Muž ma opustil kvôli mladšej
Ahojte. Píšem sem prvý krát a vlastne idem si po nejakú psychickú podporu, lebo neviem čo ďalej. Nemám sa s kým o tom rozprávať. Len Vás prosím nenadávajte mi že som hlúpa a tak, mám dosť aj bez toho.
Začnem asi od začiatku. S mužom som už skoro 16 rokov, máme dve nádherné deti. Vlastne všetko sa to začalo tak povediac pri druhom tehotenstve. Po pár mesiacoch po narodení druhého dieťaťa som sa dozvedela že môj muž ma podviedol so susedkou. Zrútil sa mi vtedy celý svet. V živote by ma nenapadlo, že je schopný takého niečoho. Nehnevala som sa, bola som skôr sklamaná. Najhoršie bolo že som sa za to hanbila, lebo pre mňa to bolo moje zlihanie, že som ho nedokázala uspokojiť a musel hľadať inde. Ja viem že má trošku vyšší sexuálny apetít než ja a v tom čase som bola tehotná, lenže to nie je fér. Ja by som v živote nič také nespravila. No ale prešlo to, odpustila som mu ale nezaudla. Susedke ( mimochodom mojej najlepšiej priateľke) som napísala že už ju v živote nechcem vidieť. No vlastne sa aj odtiaľto odsťahovala lebo si niekoho našla a opustila muža aj dve deti už vlastne skoro dospelé. Tak sme žili ďalej. V mojej naivnej hlavičke šťatne.
Ale po čase začali problémy, videla som na mužovi že je stále nervozny, že ma prestal objímať, to že mi nepovedal ľúbim ťa ani nepamätám. Jeho astma sa mu zhoršila, to pre mňa znamenalo a vlastne že vraj to tak naozaj je, problémy s dýchaním súvisia s dusením niečoho v sebe.
No bolo to čoraz horšie a horšie, teraz pred Vianocami to grádovalo, videla som na ňom že je na tom psychicky veľmi zle. Povedal mi, že by bolo najlepšie keby som si niekoho našla. No ja nie som človek ktorý len tak ľahko sa s niekým dá dokopy. Mne hlúpej to nejako nedochádzalo, stále som žila s hlavou asi v oblakoch, že všetko sa napravý. Aj sa mi podarilo schudnúť zopár kíl, ale po dvoch tehotenstvách zaradom, je moja postava hrozná. V tom som ho aj chápala že ho asi sexuálne nepriťahujem a viem že jemu sa páčia štíhlejšie s plochým bruškom a peknými stehnemi. Vianoce aj nový rok sme nejako prežili, no náhoda dala a dozvedela som sa že má druhú. Neuveríte ale dcéru mojej susedky s ktorou ma podviedol. Neuveriteľné viem. Ako zo zlého filmu. Dievča bude mať teraz 22, ja mám skoro 34. Najhoršie je že sme sa stretávali dennodenne, kávičkovali sme, starala sa mi o deti, ináč super baba fakt. Mala som ju rada a blbé je že ju aj mám. Neviem s tým už nič urobiť. Trvá im to už dva roky takže bohužiaľ, je to už tak ďaleko že ani som nepokúšala. A teraz nastane asi ten moment keď si poviete že som asi nie normálna. Ani raz som sa s ním od vtedy nehádala, s ňou tiež nie. Zavolala som si ju na kávu, nech povie ako si to teraz celé predstavuje. Komunikujeme úplne normálne všetci traja. Ľúbim ho strašne veľmi a chcem aby bol šťastný, ale so mnou šťastný nebude. Keď bude šťastný tak bude aj zdravý a naše deti budú mať ocina ktorého tak zbožňujú. Dohodli sme sa že dievča urobí teraz štátnice a pohľadajú si nejaký podnájom. Ja ostanem v našom dome s deťmi. Sama. Neviem si to ani predstaviť.
Prečo sa stále za to hanbím? Prečo sa neviem na nich hnevať? Prečo si dávam stále za vinu, že mohla som sa o seba viac starať, cvičiť každý deň nech vyzerám božsky? Toto ma zožiera najviac.
Neviem ako dlho im to vydrží, na jednej strane som rada že je to ona lebo deti nebudem musieť dávať na víkend k cudzej tete, ktorá by sa bohvie ako chovala k nim. Takto viem že bude o nich postarané, lebo ju majú radi a ona ich tiež. Bojím sa čo bude ďalej. Bojím sa že nikoho nebudem mať. Ale mám deti, tie stoja za všetko toto utrpenie.
Jedno mi ale chýbať nebude. Tie žiarlivostné scény za každú blbosť a podozrievanie, že niekoho mám a s niekým si iste píšem. Vlastne mi stále chcel vsugerovať že robím to isté čo on a som taká istá. Potom by možno nemal také výčitky. Nikdy som si s nikým nepísala a nikoho nemala. Ini muži boli pre mňa tabu.
Ale aj tak budem tvrdiť že je najúžasnejší chlap, otec a priateľ pod slnkom. Že si neviem predstaviť život bez neho. Hlúpe viem.
Tak čo teraz, ako začať odznovu?
Prepáčte že som sa tu tak rozpísala ale aj sa mi trochu uľavilo. Ďakujem
@stanka284 Super prispevok, fakt. Si zabila. Presne to iste ma napadlo, ked som to citala.
@lubala .mila lubala .zecni zacat cvicit.ved si uplne mlaada baba.zivot mas pred sebou a niekoho si najdes.zacni postupne na sebe pracovat.skus sa hybat.najpr bicykel potom beh a pokde to...ono je to aj o zdravi a ak mas nozke sebavedomie.tak ti to aj omoze a na toho perverzaka. uz zbudni prosim Ta ....
@macamac
@trdelnik234 ženy vo mne vrelo, keď som čítala ten príspevok o trpiteľovi pri žene čo mu ide modré z neba zniesť... chlapík sa ešte len zadýcha keď bude musieť zarobiť dosť peňazí pre frajerku aj svoje deti. Dúfam, že z neho vytrieska čo najviac peňazí...nehovorím môže sa stať hocikomu, že sa zaľúbi atď.. ale toto je totálne ponižovanie svojej manželky a detí...ešte ju bude deptať chumaj jeden, že je z nej chorý...
@macamac horšie bude , že ak fakt tá mladá tie decká má rada a začne ich preťahovať na svoju stranu a nedajboh ešte sa usilovať , že u nich im bude dobre aj to sa môže , potom ešte len sa
@lubala bude trápiť ....
Vám treba predovšetkým pochopiť , že ste až príliš zhovievavá, ako to mám napísať slušne ... Nikdy nie je síce chyba len na jednej strane, ale čo sa týka Vášho partnera , je to jeden nevyrovnaný , nevyzretý a sebecký jedinec a vy mu to ešte aj veľkoryso odobrujete a utvrdzujete, že vlastne nič zlé neurobil.....
A už vrchol je milý a chápajúci prístup k tomu dievčaťu ....To už je ťažký hardcore..... Myslím, že to čo to dievča spravilo je ešte horšie ako to, čo spravila jej matka .......Lebo to dievča to videlo, čo mama spravila a čo bolo na tom zlé a ako ublížila a ona spravila presne to ........
A vy ešte počkáte kým si doštuduje chuderka, aby sa netrápila ...
Ja som veľmi silne empatický , ľútostivý človek , ale v takýchto veciach aj keby mi malo srdce puknúť , už by muž doma nebol , to zas nie hrdosť treba držať ... to by som radšej každý deň do vankúša rumázgala ako sa na neho ešte aj dívala bárs by som ho milovala nadovšetko .....
to sa mi zdá pritiahnuté za vlasy,celý tento príbeh ...nič v zlom,ale vyspal sa so všetkými susedkami a ty nič ?:D divné
@natalym a ešte aj s tými zlozvykmi , ktoré som na nej neznášala 😉 , teraz ma za to peskuje moja mladá ..... ; Ja som ale o mamu prišla v mladom veku , veľmi mi chýba , strašne veľa vecí som pochopila, veľa ma mrzí, veľa som sa nestihla naučiť , nemá ma kto privinúť nezištne a poláskať , utešiť aj ocino i keď on bol ako jing jang - úžasný a zároveň zničujúci tu už nie je , boli obaja náhle veľmi chorí , takže veľa vecí sa dialo inak , ako keby boli zdraví a veľa vecí sa pokazilo a nestihlo . Aj u neho , čo som neznášala, tak teraz mám sklony na to . Muž mi vždy povie, že som celý Fero / otec bol František /
@womankc ono je to tak darmo si budeme hovorit ze budmee ine 🙂
@eleonorcha no tototo . a ešte u výchovy detí som si vravela , že ja to budem úplne inak robiť , ná ale , že asi ani niééééé 😀 tak niečo sa mi podarilo, ale uvidím až budú dospelejší, či sa budú k sebe správať inak ako my súrodenci
@womankc lahko sa to hovori, ja tiez som stale tvrdila ze nebudem ako mamina, ze nebudem robit rovnake chyby ako ona, ze nebudem upratovat po chlapovi neustale a baaac furt upratujem. A vobec to neriesim. A obcas sa tak nad tym zamyslim, ze aka som hlupa :D
@womankc áno je to tak , ja napríklad si uvedomujem čoraz viac, aká bola moja mamina vlastne vynikajúca žena a zároveň veľmi nedocenená..... už jej to žiaľ nikdy nepoviem, tak teraz sa vo vzťahu s mojimi deťmi snažím byť, čo najkorektnejšia a najotvorenejšia , aby sme sa navzájom vážili a ctili
neviem si aninlen predstavit ako by som sa zachovala, ale viem ze urcite nie takto. taketo ponizenie.. uz po prvom podvedeni by som sa stahovala prec.
@lubala ja mam z toho celeho pocit (citala som len tvoj prispevok, komentare od inych nie), ze ty si sa s tym viac-menej zmierila a proste len potrebujes nakopnut svoj zivot dopredu. Spravit si bozsku postavu mozes hocikedy - NIKDY!!!! nie je neskoro. Dopraj si cas pre seba, ked sa tvoj najdokonalejsi takmer ex odstahuje s tym mladym kuratom do podnajmu, moze obcas byt s detmi on a ty sa venuj sebe! Prihlas sa na kurz tanca a investuj cas do svojho nielen vzhladu ale si dopraj cas a vsetko si pekne v hlave utras. Verim, ze najdes muza svojich snov!
@lubala necitala som prispevky ostatnych, len ten tvoj prvy a musim ti povedat, ze uz prestan so sebaobvinovanim, myslis si, ze ta mlada zaba, ked bude cakat dieta a druhe jej bude behat po byte, bude super upravena v dobrej naladicke, vysmiata od ucha po ucho nonstop, co potom urobi tvoj muz, chudacik, opat sa bude musiet vrhnut do naruce inej? Neospradlnuj ho, je tak isto otec, ako ty mama, ma byt zodpovedny za svoju rodinu a nenechat sa opantat mladou babou len preto, ze v manzelstve nastane stereotyp, ze zena momentalne nevie, kde jej hlava stoji a snazi sa vsemozne, aby vsetko v rodine klapalo, aby bolo navarene, upratane, oprate, pozehlene....prestan si vycitat, nic si neurobila zle, on zahol raz, zahol druhy raz a necha aj tu zabu.....alebo podvedie, zacni mysliet na seba a nie na jeho astmu, je dospely a zodpovedny za seba, schvalujem, ze kvoli detom sa nehadate a viete sa dohodnut, to je fajn, ale inac uz ho skrtni zo zoznamu ludi, ktorych milujes, lebo sa len podcennujes a sama si vytvaras obraz o sebe, ze nie si hodna nicoho lepsieho, ale je to naopak, to on nie je hoden teba, zeny, ktora mu porodila deti a on bol akurat schopny zaliezt pod cudziu suknu, bez toho, aby sa snazil nieco riesit,ak mu teda nieco vadilo...chcela by som ti pomoct, ale to sa neda, musis sa sama nastavit a povedat si, som zena, matka, nie hus, aby si sa podcenovala, ponizovala, neurobila si nic zle......viem o com hovorim, mne to trvalo rok, udupane sebavedomie, ale teraz je to o inom, no musela som na to prist sama a urovnat si to v hlave......a ta hus mi velmi pomahala 😀 , ked sa budes umarat vycitkami, povedz si, chces byt hus, pred sebou, pred svetom, pred jeho ocami, tak to rob dalej ponizuj sa, ospravedlnuj, podcenuj, vycitaj si....ak nie, zober zivot do svojich ruk, povedz si, stava sa, musim sa s tym zmierit, taskeho chlapa, by som vedla seba uz aj tak nechcela, ktoremu sa neda verit, lebo povedzme si, po tomto by som mu neverila ani nos medzi ocami, dva roky ta podvadzal a dokazal sa ti pozerat do oci a ta holka je tiez cisty charakter, no ma co si zasluzil......a dalsi bod....nelutuj sa....si silna zena, mlada, vsetko pred sebou, ak si najdes cas, zacni vsetko robit to, co si teraz vycitas, ze si nerobila, hlavne, ked deti budu u otca, zacni zit a venovat sa seba.....a nelutuj ho, nie je ziadny chudak....teda v mojich ociach vlastne je....drz sa
Suhlasim s borkavan cudujem sa preco si to nespravila hned. Ak by ta to trapilo bez komentara bych ho poslala aj stou sexbombou do teplych krajin nech si tam hrkutaju hrdlicky. A nepochopim ze snou dokazes pit kavu sak bych jej nou namalovala ksicht a este bych jej donho naplula nech si dievca zapameta ze neni umenie len tak niekomu roztiahnut nohy ale nech si supi do svedomia ak teda este nejake ma a ty tiez. Len dufam ze spolu vsetci traja nezdielate jednu postel a nepouzivate jednu kupelnu😊
Klobuk dolu pred tvojim postojom
@lubala
viem,ze je to asi ponizujuce ked ta chlap vymeni za mladsiu... mne sa raz stal opak... chlap ma vymenil za zenu, co ma dceru v mojom veku 😀 to bol tiez dobry zaberak na sebavedomie ...
No to nevymyslíš, to je život. ☹
Ja poznám prípad, dvoch susediek, strašné kámošky, stále jedna u druhej na kávičke. Jednu opustil manžel a asi na zahnanie žiaľu začala spávať s tej druhej synom X rokov mladším. Samozrejme to krachlo a "mala potrebu" sa odsťahovať. My sme práve od nej kúpili vtedy jej byt, za dobrú cenu. Ja som už radšej na kávičky nechodila 🙂
No čo ti viem poradiť sú 4 veci:
1/ Mačingovej zdravá strava na schudnutie, ješ do sýta, len je to trochu pracné ale podľa mňa je to na Nobelovu cenu. Mám s tým skvelé skúsenosti. Varíš podľa nej mesiac a potom by si mala túto zdravú stravu čo najviac využívať.
2/ Pilates - výborné cvičenia na spevnenie celej postavy. Ja mám o 10 viac ako ty ale postavu mám lepšiu ako som mala pred 10 rokmi... Koniec s bolesťami chrbtice a pod. Postava po roku takmer ideálna.
3/ My s manželom máme filozofiu, že manželia sú jeden celok. Nemôže sa jeden spustiť a tváriť sa, že sme manželia, tak ma musíš milovať až po hrob, nech som akokoľvek tučná. Jednoducho tam musí byť istá vyváženosť, lebo ak sa naruší rovnováha, tak aj pekný vzťah sa rozpadne.
4/ Máš IBA 34 rokov, za rok je z teba kočka a založíš si ešte novú rodinu. Držím Ti palce.
@kikush1811 tak to si myslím že je ešte horšie ako keď si nájde mladšiu
Prajem Ti vela síl, aby si sa vedela vyrovnať v srdci a aj v hlave s tým čo si prežila. Mysli viac na seba dopraj si niečo pekné. Nejaky malý výlet napriklad. Všetko zlé je aj na niečo dobré...treba si len vedieť nájsť to dobré pre seba .
@lubala ahoj moja ty sa nemáš vôbec rada a neveríš si v každom prípade si veľmi dobrý človek a to sa všetko bije. Bohužiaľ keď ale zo sebou niečo nespravíš myslím zo svojím sebavedomím tak ti nieje dobré už aj kvôli deťom. Na manžela na toho by som sa vybodla úplne nestojí ti za to no ty musíš nájsť zmysel a dôstojnosť v živote svojom, ktorý si zaslúžiš. Pre teba život neskončil máš právo byť šťastná len si to ty musíš uvedomiť. V každom prípade ti moc prajem a držím silno prsty verím, že sa všetko na dobré obráti.

@stanka284 asi tak 😉
to je taký "iný" druh astmy toto 😅 😝
zázračne sa dá uzdraviť u milenky a doma z manželky a detí chytá dýchavičné záchvaty
no, chudáčik, ono naozaj v rámci zachovania jeho života a zdravia, toto bude najlepšie riešenie
len nech sa má dobre