icon

Keď manžel nepomáha

lucyls
16. jún 2016

Dobrý deň,
veľmi by ma zaujímali názory a skúsenosti ostatných mamičiek, kedže mam prvé dieťa a s manželom sme svoji iba rok a pol. V podstate som zistila, že odkedy sa mi narodila malá nič nestíham,pretože ju vychovávam a starám sa o nu prakticky sama. Manžel mi s nou nepomáha. Naša malá bude mať už rok ale do dnesného dňa ju nevie okupať, nenakŕmi ju, neprebalí (zvlášť ked je pokakaná lebo to sa mu hnusí), keď plače v postielke nevšíma si ju,podla neho je normálne že vreští, vraj každé dieťa vreští (pritom vo väčšine týchto prípadov ide o hlad alebo prečúranu plienku). zistila som že už rok odkedy sa narodila malá moj deň vyzerá úplne rovnako, proste každý deň ten istý ritual. Nemám vobec čas na veci ktoré som mala predtým rada, to je pochopitelné ked sa žena stane matkou, ale je normálne aby ste nemali aspon dve hodiny týždenne pre seba? Pomáha Vám manžel s detmi? Môžete si aspon odbehnuť kaderníkovi na 15 minutove podstrihnutie vlasov alebo nebodaj s kamarátkou na kávu? Som už skutočne zúfala, cítim sa ako slobodna mamička, vždy som si myslela že ked su rodičia dvaja tak by sa mali pri staraní o dieťa striedať,ale toto je ako nočná mora. Som psychicky zničená a vyčerpaná, nevládzem už absolútne nič spraviť a ráno sa mi nechce ani vstávať z postele...ved načo...zase to isté dokola..Rozmýšlam nad rozvodom, pretože toto "spolužitie nikam nevedie, my ako manželia ani nežijeme, nehovoriac o tom že on sa vobec nechova ako otec...Keď mu poviem že nemám vobec cas na nič tak mi odvrkne že ani on...neviem čo robiť, je to normálne že sa jeden otec takto chová? Myslím že to dieťa si takúto ignoráciu a nezáujem z jeho strany nezaslúži, nechcem sa dožiť dňa kedy si začne uvedomovať veci a opýta sa ma prečo hu jej otec nemá rád.

nyusika
17. jún 2016

@mijo53 toto nie je téma na velebenie Vašich dokonalých dcér.
Namiesto presviedčanie o ich dokonalosti sa radšej naučte čítať s porozumením...lebo mám taký pocit, že po Vás iba ten umelecký talent zdedili.
Je totiž uuuuuplne jedno, koľko autorkin muž zarába, keďže jej na výchovu a život neprispieva ani cent.

charlie1980
17. jún 2016

Nuz, ja by som si teda pacit nenechala, ak by mi muz neprispieval na spolocne dieta ! To by bol kamen urazu c.1. prip. ja by som si to aj nechala pacit, Ale zratala by som mu to s tazkymi urokami 😜

jajka257
17. jún 2016

@mijo53 hmmm, tak ta tetuska ta stve najviac😃😃😃😃

marcelatje
17. jún 2016

@jajka257 ako mne tiez celkom tie prispevky nerezu ale
1. Tiez mam tendenciu mysliet si ze moje deti su naj 😀
2. Iste obdobie mala moja mama o mne vysoku mienku ale mam obavy ze velku ulohu v tom zohralo tych 1200 km co nas delilo 😀 ked rodic nevidi, tak si idealizuje 😀

mijo53
17. jún 2016

@jajka257 nie neštve, a zvlášť od teba nie, a svoje dcéry aj tak zbožňujem, vieš prečo? nikdy by tu neprispeli, že akí herci, futbalisti sa im páčia, nikdy by neukázali hole brucha, nikdy by neriešili , že chodia v plavkách pred bytovkou a manžel zúri ap. ako tu na MK riešia ženy, nikdy by nešli na diskotéku a manžel s deťmi doma, nikdy by nešli oslavovať narodeniny do susedky a manžel strážiť dieťa, lebo spí, lebo oni si svojich manželov vážia . Keď idú, tak idú na večeru rodina, s kamarátkou na kávu, s manželom a známymi na ples ap. , nehovoria, že ich svokry sú mrchy ap. To sú témy, ktoré na MK riešia mnohé ženy

mijo53
17. jún 2016

@nyusika toto je téma, kde môžem vyjadriť svoj názor, prečo neopúšťať manžela, lebo ak niečo ho jeho mama nenaučila, tak ho to môže doučiť manželka, alebo vzájomne sa môžu učiť

viki_lv
17. jún 2016

@sulejmanka super!! plne s tymto modelom suhlasim a od prvej chvile, co sme prisli domov z porodnice to tak robim uplne prirodzene. a odporucam to aj ostatnym mamickam, aby si to doma zaviedli: bud ides s malou von ty a ja doma zatial poupratujem byt alebo naopak. ziadne take, ze ja sa budem starat o malu aj komplet byt upratovat a on bude len chodit do prace... o takom moze moj muz len snivat 😀
kupeme zasadne spolocne az na par vynimiek stylom ja kupem on pritom zabava malu a drzi vanicku, aby nespadla a utierame, kremikujeme a olejcekujeme malu spolocne. prebalujem len ja, jemu sa to hnusi, ale ked napriklad umyvam riady, mala sa vtom pokaka a on je doma, tak to urobit MUSI 😀 3x do tyzdna chodim na 2 hodky do fitka, zatial je s malou povacsine on. kazdy vecer travim hodinu v kupelni a venujem sa sama sebe. zatial su tieto chvile pre mna jedinym sposobom uzivania si "volneho casu", kedze nasu 4-mesacnu dcerku plne kojim.
a hlavne nemam problem kedykolvek, ked to potrebujem, zavolat na muza: POD MI, PROSIM, POMOCT! ved naco tych chlapov mame ak nie na to, aby nam pomahali, ked to potrebujeme? aj chlap sa bude citit dolezitejsie, ked si ho zena privola na pomoc a on prilozi ruku k dielu. ale samozrejme, treba ho navigovat - chod tam a tam a dones odtial a odtial to a hento / napr. situacia, ked sa mala pogrckala na kompletku seba, postel, aj mna a muz samozrejme nevedel, co skor a kde ma hladat nahradne oblecenie pre nu a cistu plachtu a pod/ ale v konecnom dosledku to urobil a bol zapojeny do situacie, ktora v domacnosti nastala a ktoru by som zvladla aj sama, kedze sa stala neraz, ked doma nebol....ale preco nevyuzit jeho pomoc, ked doma je??? ved aj on je sucastou rodiny/domacnosti a jej chodu. netreba muzov z takychto situacii vyclenovat. potom maju pocit, ze my zeny vsetko zvladame lavou zadnou a ich vobec nepotrebujeme. citia sa nepotrebni, bezvyznamni... a hladaju svoje vyuzitie, svoj prinos, svoje sebavedomie mimo domu mozno v inom dome u inej zeny. ktovie? takto je chlapa za co pochvalit. DAKUJEM, ze si mi pomohol, ked som ta potrebovala... a svet je opat v rovnovahe 🙂 zena potrebuje muza a muz zenu... netvarme sa, ze sa nepotrebujeme a zvladame vsetko sami

nyusika
17. jún 2016

@mijo53 opýtajte sa farára, aký je účel a zmysel manželstva. Určite Vám nepovie, že úlohou ženy je učiť dospelého muža základom slušnosti. Pretože keď niekto ignoruje primárnu slušnosť a NIČÍM sa nepodiela na fungovaní rodiny, nezaslúži si rodinu mať.

marcelatje
17. jún 2016

@mijo53 ja si myslim ze absolutne nema zmysel sa rozculovat. Pre kazdeho budu jeho deti vzdy tymi najlepsimi a cela zapletka vznikla len kvoli tvojmu uvodnemu prispevku kde si opisala ako tvoja dcera zvlada nie jedno ale 4 deti. Vznikol tak dojem ze to robi sama co nie je celkom tak pretoze keby ju nepodporoval manzel asi by ti az take idealne nebolo. Potom si vec uviedla na spravnu mieru ze jej vlastne pomaha a vsetko to dokazu spolu.
Dalsua vec ak muzovi skutocne na rodine nezalezi

marcelatje
17. jún 2016

@mijo53 neda sa kazdy naucit. Pretoze svet nie je idealny a niektori jednoducho maju na salame.

charlie1980
17. jún 2016

@marcelatje Dokonca aj financie su v poriadku 😉

mijo53
17. jún 2016

@nyusika ako vieš, že som sa ho dnes pýtala, po tej bujarej diskusii? a vieš čo povedal a to je ženatý kňaz, ktorý ma aj dieťa. Povedal, že muži rozmýšľajú ináč ako ženy, majú úplne iné myslenie a mužom treba veci povedať po lopate, rozumieš? po lopate. Nevedia robiť viac činnosti naraz, ich mozog funguje ináč ako u žien a treba ich okresávať. Chybou žien je to, že chcú muža zmeniť na ženu, ale to sa nie vždy darí a on svojho otca /a to môže byť otec 40-tník/ nevidel, aby varil, žehlil, pral, ale robil mužské práce, maľoval byt, kosil trávnik, chodil do práce a hneď mama nemyslela na rozvod, keď mal čas, hral sa s deťmi, keď už boli väčší
a preto hovorím, že už mužom chýba iba rodiť a kojiť, ale ak to muž vie robiť a chce to robiť, tak to je super, že varí /veď najlepší kuchári sú chlapi/, aj riad môže umyť ale ak to chce robiť a nie ako niektoré píšu, že musí, pamätaj, že v živote nič nemusíš, len umrieť, všetko ostatné treba CHCIEŤ a vtedy to bude fungovať a nebude každé druhé manželstvo rozvedené a nie, že dupať, dupať, dupať ako tu ktorási písala a musí, musí, musí

mijo53
17. jún 2016

@charlie1980 no predstav si, že aj toto je kameň úrazu, keď sa delia príjmy a účty

nyusika
17. jún 2016

@mijo53 pani, prepáčte, ale ste blbá ako táčky.
Aby Vás ta Vaša naivita raz neprekvapila...

jajka257
17. jún 2016

@mijo53 ani ja to nerobim. Vazite si aj mna?

jajka257
17. jún 2016

@mijo53 a ak som niekde napisala, ze moja svokra je mrcha, dajte mi odkaz. Vy dokonala pani, ste zaujata a mate mindraky ale placete na nespravnom hrobe

petra3312
17. jún 2016

@mijo53 ja sa do Vas nechcem navazat, ale musim k tomu predposlednemu prispevku napisat tolko, ze samozrejme nikto nic nemusi. A to plati aj pre zenu v manzelstve, ani ona nemusi. Nemusi upratovat, varit, prat, zehlit, starat sa o dieta, nemusi k nemu vstavat v noci atd atd atd....???? Nie, ona samozrejme chce, vsak? Poviem Vam pravdu, mne sa kolkokrat NECHCE, ale MUSIM. Akurat ze od zien sa to ocakava ( to by ju inak ludia odsudili, keby zanedbavala dieta ), ale muz to musi niekde vidiet, pocut, musi ho to niekto ucit a hlavne musi sam chciet. Nad tou logikou sa mi trosku rozum zastavuje...

charlie1980
18. jún 2016

@mijo53 Pozrite sa....nie ste priama a ste diplomaticka. Ked vam napisem, ze kamen urazu c 1.by boli pre mna financie, tak mi napisete, ze kamen urazu je aj vtedy, ked sa delia....pisete, ze nikto nic nemusi....tak podme, nechajme riady spinave a plesnive, pradlo v kosi a prestanme zehlit, nech sa kazdy spinavy a smradlavy stravuje kde chce. No ja musim uvarit kazdy druhy den (minimalne), pretoze mam 2,5r dieta, musim oprat, pretoze ho prezliekam aj 2 krat denne, musim ho okupat, ulozit....preco si myslite, ze iba ja vsetko musim a druhy moze? Chapem vasu teoriu, chapem vasu retoriku. Nemame byt ufnukane a robit si z muzov sluzky. Ale tu sa bavime o konkretnych pripadoch (kde je muz jeden lemravy pes), o konkretnych situaciach (ktorymi sme si niektore presli), tak preco ked sa vam to nehodi do kramu, tak ste jednoducho diplomaticka a povrchna. Je fakt, ze kedysi nebolo tolko emancipovanych zien ako dnes...ale nemali ani adekvatne vzdelanie a moznosti. Tak si zena nechala skakat po hlave a drzala hubu a krok. Teraz si zena poradi (aj ked tazko a pisem vo vseobecnosti). Kto chcel rovnopravnost z hladiska emancipacie ? No my zeny. Tak ju mame. Kto chcel rovnopravnost z hladiska rodicovstva ? No predsa otcovia. Tak ju maju.

marcelatje
18. jún 2016

@mijo53 ja napriklad nerada varim. To kym by som cakala ze sa mi bude chciet tak pokapeme hladom 😀

mima4
18. jún 2016

@mijo53

je pravda, ze muzi funguju inak ako zeny, ale ak chlap chce, aby zena zabezpecovala full servis, tak nech sa postara financne, nech donesie taku vyplatu (pre mna minimum 3000 eur), ze zena nebude musiet chodit vobec do prace.
pravdaze musi si taku zenu najst, ktora chce byt zenou v domacnosti.

slivka3
18. jún 2016

@mijo53 Šikovným patrí svet...tvoja dcera si to vie zariadiť a ak sa niekto do nej naváža,tak asi závidí.

slivka3
18. jún 2016

@charlie1980 Nič nemusíš,len umrieť musíš,ale keďže si milujúca matka,tak o to dieťa a rodinu sa postarás.

charlie1980
18. jún 2016

@slivka3 To je Fakt 😄 Ale pretoze ako pises : sikovnym patri svet, bez takeho mamlasa 😉

marcelatje
18. jún 2016

@slivka3 ale to ze sa postara aj ked sa jej niekedy nechce je predsa uplne jasne pretoze jednoducho musi. Usmevne je skor to ze chlapi by to mali robit len ked sa im chce 😀

slivka3
18. jún 2016

A na margo chlapa zakladateľky,ja by som na takého nervy nemala,kedze nepomaha,neprispieva,nie je my ničím prínosom,tak načo my taký chlap?
Ono nie kazdi chlap sa dá okresať pokiaľ nechce.

slivka3
18. jún 2016

@marcelatje Aj tak nemusí,ale mi ženy to máme v sebe dané/ nie všetky/,že jednoducho sa o tie deti,rodinu vždy postarame,aj keby traktory padali,to sme mi ženy.
Chlapi majú,teda väčšina trochu iné zmýšľanie.

slivka3
18. jún 2016

@charlie1980 Tak to áno,taky chlap je len na príťaž,aspon pre mňa by bol.

mima4
18. jún 2016

@slivka3 hovor za seba

marcelatje
18. jún 2016

@slivka3 tej zene to jednoducho neda 😀

slivka3
18. jún 2016

@marcelatje Asi tak nejako....