icon

Keď manžel nepomáha

lucyls
16. jún 2016

Dobrý deň,
veľmi by ma zaujímali názory a skúsenosti ostatných mamičiek, kedže mam prvé dieťa a s manželom sme svoji iba rok a pol. V podstate som zistila, že odkedy sa mi narodila malá nič nestíham,pretože ju vychovávam a starám sa o nu prakticky sama. Manžel mi s nou nepomáha. Naša malá bude mať už rok ale do dnesného dňa ju nevie okupať, nenakŕmi ju, neprebalí (zvlášť ked je pokakaná lebo to sa mu hnusí), keď plače v postielke nevšíma si ju,podla neho je normálne že vreští, vraj každé dieťa vreští (pritom vo väčšine týchto prípadov ide o hlad alebo prečúranu plienku). zistila som že už rok odkedy sa narodila malá moj deň vyzerá úplne rovnako, proste každý deň ten istý ritual. Nemám vobec čas na veci ktoré som mala predtým rada, to je pochopitelné ked sa žena stane matkou, ale je normálne aby ste nemali aspon dve hodiny týždenne pre seba? Pomáha Vám manžel s detmi? Môžete si aspon odbehnuť kaderníkovi na 15 minutove podstrihnutie vlasov alebo nebodaj s kamarátkou na kávu? Som už skutočne zúfala, cítim sa ako slobodna mamička, vždy som si myslela že ked su rodičia dvaja tak by sa mali pri staraní o dieťa striedať,ale toto je ako nočná mora. Som psychicky zničená a vyčerpaná, nevládzem už absolútne nič spraviť a ráno sa mi nechce ani vstávať z postele...ved načo...zase to isté dokola..Rozmýšlam nad rozvodom, pretože toto "spolužitie nikam nevedie, my ako manželia ani nežijeme, nehovoriac o tom že on sa vobec nechova ako otec...Keď mu poviem že nemám vobec cas na nič tak mi odvrkne že ani on...neviem čo robiť, je to normálne že sa jeden otec takto chová? Myslím že to dieťa si takúto ignoráciu a nezáujem z jeho strany nezaslúži, nechcem sa dožiť dňa kedy si začne uvedomovať veci a opýta sa ma prečo hu jej otec nemá rád.

charlie1980
18. jún 2016

@mijo53 Poradte, ako motivovat chlapa, aby prispieval 😀 Prip.ako motivovat chlapa (kedze ja prave nemozem a ani nechcem) k tomu, aby upratal (minimalne po sebe na zaciatok). A hlavne, poradte, ako motivovat tuto zdemotivovanu zenu zo strany jej manzela 😀 Ako by ste riesili, ked sa vrati z porodnice a doma chliev. Ako ho teda motivovat?

nyusika
18. jún 2016

@mijo53 prdeli barani ho treba učiť.
Hentakého lenivého osa treba do tojášov nakopať a poslať naspäť k mamičke.
Pretože keď toto ma byt vzor pre dieťa, tak ďakujem pekne.

kubkovamama
18. jún 2016

No.. nečítala som všetko.. ale základ od pisateľky vo mne budí dojem, že chlap jednoducho nechce, nemá záujem, je mu to jedno.. Z vlastnej skúsenosti, ked chlap so svokrou odo mna vyžadoval všetko aj čo nebolo treba- je strašný pedant, išlo ma poraziť, nevládala som atd. ma to po pár rokoch tak seklo, že scéna ktorá nasledovala ho takmer zložila. Odvtedy pomáha doma viac-menej sám od seba. Zistil, že je to lepšia možnosť pre všetkých ako ma nechať s deťmi odísť. Písala som tu do viacerých tém, donedávna to bolo u nás fakt ťažké a baby tu mi radili jednoducho sa vzoprieť, neustúpiť. Poriadne nahlas a kludne sa prestaň ovládať, bud na to zaberie a ak nie vykašli sa naňho, každá do jednej sa dokážeme postarať aj bez chlapa. je to iste aj o láske, ale ak už ani to nie je k tomu všetkému čo ťa zožiera... nemá to zmysel.

slivka3
18. jún 2016

@mijo53 Veď to,ze on musí chcieť,ale očividne nechce a zakladateľka uz nemá asi trpezlivosť,ja by som tiež uz nemala,raz ked bol tak vychovaný ,uz sa bude veľmi ťažko meniť ho,nevravim že to nepôjde,ale určite veľmi pomaly a na to by nervy ja osobne nemala a hlavne keď sa dokážem uživiť a postarať sama ako zakladateľka,nie kazdi je tvor trpezlivi.

trdelnik234
18. jún 2016

@mijo53

Aj v tomto ti dam za pravdu.
P.S. V modlitbach myslim na vsetky nestastne rodiny, v ktorych vyrastaju deti. Aj na tu autorkinu.

mijo53
18. jún 2016

@trdelnik234 Ježiš povedal: "Lebo kde sa dvaja alebo traja zhromaždili a modlia v mojom mene, tam som medzi nimi.

mijo53
18. jún 2016

@charlie1980 Keď Ty práve nemôžeš a a ani nechceš, tak to je Tvoj problém - tu pomôže samo motivácia. Choď si kúpiť novú kabelku napr. Tu "nemôže" znamená, že nemá podmienky, napr. chceš sa okúpať vo vani, ale nemáš vaňu iba sprchu a keď nechceš, tak spomínaná samo motivácia

Príslovie hovorí: "Ak si hladný, nedám Ti rybu, ale naučím Ťa ryby chytať"
Odporúčam prečítať praktickú príručku na zlepšenie partnerských vzťahov /aj na internete nájdeš/
Auto:r John Gray, PH.D - Muži sú z Marsu, ženy z Venuše

charlie1980
18. jún 2016

@mijo53 Ale v tom pripade ju doporucte zakladatelke, Ale mozno mrknem na to aj ja, mozno sa nieco priucim, ak by bol moj vztah v troskach (to myslim teraz vazne) Nemal by sa v tomto pripade samomotivovat muz, kedze zakladatelka nasla riesenia, lebo aj chcela ?

mijo53
18. jún 2016

@charlie1980 možno autorka číta diskusie, tak si to prečíta, ale Ty si ma pýtala, tak som zaslala Tebe.
Pre autorku odkaz, dobrý darček na jeho narodeniny, alebo pod stromček a nech si čítajú obidvaja, najlepšie pri kávičke

petra3312
18. jún 2016

@mijo53 ta ideologia ma tolko zadrhelov...ja napr. teraz musim ist cikat...a predstavte si, ze sa musim nadychnut...a este musim platit dane....a ked som bola mala tak som musela chodit do skoly, nebolo to vobec moje rozhodnutie, nikto sa ma nepytal, ci chcem...
Neznamena, ze ked niekto pride hocikde na svete s neakou teoriou ( mimochodom tych teorii su tisice, jedna protireciaca druhej ), ze sa nou budem ohanat ako absolutnou pravdou.
Ten priklad s Vasou znamou a jej synom, je bohuzial iba odstrasujucim prikladom ako vychovat z cloveka totalneho lenivca hnijuceho vo vlastnej spine...aj ked do ideologie samozrejme zapada, ved krajsie to vyzera ako to bolo vysvetlene Vami. Ja som naopak velmi rada, ze mna rodicia odmalicka nutili vysavat, umyvat riad, okna, musela som kosit travnik, hrabat, plevat v zahradke, polievat sklenik...rozhodne som nechcela, ked sa ostatne deti nahanali po ihrisku a my so sestrami sme museli doma pomahat lebo to by bolo ine peklo na zemi...predstavte si, ze to nik nenechal na mojej voli...

Ale dost k ideologii, ktora nie je vobec podstatou tejto temy. Mne sa celkovo vobec nepacia Vase nazory ( ale respektujem, kedze kazdy ma pravo na svoj nazor ), ktore sa hodia iba Vam. Najskor zacnete s tym, ze co tie matky s jednym dietatom vobec chcu a co sa stale stazuju, ved muz chodi do prace. Matka na materskej nema co od muza vobec vyzadovat 15 minut pre seba ( lebo Vasa dcera toto a hento so 4 detmi ). Po trosku ustipacnej poznamke, ci zakladatelka pracuje ako poslankyna v parlamente, su uz Vase komenty trochu miernejsie, ale napriek tomu sa zastavate manzelstva s uboziakom, ktory nema zaujem o svoju rodinu a to ani financne prispievat na vlastne dieta. Nakoniec Z Vas vyjde, ze Vas manzel tiez doma pomahal a takisto manzelia Vasich dcer Vasim dceram pomahaju. Iba by ma zaujimalo, ci by Ste svojim dceram davala rovnake rady ako zakladatelke, keby slo o ich zivoty a ich manzelov. Lebo ja som veriaca a moja mama tiez, ale takeho muza by pre mna nechcela. A ja napriek viere chcem od zivota viac ako chlapa, ktory nepomoze za macny mak, neprejavuje mne ani vlastnemu dietatu city ( ani vyslovene ani cinmi) a odmieta sa podielat financne na nakladoch pre dieta.

Tot moj nazor.

sade88
18. jún 2016

a co by ste robili ked by ste mali jedno dieta, ok maminka vsetko spravi, chodi s malym von, nakrmi, prebali, okupe, navari, proste da sa povedat ze vsetko, okrem chlapskych robot v domacnosti,otec zaraba teda je hlavny zivitel, zena mu nikdy nevycitala ze moc nepomaha, i ked sem tam cosi aj ano, ale chapava manzelka, nechala unaveneho manzela si oddychnut, cez volno, atd, no a to prve dieta je vacsie a otecko zatuzi po druhom, co uz je vyssi level materstva, kde slubuje otecko ze bude pomahat...verit tomu ? ked sam nikdy neprebalil, a co sa tyka maleho tak sem tam sa s nim pohral....

tinacho
18. jún 2016

@lucyls no toto je asi rovnaké v takmer každej rodine. Aj my sme si tým prešli, doteraz musím prísne stanoviť pravidlá, ale aj tak sa mi moc nedarí. Zdá sa mi však, že čím malá rastie a je samostatnejšia, nie je to už také zúfalé. Prestala som prosiť manžela aby urobil toto, tamto, prišiel skôr, pobavil malú.....už ma to totiž prestalo baviť. Na malú som stále sama, nemá mi kto pomôcť, ale nejak som si už zvykla. Bude mať onedlho 2roky a so začiatkami sa to už nedá porovnať, nehovorím, že to je ľahké, niekedy padám na hubu, obzvlášť, keď sa pridružia nejaké choroby......ale musím malá ma potrebuje. Asi je naozaj málo chlapov, ktorý sú super manželmi aj otcami.......ja takého doma nemám. Takže hlavu hore, neboj dieťa podrastie a budeš to mať trochu jednoduchšie.....

mamutka
18. jún 2016

@sade88 neverila by som mu. Keď pri prvom dával ruky preč, bude aj pri druhom. Je to síce len môj názor, ale som o tom presvedčená, aj keď mám jedno dieťa a muža čo sa mu venoval od narodenia, podľa svojich možností-nie preto, že by som vyžadovala pomoc, ale preto, že chcel byť do svojim dieťaťom

slivka3
18. jún 2016

@sade88 Tu by som si položila otázky ci to zvládnem aj s dvoma deťmi sama,ak áno prečo nie,ak nie,tak by som do druhého nesla,lebo manzel sa pravdepodobne nezmení a sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú.

jajka257
18. jún 2016

@sade88 neverila a ani by som s takym druhe nechcela.....
@tinacho je mu smutno, ked citam taketo pribehy. Zena, vzopri sa mu, tvoja dcera bude mat rovnaky zivot ako ty, lebo si bude mysliet, ze je to spravne. Ak nie pre seba, sprav to pre nu. Zapriahnut a nech robi s tebou.

jajka257
18. jún 2016

@mijo53 ja uz som pochopila tvoju filozofiu, ale nesuhlasim s nou a presne viem o co ide. Ty si ake vierovyznanie? Lebo tie tvoje komentare su ciste vymyvanie mozgov....

mijo53
18. jún 2016

@petra3312 ako veriaca by som dcéram nikdy nenavrhla rozvod, neviem ani sama ako by som sa zachovala v prípade veľkého týrania, kresťan praktizujúci musí kolena zodrať pri modleni za obrátenie manžela a musí mať vieru v Boha, že sa obráti

nyusika
18. jún 2016

@mijo53 toto nemôžete myslieť vážne ????

mijo53
18. jún 2016

@jajka257 ja som rímsko katolička, áno to je americká filozofia o vymývaní mozgov, tak nech ten kto má manžela na figu ju použije a vymyje mu ten mozog, ktorý nefunguje ako ma

mijo53
18. jún 2016

@nyusika áno myslím to vážne, vieš koľko ľudí sa modlí za obrátenie manžela, deti, za strechu nad hlavou, to neznamená, že človek nebude pracovať a ráno bude stať na záhrade nový dom, vieš koľko ľudí je, pre ktorých platí Bez Božieho požehnaní, márne naše namáhaní. Ty si asi neveriaca, ja ti tvoj názor neberiem

mijo53
18. jún 2016

@nyusika a ešte ti poviem, že dcéry sú veriace, aj manželov majú takých a určite si nevyberali manželov v nočných baroch, moja spolužiačka si našla manžela v kostole

nyusika
18. jún 2016

@mijo53 pokiaľ by nejaký chuj týral moju dcéru, určite by som sa nehadzala na kolená, ale tomu zmrdovi polámala kolená, na začiatok.
Nikdy nepochopím ženy, pre ktoré nie sú deti na prvom mieste.

nyusika
18. jún 2016

@mijo53 vy nie ste skutočná 😁😁😁😁

jajka257
18. jún 2016

@mijo53 to vazne???? Ze kolena zodrat???? A prosim ta kolko mas rokov???? Toto su nazory, ktore ani moja babka neuznavala a to uz 30 rokov nezije, teraz by mala 118 rokov, keby zila. A to bola riadna slahacka v kostole. To ako Boh povedal, ze jeden ma trpiet a druhy ma pravo ublizovat? A co prikazania? A co sedem smrtelnych hriechov?

nyusika
18. jún 2016

@mijo53 dúfam, že to nebol kňaz, ktorý práve prznil miništranta...

jajka257
18. jún 2016

@nyusika to nepochopis, ale ja poznam aj takychto realnych veriacich ludi, paradoxom bolo, ze narobili svojou zaslepenostou viac zla ako dobra. A vzdy zabudli na dolezitu myslienku, boh je milosrdny a odpusta a nezatracuje, automaticky kamenovali tych, co nezmyslali ako oni.😞

jajka257
18. jún 2016

@nyusika si hrozna😃😃😃😃 ale necudujem sa tvojim reakciam, poznam pohlad z oboch stran....

mijo53
18. jún 2016

@nyusika u praktizujúcich kresťanov je na 1. mieste Boh, 2. manžel/manželka, 3 deti, ktoré sú iba požičané. A čo ty máš komu ruky,nohy lámať, keď si dcéra takého vybrala chmuľa, musí niesť za to zodpovednosť a riešiť si to, môže prísť domov, kde sú ruky , na ktorých môže plakať
manželstvo je sviatosť, preto je na druhom mieste

Bolo by dobre, keby autorka po dlhšom čase nadviazala na túto tému, ako dopadla

Končím - viac nereagujem

nyusika
18. jún 2016

@jajka257 veď uznaj...ako v šestnástom storočí.
Ja si už myslím, že hento je len vymyslená identita, kvôli hádkam vo fóre. Lebo neverím, že niekto takto sfanatizovaný môže byť.

nyusika
18. jún 2016

@mijo53 u slušných ľudí sú deti bohom...