icon

Manžel v zahraničí a ja s dieťaťom doma

kaporka
18. sep 2018

Ahojte baby mate niekto podobnu situaciu? Ze manzel musel ist do zahranicia pracovat kvolk financnej situacii a vy ste s dietatom doma? Podotýkam s malým do 1 roka... ak hej ako to zvládate?? Ja asi vobec citim sa hrozne

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa počuvaj a neušlo ti ani trošku o čom je téma? téma nie je o tom, že ty máš byt a muža doma. ale o tom, ako to zvládame tie, ktoré máme mužov vonku. A že sme si vyskúšali ako sme to zvládali, keď muži mali na SVK aj 2 práce a odrobených xy hodín nadčasov... To, že ty neustále útočíš tu s niektorými expertkami, ako nám je v skutočnosti zle to je tvoja vec. Ja som z východu Slovenska, keby som chcela byt v centre - to si moja zlatá pozri koľko stoja byty v centre Košíc a ešte v pôdovnom stave a potom sa tu chváľ. Nikto neriešil tvoj byt.... ale aby si písala, že my máme domy na lazoch a podobné sprostosti..........a chválila sa, že ty večeriaš s mužom. Proste úbohé. MY SME SPOKOJNÉ A KLAPE NÁM TO. Ale asi to nevieš prekusnúť.

dankanka
20. sep 2018

@kaporka ahoj.. Ide o tvoje nastavenie. Nečítala som iné príspevky.. Ale hľadaj pozitíva. Zamestná telo aj mysel. Nájdi si kamarátky, chod do denného centra, rob čo ťa baví,ak ti babo dovolí. Chod veľa von, need sama doma. A teš sa na čas keď príde domov. Proste nalad sa na to dobre. Ste zdraví, partner vás ľúbi. Všetko je ôk. To lrn teraz je to ťažké, časom to môžete zmeniť. Môžeš sa presťahovať za ním, alebo on sa môže vrátiť.. Nic netrvá večne..

dai
20. sep 2018

@brckava36 🙂 ty si neni normalna... napises ze ty chces ist za muzom a on nechce... ty si napisala ze nechce robit tu ale on chce ist von...
Ja som len tvoj text napisala inymi slovami = nechce byt s vami ... co je take nepochopitelne natom? Ved to sama pises.. preco som podla teba neni normalna? A neboj sa o mna - o krase sa nevyjadrujem, to asi kazdy posudi co a kto sa jemu paci - mojmu muzovi sa pacim stale a to mi uplne staci😉 byvat mam kde - neidem pisat lebo zas sa ja budem akoze vychvalovat ( ked vy pisete o vasich vau domcekoch a o tom ze 3izbovy byt je pod uroven tak to jasne ze vychvalovanie nie je;)
A o podnajme som pisala na zaciatok, pokial nie su zarobky vysoke... je normalne ze clovek v kariere stupa ked si robi svoju pracu dobre - tym mozu stupat aj jeho naroky - hovori sa tomu ginancna gramotnost...naopak to zial nefunguje.
@zuzanapjat jemine - super, si najstadtnejsu clovek na svete a zijes genialny vztah v najkrajsom dome na svete🙂 spokojna? Koho sa vlastne snazis presvedcit o com? Naco? Ja inak nepoznam 40tnika zijuceho v podnajme, a teda neviem preco by som v 50tke mala robit vratnika ked na sebe cely zivot pracujem...

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat asi si tiez nepostrehla temu lebo zakladatelka spokojna nie je... na rozdiel od teba... cize aj tvoja skusenost a riesenia su jej na dve veci

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa a moja zlatá pani zo seba nerobím.... rozhodli sme sa pre zdravšie prostredie, vlastné súkromie a nechceli sme byť zaviazaní platením hypo 30 rokov. To, že tie ktoré sa ozvali majú zhodou okolností domy je irelevantné. Nás dom vyšiel lacnejšie ako byt. A vyberali sme tak, aby tu bola aj dobrá občianska vybavenosť, dobrá škôlka, dobrá škola. Ako normálni zodpovední rodičia. Nie je v tom žiadne chválenie. Jediný kto degraduje domy lebo má "byt v centre" si ty. A jediný kto nezodpovedá na tému, ale útočí, vysmieva sa - si ty.

zuzanapjat
20. sep 2018

@dai pýtala sa ako to zvládame? a zvládame. S malým dieťaťom sa cítia niekedy osamelo aj tie ženy, ktoré majú mužov doma. Písali tu rôzne ženy... niektoré nemajú mužov doma aj mesiac/2mesiace. Ja nie som ten prípad. Autorka nepíše aké má muž turnusy a za ďaľšie ani netušíme, ako sa muž správa keď je doma. Môj sa nám všetko snaží vynahradiť. Zapája sa do chodu domácnosti, varí, poperie, povešá, porobí, povenuje sa. JA mám dovolenku keď je on doma. Iné by bolo kebyže dôjde domov ľahne k telke a mala by som viac toho na starosti, ako keď doma nie je.

baaambulkaa
20. sep 2018

@dai presne autorka spokojná nie je, iba jej druha strana chce priblizit ze zit sa da aj tu a spokojne... Uz radsej k pani, ktorej jej vlastny muz sa k nej vratit dobrovoľne nechce o tom radšej pomlcim to je prw mna nepochopitelne... A teda 40 v podnajme veru nepoznam, zvláštne

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa kebyže jej chlap robí vonku mesiac dva vkuse tak ju chápem ... že sa cíti osamelo. Môj prípad to nie je. Ani nepíše či sa jej žilo lepšie, keď bol doma s nimi. Nám sa lepšie nežilo. Stres, únava, neistota.

dai
20. sep 2018

@kaporka ak je to na rok tak skus vydrzat - nech chodi co najcastejsie domov, skus aj ty za nim ak sa da - nie si este viazana pracou ani skolou... najdi si konicky, skus uzivat zivot, co najviac ho zdielat aby ste sa neodcudzili...
Ak je to na dlhsie tak by som postupne spolu s muzom planovala stahovanie za nim...
Hlavne sa s nim o tom porozpravaj, o tvojich pocitoch... zvazte ci naozaj nie je ine riesenie ( praca vo vacsom meste kde by dochadzal etc. )

brckava36
20. sep 2018

@zuzanapjat ano,mas pravdu. Aj ja som to chcela napisat. Bola tu nejaka tema, kde neviem naco sa ozyvaju niektore kreatury,ktorych sa to netyka!!!! Mali by sa uz konecne uvedomit,ved nemaju 5 rokov. A urcite je to vsetko len o zavisti. Z lasky sa zit neda. Bohuzial peniaze hybu svetom.

dai
20. sep 2018

@brckava36 stale som nepochopila co by ti mal clovek zavidiet☹ a prepac ale spokojnost sa prejavuje inak - zuzane verim ze je spokojna - ide to z jej prispevkov ... ale u teba len zlc a pubertalne pripomienky o zavisti , o nenormalnosti, o vzhlade ( co teda ani moja pubertalna ale inteligentna dcera nedava :-/ )

tinuska1112
20. sep 2018

Prečítala som si túto tému a normálne sa mi rozum zastavuje nad niektorými ženami.. Áno, aj ja patrím k tým zlým ženám, ktorá muža vyhnala von.. Bývam síce v byte, chodíme aj na dovolenky, len nejako ľahšie sa mi šetrí a splácajú úvery, keď má muž lepší príjem. Môj muž je 1200 km od domova, domov príde len 3-4 - krát za rok na dovolenku, ale nesťažujeme si. Rozhodli sme sa tak sami. Fungovanie takéhoto vzťahu je čisto len o dôvere a zrelosti partnerov. Keď chce muž frajerky, môže pracovaťaaj na SVK a nájde si ich.. ak je pre muža rodina dôležitá, vydrží a o to viac si užijú spoločné chvíle keď je doma. Naozaj neodcudzujte sa navzájom, je to každého slobodná voľba, ako sa rozhodne. Ja som s mojim manželom už viac ako 20 rokov.. teraz je tretí rok v zahraničí. Nejako sa nám nedarilo vychádzať zo slovenského príjmu.. máme jednu vysokoškoláčku, jednu stredoškoláčku a jednu škôlkárku... len taký september ma vyšiel 550,- € okrem štandardných poplatkov.. Určite by som mala problém zaplatiť všetko, keby robil tu za 650 €, ako predtým. My sme sa síce rozhodli, že v októbri v zahraničí končí..čo sme potrebovali sme si splatili, ušetrili nejakú rezervu a dýcha sa nám omnoho ľahšie.. A myslím si, že sme si oveľa vzácnejší ako predtým. On si váži to, že som zvládla sama 3 deti, ja to , že dokázal byť od nás tak ďaleko sám, aby sme sa mali lepšie. Rešpekt všetkým ženám, ktoré to dokážu zvládnuť bez manželov doma a ešte väčší tým manželstvám, ktoré túto skúšku vydržia. Tie, ostatné buďte šťastné, že to nemusíte podstúpiť. 😉

dai
20. sep 2018

@tinuska1112 realny prispevok od zrelej zeny... ziadne prikraslovanie , drzim palce aby sa muz mohol vratit domov a nasiel si pracu ktora vas uzivi v pohode

brckava36
20. sep 2018

@dai reci o zavisti pubertalne? To mi je novinka. A zlc ide z tvojich prispevkov. A kedze tvoj chlap nerobi prec a nemas doma male deti, neviem,naco tu vobec priepievas.

janka0808
20. sep 2018

tinuska1112 mas úplnú pravdu a palec odomna hore! Zato, že vyslovíme, že nám je dobre a dá sa zvládnuť takýto život, situácia, ta doslova niektoré ženy dospliatu a zbombarduju, neskutočne!

brckava36
20. sep 2018

@tinuska1112 ste teda spolu ovela menej ako my, ale ako keby si za mna hovorila. Ja to citim aj prezivam rovnako.

zuzanapjat
20. sep 2018

A inak ono závisí aj od veku ženy, koľko má rokov, či je prvorodička a aké má životné skúsenosti. Keď som mala 22 rokov s ex sme chodili po podnájmoch, na mlieko a vložky som si požičiavala od mamky, jedla kompóty lebo sme mali prázdnu chladničku. Ex nevedel hospodáriť a ani sa nevenoval mne a synovi. Nájsť si po rokoch muža, ktorý by dal za rodinu život, ktorý by bol schopný sa zodrieť aby sme sa mali dobre a ktorý sa extrémne venuje a prejavuje lásku... ja ani nevnímam že robí vonku, pretože cítim ako ma miluje aj 1400km vzdialený. A keď vidím ako sa venuje malému a aký majú vzťah..... proste ma to hreje pri srdci. Nič mi nechýba. Hádame sa na blbostiach - takže nie sme dlho pohádaný, je to otázka zvýšenia hlasu z jednej a druhej strany a po chvíli sa bavíme akoby sa nič nestalo. Vážne veci riešime svorne a bez hádky. Sme spolu 7 rokov ale tento stav sme si vybudovali postupne - pretože sme obaja chceli. Ono treba chcieť, vždy musia chcieť dvaja. Zvládnuť sa dá všetko. Mne rodičia zomreli skoro, takže dnes je dožiť sa v zdraví istého veku luxus... ak chlap maká manuálne, o to viac je ťažko predstaviteľné že bude vládať robiť vo svojej profesii v plnej sile 30 rokov. Uznávam, že mladá žena s malým dieťaťom - prvým dieťaťom - si predstavuje manželský život inak. Otázne je, či by sa mala lepšie ak muž bude mať prácu doma.

janka0808
20. sep 2018

Presne tak, vzdy sú na vsetko dvaja, je to o dvoch rozhovoroch aj dvaja majú rovnakú vinu. Je to cele o ľuďoch, vztahoch

dai
20. sep 2018

@brckava36 mam doma male deti🙂 a ano, muza mam doma lebo sme sa spolu tak rozhodli kvoli nasej rodine... tiez sme ale mali obdobie na zaciatku kedy sme nemali vela a zili v podnajme, teraz mame viac ako potrebujeme - ppstupne sme sa spolu z toho vyhrabali a nikto nemusel nikde odchadzat - o tom su moje prispevky...
A co je pubertalne na reciach i zavisti? No celkovo ze nemas podla mna nic co by som ti mohla zavidiet... to pubertalne som ale smerovala najma na tboju pripomienku o mojom vzhlade😉 ze sa urcite za mnou nikto neotoci tak ti zavidim... asi sa za tebou otacaju davy, neviem🙂 to mi pride maximalne trapne a pubertalne...

malinajahoda
20. sep 2018

@zuzanapjat asi majú také skúsenosti so svojimi chlapmi čo im do bordelov chodili 🙂.

brckava36
20. sep 2018

@dai uznavam,ten jeden prispevok som nenapisala cely tak,ako som chcela, lebo som mala aj inu robotu a moze to tak vyznievat. Ale myslela som tym celkovo, aj byvanie aj zivot,nie vyzor sam o sebe. Ale aj tak si myslim,nech napisem cokolvek, ty si to aj tak neprecitas alebo to nepochopis.

malinajahoda
20. sep 2018

@brckava36 presne, je to asi zakomplexovana osoba, ktorá sa odbavuje na ostatných🙂.

dai
20. sep 2018

@brckava36 preco myslis ze zena ktora ma zdrave deti, spokojne manzelstvo a ma kde byvat by mala tebe zavidiet?

6mia6
20. sep 2018

@baaambulkaa asi ta nenapadlo ze pre niektorých ľudí nemusí byť dovolenka zaujímavá a potrebná aj keby na ňu mal 4x v roku.

dai
20. sep 2018

@malinajahoda ak pises o mne, na kom sa odbavujem - skus vysvetlit... lebo ty si pisala ze 3izbovy byt je pod tvoju uroven

beky1813
20. sep 2018

Tiez sme zvazovali, ze muz odide, ked sa to nedalo zvladat s financiami. Nakoniec sme od toho upustili. Po spisani pre a proti jednoznacne vyhralo ostat spolu. Radsej som isla ja skor do prace. Chce vidiet nase deti vyrastat, dat im pusu na dobru noc a nie byt len vikendovym ockom na hranie.
A ak by odisiel, tak jedine vtedy, ak by sme isli s nim.

6mia6
20. sep 2018

@dai prečo tu prispieva keď tak nežijes a moralizujes? Ty tak nežijes lebo nemusíš a možno si mala o kúsok viac šťastia ako my ostatné. Všetko čo tu píšeš sú bludy.
Obuj si moje topánky a potom rozprávaj

malinajahoda
20. sep 2018

@baaambulkaa počúvaj nevyvršuj sa na mne! Ak máš komplexy zo svojho života, vyspovedaj sa svojej famílii! Pokiaľ viem, tak môj príspevok som 1x adresovala zakladateľke tejto témy!!! Pýtala sa či máme niektorá z nás rovnaké skúsenosti!!! Nepýtala sa či by to nejaká vo svojom živote urobila alebo nie!!! Prečítaj si otázku na 1.strane!!!

dai
20. sep 2018

@6mia6 mala si.moje obute ked tak bohorovne pises? Ja pisem zakladatelke ze sa da aj inak aby bola sppkojnejsia, chapes? Tiez som prezila obdobie ked sme mali malo ale obuli sme sa do toho spolu a dali sme to - tak ako pise @beky1813

malinajahoda
20. sep 2018

@brckava36 to sú paničky z veľkomesta!!! 🙂. Fuj na ne!!! 🙂 Asi majú nejakú traumu z detstva alebo zlú skúsenosť z terajšieho života. Všade boli a všetko vedia! 🙂