Keď manžel nepomáha
Dobrý deň,
veľmi by ma zaujímali názory a skúsenosti ostatných mamičiek, kedže mam prvé dieťa a s manželom sme svoji iba rok a pol. V podstate som zistila, že odkedy sa mi narodila malá nič nestíham,pretože ju vychovávam a starám sa o nu prakticky sama. Manžel mi s nou nepomáha. Naša malá bude mať už rok ale do dnesného dňa ju nevie okupať, nenakŕmi ju, neprebalí (zvlášť ked je pokakaná lebo to sa mu hnusí), keď plače v postielke nevšíma si ju,podla neho je normálne že vreští, vraj každé dieťa vreští (pritom vo väčšine týchto prípadov ide o hlad alebo prečúranu plienku). zistila som že už rok odkedy sa narodila malá moj deň vyzerá úplne rovnako, proste každý deň ten istý ritual. Nemám vobec čas na veci ktoré som mala predtým rada, to je pochopitelné ked sa žena stane matkou, ale je normálne aby ste nemali aspon dve hodiny týždenne pre seba? Pomáha Vám manžel s detmi? Môžete si aspon odbehnuť kaderníkovi na 15 minutove podstrihnutie vlasov alebo nebodaj s kamarátkou na kávu? Som už skutočne zúfala, cítim sa ako slobodna mamička, vždy som si myslela že ked su rodičia dvaja tak by sa mali pri staraní o dieťa striedať,ale toto je ako nočná mora. Som psychicky zničená a vyčerpaná, nevládzem už absolútne nič spraviť a ráno sa mi nechce ani vstávať z postele...ved načo...zase to isté dokola..Rozmýšlam nad rozvodom, pretože toto "spolužitie nikam nevedie, my ako manželia ani nežijeme, nehovoriac o tom že on sa vobec nechova ako otec...Keď mu poviem že nemám vobec cas na nič tak mi odvrkne že ani on...neviem čo robiť, je to normálne že sa jeden otec takto chová? Myslím že to dieťa si takúto ignoráciu a nezáujem z jeho strany nezaslúži, nechcem sa dožiť dňa kedy si začne uvedomovať veci a opýta sa ma prečo hu jej otec nemá rád.
@marcelatje veru, veru 😀 citanie zabavne, horsie, ked je to tak v realite. Tak moj muz napr. je tiez toho nazoru, ze vela domacich prac si ja len vymyslam ( asi pretoze ma to bavi, napr. vyznam umyvania okien nikdy nepochopi. Zasa na druhej strane mu musim uznat, ze tu, kde zijem, je raritou vidiet zenu umyvat okna, prasit ci tepovat koberce apod. ludia si na taketo veci volaju firmy, ktore im to urobia ).
@marcelatje aj ja som tvoja fanúšička, pamatám si tiež na tú žabu, to je veľmi výstižné , ale smutné je, že sa to dá aplikovať na týranie žien, lebo to ide tak pozvoľna pomaličky a ked si to tá žena uvedomí, tak už je v tom po uši, teda nie všetky, ale niektoré sú také 😢
@janickacrazy ja som to nevymyslela, tiez som to niekde pocula a je to strucne a jasne vysvetlenie pre tych ktori nechapu ako sa zena moze nevedomky do takej situacie dostat.
@marcelatje to som o Else citala, ze bola peticia feministickej odnoze jednej nech z nej v dvojke spravia lesbu. Vraj aby sa deti naucili tolerancii a atd...co viem, tak dievky s peticiou pohoreli ako steblo travy 🙂
@nyusika nečítala som tu celú diskusiu, iba ten jeden príspevok, takže neviem, či toto že prvé miesto, boh druhé manžel a tretie požičané deti myslíš vážne, ale ak áno tak sa k tomu vyjadrovať ani nebudem, lebo s týmto tvrdením sa absolútne nestotožňujem. rodina je na prvom mieste a predovšetkým deti. a ak bol komentár myslený vážne, tak už vôbec nechápem kedy má mať akože žena právo rozviesť sa....či sa má nechať zabiť?? však bude spasená? každopádne k je to, čo si písala skutočne tvoj názor, ani mi radšej neodpisuj, aby sme predišli hádke, pretože ja veriaca nie som a toto celé mi príde postavené na hlavu 😀
@lucyls presne si opisala moj zivot. Presne na vlas to iste je aj u nas a som z toho zufala. :(
@lucyls ach,az mi samej prislo tazko z tej predstavy,ze by som mala prezivat takuto neutesnu situaciu... Samozrejme,ze to nie je v poriadku,ved to aj sama vies. Ja vzdy,ked cosi taketo citam,tak rozmslam,co by som robila ja. No,vzdy skoncim pritom,ze netusim,psychicky by ma to utcite totalne zdeptalo....Fakt mi je normalne tazko uz len z tej predstavy,ako by ma to dusilo... Musi to byt velmi smutny vztah,ked sa citis ako slobodna mamicka...
Ja ti poradit neviem. Len s tebou sucitim a dufam,ze bud si vstupi do svedomia tvoj muz sam alebo ty. Zmena takejto neschopnosti otca je nevyhnutna. Drzim palce!
@lucyls ty si nejaka rozmaznana,vsak? tak sa rozved ak si myslis, ze ti bude lepsie a co keby si popri materskej musela robit aj ine veci, to by s uz asi skoncila v blazinci,ci?
haha.. ze sa mu hnusi plienka... lebo tebe vonia, vsak? Ze ty mu nakoniec vzdy ustupis, ani poriadne neodpapulujes? Tiez uz som zazila, ze napr. partner nechcel umyt mastny, ulepeny pekac, lebo ze sa mu to hnusi, alebo ze odmietal umyt toaletu. Dala som mu najavo, ze to tiez nepatri medzi moje hobby, a on tieto veci pouziva takisto ako ja, a hotovo. Iny zase neupratoval, lebo bol "unaveny a nemal cas". Tiez nasledovalo vysvetlenie, ze ja mam takisto pracu a neberiem steroidy. Ked nebojujes, rovno prehravas. Mas doma sebca, ktory sa naucil ta dat tam, kde mu to vyhovuje. Na prevychovu este nie je neskoro, brali ste sa tak, aby ste boli spolu navzdy, ale nie na to, aby ste sa nevedeli zmenit. Tak sup do toho, a prestan ustupovat a potom sa vyplakavat na forach!
Ja som na tom podobné,na všetko som sama,priatel mi akurat vecer chvíľu malu postráži,najprv som hundrala ale v podstate som mu vďačná,som samostatná ,nemusím čakať na nikoho pomoc zvladam domácnosť aj dieťa sama.sice niekedy mi to uz všetko lezie na mozog ale to asi každej na materskej. 🙂
@lucyls podobne sme na tom asi nedozrel chlap ako moj ja som len zasnubena pre istotu .
@mijo53 Prečítala som nejaké diskusie a nedá mi nereagovať. Z vášho prvého príspevku som mala pocit, že doma sedíte, prikladáte na ohen, kým manžel loví v divokom lese...A naučila ste k tomuto postoju aj svoje dcéry, my, emancipované ženy sme lenivé kravy, čo si nevedia hýčkať svojich mužíčkov, ale...Z vašich dalších príspevkov vysvitlo, že aj vy ste viedla manžela k pomoci, vaša dcéra je veľmi šikovná, ale podľa mna všetko dosiahla vdaka svojej krásnej a emancipovanej rodine, kde manžel pravidelne prispieva svojou pomocou, aj financiami. Tak sa pýtam, keby manžel vašej dcéry nebol taký aký je,po rozhovoroch by ignoroval vašu dcéru, nedával jej peniaze a deti by mu boli ukradnuté, ako by ste dcéru podporila ?Hláškami typu si žena, musíš to vydržať, zakladaj ohen a podriaduj sa ? Teraz môžte byť pyšná, že vaša dcéra si našla dobrého chlapa, ale netreba podcenovať problémy druhých žien, či už majú dieťa jedno, alebo desať...
milá pani, dcéry majú vymodlených manželov, ja som pracovala pod veľkým stresom a mala som 2x taký plat ako manžel, ja som mu to nevytýkala, nie každý zarobí rovnako ,, nepodceňujem problémy iných žien, nikomu nehovorím, že je krava a každý ako si zariadí tak ma, čo by som urobila, keby mali dcéry iných manželov to neriešim, modlím sa za nich pravidelne, aj oni chodia pravidelne do kostola, som zatiaľ spokojná
@mijo53 to, ze je niekto veriaci/neveriaci nehovori o charaktere cloveka...akurat veriaci sa nechcu rozvadzat, su spolu a mnohokrat ziju zle a nestastne, ale spolu....ale dnes je uz 21. storocie, tak ako sa vsetko meni, meni sa aj postavenie muza a zeny...zena sice dieta porodi, prve mesiace je pren najdolezitejsia, ale rodicmi su obaja rovnako...dnes maju zeny a muzi rovnaku ulohu a zalezi len na nich dvoch aky system fungovania si zvolia, ak bude zena so 4 detmi 10 rokov doma a vyhovuje im to, tak nech je...lenze autorka nie je v rakomto vztahu spokojna, ja by som nebola tiez...pre mna muz nie je hlava rodiny, ale rovnocenny partner, nie som mu podriadena a nemame muzske a zenske prace...aj ked mam viac deti, nikdy to nebolo o tom, vzdy som sa aj pracovne realozovala a vtedy makal v rodine chlap...
@lucyls popravde, neviem si predstavit vychovavat chlapa po 30-tke, je to hotovy dospely clovek a ty nie si jeho mama, ani nahodou...daj mu jasne najavo, co ti vadi a kludne navrhni, co bude robit on a co ty, strucne, jasne...inak mas na krku dalsie dieta, uz teraz ti to vadi
Chlapy dnešnej dobe sú lenivý .Ked je žena lenivá muž je šikovný keď žena je šikovná muž je lenivý ))))))proste horor.ja keď dám muzovy pokyny tak mi ich urobí ale vôbec neni vidno čo urobil ,nerada diktujem ako to má robiť ale ho pochválim on je šťastný čakám už len na ráno kedy odíde a začnem ja upratovať,proste ja musím mat všetko po svojom moja choroba je upratovanie tip top musí byt.Moja mamina nás tak vychovala umývať okna každý 2 týždeň a môj muž mi vraví ty sa musíš ísť liečiť )))))má pravdu ale proste ja by som nezaspala keď nemám tak ako chcem.
nech si každý robí po svojom

@marcelatje
hahahaaaaaa, veru ano!
bohvie, ci to tak naozaj chlapi vnimaju!