icon

Manžel v zahraničí a ja s dieťaťom doma

kaporka
18. sep 2018

Ahojte baby mate niekto podobnu situaciu? Ze manzel musel ist do zahranicia pracovat kvolk financnej situacii a vy ste s dietatom doma? Podotýkam s malým do 1 roka... ak hej ako to zvládate?? Ja asi vobec citim sa hrozne

malinajahoda
20. sep 2018

Ale všetky nepíšeme, že sme spokojne takto?!!! Alebo mám zájsť do banky a povedať im, počúvajte nebudeme už splácať hypotéky, lebo nie som spokojná!!! Ty kde žiješ?! Ty si do vienka dostala bývanie? Lebo my ostatné nie!!!

dai
20. sep 2018

@janka0808 cize by si nemenila a chces aby tvoj muz dalej bol vonku? Vies... ja netvrdim ze nemozes byt spokojna... ja tvrdim ze vztah je nefunkcny - preto si ty spokojna a mozno aj tvoj muz - lebo si vlastne uz nechybate, nepotrebujete byt spolu, kazdy si zije svoj zivot...

zuzanapjat
20. sep 2018

@malinajahoda tak ja mám to šťastie že muž robí 10/4 a tých 10 dní krásne rýchlo ubehne. Niekedy je to 8/5 a niekedy stačí, keď si vezme 3 dni dovolenky a je doma 9 dní :D no ale expertky neveria že môžeme byť takto šťastné a deti vyrastú a život vraj ubehne ako voda........ tak odkazujem bambulke a dai - že moje deti majú aktívnejšie detstvo a rodinný život, ako xy rodín na SVK s finančnými problémami a stresom. A nikdy som sa tu nesťažovala že aké to mám ťažké a ako mi je smutno... A nie nechceme žiť v zahraničí, ani manžel. Ľúbime sa, vážime si jeden druhého, vážime si každú minútu keď sme spolu, viac spolu komunikujeme ako ľudia ktorí sú nonstop spolu v jednej domácnosti, pretože dnes je doba internetu, posielame si fotky, voláme si, píšeme si ... on vie v reálnom čase, čo malý namaľavoval, ja viem v reálnom čase že pán manžel práve pije kávu na pauze a čo zmontoval. Posielame si fotky, čo práve večeria on a čo my... a keď príde domov, tiež nikdy nie je ticho a stále si máme čo povedať. Kedysi naši dedovia a pradedovia chodili do USA na celé mesiace, žiadne kontakty s rodinou. Dnes to tak našťastie nie je. Ale dojímajú ma tie debilné poznámky, ako si asi vymýšľam ...... že som šťastná a decká tiež. :D

dai
20. sep 2018

@malinajahoda ak pises mne🙂 oslovenie by bezaskodilo... nie, nedistala som byvanie - zacinali sme s muzom s minimalnymi platmi v podnajme s dalsimi ludmi - tak sme zili 3 roky pokial sme mali dostatocny plat na malu hypo zaco sme si kupili prvy mikrobytik - v nom sme vychovali nase prve dieta - spolu... potom som isla do prace, zarobili sme nieco, bytik predali a isli do terajsieho ktory mame tiez na hypo - aktualne som na 3tej materskej...

baaambulkaa
20. sep 2018

@janka0808 rodina ma byt spolu! Otec nie je len nástroj na peniaze, tiez ma v rodine svoje miesto, funkciu... Ak by moj muz musel ist von, zdvihla by som rit a isla s nim, a reci ze sa neda... To su vyhovorky a pohodlnost!

sabinka277
20. sep 2018

Ahoj... Tak mne robí muž v zahraničí a som doma sama s dvomi deťmi jeden ma mesiac a dcérka 3 roky... 🙂 zvládať? Nedá sa to zvládať ale zvládnuť to musíš... Žiaľ žijeme na Slovensku a je tu tak ako je a preto muži musia ísť do zahraničia robiť ak chceme my rodiny niečo mat domček alebo ísť niekam na peknú dovolenku.. Musíš to brat aj tak ze ani pre neho to nieje ľahké vás nechať samých doma.. Ale čo má robiť.. Muž je živitel rodiny a musí ísť a musí pracovať aby ste sa vy mali dobre... Pre mňa to tiež na začiatku bolo moc moc ťažké ale bohužiaľ to zvládnuť musíme inak by sme nemali to co do budúcna a teraz chceme 🙂 zvykneš si.. Buďte si stále "na blízku" volajte si aj s videom ak sa dá ved dnes z sú už iné vymoženosti nie ako kedysi chlapi nešli do zahraničia ale na vojnu a písali sa listy aj to len niekedy.. 🙂 všetko sa dá zvládnuť myslí na to ze to robí len a len pre vás a pôjde to ľahšie a lepšie.. 🙂 držím palce 🙂

janka0808
20. sep 2018

Ja sa z mojim poznám od decká, chodili sme spolu von, hrali sme sa. Naše životy boly rovnaké, otcovia biely svoje ženy, bol tam alkohol, utekali sme z domu, zle detstvo, nikdy sme nič nemali, žili veľmi skromne. Teraz máme spolu dcerku a za prisahal sme sa, že nikdy nebude žiť a mat život ako my dvaja. Vyhovuje nám to takto, sme radi, tesime sa z malej, je nam dobre, jasne, cely život preč nebude, raz ostane doma, do opatruje e jeden druhého, ale umreme z dobrým pocitom, že sme jej dali úplne všetko. Som hrdá na môjho muza😉👍

baaambulkaa
20. sep 2018

@dai presne, podla mna taki ľudia uz vlastne zistia ze si nechýbajú, neverim ze niekomu to takto vyhovuje, nech mi nik nevraví, ze na slovensky byt nedokáže clovek zarobiť tu! A ano ak chcem mat 5 iz barak ale prazdny, tak poslem ocka do zahraničia vsak co, zarobi a ja sa budem tvarit ake je to super

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat pozri... ty mozes byt ta stastna vynimka - inak vnimam vacsinu prispevkov - ako aj slecny ktoru si oslovila, ze spokojne a stastne nie su... ak vam staci virtualne zdielanie zivota tak pohoda, ja som zo starej skoly ze potrebujem aj dotyky, objatia etc. ... deti ak mas bezkontaktne tak beriem ze tiez mozu byt stacne - moje potrebuju vecer bostek od mamy aj tata, objatie - asi keby tu tato nebol tak preziju ale viem ze by im to velmi chybalo - o sebe ako o zdravej zene uz ani nehovorim...

baaambulkaa
20. sep 2018

@janka0808 co všetko? Hmotne veci, prítomnosť otca ziadna nevynahradi

malinajahoda
20. sep 2018

@janka0808 možno sú zvyknuté, ale my sme zvyknuté na iný štandard. A podotýkam nie dovolenky a luxusné háby. Môj muž mal hrozné detstvo čo sa týka financií, na zaplakanie. A on sám nechce, aby tak vyrastala naša malá.

janka0808
20. sep 2018

Dobre pises👍

dai
20. sep 2018

@baaambulkaa tak zial v dnesnej dobe sa aj skromnost nosi len virtualna, ludia sa nevedia prikryvat perinou na aku maju - ved to citas aj tu, aby mali dovolenku, domcek... preco by mali byt v skromnom podnajme spolu, ked 1 dome makat a budu mat domcek a dovolenku?
Ono je to vzdy o vybere a hodnotach...a jasne ze opeknit si svoje rozhodnutie chce kazdy...
@janka0808 potom ale nechapem preco jej nedavate to najdolezitejsie - kompaktnu rodinu☹

zuzanapjat
20. sep 2018

@dai čo sa sexu týka... za 4 dni si to rozdáme častejšie ako mnohé ženy za 10 dní doma s manželmi. Stále sa na seba tešíme, stále si chýbame... mám možnosť byť doma s deckami, maximálne sa im venovať. Príde manžel ... venuje sa maximálne on. Ja s malým synom chodím medzi deti, do detského centra, maľujeme, kreslíme, hráme sa s legom, stavebnicami. Príde manžel? Chodíme na hrady, do jaskýň, na prechádzky do okolia do prírody, navštíviť rodinu, s malým na dvore vonku montuje, prekladá drevo, malý je celý šťastný že tatikovi pomáha. Idem do pôrodnice? Tatinko bude s nami doma 3 týždne... budú robiť šarkana a v pláne aj krmítko pre vtáčiky. Ešte aj môj pes vie, kto je hlavou rodiny - že je to môj manžel. Ale asi je to úbohé myslieť dopredu a mať vlastný domček (aj keď sme kupovali starý, ale dávame peniaze do vlastného a nie na podnájmy). Asi je to málo rodinné chodiť na výlety a tráviť čas spolu :D Ideál sedieť na riti v podnájme a požičiavať si na lieky a sunar. Ako mnohé rodiny na SVK, ktoré sa mimochodom rozpadávajú - aj keď sú spolu.

eva112014
20. sep 2018

@tova Pozri, ja úplne chápem, že si za rodinu. A s tým ja s tebou súhlasím! Myslíš to dobre, pre tie detičky ...😃 Ale naozaj toto všetko závisí od ženy, od muža a od ich vzájomného vzťahu !!!!! A to, či sú doma, alebo nie, to je skoro jedno! Prečo? Sme v zahraničí, spolu. Počúvam všelijaké historky, od môjho. Mužom tu v zahraničí chýba manželka, priateľka. A to si kompenzujú! Veľa z nich navštevuje platené dámy, zaplatia si masáže s Happy andom. Môj robí na stavbe. Keď mi toto povedal, bolo mi až na grc! Čiže tu vidím väčšie riziko v tomto! A áno, takéto sa deje aj na Slovensku!( len je tam väčšia možnosť zistenia). A veľa vzťahov sa aj kvôli takýmto veciam rozpadajú! Dokonca si medzi sebou povedia títo muži, že ktorá manželka má aktuálne, aké intímne problémy. A teraz sa vrátim k téme! V SR sa musíte poriadne obracať, aby ste ako pár, splatili hypo! A mať dom, alebo byt s hypo, zas taká výhra nie je. Lebo deti rastú, chceme aj vzdelanie pre nich dobré, to treba platiť tiež. A nepíšem, že človek nech si šetrí aj na dôchodok. Lebo, ten sa neviem...., či dožijeme. A zo zahraničia predsa to ide ľahšie. Však v Nemecku nakúpime potraviny lepšie ako na Slovensku. Na Slovensko prichádzajú pracovať Srbi, Rumuni a Ukrajinci. Takže, aj Slovensko, je pre niekoho v zahraničí lukratívnou krajinou.😃

janka0808
20. sep 2018

Každý si žije ako to jemu vyhovuje 🙂

malinajahoda
20. sep 2018

@zuzanapjat nápodobne. Môj muž presne vie aké pokroky robí naša malá v týždni. Voláme si aj keď majú pauzu v práci, furt píšeme. V nedeľu odíde a v piatok príde. A prisaham na našu malú, že vždy sa na seba tešíme. Keď som bola v pôrodnici, ženy sa tam čudovali, že ako sme sa privítali. A to sme spolu 12 rokov. Že oni za 7 rokov čo sú spolu,tak nemajú taký vzťah ako ja s mojim mužom.

silvike
20. sep 2018

@malinajahoda A coze tie "decka naokolo", ze ich tak spominate... su horsie ako Vase alebo menej stastne ako tie Vase ?

malinajahoda
20. sep 2018

@dai inak TEBE TO NEBOLO ADRESOVANÉ!

zuzanapjat
20. sep 2018

@eva112014 chodia po kurvách roboši vonku, hlavne tí, ktorým nevadilo chodiť po kurvách ani na SVK. Len na SVK si na to naškrabali ťažšie. Je to o charaktere.... kto si rád vypil na SVK, vypije si rád i vonku. Kto rád hral automaty na SVK, aj vonku hraje. atď atď.

baaambulkaa
20. sep 2018

Inak mňa stále zaraze kde zijete, pretože z tychto príspevkoch to vyzerá akoby Slovensko bolo Ukrajina ty brdo :D ja teda neviem my s muzom sme nikdy nemali pracu generalnych riaditelov, pracu, ktoru dokaze robit kazdy inteligentny človek, bez nejakeho extra vzdelania a dokazeme zit v novom velkom byte v centre mesta, mat dovolenku 2 x rocne, nase deti maju všetko co potrebuju a to hlavne, sme spolu, rovnako aj v mojom okolí nevnímam ludi, ktori by nejak trpeli v tejto krajine tak, ze musia muzi utekat von... A to stale hovorim o beznych povolaniach! Tak naozaj nerozumiem... Moja mama zije v zahraničí a vidim rozdiel vo vztahu k mojim deťom, jej vnucatam... Neviem si predstaviť ze by takto bol prec ich vlastny otec

janka0808
20. sep 2018

My to máme tak, isto, neni badať na malej, že by trpela, vyplakavala, tak isto si volavame počas dňa vždy, keď je to možné aj hodinu, krpka sa tesi, pre nás je to najdôležitejšie, že ona netrpí, keby sa to zmenilo, urcite by sa to zmenilo!

baaambulkaa
20. sep 2018

@zuzanapjat to je super ze vidis na fotke co muz veceria a co deti kreslia, ja som rada ze moj muz si kresli s nimi ked to deti chcu a veceriame spolu 🙂

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat precitaj si prispevok od evy... ja neviem - my sme spolu cez 18 rokov , moj muz je normalny zdravy chlap, ja normalna zena- a teda byt spolu tyzime aspon 2-3x do tyzdna... podla mna ak sa toto muzom nedostava tak skonci skor alebo neskor pri milenke - chapem ze zena o tom doma nema ani paru a vracia sa jej vysmiaty manzel...
Nerozumiem preco porovnavas 2 extremy - vacsina rodin na sr chodi ba dovolenky, vylety a ziju v normalnych bytoch ci domoch. Moj muz je pracovne velmi vytazeny kedze robi okrem svojej prace aj charitu a angazuje sa aj obciansky - a aj tak stiha byt s detmi, niekolko dovoleniek rocne, predlzene vikendy etc. ...
Oni inaj tie rodiny ci su spolu sa dokonca rozpadavaju castejsie ako tie co su od seba😉 ale nie preto zeby im to horsie fungovalo, skor preto ze tie problemy ktore sa pri vuacmenej neexustentnom otcovi a manzelovi tie 3-4dni lahko prehliadnu lebo ved potom je na mesiac pokoj a peniazky pridu😉 sa pri muzovi co je doma prehliadat nedaju... cize pre nefunkcne vztahy kde ide naozaj len o win win - muz je na peniaze a zena mu zato da sproste povedane je byvanie od seba omnoho vyhodnejsie ako byvanie spolu - ako ta moja teta z vychodu hovori - tie pary sa nerizvadzaju , vsetky spolu... a vsetky nefunkcne ale spokojne😉

malinajahoda
20. sep 2018

@dai ja mám 32 rokov a v živote som nebola na dovolenke. A nikdy nehovor nikdy. Nemôžes vedieť aká bude budúcnosť. Ja som si tiež vravela, že kopa vecí urobím takto a takto. Ale človek mieni a Pán Boh mení. A nepíš o tom, keď takúto situáciu nemáš. To ako keby tu na MK písala nejaká mamička ohľadom 4r. dieťaťa a ja jej budem písať a pritom mám 7 mesačnú dcérku. Máš dosť!

malinajahoda
20. sep 2018

@dai no ja napríklad som nechcela a ani v živote nechcem bývať v malom unavenom 3-izbáku. Nikdy v živote by som tam nešla bývať. A až tieto príspevky s tvojim menom sú adresované tebe.

janka0808
20. sep 2018

Veľakrát sme sa o tom bavili, či by nechcel skončiť z robotou tam, nájde si tu, ale vždy to tak nejak vyšlo, že je to bode ako je. Nemam ten pocit, že by sme žili dva odlišné svety, to by sa prejavilo aj v priechodoch, kašľal by nanas.Neni to tak, keď príde mala sa mu zavesí na krk, prehra sa s ňou pokiaľ neodíde, chodime von po ihriskách, detských svetoch pre malú, boly sme v lete 3 týždne spolu a každý deň sme boly všetci spolu po Kupka h, spali sme v apartmánoch, po behali zoo, u nás v zahraničí. Takže ako sa budem znova opakovať, je to tak ako ma byt. Vidim aj citim, ze sa mame radi

baaambulkaa
20. sep 2018

@zuzanapjat inak ty normálne pises akoby muzi co nechodia von tak ich zeny a deti tu trpia a ziju z ruky do ust, ja tak zbožňujem tieto panicky co si myslia o sebe :D

janka0808
20. sep 2018

Píšem svoj názor na vec ako ty a každá iná, je to tvoj pohľad na život. Nikoho neodsudzujem

malinajahoda
20. sep 2018

@zuzanapjat tak teraz si zabodovala! Palce hore! To je čo už len za život žiť niekde v podnájme?! Smiešne. Čistá komédia. Týmto sa niekto pýši? Alebo niekto peniaze nemá a nemôže decku spomínané lieky alebo mlieko kúpiť?! Trafila si do čierneho 🙂