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dvanastka
autor
19. sep 2022

@zoro9836 vieš akú radu mi dáva psychologička ku ktorej deti chodia? Je mi z nej zároveň smiešne aj do plaču. Že mám všetko ich konanie pomenovať vetou: vidím, že sa hneváš, vidím, že...., Vidím že, vidím že.....akože super pomoc že? On mi povie nadávku a ja mu ako debil na to poviem, vidím, že....asi taká je psychologická pomoc.

lavender273
19. sep 2022

@dvanastka svet ma aj velmi vela dobrych ludi.
Kazdopadne ti drzim palce nech sa ti podari poriesit vasu situaciu.

dvanastka
autor
19. sep 2022

@lavender273 ďakujem. Dali mi tu nejaké kontakty, tak budem skúšať

dvanastka
autor
19. sep 2022

@dvanastka alebo poviem so zlomenou nohou. Vidím, že si ma kopol. Alebo sa bijú a ja poviem, vidím, ze sa bijete. A to mi akože ako pomôže situáciu vyriešiť, keď to pomenujem čo robia?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
19. sep 2022

@dvanastka vsetko sa da, len treba chciet. Ked sa ti nepaci tvoja psychologicka, tak ju zmen. Tak skusaj, pevne verim, ze sa ti nieco podari vybavit 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dvanastka
autor
19. sep 2022

@zoro9836 ok. Len mne to moc zmysel nedáva. Pomenovať to čo robia. Veď sú není blbí aby sa neuvedomovali čo robia.

lenkasarka
19. sep 2022

@zoro9836 neradim jej veľmi dobre. Na deti netreba ani výčitkami ani vydieraním, ale chapem snažíš sa pomôcť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dvanastka
autor
19. sep 2022

@zoro9836 ja sa im snažím vysvetľovať, ako môžu skončiť, ale im ako by to bolo jedno, resp. Asi sú si vedomí toho, že ich vždy niekto zachráni a neskončia v domove. Preto si ku mne tak dovoľujú.

lenkasarka
19. sep 2022

@dvanastka metódu ktorú ti radi psychologicka používa Thomas Gordon vo svojej knihe. skús si prečítať knihu výchova bez porazených. Je to veľmi dobrá kniha. Nemáš och konanie pomenovať vetou. Ty sa ich máš pýtať. Napr. Vidím, že si nahnevaný, chceš sa o tom porozprávať? Atd. A rozvíjať komunikáciu s deťmi

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dvanastka
autor
19. sep 2022

@zoro9836 no keď sa mladšieho syna opýtam koho z rodiny ma rád, tak vždy povie iba mojich rodičov a podľa nálady svojho otca. Mňa radi asi nemajú a to pre nich robím aj nemožné

dvanastka
autor
19. sep 2022

@lenkasarka o rozvíjaní vety mi nehovorila nič psychologička a ani by mi to rozvíjanie neišlo. Neviem čo by som k tomu ďalej povedala. Niesom až tak zdatná v takej komunikácii

lenkasarka
19. sep 2022

@dvanastka ešte si to ani neskusila a už si to zavrhla. Thomas Gordon bol nominovaný na Nobelovou cenu. Snáď ten človek vie čo píše, ale keď nemáš ani najmenšiu snahu tu fakt končím. Tebe niet ani rady ani pomoci

dvanastka
autor
19. sep 2022

@lenkasarka čo som neskusila? Skúšam to nonstop a nedáva mi to význam. Pomenujem že vidím, že niečo robí a ďalej to hasne, lebo neviem čo k tomu mám ďalej hovoriť. Čo nechápeš, čo píšem?