Kde nájsť lacné bývanie?
Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.
Tu uz mala davno socialka zakrocit a zo rat to obe deti lebo ty z nich robis to iste co si ty.....a 15r chlapec aby si do prdele nevedel ani v kanvici zohriat vodu a zaliat vifonku tak to uz je vrchol nieto este prazenicu spravit vratane toho ze si vonku nevie ani len zmrzlinu vypytat a ty ju musis za neho pytat to uz je moc 🤦
Omielas tu sustavne ake to mas tazke, 9r decko ti vypadlo z okna viac jak 3 roky dozadu a bojich sa oboch nechat doma samych ked pte boha nevedia ani sporak zapnut 🤦....vies ze chlap narobil dlhy a ani za nic sa snim nechces rozviest lebo bojis sa ze ta sam lord Satan privita v pekle za nedodrzany slub spred fafara v kostole 🤦 by ma zaujimalo ci budes potom rafs ked tvojich synov ked budu dospely budu nahanat za tvojho uzasneho manzela exekutori takze toho by si si sa skor mala bat a nie tu furt vymyslat ako sa co neda.....ini ludia nemaju ruku, nohy, na jedno oko slepy, crohnovu chorobu a boh vie co este zatnu sa ak chcu vobec v tomto svete prezit a teba tu taha spat ......tuto teda cisto schyzo na vine nebude ale kopa vyhovoriek v prvej linii, preto zrejme aj tvoji rodicia od teba dali ruky prec
@dvanastka mala som pre teba pochopenie - ale ano, prvy krok je rozvod. Je jedno, co si napisala do ziadosti, stale ste posudzovani spolu s manzelom. Ty sa rozviest musis, ak to chces naozaj riesit… zrusenie BSM nestaci. Rozvod, ziadost o SOCIALNY byt a budes v poradovniku dost vysoko vzhladom na ID, nezaopatrene deti a situaciu. A pozor, ak ste si narobili s manzelom dlhy aj na meste, nedostanes nic, nie to najomny byt…
@natalienka12 ty si teda riadna chudera a mas v tej hlave teda riadne n*****e a mozes sa ohanat vysokou skolou kolko chces...takto niekomu este aj deti dourazat....teraz sa citis lepsie,lebo si niekomu nalozila?Mas byt teda na co hrda
@zoro9836 zvýšené náklady na život sú neustále pri tom zdražovaní. Ale keď som nepochodila ani vtedy, keď som z KC prišla do ubytovne a povedala som, že sa mi strojnásobilo nájomné, tak mi to zamietli, lebo že to by ľudia pri každom presťahovaní sa žiadali o zvýšenie výživného a toto nieje dôvod na zvýšenie. Takže tak.
@dvanastka jedno nechapem - preco sa tak strasne bojis rozvodu ked cirkev civilny rozbod neuznava a pred bohom budete stale svoji 🤷♀️Vsak ty sa nehodlas znovu vydavat a ak tak vy by ste mozno aj cirkevnu nulitu ziskali - lebo ak ta tvoja schizofrenia je dedicna a uz si mala nejake priznaky pred uzatvorenim manzelstva ale on o tom nevedel, pripadne on chlastal pred manzelstvom a ty si otom nevedela tak by ste mohli byt v klude aj po cirkevnej stranke ale musis to zacat hybat
@dvanastka to je absolutne jedno....ma 15r snad citat a chapat vie ze ma jest veci len bez laktozy a lepku? Internet vidiet ze tiez mate takze nemyslim ze je to az tak tazke ale zjavne pri tvojej vychove si chudak 15r chlapec nevie nielen spravit ale vobec i co i len kupit dajme tomu bezlepkove pecivo
@prasiatko30 ak naberiem psychickú silu, pôjdem do tej anulácie. Ale je to pre mňa veľmi, veľmi psychicky náročná záležitosť. Takisto ako civilný rozvod. Pretriasajú sa tam totiž veškeré veci, na ktoré by som najradšej zabudla a nie ešte si ich pripomínať. Mohol by sa mi z toho zhoršiť zdravotný stav a neviem, či by sa mi z toho podarilo ešte vyhrabať aspoň tak, ako som teraz. Okrem toho, ak by som sa iba rozviedla, bez anulácie, už by som nemohla ísť na prijímanie, tak preto.
@dvanastka prepáč, ale ty si vôbec, ale že vôbec neuvedomuješ, že ty tie dlhy ako vydatá žena práveže máš. Všetky dlhy tvojho manžela sú aj tvoje a keby sa vám nebodaj niečo stalo, budú aj vašich detí. Ďalšia vec, tvoj syn bude mať 15, opakujem 15 rokov. Preboha môj má 12 a nejaké základné veci na jedenie si vie pripraviť. Na internet očividne prístup máš, tak ak nevieš ani ty variť, tak šup naň a googli nejaké jednoduché recepty a učte sa, aspoň budete mať spoločne strávený čas. Ďalšia vec, nevie ustrážiť 9-rocneho brata a vypýtať si zmrzlinu, to vážne? Hlavne, že chce ísť na brigádu (a to ako dokáže, keď zmrzlina je problém?) Aj môj syn je hanblivý, ale ja mám skôr pocit, že ten tvoj využíva to, že vie, že im vždy všetko nachystáš pod nos. Snažím sa ťa pochopiť, poznám viac ľudí s tvojou diagnózou, ale tvoje odpovede sú naozaj len o tom, ako sa nic nedá, myslím, že ani z jednej rady si si nič nevzala a to sa ti niektori ľudia fakt snažili pomôcť
@dvanastka ale proces anulacie nemozes zacat pokial nie si rozvedena. Pokial nie si vo vztahu s inym muzom taknormalny knaz tanecha aj ist k prijimaniu asiby sisimala pohladat aj empatickejsieho knaza
@dvanastka mam radu presne usitu pre teba. Ziadna rada od mnohych zien ti nebola dobra, nakoniec ju vies aj sama. Dolezite je pre teba prijimanie, tak tam hladaj riesenie, v cirkvi. Urcite ti cirkevna charita pomoze najst vhodne byvanie.👌
@dvanastka nerobit veci za nich 🤔
@ddaassuullaa ok. Vďaka. Ja čítam každú radu, len nie každá mi psychicky robí dobre.
@prasiatko30 a čo by mi tí exekútori akože zobrali, keď nič nemám? Deti?
@dvanastka Lenže ty máš dlhy tiež, pretože jeho dlhy sú aj tvojimi, kým ste manželia a nie je zrušené BSM. Ja som veriaca, poznám desiatky kňazov a žiadny normálny by ťa neodpinkol s tým, že modli sa za muža a koniec. Ty sa bez problémov rozviesť môžeš, pred štátom budeš rozvedená, posunie ťa to aj vyššie v poradovníku. Pred Bohom budeš stále vydatá. Ty sa predsa nerozvedieš kvôli inému chlapovi a vzťahu, ale aby si právne ochránila seba a deti. Keď tvoj muž prestane piť = pominie dôvod rozvodu, tak sa k sebe môžte vrátiť a vaše manželstvo bude pokračovať (pred Cirkvou myslím). Chápem, že si chorá, ale v tomto rozmýšľaj rozumovo a poraď sa s nejakým skúseným kňazom.
Druhá vec, to že si Bratislavčanka, vieš koľkí sme museli z rodného mesta kvôli práci, bývaniu? Proste pozeraj ubytovne aj inde.
Tretia vec, najvyšší čas naučiť variť seba aj deti. 15 ročný neexistuje, že to nezvládne. Ja som v 12 rokoch varila a piekla. Praženicu, šalát (bez paradajok), cestoviny, ryža - to zvládne aj ľavý.
@nekonecna_katastrofa ok. Vďaka.
@dvanastka ako? Dám ti návod: nenakup, neuvar..tvár sa ako ti je zle, ako nevládzeš, popros staršieho, či by mohol zbehnúť do obchodu to a to kúpiť, ďalší deň, keď už ti bude akože akotak lepšie, či by ti pomohol pripraviť povedzme cestovinový šalát a pod (samozrejme z toho čo môže) a zistíš, že vôbec nie je taký neschopný ako si myslíš, on je len proste rozmaznaný
@dvanastka Môžu ti nechať len životné minimum. Potrebuješ nájomný či iný byt. Myslíš, že v prípade dlhov ti ho niekto dá? A čo deti? Stále vám bude stačiť minimálny príjem? Daj si poradiť a mysli asponna dobro deti. Choď za sociálnou pracovníčkou, všetko ti vysvetlia. Aspoň im uver!

@abbey1 áno dobrovoľne som si ho vybrala, ale ani som len netušila, že bude alkoholik. Zotrvávam, lebo som dala sľub pred Bohom. Nežijeme spolu však 7 rokov. Možno keby som bola zdravá, tak ho kopnem po prvej urazke do riti, rozvediem sa a žijem ďalej. Ale mám to v sebe inak. Ťažko sa to vysvetľuje. Veľmi sa bojím rozviesť kvôli tomu, čo som v mojich stavoch zažila, videla, počula.