Kontaktovať potenciálnu svokru kvôli krvné skupeně otca?
Ahojte všetci na MK,
potrebujem od vás radu čo by ste spravili na mojom mieste.. ostala som slobodná mamina resp otec dieťaťa "utiekol" od zodpovednosti, mám rizikové tehotensvo potrebujem súrne vedieť akú krvnú skupinu má otec malej kvôli možnej Rh inkompatibilite, ktorá môže ohroziť malú..pred 8 dňami som mu písala, že to potrebujem vedieť aj z akého dôvodu odpísal, že to vyzistí a doteraz nič..ide tu o to, že mám číslo na jeho mamu, tak či ju mám kontaktovať a spýtať sa jej..
PS: Neviem či ona vôbec o tehotenstve vie..on mi povedal, že to rodičom oznamil aj keď pochybujem..klamal slovo za slovom 🤦🏻♀️
Nemusíš nikoho kontaktovať. Normálne u lekárky nahlásiš, že nepoznáš krvnú skupinu partnera ani jeho Rh faktor a hotovo. Zoberie ti krv v určených týždňoch na protilátky. Ak protilátky nájdu, dostaneš liečbu. Ak nenájdu, o to lepšie.
Nemusíš nikoho kontaktovať. Normálne u lekárky nahlásiš, že nepoznáš krvnú skupinu partnera ani jeho Rh faktor a hotovo. Zoberie ti krv v určených týždňoch na protilátky. Ak protilátky nájdu, dostaneš liečbu. Ak nenájdu, o to lepšie.
@uhnakova ona ho ale kontaktovat chce, chce, aby s ňou vytvoril rodinu.
@uhnakova ona ho ale kontaktovat chce, chce, aby s ňou vytvoril rodinu.
@letfenixa Pre boha ja tu nechcem s nikým vytvárať rodinu mne ide len o to aby som čím skôr zistila tu poondiatú krvnú skupinu + naozaj uvažujem nad tým či zavolať jeho mame a opýtať sa či o tehotenstve vie keďže je naozaj super osoba a má právo o tom vedieť.. síce mi povedal, že to povedal rodičom, ale neverím tomu..raz mi prisahal na rodinu a na druhy deň sa priznal, že klamal 🤦🏻♀️
tak mu napis, ze ked ti do zajtra neposle oficialne papier s poyvtdenou krvnou skupinou, tak zajtra volas jeho mame a spytas sa jej....
Klud, gynekolog na 3x testuje protilatky pocas tehotenstva a po porode sa dietatu zistuje krvna skupina. Ak bude mat rh+ a ty mas rh-, tak dostanes injekciu. To je vsetko. Ohrozenie by bolo ak by si nedostala po porode injekciu.
Toto vsetko sa uplne bezne testuje. Aj u vsetkych nas, co tuto info od otca mame. Mimochodom sa ma na to nikdy nepytali. Tak sa ukludni... Ako zamienka je to blbost, na tom Tvoje tehotenstvo ani zivot dietata nestoji. A ak sa chces skontaktovat s jeho mamou, to uz Ty vies, co a ako.
@letfenixa ako sa dá vytvoriť rodina s niekym kto o to nejaví záujem?
@letfenixa ako sa dá vytvoriť rodina s niekym kto o to nejaví záujem?
3x som bola tehotna a ani raz nepytali krvnu skupinu muza.
Inak rovnaka diskusia uz tu bola
Pri matke s Rh+ sa na krvnú skupinu muža nepýtajú, lebo je to jedno. Ak má matka Rh-, tak sa pýtajú. Ale dá sa to samozrejme riešiť, aj keď “otec” nie je schopný túto informáciu poskytnúť (alebo je otec neznámy, nežije, atď.). Takže nie je to koniec sveta, ak z neho tú informáciu nedostaneš. Budú ti testovať protilátky, a je aj takéto vyšetrenie: https://www.medirex.sk/lekar/aktuality/neinvazi...
Ale tej exovej mame pokojne zavolaj, ak si s ňou mala dobrý vzťah. Nezaškodí byť s ňou v kontakte naďalej, čakáš jej vnúča, aj keď sa synáčik nevydaril…
Ale protilátky Rh inkompatibility priamo ohrozujú plod až pri ďalších tehotenstvách, nie? Informácia o krvnej skupine zo strany otca nie je potrebná.
Aku mas ty krvnu skupinu? Resp rh faktor? Ak si rh pozit tak je jedno ako ma on
Aku mas ty krvnu skupinu? Resp rh faktor? Ak si rh pozit tak je jedno ako ma on
@xsuzannex som negatív
3x som bola tehotna a ani raz nepytali krvnu skupinu muza.
@veronikaszabova pytaju iba v pripade ak matka je rh-, ak matka je rh+ tak je to irelevantne, problem by bol ak ty si - a manzel + 🙂 kazdopadne ak zena nevie aku ma partner ono sa to normalne testuje, skor to znie, ze autorka ma zamienku skontaktovat svokru a uistit sa, ci o dietati vie atd.
Však zavolaj budúcej babke a opýtaj sa. On tu neodpovedá, tak sa normálne opýtas.
Ja som RH negativ a ani pri jednom tehotenstve sa ma to nikto nepýtal
Ja som RH negativ a ani pri jednom tehotenstve sa ma to nikto nepýtal
@dagas zaujímavé.. mám xy známych a pýtali sa každej
Naco by im to aj bolo. Krv urcia presne iba z testu, to co povies je im na dve veci. Polovica ludi nepozna svoju krv.skupinu a rh. Nikoho sa lekar nepyta na skupinu, ak by aj ano, aj tak si to musia potvrdit.
Starsie rocniky gyn sa pytaju,avsak ak si negativ odoberaju sa pocas tehu 3x protilatky,niekde uz v 28 tyzdni pichaju imunoglobluliny,niekde az po zisteni krvnej skupiny dietata po porode….
Takze kontaktovat nikoho nemusis,vsetko zavisi len od Tvojho nastavenia ,ci chces zistit ,ci to vie je jho mamka

Kľudne by som jeho mame zavolala. Dieťa má prednosť