Kde nájsť lacné bývanie?
Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.
@natalienka12 a väčšina debilných detí sa rodí práve vysokoškolsky vzdelaným ľuďom som minule čítala.
@pallacinka29 lenivá som nikdy nebola, niesom a ani nebudem. Nemýlíš si náhodou lenivosť s iným problémom? Mojej rodine už lekári veľakrát vysvetľovali, že neide o lenivosť a takisto to nepochopili. Lekár povedal, že pri niektorých ľuďoch je zbytočne vysvetľovať. Že je to ako hrach o stenu hádzať
@autorka rovno sem daj teda číslo účtu, nech ti poposielame peniažky, keďže žiadne riešenie nie je pre teba dosť dobré 🤦🏼♀️
Boze zeny, tolko zloby a nedostatku empatie pokope som uz davno nevidela. Kam sa podeli vsetky absolventky VS studia v odbore socialna prace, ktore nase skolstvo chrli ako na pase? Ked nema kto poradit socialnym pripadom v nudzi? Socialna siet v tomto state je nastavene katastrofalne. Hlavne ze mame peniaze na populisticke a neadresne plosne balicky pomoci. No comment.
Autorka: zial s byvanim ti neviem pomoct, skus sa opakovane obracat na magistrat aj mestsku cast. Ak treba, medializuj svoj pripad, mozno to pomoze rozbehnut vela veci. Alebo sa obrat na Ministerstvo prace, soc. veci a rodiny. Vyuzi bezplatnu pravnu poradnu a porad sa ohladom zrusenia bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov. A skus si najst inu brigadu - lepsie platenu, idealne s moznostou stravy - napr. pomocna sila v kuchyni.
@kp7333 vďaka za jeden z mála normálnych príspevkov. Je k veci. Ostatné primitívky niektoré si sem prišli asi liečiť svoje komplexi. Nikdy nepochopím väčšinu ľudí a už sa ani nechcem snažiť chápať, kde toľko krutosti a zloby sa v jednom človeku môže nájsť? Toľko hnusu a irónie a ponižovania, čo jedna žena zo seba vychrlí. Je mi zle na vracanie, takisto do plaču z niektorých tu. By som sa hanbila sama za seba spomínať tu, že mám vysoký školu a chovať sa arogantne. Tá žena určite bude prvá, ktorá bude kúriť a pomáhať samotnému Satanovi v pekle. Chvála Bohu, že som si nespravila vysokú školu. Možno by som neriešila teraz bývanie, ale problém, ako sa chovať k ľuďom, čo je základ, ktorý očividne mnohí postradajú.
@dvanastka "Chvála Bohu, že som si nespravila vysokú školu." to čo je za poznámku? ty ozaj nie si v pozícii ďakovať za toto keďže o rok a pol skončíš pod mostom a deti v decáku 🙈
@zuzanka.zuzu to bola poznámka na margo tej osoby, ktorá sa tu vystatovala že má vysokú školu, ale v hlave má nasr...até
@dvanastka prepáč, môžeš napísať, čo si si od tejto tímy sľubovala? Je hádam jasné, že k vlastnému bytu sa nedopracuješ, v BA ani k lacnému podnájmu. Na absolútne všetko máš milión výhovoriek, ale s takýmto prístupom skutočne skončíš v tom lepšom prípade v azyláku, v tom horšom na ulici a deti v DD. Chápem, že to máš ťažké, ale zmeniť to môžeš jedine ty. Máš internet, vyhľadaj a obvolaj všetky ubytovne v okolí, máš ešte relatívne dosť času, hľadaj aj mimo BA, o rok a pol budú deti zase o niečo staršie, samostatnejšie. Nie si sama s deťmi, ktorá má zdravotné problémy
@kp7333 aka medializacia? Medializovat moze niekto, komu sa deje krivda a je to dokazatelne. Tu vsak nevidim ziadnu krivdu, len neochotu riesit existencny problem. Pani velmi dobre vie, ze ak ma dostat socialny byt, musi byt rozvedena. Najomne byty myslim si moze zabudnut, ak doteraz nedostala, jej zdokladovatelny prijem nebude stacit na pokrytie najomneho. A ludia si podla mna uz sakra dobre premyslia, ci budu svoje peniaze rozhadzovat na niekoho, kto nechce realne svoju situaciu riesit
@elizabet173 sľubovala som si, že mi niekto poradí k veci, že kam sa mám po tom roku a pol podieť s deťmi. Mne je nad slnko jasné, že sa k vlastnému bývaniu nedopracujem. Je mi to jasné už niekoľko rokov. Ale kam teda ísť?
@zoro9836 ona vnima velmi dobre, uvedomuje si, ale nie je ochotna ani o krocik posunut svon stereotyp. Chce rady, ma ich. Tak jej napis ty - k socialnemu bytu sa dopracuje jedine rozvedena zena🤷♀️ vybavene. Najomny v BA? V dohladnej dobe urcite nie
@ddaassuullaa neviem o žiadnej takej podmienke, že by som musela byť rozvedená, aby som dostala nájomný byt. To je dobrá kravina, čo ste napísali. O ten nájomný byt sme si žiadali ešte pred 7 rokmi, keď sme s mužom bývali u mojich rodičov spoločne. A môj príjem je dostačujúci k nájomnému bývaniu. Inak by som si o neho nemohla požiadať.
@dvanastka Choď hlavne na súd, podaj o rozvod a daj si určiť alimenty. A radím Ti odísť do menšieho mesta, pripadne na dedinu, kde je bývanie lacnejšie. Práca Ťa v Bratislave nedrží a stratiť nemáš čo. Brigádu nájdeš všade.
Pripadne, sklopiť uši, zahryznúť si do jazyka a poprosiť o pomoc rodičov. A 15-ročného treba naučiť fungovať adekvátne k jeho veku. Už môže pomôcť aj v domácnosti aj s bratom.
@heleninamama už asi tretíkrát píšem, že výživné mi muž už asi tri roky platí.
@dvanastka socialny mas narok ked si rozvedena. Je to.tam napisane jasne. Ten ziskas skor. Najomny aj nerozvedena, ale ten neverim, ze v dohladnej dobe dostanes, zo 62.miesta? Take byty si ludia len tak nepustia a uz vobec nie v BA. Tadialto cesta nevedie
@natalienka12 ano, mozno zacala urazat prva, ale ona ma psychiatricku diagnozu. To, co si jej napisala ty, uz naozaj bolo cez ciaru.
@ddaassuullaa neviem o žiadnej takej podmienke či už na sociálny, alebo nájomný byt, že by som musela byť rozvedená. Je to čistá blbosť.
@zoro9836 poberám už cca tri roky výživné na deti aj na mňa. Zvýšenie výživného, na to musí byť nejaký podstatný dôvod. A ten nastane až budúci rok, keď pôjde starší syn na strednú školu. Ale aj tak neviem, či pochodím, lebo ako som už spomínala, muž dal k 1.7. výpoveď a teraz má len brigády.
@kaktusik007 niesom si vedomá toho, že by som tu niekoho začala urážať ako prvá. Nemám to v náture, ale ak už niekto do mňa skočí, vraciam to aj s úrokami.
@dvanastka Prepáč, ale dobrovoľne si si vybrala životného partnera, dobrovoľne s ním zotrvávaš v nefunkčnom zväzku? Takýmto ľuďom si zaslúžia nájomný či sociálny byt?
Alkoholik si preserie vlastný život, ani vlastné deti ho nedokážu presvedčiť, aby sa o je riadne staral a zrazu ma štát či samospráva suplovať úlohu rodičov.
@dvanastka dostala si tu výbornú radu, že ako rozvedená s deťmi máš oveľa väčšiu šancu na sociálny byt, teraz si posudzovaná ako vydatá, ktorá má manžela. Tiež manželove dlhy sú aj tvojimi dlhmi, skutočne nie si v situácii, že by si mohla pozerať na to, že ste sa brali v kostole, tak sa nebudeš rozvádzať
@elizabet173 Presne tak! V prípade akýchkoľvek dlhov či exekúcii môžu na nájomný byt zabudnúť.

@nikuskakri Ona zacala urazat prva.