Manžel v zahraničí a ja s dieťaťom doma
Ahojte baby mate niekto podobnu situaciu? Ze manzel musel ist do zahranicia pracovat kvolk financnej situacii a vy ste s dietatom doma? Podotýkam s malým do 1 roka... ak hej ako to zvládate?? Ja asi vobec citim sa hrozne
Ja mam muža kamionista, vydáme sa v sobotu, keď príde a v nedeľu už odchádza, chodi po týždni domou, teraz, inak býval preč aj 3mesiace a takto žijeme uz 11rokou a mame 3rocnu dcerku
Ahoj, ja som bola s malou od jej 1,5roka sama do 3 rokov...manzel chodil kazde dva mesiace domov na 2 tyzdne. Teraz mam dve deti a manzel chodi prec skoro kazdy tyzden na 3dni prec. Alebo cely tyzden. Chodim do prace, staram sa o psa, dve deti. Cez vikend otca a jeho domacnost. Co mam dalej hovorit. Svokra.... jej pomoc je nulova, takmer ziadna. Robim a platam. Nervy si vybijam behom...

Je to ťažké, chlapi si nevedia predstaviť co my všetko musíme pretrpieť, máloktorý si to váži. Aj mne to začína už prerastá cez hlavu, nikdy neni s nami, ked ho potrebuješ, ziadna opora, podpora, proste nič lebo tu není. Po jednej stránke to chápem, peniaze, ano, chceme sa mať dobré, kúpili sme domček, zveladujeme, prerábam, dcerke doprajeme úplne všetko čo si za žiada, ale po druhej strane, uz citim to odlúčenie, samotu a smútok.
@tova sa tu ku mne spravate,ako keby ste bola moja mama 😂 turnusy mava nepravidelne,niekedy je prec 4tyzdne, povacsine len 3. A keby aj, je to nasa vec 😝 Deti tatina zboznuju a neviem,ako sa opovazujete tu hodnotit, ci si budu o 7 rokov cudzi. Ja som ani raz nepovedala, ako dlho chodi prec a ani ako dlho bude,takze tieto vase vyroky ma rozosmiali 😅 pracoval aj tu a poviem vam,ze ho deti videli milionkrat menej, ako je s nimi teraz. Mesacne musel robit 320h. Kolkokrat ich za tyzden ani len nevidel. A teraz je tyzden vkuse len s nimi a chodime si po vyletoch. Takze ten Vas koment bol dost z cesty a na mile vzdialeny od reality. Mimochodom,prec odisiel 1.krat az v aprili a planovali sme urobit len par turnusov, aby sme si financne polepsili. Ale tu je niekto na MK asi mudrejsi ako my a vie vsetko za nas :D a ak si 3rocne dieta este nevybudovalo vztah k tatovi a aby ho za 3 tyzdne bralo ako cudzieho,tak som asi jelen :D Moj otec tiez robil prec a napodiv 😲 som tu ziva a zdrava, nic mi nechyba a mam ho rovnako rada,aj keby byval v mojom dome aj niekde na konci sveta. Pozor,teraz nehovorim,ze otec dietatu nechyba! A aj tak si myslim,ze tieto trapne komentare riesiace tu ine rodiny a ci muzi robia doma alebo prec, su nemiestne!! Kazdy,kto si zaklada rodinu je svojpravny. Oni ziju svoj zivot a vedia, co je pre nich spravne a nevyhnutne!!!
@brckava36 Uprimne lutujem vas ako zijete vsetky rodiny a najme deti ktrim otec chodi takto zarabat.. Je to uplne ako povojnove obdobie. Treba sa zamysliet o com je zivot. Ake detstvo pripravit detom mate na to len 15r??? Na sk je dost prac aby si clovek zarobil na to, aby byval v byte/dome a mal hypo. Ak ste este manzelia 2 zdravi tak na smeny a dvaja makat. Velmni vela moznosti je na sk. Je smutne ze takto sa nici rodina , detom detstvo aby clovek mohol zit z ust do ust a hypo na krku. No ale kazdy ma inu predstavu o rodine a jej hodnoty .
@tova to sú tak sprosté kecy, že až. Možno je niekde tatko doma každý deň ale každý deň aj v krčme. Možno robí od nevidím do nevidím a chodí sa domov len vyspať.
Kdezto ti naši chlapi prídu domov na týždeň, dva a sú nonstop s nami. Naš doma aj zimuje. 4 mesiace sa od nás nepohne.
Nemáme doma každá kravataka, kancelársku myš. A pod. Nie každá žijeme vo veľkomeste. Ťažko to tu omielat dookola keď máte naivnu predstavu že ide o peniaze.
Kocky aj ja som si tym presla. Muz robil v stavebnictve v Belgicku, domov chodil po 5-6 tyzdnoch na tyzden, max. dva. Rozdiel bol len v tom ze dcerka mala par mesiacov ked som ostala opat tehotna. A ano, narodil sa druhy syn a bola som sama doma s dvoma detmi. Rozdiel medzi nimi je 1 rok a 18 dni. K tomu vsetkemu mame veliky rodinny dom po rodicoch a najhorsie to bolo v zime. Kopa snehu a ustredne kurenie. Kazdy den, vymiest pec, nanosit drevo. Neverili by ste kolko dokaze zena stihnut za hodku a pol kym deti spia. Rano sme sa zobudili, ranajky, potom siel malicky syn spat, kym spal rychlo navarit. Rocna dcera sa zatial pri mne hrala, potom obom desiata, vychadzka von, obed, spanok a potom zacinala moja sichta v kotolni 😀 Bolo to velakrat o hubu, a bola som s tymi detmi fakt sama. Ked som sla k lekarovi ci uz so sebou, alebo s nimi, tak s dvoma. Jednu za ruku a druhe vo vajci. A fungovali sme.... Dala som to ako pani, som na seba hrda. Muza som nenutila aby ostal doma, ked mala dcera 2 a syn 1 rok, sam sa rozhodol ze uz viac nejde. Kvoli detom. Teraz je to uz super, dcera mala 3 a syn 2, muz pracuje doma, ja chodim do prace a pri spomienke na to cele sa len smejem. Nic vsak netrva vecne, ani ten kolotoc okolo malych deti. Dakedy vam bude este za tym luto. Takze kocky hlavy hore a nebojte, date to kazda jedna 🙂
@tova my sme tak fungovali, teda moja mama s otcom, otec takto behal po vonku asi 10r. Vsetko si postavili a prerobili bez pozicky a hypoteky. Otec sa vratil, asi dva tyzdne sme si zvykali a uplne v pohode, ziadne problem. Nikdy sme nemali nudzu o peniaze a ani o ten vztah otca a deti sme neprisli 🙂
@6mia6
@brckava36
Dievčatá, že sa vôbec unúvate to vysvetľovať niekomu kto vôbec nevie ako to funguje. A nemôže ísť ženská robiť na smeny, keď je dom na materskej!!! Nemám pravdu?! Nechápem čo tá dotyčná píše čo môže byť o pár rokov. Má dosť. Ja tiež nebudem vypisovať o niečom o čom nemám ani potuchy. Stále dookola to isté, čoby, keby,... A povedzme si, že v dnešnej dobe sa musí zobrať hypotéka aj na ten pos.atý byt. Hlavne tu u nás to stojí pomaly ako menší dom. A ja nemám bohatých rodičov ani svokrovcov. Ani ja a ani môj manžel nie sme vystudovaní bankéri. Nevie kde je sever.
Presne tak, ja som tiež všetko dala,v zime odhrabavat sneh, bývame v dobrom kopci, rylovala som, sadila som, po večeroch polievala, starala o malú dcerku, vsetko všetko som robila sama a som tu. Keď, moj prišiel doslova mu gamba padla, čo som všetko bez jeho pomoci dokázala, az ho to dojalo, vážil si to a bol hrdý a ja tiež sama na seba, ked môj nebol doma a zase sa snažíme byť spolu co to da, ked je doma. Každému vyhovuje niečo iné a ma iné predstaví o živote. Týždeň ujde ako voda, dcérka nám tým netrpí, to je najdôležitejšie😉👍
@6mia6 možno dotyčná dostala do vienka bývanie zadarmo 🙂.
No, možno 🙂 ja sa na svoj život nesťažujem, hoci to nie je jednoduché, ale mame sa dobre, nech si píše a hovorí kdo chce čo chce 🙂
@6mia6 a koľkých chlapov zenatych ja poznám čo robia od rána do večera, ťahajú 12-tky a ešte si privyrobia v sobotu alebo v nedeľu. To je o čom taký život?! Dojde unavený z práce jak pes, kedy sa pomaly decká ukladajú k spánku.
Veru aj ja poznám veľa takých, rano odíde do svojej práce, vráti sa, na obed uje, rychlo vypije kavu a znovu pcha do ďalšej, chodi domou po polnoci, deti nevidí, žena už spí a takto to ide celý týždeň, týždne, mesiace.
@janka0808 čistá katastrofa takíto ľudia 🙂. A aj kebyže sa sťažujeme, tak z rodičaku 200€ čo vykuzlime? A za celých mojich odzitych 32 rokov som nebola na žiadnej dovolenke a luxusné háby som videla len cez výklad v obchode.
@malinajahoda presne tak... asi si dotyčná myslí, že nemáme s čím porovnať a že sme si najprv nevyskúšali rodinný život s prácou na SVK...... :D a také tie reči že je to len o tom MAŤ.... áno je to o tom MAŤ hypotéku splatenú za 15 rokov, nie za 30, keď bude človek rád že vládze robiť a má kde robiť a že vôbec žije. Je to o tom MAŤ čas na rodinu, výlety, aktivity, hobby a plnohodnotný rodinný život, keď sme spolu. Je to o tom MAŤ našetrené pre deti, na dôchodok, alebo len tak ako zadné dvierka, keď odíde kotol, spadne strecha, či človek ochorie. Je to o tom že deti si môžu dovoliť MAŤ doma pri sebe mamu doma, nie niekde za pásom a vyčerpanú zo života a starostí. Oproti tomu v niektorých lokalitách SVK, kde sa človek zderie za 3x nižší plat ako dostane v zahraničí aj s nadčasami, extrémnymi stresmi a neustálym strachom, že "prídem o prácu, prepúšťa sa, hrozí prepúšťanie, nemôžem si dovoliť PN, nemôžem si dovoliť voči niečomu sa ohradiť, nedajú mi hypotéku, alebo nie v plnej výške, chodím po podnájmoch, vyhadzujem svoje peniaze cudzím ľuďom na podnájmy, s manželkou sa ledva vidíme, na deti nemáme čas a energiu.... mám 2 zamestnania. V dvoch zarobím menej ako v jednom v zahraničí.... " No áno chceme MAŤ šťastný život... a aj ho máme. ;)
@janka0808 presne ako píšeš. Sú takí čo majú 2 - 3 zamestnania. Ale nas bude niekto súdiť?
V každej rodine je ta situácia iná, robíme co môžme, aby sme mali čo papať, kde skloniť hlavu, život je niekedy boj alebo beh na dlhé trate
@zuzanapjat ja si priznám, že takto šťastna nie som. Ale môj muž tu takéto peniaze nezarobi, aby sme sa mali dobre. Keď tu vidím ako ľudia žijú z ruky do huby, až mi je to divné, že im to takto vyhovuje. Co je treba sa kúpi, ale ako som už spomenula, na dovolenke som nebola nikdy a luxusné handry tiež nemám. Niekto si predstavuje, že musíme mať luxusny život. Ale splácať sa musí a pre mňa 200€ rodičák je smiešna suma. Bola som zvyknutá na iné peniaze a nechceme obaja s mužom, aby naša malá vyrastala v takých podmienkach ako decká naokolo.
Mam susedu, ktorý nemajú uz 10rokou elektrinu v dome, domček je plný detičiek, peňazí malinko a keby si vydela aké sú tie deticky vždy vyrehotane, v dno, že sú šťastné. Tešia a radujú sa zo života a prečo? Lebo sú zvyknuté na spôsob života a podmienky v ktorých žijú
My sme takto nikdy nefungovali a ani sa nechystáme, nikdy! Po case zistis, ze dieta je dospele a vam pretiekol zivot pomedzi prsty, neverim ani jednej zene co tvrdi ze je takto spokojna....
Neveríš lebo si to nikdy nezažila, prepac
@sisaka 🙂 vidis ze si to tu ale zeny nepriznaju ... na jednej strane vsetky pisu ake su opustene, na vsetko same, smutne, detom chyba otec ale ked pride prispevok aky od teba tak zrazu vsetky maju super vztahy, deti genialne s otcami vychadzaju etc. ...
Ja by som tiez takto nikdy nezila - hlavne s malymi detmi nie... nepoviem ked ide 50rocny s riadnymi vztahmi na tyzdnovky lebo nevie nic najst... ale pri malickych detoch? Mladom vztahu? To sa nemoze skoncit dobre a ani sa to na 90%nekonci aj ked tu si to nikto neprizna...keby moj muz musi ( co si myslim ze v sr s minimalnou nezamestnanostou uz nikto nemusi) odist do zahranicia, tak ideme cela rodina... pre mna nie je rodinny zivot ked nezdielame aj smutne, neprijemne veci, ked otec chodi ako teta zo zahranicia na navstevu - ktoru tiez kazdy miluje, ktora nosi darceky a rozmaznava... ale nevychovava, nevstava k chorym detom, neriesi ich denne bolacky na tele ci na dusi - tak pri detoch ako aj pri zene... ja mam znamu 60rocnu z vychodu - ona sa vzdy tak u mna vyrozpravava ked pride z vychodu - ake su tam nefunkcne vztahy a kazdy len po mamone - ze take velke domy ako na vychode nevidi nikde, a skoro pri kazdom 3tom bazen a gril etc. ... ale chlapi na pracach vonku, pridu domov, popiju, pos..ju a zase von - zena aj muz vlastny zivot - co ani inak nemoze byt kedze kazdy zije nieco uplne ine... netvrdim - na rok/dva to mozno funguje ( aj ked mne by aj toto bolo dlho ) ale urcite nie ako modus vivendi...
Ano, som spokojná z tym co mam a ako to mam. Opakujem, zijeme takto už 11 rokou, nie všetky vzťahy končia tragicky, ale beriem tvoj názor, dakujem
Môj svokor mal za mlada ponuku ísť pracovať do Izraela, či kde sa to chodilo, na tú dobu by zarobil neskutočné peniaze, svokra mu na to povedala, že radšej sa uskromnia, ale muž má byť pri rodine, otec pri deťoch. Svokra mi stále hovorí, ako si musela požičať peniaze, lebo nemala za čo kúpiť papučky dcére do škôlky a podobne. Môj muž zarába nadštandardne, ale pamätá si z detstva to, ako skromne žili. Keď bol v nemecku ako 16ročný trochu tam brigádoval, zarobil si, tak kúpil mame naparovaciu žehličku. Svokra spomína, že to bolo veľmi ťažké, ale hodnotí to ako najlepšie rozhodnutie v jej živote. Zas z inej strany. Susedin muž odišiel do zahraničia, doma 2deti, ale rozostavaný dom, hypotéka. Je z domu asi 17rokov, chodí domov tak raz za 3-4mesiace. Starší syn ho má totálne v paži, mladší ani nevie, kedy vyrástol. Starší už špekujuje ako z domu, lebo že on tam bývať nebude. Takže majú obrovský dom, stále nedokončený a dve deti, z ktorého jeden tam nechce byť a vzťah s deťmi absolútne žiadny, žena v podstate žije ako slobodná matka s dvoma deťmi takmer 20rokov.

@mihula môj muž to totálne zavrhol, nechcel tam byt, žiť ten život tam. Ja by som bola zbalena s dvomi deťmi za 15 minút.