icon

Manžel v zahraničí a ja s dieťaťom doma

kaporka
18. sep 2018

Ahojte baby mate niekto podobnu situaciu? Ze manzel musel ist do zahranicia pracovat kvolk financnej situacii a vy ste s dietatom doma? Podotýkam s malým do 1 roka... ak hej ako to zvládate?? Ja asi vobec citim sa hrozne

lubina
20. sep 2018

@kaporka prezila som nieco podobne, par rokov sme to zvladali, potom som sa aj s detmi prestahovala do zahranicia a sme vsetci spolu 🙂

malinajahoda
20. sep 2018

@baaambulkaa nie!!! Ak si prečítaš moje príspevky predošlé, tak som písala, že aj môj muž to v detstve mal náročné čo sa týka peňazí. Takže asi tak. Nikoho neodsudzujem, nikto z nás ešte nevie ako v živote dopadneme.

brckava36
20. sep 2018

@dai lenze zakladatelka temy nic take nepytala. Pytala sa IBA tych,co su doma s malymi detmi a maju muzov prec. Zboznujem taketo,co sa vsade tisnu, aj kde ich netreba. A zakladatelka pisala, ze momentalne ina moznost neni,tak ja nechapem vase prispevky. Na co sa tu hrate. Nazor od mami, ako by mala asi zit, nepotrebuje.

dai
20. sep 2018

@brckava36 ona pise ze sa citi hrozne... v com jej pomoze tvoj nazor ked ty pises ze sa citis super?

brckava36
20. sep 2018

@dai 😅😅😅😅 zase sa raz prejavilo,ze nevies citat 😝 pytala sa, ako to zvladame -my- ktorych sa to tyka!!!

mima86
20. sep 2018

@kaporka tak vidis, mas tu nazory z kazdej strany. Podla mna je taketo rozhodnutie risk 50:50 - bud to dopadne dobre,ako niektorym tu a dosiahnete po com tuzite a este to aj manzelstvo ustoji alebo to dopadne zle a neskor zistite,ze to bola chyba. Kazdopadne,toto rozhodnutie nemusi byt trvale. Je uz len na vas, co ste ochotni obetovat a co tym naopak ziskate. Niektore zeny zvladaju prichod dietata uplne hravo a nikoho nepotrebuju a niektorym ide psychika rapidne dolu. Ale to zistis,az ked bude babo na svete. Drzim palce aby ste vybrali rozhodnutie najlepsie pre vsetkych v rodine, nie len pre niektorych 😉

baaambulkaa
20. sep 2018
malinajahoda
20. sep 2018

@dai tak ako ty si začala o tom, že nikdy by si takto nežila!!! Len som sa ohradila, nič viac. Bez na prvé strany a precitaj sú úplne môj prvý príspevok. Napísala som ho autorke zo srdca. Až vy podaktore ste sa začali do nás navážať, že aké to mame zlé a vy sa mate lepšie a vy by ste nikdy nevyhnali svojho muža von. Ani ja nie a predsa. A ako som už písala, najhoršie je pre mňa nedeľa navečer keď odchádza.

baaambulkaa
20. sep 2018

@malinajahoda dievca klud, asi to az tak lahko neprezivas, si tu najutocnejsia z celej diskusie 🙂 *ty prva si zacala dai pisat ze ty by si teda v 3 iz byvat nechcela tak som ti slusne odpísala ze radsej v 3 iz s otcom ako sama v dome 🙂 schlad si hlavu a ukludni sa

dai
20. sep 2018

@brckava36 skoda reci☹ tazko sa bavit na takejto urovni... a malina detto - vy dve sa spolu pekne hodite, ten isty slovnik aj uroven☹

brckava36
20. sep 2018

@dai ano,lebo citas len to,co ti vyhovuje. Hoci v tejto teme nemas co robit. Najprv si to vyskusaj a potom hodnot a raď.

dai
20. sep 2018

@malinajahoda nechajmd asi fakt tuto debatu... ja rada ocenim realne skusenosti a prispevky nie primitivne reci o zavisti, vzhlade a pod. ...a nastastie aj realne od normalnych zien tu su - ktorym sa za muzom cnie a chcu ho doma, lebo to je normalne pre rodinu - byt spolu...

dai
20. sep 2018

@brckava36 nevyskusam lebo to nie je pre mna funkcny vztah, chapes?🙂 a v teme mozem byt akej chcem, hadam si tebou nenecham rozkazovat kde prispejem a cim🙂

malinajahoda
20. sep 2018

@baaambulkaa ty sa schlaď. Zakladateľka témy sa pýtala žien čo majú rovnakú situáciu ako ona! Ty máš rovnakú situáciu, keď nás tu tak všetky riešiš?!

brckava36
20. sep 2018

@dai ozaj. A k tomu,co mi zavidis. No mne sa zda, ze mi zavidis, ze to zvladam doma s dvoma malymi detmi aj domom a zahradou uplne sama. A za to,ze bol chlap na 5 turnusoch sa mi este asi nerozsype manzelstvo :D A pojde tam mozno este pol roka a koniec. Ale co teba do toho. Kazdy si zije tak,ako mu to vyhovuje.

malinajahoda
20. sep 2018

@dai ty ho nemáš o čo lepší.

malinajahoda
20. sep 2018

@dai čítala si si ten môj prvý príspevok?! Ak nie, tak teraz o. Mne píšeš úplne z cesty.

dai
20. sep 2018

@brckava36 🙂 jemine... ok... tak ta hadam uspokoji ze ti to vobec nezavidim🙂 byt sama s 2mi detmi, domom a zahradou je totiz velmi vzdialene od mojej predstavy rodiny... tym netvrdim ze tebe to nemusi vyhovovat, ale teda s cistym svedomim ti toto nezavidim🙂

zuzanapjat
20. sep 2018

@dai zas na druhej strane, máloktorá žena sa na muža teší každý deň v pracovnom roku keď prichádza z práce 🙂) lebo je to normálne. Že je doma. Niektorí partneri v podstate začnú fungovať zo zvyku, prestávajú si vážiť čo majú doma apd. Ja sa na muža tak teším a tak rátam dni a on tiež. Normálne odpočítavame tých 8-10 čo niesme spolu. A čo je vlastne vo vzťahu to najpodstatnejšie? Dôvera, láska, spoločné koníčky a spoločné priority a chcieť na vzťahu pracovať, aby bol živý a lepší. Ak sú takto partneri spokojní, ak majú vyrovnaný vzťah bez hádok, spoločné aktivity - aj detičky sú spokojné. Ak to takto máš aj ty, ak to máme takto aj my... nemáme si čo závidieť. Jedine ak by sme si začali porovnávať, kto má častejšie tichú domácnosť, hádky, finančné problémy, vzťahové problémy a kto má viac dovoleniek a spoločných chvíľ ako rodina a neviem čo všetko. A myslím, že to by už bolo úplne úbohé.

baaambulkaa
20. sep 2018

A nech mi nik nehovori ze fungovať roky bez muza doma je zdrave a fungujúce manželstvo, neexistuje... Samozrejme dočasne sa to da zvládnuť, alebo odist za muzom, ale takto existovat viac rokov??? Vsak mamzelstvo tym padom straca svoju funkciu, to sa mozete presviedcat kazda samu seba, ale zit x rokov v takom vztahu a tvarit sa ze vam to obom vyhovuje je nonsens..

lizardd
20. sep 2018

Život ženy s malými deťmi a manželom v zahraničí, nech už je dôvod akýkoľvek prináša rôzne smutné i komické situácie. Máloktorá to verejne prizná. Môj manžel nebol v zahraničí kvôli peniazom, ale kvôli svojej profesii. Prvýkrát od nás odišiel keď mala dcéra pár mesiacov a prišiel 23.12. Deň pred Vianocami. Bolo to smutné, lebo všetko bolo iba na mne. Taktiež bolo smutné, keď moja dcéra začala slovom tata oslovovať dvojho deda. A taktiež bolo smutné, že keď bola dcéra na opeácii, taktiež musel manžel odcestovať. Samozrejme, že som všetko zvládla. Veď čo iné mi aj zostávalo, že áno. Plakanie do vankúša by mi nepomohlo. A o hrozných veciach, čo sa stali manželovi v zahraničí, v krajine kam by išlo minimum ľudí nejdem ani písať. Som šťastná, že sme už všetci spolu a hlavne, že ho z práce neposielajú mimo SR.

6mia6
20. sep 2018

@dai áno dá sa inak pracovať na smeny jasne to radšej budem žiť ako žijem. Všetci sme spokojní. Ty máš nejaký vzorec podľa ktorého mame žiť všetci. A všetko čo sa mu vymyká je pre teba nevyhovujúce a určite to nefunguje. No nič idem uvariť niečo fajnové lebo dnes nám tatino príde domov 😉

brckava36
20. sep 2018

@lizardd to hej,to ti nezavidim. Ja som zas prto trvala na tom,ze moze odist az ked budu mat deti aspon 2r, nechcela som,aby premeskal to obdobie mimina a ked sa tata vrati domov,aby mu nebezali do narucia,lebo ho nebudu poznat. Ale chapem,ze ak musel ist a nebola ina moznost....ale muselo to byt pre vas vsetkych tazke.

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa daj sa liečiť. Mám zdravé a fungujúce manželstvo..... nebudem sa opakovať že hodnotiť to podľa toho či je muž na turnusoch, alebo doma robí na smeny, či ťahá nadčasy je irelevantné. Zdravé manželstvo nie je založené na tom, či muž chodí domov večer z práce, či neskôr poobede, alebo sa vyspí na ubytku v zahraničí. Fungujúce manželstvo je o tom, ako trávia manželia čas, keď v práci nie sú... či si majú čo povedať, keď sú spolu, či im to funguje v posteli a či majú spoločné koníčky a priority. Tak už to pochop.

brckava36
20. sep 2018

@zuzanapjat vies ako,idelana je praca na smeny za 500e, kedy kazdy ma ine smeny s tretnu sa vo derach ,ked jeden odchadza a druhy prichadza 😝

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat tak my sa na seba este stale tesime ale netvrdim ze je to standard. Jasne ze aj my mame casy kedy muz alebo ja nie sme doma - sem tam je to fajn na okorenenie vztahu - ale vtedy ked je muz napr. Na 3 tyzdne na sluzobke niekde tak vidim ze detom velmi chyba a mne tiez... a podla intenzity virtualneho kontaktu predpokladam ze aj my jemu...
Ono vo vztahu je vela veci o zvyku, vela o odobrovani si toho co zijem , vela o zatvarani oci- ja nie som tento typ - ked mam problem tak ho riesim, ked som nespokojna so situaciou sa nevyrovnavam ale ju menim - preto mozu pre niekoho moje prispevky vyznievat ostro. Ja si ale myslim ze ak je zakladatelka nespokojna tak ma situaciu zmenit a nie sa s nou vyrovnat natrvalo - na kratko v pohode...

dai
20. sep 2018

@brckava36 vacsina ludi v sr zaraba viac ako 500 euro ( moja mama ma vyssi dochodok ) , vacsina ludi nerobi na smeny... nerozumiem naco menujes hned extremy akoby neexistovala normalna praca za slusne peniaze...

zuzanapjat
20. sep 2018

@dai škoda že autorka nepíše čo to znamená "robí v zahraničí" lebo vidíš sama, že sú tu ženy čo im muž odíde na misiu na polroka, alebo že je preč mesiac dva a domov dôjde na týždeň. Ja som tak nastavená na tých 10/4, alebo 8/4 že keď sa raz ročne stane že musí potiahnuť 2 týždne vkuse tak už cítim, že tie 4 dni navyše sú strašné... a to je potom týždeň doma ... nie ako ženy čo im príde na týždeň po mesiaci. To nezávidím a manžel by na to aj tak nepristúpil, tak dlho nebyť doma. A čo sa týka práce na smeny, tak tu na východe SVK väčšina ľudí pracuje na smeny. NApr. ja som mala na výber buď 12tky na smeny, alebo robiť 5 dní v týždni od 10:00 do 18:00 a sobotu od 9:00 do 12:00. Veď sa pozri kolo seba, kto dnes robí od 8:00 do 16:00? Málokto.

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat vies co... uprimne som prekvapena kolko zien okolo 35 - 40 - cize moj vek, pracuje na skratene uvazky... fakt ze vacsina mojich znamuch co maju 3 deti ako ja sa vracia len na skrateny uvazok a funguju v pohode. Zamestnavatelia im aj prekvapivo vychadzaju v ustrety ( su to zeny co si predtym budovali karieru , cize nezacinaju od nuly ) - ja sa tiez nechystam vratit na 100%

0silvia0
20. sep 2018

Neviem na čo je dobré si tu vzájomne vyčítať spôsob fungovania rodiny. Okrem toho každý otec pracujúci v zahraničí to má inak: jeden chodí raz týždenne domov, ďalší len raz za 1/4 roka a to je veľký rozdiel. Okrem toho keď sa tu spomínajú stavební pracovníci, tak tí pracujú poväčšine od jari do jesene a v zime sú doma, minimálne 3 mesiace. A povedzme si pravdu, u nejakého stavebného robotníka bez odborného vzdelania nejaký kariérny postup je neaktuálny. Ten si dobre rozmyslí, či sa zrobí na stavbe tu na Slovensku za slovenský plat, alebo pôjde pracovať do zahraničia za zahraničný plat. Všetko je to o prioritách a možnostiach