icon

Matky samoživiteľky čelia politickým výzvam v spoločnosti

veklipo
15. sep 2024

Denno denne tu pribúdajú príbehy žien (a mužov), ktoré zostanú na výchovu samé a sú na hranici chudoby. Nehovorím o ťažkej psychickej situácii.
No podľa poslanca SMERu Hazucha ide len o presadzovanie nového liberálneho spôsobu života. Odmietol návrh PS na zvyšovanie príspevkov samoživiteľom. Štát podľa neho nemôže za to, že si vybrali zlého partnera. Nepíšem anonymne, nie som politicky troll, chcem len poukázať na to, kam sme ako spoločnosť dospeli. Muzi s nulovou empatiu po vzore Fica (bombové hrozby na školách sú blbosti) tu rozhodujú o našich životoch. A ženy ich napriek tomu donekonečna akceptujú.
Ego mi vraví: “voličky SMERu. HLASu a SNS, zaslúžite si to”srdce ale vyhráva: “ žiadne dieťa z krajiny, kde si politici schvaľujú doživotne renty, si nezaslúži zažiť chudobu”.
Matky smaozivitelky, otcovia samizivitelia, držte sa!

Strana
z5
mini2peto
29. okt 2024

@titi22 keby si čítala poriadne tak som napísal pokiaľ sú zdraví........

bloger
30. okt 2024

@mini2peto Podľa mňa by im štát mal pomáhať viac. Je to jednoducho môj názor. Nemala by to robiť Billa ktorá jediná na nich myslí. Zober si aj to zbieranie vrchnáčikov. A pre Fica doživotnú rentu a ochranku je to fér?

riyadh
Autor odpoveď zmazal
kristiii
30. okt 2024

@mini2peto čiže máš dieťa vo svojej starostlivosti, si naňho sám a nemal si to o nič zložitejšie si všetko zariadiť ako v domácnosti, kde sú na deti dvaja. Gratulujem, budeš zrejme výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo.

dankagirl
30. okt 2024

@janinah dochodci sú na tom dobre ,áno pokial žijú obaja .
Ak jeden zomrie v mojom okoli poväčšinou chlapi ..čo majú vyšší dôchodok ,tak to ťažko ženy zvládajú,nakoľko majú male dôchodky ?!

dvojicky16
30. okt 2024

@titi22 tak hej ale napríklad ak si niekto kupi 4 auto do rodiny a druhy rodinny dom a poriadne neodvádza svojim zamestnancom, tak to neviem ci je zrovna fer

mira0611
30. okt 2024

@veklipo ahoj, ja som samozivitelka, nevolila som Fica, bola by som hlupa ho volit. Ked mi predosla vlada zdvihla pridavky na dieta o 30 euro, dali mi danovy bonus a prispevok na PC pre deviataka/prvaka. Vsak Fico akonahle nastupil, zobral prispevky na PC, teraz uz zobral aj danovy bonus, ja som ho odoberala mesacne, moja mzda bude o 88 euro nizsia, 80 euro mam vydavky na tankovanie. Zvysil DPH. Doteraz sme zili dostojne, ale bojim sa ako to budem zvladat od buduceho roka :(

dadis
30. okt 2024

@mira0611 ano, novy rok bude tazsi, ja som poziadala o zvysenie vyzivneho od 1.11. Uvidim, ako sud rozhodne. Inak su tu diskusie, ze sudy brali tento danovy bonus ako prijem pre dieta a o to znizovali matkam vyzivne 😡. Moj pripad to nebol, ale citala som tu taku diskusiu. Len tou zmenou danoveho bonusi mi 1.1. klesne prijem pri dvoch detoch nad 15r spolu o 180 eur. Len tak. A to este nevieme, ako sa to zdrazenie prejavi na nasich penazenkach. Hlavne, ze Fico sa o svoju volicsku zakladnu dochodcov stara. Ale vies co? Tak nam treba. Ked sa nevedia mladi ludia postavit k urnam a zahlsovat za slusnejsich zastupcov.. aky narod, taka vlada. Ja uz od novembra mam aj part-time job...nech idem do noveho roka s nejakou istotou..

mini2peto
10. nov 2024

@kristiii Ďakujem, každý má ako si zariadi, všetko sa dá keď človek chce.

mini2peto
10. nov 2024

@bloger ale z akého dôvodu by to mal robiť štát? Politiku s tebou riešiť nebudem, je jedno kto tam bude každý bude kradnúť pre seba. Voliť nechodím lebo není koho jeden je psychiatrický pacient , bývali prezident daňovy podvodník atď ..... ani jeden tam nikdy nebude pre ľudí

mini2peto
10. nov 2024

@mira0611 predošlá vláda zadlžila Slovensko rozdávala z požičaneho a najviac rozdala osadníkom aj notebooky kde skončili??? V záložni!!! Tak zrejme asi budeš hlúpa keďže tie miliardy treba aj vrátiť a si zapamätaj zle, že nikdy nič nieje zadarmo!!! A tvoj idol Igorko tak nadstavil daňový bonus že v 2025 klesne zo 140€ na 100€ atď.... Tak tu nevyplakavaj rodinné prídavky ti nikto neberie a ani neznižuje. Kúp si električenku na MHD a ušetriš za tankovanie 🤟.

bloger
10. nov 2024

@mini2peto Súhlasím s tebou vidím to rovnako. Ja tiež nebudem riešiť politiku. Odpoviem ti ale na tvoju otázku. Myslím si, že štátu by malo záležať na ľudoch ohrozených chudobou. Našťastie sú organizácie ktoré doslova v tomto suplujú štát. Najviac ma ale hnevá, že im ešte hádžu polená pod nohy.

dadis
10. nov 2024

@mini2peto Matovic nezadlzil Slovensko ani bonusom ani notebookmi, i ked k jeho vlade velikanske vyhrady mam. Vladol v case pandemie, vsetky ekonomiky sveta to ovplyvnilo. Teraz ide Fico rozdavat tablety dochodcom..kolke skoncia inde, nez je zamyslane, mame sa z toho posrat? To je predsa ten najmensi problem..

kristiii
10. nov 2024

@mini2peto čiže tvoja odpoveď je nie, len blbé reči treba šíriť. Chápem

lienka.7
10. nov 2024

@bloger v podstate mas pravdu, len treba oddeliť tých ľudí ohrozených chudobou od špekulantov. A taktiež tu pomoc diferencovat podľa ich prijmu. Nie dávať všetkým rovnako.

mira0611
10. nov 2024

@mini2peto ahoj, Igor nie je moj idol, ani 1 politik nie je mojim idolom. Ja to skor vnimam to, ze nie je koho volit, lebo kazdy len svoje vrecia si chce naplnit a nie robit pre lepsiu ekonomiku SR, im je jedno, co bude s jednoduchymi ludmi. Ďakujem za radu ohladne elektricenky, škoda, ze kde ja byvam tam nie je mhd a autobus tu premava tak asi 5x za den! A to by som nebola včas v praci.
Pises, ze budem zrejme hlupa, kedze predosla vlada zadlzila stat! Pozri si prosim štatistiky podla rokov zadlzenia krajiny, a potom ma tu tituluj hlupou! Pozri sa na svoju vyplatnu pasku, ze kolko ti stat zoberie z hrubeho prijmu, a co za to dostanes, ake zdravotne odvody platis a ked ochories, tak co z toho dostanes? Ked spraj do nosa stoji viac ako 7 euro! Potom ma tu tituluj hlupou. Pred 10 rokmi som mala minimalnu mzdu asi 380 euro, a mala som rovnako vysoke odvody ako moj exmanzel v AT za 1200-1400 euro! A pozri sa oni ake maju pridavky, ake maju školstvo, zdravotnictvo, čo štat da obcanom za odvody! Fico si zo svojho platu moze zvysovat dane, vsak ked mam plat cez 6000 euro tak je mi jedno aka je vyska DPH. Hlavne, ze este predrokom hovoril, ze on nebude zvysovat DPH! Ten clovek, 1 vec povie a urobi presny opak!

mini2peto
27. nov 2024

@mira0611 pozrel som si štatistiky ale žiadna vláda za 3 roky neurobila dlh 24mld. Tak sa nečuduj, že sa zvyšuje DPH keďže dlh treba aj splatiť hlavne Igorove šparanie sa v nose, nezmyselná lotéria, podpora cigáňov rôznymi dávkami atď..... Prečo porovnávaš SK z AT? Porovnaj nás s Rumunskom, Bulharskom a zistíš, že máš lepšie podmienky 🙂 No inak v AT sa mi páči, že majú daňový bonus pre osamelého rodiča to by mohli zaviesť aj u nas.

mini2peto
27. nov 2024

@dadis tablety notebooky dôchodcom rozdavala tá slepica Remišova 😉

mini2peto
27. nov 2024

@kristiii blbé reči máš tak akurát ty.

stanulienkat
27. nov 2024

@mini2peto porovnavas hovno s tortou. Podla vzoru fica. Fico neriesil pandemiu, ani vojnu. Ako mozes porovnavat taketo zadlzenie. Keby riadil pandemiu fico s kalinakom, tak by nas to stalo 10 krat tolko. Matelko to aspon rozdal ludom, kdezto fico kradne pre seba a svojich ludi. Jeho volici maju kurva krive nazeranie na to. Hlavne, ze si nezabudol spomenut Kisku. To, ze fico zruinoval krajinu a stoji na cele mafie, ktora kradne, robi podvody a ma na svedomi vrazdy, to si nespomenul. Typicky Acohentista a ficovolic. Dokola papagajovat pitchoviny zo Sumracnej. Na to vas je. Este si zabudol spomenut pracujucu chudobu a bolo by vybavene.😁

stanulienkat
27. nov 2024

@dadis Predpokladám, že jeden ten tablet vyjde štát- teda nás obyčajných ľudí, na desaťnásobok toho, za čo by ho kúpili v obchode. Zase sa niekto dobre nabalí a zaobali to do pozlátka s názvom "sociálne."

Strana
z5