icon

Názory na slobodné matky

14. jún 2025

Ahojte akurát som čítala na jednej stránke na fb takýto článok a dosť ma zarazilo ako to muži niekde vo svete berú. Výrok znel takto - skutočný muž si buduje vlastnú rodinu žiaden si nezaslúži prevziať bremeno iného muža... Že teda bude sa venovať dieťaťu a kupovať veci pre dieťa ktoré ani nie je jeho.. Som aj ja single mama a nečakám ze môj partner bude deťom suplovat peňaženku a neviem co beriem ze je to moja zodpovednosť dopriať im výlety zážitky školské pomôcky oblečenie jedlo atď. Ale ze až tak?? Akoby deti iného muža boli odpad? Lebo muž nebude na prvom mieste u ženy slobodnej matky?? Moje deti otca nepoznali. Staršia áno ale už zabudla. Keď bola malička a bola som tehotná s mladšou utiekol za inou a s ňou si urobil ďalšie dve. O tieto sa nezaujíma. Platí ale to je celé. Zo začiatku som mala nejakú snahu nech teda majú kontakt ale vzdala som to. Viem ze deti otca nikdy nebudú poznať jeho lásku jeho výchovu pocit mat otca. No mrzí ma ze je to pre mužov takýto problém. To už si hľadať len neplodného asi ktorý vlastne nemôže mať a dobre budú aj cudzie 🤦‍♀️ (brať s nadhľadom nehľadám nič)

martinmmartin
15. jún 2025
@matab19

@martinmmartin škoda,že ten muž nemal červenou fixou na čele napísané,že opustí vlastné deti....autorka tam teda nemá nič a ak áno,tak len to ,že je dokonalá mama

@matab19 No ak jej nejaky blb dokazal zahrat divadielko ktoremu ona straaasne chcela verit a zahodila vsetky kontrolne mechanizmy co s nou asi dokaze urobit niekto kto sa podvodmi zivi? Vsak na neho prepise byt, investuje velmi vyhodne a podobne. Ak ju dokazal oblbnut blbec si uvedom co dokaze profik

terezka1947
15. jún 2025

...beries to veľmi paušálne....tak ako existujú muži a ženy,čo majú každé dieťa s niekým iným a neriešia to,tak existujú rodiny,kt.maju naše....moje ...tvoje deti a fungujú pekne....ale súhlasím,je to ťažšie,pretože vo vzťahu sú aj ex a možno aj ex babky,dedkovia....výchova detí,kedy v puberte môžu zneužívať,že nie sú dostatočne lubene,či iba jednoducho byť na to citlivejsie.....určite to chce veľmi silný vzťah rodičov.
To je prípad od prípadu.....ale nie je to nemožné.

matab19
15. jún 2025
@martinmmartin

@matab19 No ak jej nejaky blb dokazal zahrat divadielko ktoremu ona straaasne chcela verit a zahodila vsetky kontrolne mechanizmy co s nou asi dokaze urobit niekto kto sa podvodmi zivi? Vsak na neho prepise byt, investuje velmi vyhodne a podobne. Ak ju dokazal oblbnut blbec si uvedom co dokaze profik

@martinmmartin možno ten blb nemal také plány,kým nespoznal tú druhú...možno ani sám o sebe ešte nevedel,že je bezcharakterný hajzlík, ktorý dokáže hodiť za hlavu fakt,že má malé dieťa a manželku v očakávaní ďalšieho a ísť za druhou.Nik z nás nemá na čele napísanú budúcnosť,kým nezažijeme určitú situáciu,nevieme ako sa zachováme.Ona nevedela ako sa zachová, kdežto on už vedel,že má dve deti a aj tak sa zachoval chrapúnsky

martinmmartin
15. jún 2025
@matab19

@martinmmartin možno ten blb nemal také plány,kým nespoznal tú druhú...možno ani sám o sebe ešte nevedel,že je bezcharakterný hajzlík, ktorý dokáže hodiť za hlavu fakt,že má malé dieťa a manželku v očakávaní ďalšieho a ísť za druhou.Nik z nás nemá na čele napísanú budúcnosť,kým nezažijeme určitú situáciu,nevieme ako sa zachováme.Ona nevedela ako sa zachová, kdežto on už vedel,že má dve deti a aj tak sa zachoval chrapúnsky

@matab19 nik nema na cele buducnost ale v tomto pripade mas na cele minulost a ta sa moze opakovat ked mas urcitu osobnost

kikappp
15. jún 2025

V podstate súhlasím ,pretože muž má byť mužom a starať sa o svoje a nie cudzie deti a ak to bude robiť každý muž bude to fungovať. (Nie odísť za inou a nechať svoje deti a starať sa o cudzie a matky potom vyžadujú to co sa nedá naplniť akokoľvek sa bude niekto tváriť,že áno).

matab19
15. jún 2025
@martinmmartin

@matab19 nik nema na cele buducnost ale v tomto pripade mas na cele minulost a ta sa moze opakovat ked mas urcitu osobnost

@martinmmartin to znie, akoby všetci muži boli ako ten jej prvý... tú jej minulosť jej zabezpečil bývalý manžel...takže ak by sa situácia zopakovala a opustil by ju aj ďalší muž...zasa je to jej chyba?...ja si to nemyslím...ale muži veľmi radi presúvajú zodpovednosť za svoje zlyhania na ženu...vtedy ju môžu opustiť bez výčitiek svedomia....vďaka Bohu,že nie všetci muži sú takí

martinmmartin
15. jún 2025
@matab19

@martinmmartin to znie, akoby všetci muži boli ako ten jej prvý... tú jej minulosť jej zabezpečil bývalý manžel...takže ak by sa situácia zopakovala a opustil by ju aj ďalší muž...zasa je to jej chyba?...ja si to nemyslím...ale muži veľmi radi presúvajú zodpovednosť za svoje zlyhania na ženu...vtedy ju môžu opustiť bez výčitiek svedomia....vďaka Bohu,že nie všetci muži sú takí

@matab19 mat alebo nemat dieta a skym ho mat je cisto rozhodnutie zeny , nie chlapa. A ked dokazes urobit taketo rozhidnutie iba na zaklade co vidis ruzovymy okuliarmi tak rozhodnutie o investovani, dedicstve, nehnurelnostiach a pod tiez nemusi byt to najlepsie - a to si vela ludi na krk zavesit nechce - vystrelena neriadena strela

dadis
15. jún 2025
@martinmmartin

@matab19 mat alebo nemat dieta a skym ho mat je cisto rozhodnutie zeny , nie chlapa. A ked dokazes urobit taketo rozhidnutie iba na zaklade co vidis ruzovymy okuliarmi tak rozhodnutie o investovani, dedicstve, nehnurelnostiach a pod tiez nemusi byt to najlepsie - a to si vela ludi na krk zavesit nechce - vystrelena neriadena strela

@martinmmartin Pan dokonaly 😅. Ja som sa vydavala po 5 rokoch vztahu, po 3 dalsich rokoch prve, potom druhe dieta a po alebo 18r manzelstva rozvod ..kolko rozhodnuti si v zivote spravil ty?

misinka20
15. jún 2025
@martinmmartin

Problem je skorej ze mas na cele napisane cervenou fixkou ze si urobila obrovske rozhodnutie mat (viacero) deti s clovekom ktory na to nebol vobec vhodny. Takze mas na cele precedens ze tvoja rozhodovacia schopnost vo velmi dolezitych veciach je nekvalitna az zla. A tym padom mas potencial svojou schopnostou pokazit zivot dalsiemu partnerivi tiez v nejakom rozhodnuti co treba robit spolu.

@martinmmartin Vačšiu hlúposť som dlho nečítala 🤦‍♀️ S exmanželom sme sa brali z lásky, prežili sme pekných pár rokov v pokojnom manželstve až kým mu doslova nepreplo a zrazu mu rodinný život nesedel a chcel voľnosť. Ako som to mohla asi ja vplyvniť? A ako to znižuje moju rozhodovaciu schopnosť? Za mňa som neurobila nič zle... a teraz akože som nejaký vadný kus lebo som so synom ostala sama?

chrissssss2727
15. jún 2025

Cely moj zivot ma mali zeny za kkta a retarda,prinajlepsom som bol vzdy pre nich vzduch a ani sa na teba nepozru....no a za mojich 32 rokov furt pozeras nato ako si stàle ale stàle dokolečka si vyberaju vzdy najvacsich frajerov ,potetovanych degesov,agresorov ,proste zlych chlapov,retardov....no neskor ked kto by to aj cakal ze,chlap ich zacne mlàtit,alebo len ju iba nechà s deckom,tak zrazu ty tam kktko ktorèho sme mali za retarda cely tvoj zivot,bud chlapom a pod prijmi si moje dieta od toho potetovanèho kretèna a maj gule a bla bla...a bud dobrym oteckom...lebo kebyze nie,tak si ta pojdem zosmiesnovat kamoskàm a ludom okolo ze ty si ten najhorsi chlap na svete a nemas ràd deti...a ked si to dieta beres na svoj krk tak zena bude spokojna,budes tam pekne ako druhè koliesko na furiku vsetky peniazky si z teba potahaju,a este tam budes mat stale priestor nato ze jej ex sa vràti lebo uz sa zmenil,lebo v podstate on ma rodinu a on je bio otec a ty retardacik hned vypadnes,,vyskusal som uz byt nahradnym oteckom na chvilku bohuzial ale vzdy ked sa pozriem na to dieta tak grcàm,som uz alergicky na cudzie dieta,obrovskà hamba ze potetovany sfetovany kktko nabucha zenu a na pod staraj sa cudzi chlap ,nikdy viac v zivote ,radsej si skapem sàm,,mozu byt aj vynimky samozrejme ze chlap bol sàm pàn boh a proste len odisiel od zeny,ale aj tak si v zivote nedàm na krk cudzie dieta,lebo ja tam nikdy nevidim to dieta ale toho chlapa.....kde si bol ty pred tym deckom ?jaaj ze sa na teba zeny vysrali 😆 a kebyze niesu mamky,tak si na teba dodnes nepozru ,ale teraz kedze potrebuju pomoc a peniazky tak naa pod dàm ti sancu bud dobrym chlapčekom... 😆 ja uz peknych par rokov sa ani nepozrem na single mamičky,a màm ovela kludnejsi a krajsi zivot...a vy zeny obvinujte si len dalej chlapov ,ani nàhodou nie seba za svoje výbery 😆 priznàm sa ze v minulosti som mal obrovske depresie,smutok a vsetko okolo zato ze zeny si vzdy vyberali namiesto mna, toho najvacsieho buchaca a kkta dediny,ale teraz ma uz to nebolí,v podstate som ràd ze vzdy si dojebali zivot im a sebe navzajom ,vsetci sa rozisli a vyplackaju ako single mamicky 😆 samozrejme poznam aj simpov co si ochotne zoberu cudzie deti ale to uz je ich vec,ani jednèmu nezavidim,hlavne ked vidim ako ich zeny maju za handry a penazenky 😆

matab19
15. jún 2025
@martinmmartin

@martinmmartin sú to všetko alibistické reakcie...všetko hodiť na ženu a muž čistá dokonalosť... Boh ochraňuj ženu, ktorú máš...alebo ktorá si ťa vyberie

bu_bu_bubak
15. jún 2025
@dankabg

@bu_bu_bubak a v prípade, že muž je rozvedený a už detí má z predošlého vzťahu? Nie je to potom zväčša tak, že ďalšie už nechce?

@dankabg samozrejme....

Vravim, ze je to individualne a zalezi od okolnosti, ale ak sa bavime o slobodnych muzoch tak je mensi predpoklad, ze si narazia slobodnu mamicku hoci vynimky sa najdu.

Ak uz muz vlastne deti ma tak si myslim, ze je otvoreny vztahom s bezdetnymi aj zenami s detmi.

pralinka25
15. jún 2025

martin ma v gatiach dve vestecke gule preto sa vzdy vie rozhodnut spravne pretoze vie co sa stane o 10- 18 rokov. zeny gule nemaju tak maju smolu. musia sa rozhodovat zle na zaklade aktualnych informacii a nemozu tak zohladnit ze chlapovi jednoducho prepne o 13 rokov.

lion777
15. jún 2025

Každé dieťa môže byť milované, aj keď je iného otca. Záleží ako zrelý je ten muž. Článok ak písal muž, tak to bolo ešte nedospelé dieťa, ktoré má takýto názor . 🙂

martin96321
15. jún 2025

Vieš,aj muž je len človek. Más svoje deti a máš voci nim zodpovednost. Cudzie deti nikdy nebudu Tvoje,akokolvek sa na to budes pozerat a presviedcat sa. Pozri sa na to opacne. Slobodna bezdetna si vezme rozvedeneho s dvomi- tromi detmi.......Myslim,ze nie velmi casty pripad. Nemas blizsiu rodinu,nez svoje deti. Ani muz Ti nieje taky blizky ako deti. Nie kazdy ma na to,aby si osvojil cudzie. V kazdom pripade takyto muz musi ratat s tym,ze bude vzdy len do poctu.

martin96321
15. jún 2025
@tairyx

Podľa štatistík každý 10ty muž vychováva dieťa ktoré nie je jeho biologické. A ani o tom nevie a celý život sa to nedozvie. Napriek tomu sa o to dieťa stará, vychová ho až do dospelosti a zomrie v sladkej nevedomosti. Takže povedať, že človek nemôže milovať cudzie dieťa ako vlastné je sprostosť. Koľkí tak vychovávajú, milujú a ani o tom nevedia. Všetko sú len predsudky, a internet zvlášť fb znesie veľa.

@tairyx Milovat dieta o ktorom si presvedcenu,ze je Tvoje a vedome vychovavat cudzie dieta je velky rozdiel a zrejme si nieco nepochopila. Ak Ti v porodnici omylom zamenia dieta a Ty ho budes vychovavat tak ho budes milovat ako vlastne. Niesi macka ani srnka aby si zistila podla pachu ci je to Tvoj🙄

dadis
15. jún 2025
@chrissssss2727

Cely moj zivot ma mali zeny za kkta a retarda,prinajlepsom som bol vzdy pre nich vzduch a ani sa na teba nepozru....no a za mojich 32 rokov furt pozeras nato ako si stàle ale stàle dokolečka si vyberaju vzdy najvacsich frajerov ,potetovanych degesov,agresorov ,proste zlych chlapov,retardov....no neskor ked kto by to aj cakal ze,chlap ich zacne mlàtit,alebo len ju iba nechà s deckom,tak zrazu ty tam kktko ktorèho sme mali za retarda cely tvoj zivot,bud chlapom a pod prijmi si moje dieta od toho potetovanèho kretèna a maj gule a bla bla...a bud dobrym oteckom...lebo kebyze nie,tak si ta pojdem zosmiesnovat kamoskàm a ludom okolo ze ty si ten najhorsi chlap na svete a nemas ràd deti...a ked si to dieta beres na svoj krk tak zena bude spokojna,budes tam pekne ako druhè koliesko na furiku vsetky peniazky si z teba potahaju,a este tam budes mat stale priestor nato ze jej ex sa vràti lebo uz sa zmenil,lebo v podstate on ma rodinu a on je bio otec a ty retardacik hned vypadnes,,vyskusal som uz byt nahradnym oteckom na chvilku bohuzial ale vzdy ked sa pozriem na to dieta tak grcàm,som uz alergicky na cudzie dieta,obrovskà hamba ze potetovany sfetovany kktko nabucha zenu a na pod staraj sa cudzi chlap ,nikdy viac v zivote ,radsej si skapem sàm,,mozu byt aj vynimky samozrejme ze chlap bol sàm pàn boh a proste len odisiel od zeny,ale aj tak si v zivote nedàm na krk cudzie dieta,lebo ja tam nikdy nevidim to dieta ale toho chlapa.....kde si bol ty pred tym deckom ?jaaj ze sa na teba zeny vysrali 😆 a kebyze niesu mamky,tak si na teba dodnes nepozru ,ale teraz kedze potrebuju pomoc a peniazky tak naa pod dàm ti sancu bud dobrym chlapčekom... 😆 ja uz peknych par rokov sa ani nepozrem na single mamičky,a màm ovela kludnejsi a krajsi zivot...a vy zeny obvinujte si len dalej chlapov ,ani nàhodou nie seba za svoje výbery 😆 priznàm sa ze v minulosti som mal obrovske depresie,smutok a vsetko okolo zato ze zeny si vzdy vyberali namiesto mna, toho najvacsieho buchaca a kkta dediny,ale teraz ma uz to nebolí,v podstate som ràd ze vzdy si dojebali zivot im a sebe navzajom ,vsetci sa rozisli a vyplackaju ako single mamicky 😆 samozrejme poznam aj simpov co si ochotne zoberu cudzie deti ale to uz je ich vec,ani jednèmu nezavidim,hlavne ked vidim ako ich zeny maju za handry a penazenky 😆

@chrissssss2727 Jaaaj, dalsi chudacik..taky ako ty ostanu navzdy sami, je evidentne ze kvoli vyzoru to nebude

chrissssss2727
Autor odpoveď zmazal
chrissssss2727
15. jún 2025
@dadis

@chrissssss2727 Jaaaj, dalsi chudacik..taky ako ty ostanu navzdy sami, je evidentne ze kvoli vyzoru to nebude

@dadis V pohodicke,aj navzdy sàm je lepsie ako byt handrou a 🤡 pre zeny 😆

clementisa
15. jún 2025

Nikoho nesudim nikto nevie čo za tým je keď mladá žena zostane sama z dieťaťom je to veľké rozhodnutie klobúk dole , poznám aj mužov samich ktorý sa starajú o dieťa , radšej sama z dieťaťom ako pokazený život z debilom , ale sú aj muži ktorim nevadí nájsť si partnerku z dieťaťom a funguje to to su tí zlatý chlapci

pralinka25
15. jún 2025
@martin96321

@tairyx Milovat dieta o ktorom si presvedcenu,ze je Tvoje a vedome vychovavat cudzie dieta je velky rozdiel a zrejme si nieco nepochopila. Ak Ti v porodnici omylom zamenia dieta a Ty ho budes vychovavat tak ho budes milovat ako vlastne. Niesi macka ani srnka aby si zistila podla pachu ci je to Tvoj🙄

@martin96321 ale prosim ta kon je plny zien co si vzali muza s detmi. je ich tu nekonecne vela a to mas len malu vzorku.

pralinka25
15. jún 2025
@chrissssss2727

@dadis V pohodicke,aj navzdy sàm je lepsie ako byt handrou a 🤡 pre zeny 😆

@chrissssss2727 terapie si neskusal? tolko frustracie kolko srsi z tvojho prispevku sa len tak nevidi. nie ze teraz ta to uz neboli. teba to doslova neustale valcuje.

mantilka
15. jún 2025

Ja som zo zmiešanej rodiny a teda lásku od nevlastneho som nezažila, práve naopak. Z pozície dieťaťa viem aké sú vzťahy komplikované a teraz to porovnávam s manželstvom a našim spoločným dieťaťom v manželstve. Je to poriadny rozdiel. Z mojich skúseností, myslím že je len veľmi málo chlapov ktorí milujú deti partneriek z predchádzajúcich vzťahov.
Takého som ešte nevidela a hlavne, keď už majú spoločné ďalšie dieťa.

9000
15. jún 2025

Za mňa ako muža môžem povedať, že u mužov je to tak biologicky nastavené. Keď som hľadal partnerku, moja top 1 podmienka bola, aby nemala deti. Ale ani adoptované by som nechcel. A čo som čítal diskusie, veľa mužov to má takto.

Je to niečo ako že ženy nechcú za partnerov nižších mužov

Nehľadal by som za tým rácio. Emócie sú viac ako rácio a ľudstvo sa nimi väčšmi riadi.

lion777
15. jún 2025
@9000

Za mňa ako muža môžem povedať, že u mužov je to tak biologicky nastavené. Keď som hľadal partnerku, moja top 1 podmienka bola, aby nemala deti. Ale ani adoptované by som nechcel. A čo som čítal diskusie, veľa mužov to má takto.

Je to niečo ako že ženy nechcú za partnerov nižších mužov

Nehľadal by som za tým rácio. Emócie sú viac ako rácio a ľudstvo sa nimi väčšmi riadi.

@9000 keď hľadáš v 20, môžme použiť tvoje kritérium. Skús hľadať v 40. Každá bežná žena, bude mať dieťa.

spongebob1
15. jún 2025

Vyskusaj, uvidis a zmenis nazor, ked ti bude pubertiak papulovat, jeho matka bude robit prieky a namiesto dovolenky budes doma varit pre cudzie deti, lebo ich otec zainvestoval vsetky peniaze do deti a nema si zaco zaplatit dovolenku. Hlavne dolu ruzove okuliare.

marianarem
15. jún 2025
@doriiis

Či sa nám to páči,alebo nie,cudzie deti nie je možné milovať tak,ako vlastne.Postarat sa postaráme ale ľúbiť naozaj asi ťažko budeme.
A problém je aj v tom,že v prípade single mám a otcov si potencionálny budúcu partner berie do vzťahu aj ex svojho partnerka/ ky.Lebo kvôli deťom tam to spojenie vždy bude. A to je vec,ktorá sa prekusava iba ťažko a nie každý na to ma

@doriiis Toto podla mna nemusi byt pravda. Prave jeden moj kamarat si nasiel mamicku s dvomi dcerami, uz asi rok spolu ziju. Uz viackrat mi hovoril, ze zacal mat tie dievcata velmi rad a ked ich nejaky cas nevidi, tak mu chybaju. Venuje sa im, travi s nimi cas, ma s nimi spolocne aktivity. On je ucitel, ma k detom blizko, vie to s nimi a je s nimi rad. Ja som pravdu poveduac z neho namakko, lebo cely zivot bol skor taky plejboj, skor na take menej zavazne vztahy, ked aj bol dlhodobo s nejakou babou, tak nikdy nebol uplne spokojny, hladal cestu von. A teraz pri tejto slobodnej mamicke a s jej dcerami ho vidim prvykrat stastneho vo vztahu a ze chce zostat.

oliviakatka
15. jún 2025

Píšem ako ex-single mama ktorá svojho ex odstrihla úplne (nie je v rodnom liste, neplatí výživné, nestretávame sa, nekontaktujeme, delí nás vyše 100km) - práve kvôli tomu som to mala asi v ďalšom vzťahu jednoduchšie. Syn má len jedného "otca" ktorý ho naučil byciklovat sa, ktorý mu chystal izbičku v dome, ktorý s ním ide na kolotoč hoci ich neznáša, ktorý precestuje 500km tam a späť kvôli výstave Titanicu no zároveň vie nastaviť hranice a 100% sa podieľa na výchove 😀.

Je skvelým a hlavne prítomným otcom pre "cudzie" dieťa a čoskoro sa mu narodí aj vlastné a neviem si predstaviť že by k vlastnému mohol byť ešte lepší.

maya_hi
15. jún 2025
@martinmmartin

Problem je skorej ze mas na cele napisane cervenou fixkou ze si urobila obrovske rozhodnutie mat (viacero) deti s clovekom ktory na to nebol vobec vhodny. Takze mas na cele precedens ze tvoja rozhodovacia schopnost vo velmi dolezitych veciach je nekvalitna az zla. A tym padom mas potencial svojou schopnostou pokazit zivot dalsiemu partnerivi tiez v nejakom rozhodnuti co treba robit spolu.

@martinmmartin problém je, že chlapík s ktorým má deti, nemal na čele napísané, že raz zdrhne za inou 😏 Otec roka, no

maya_hi
15. jún 2025

@autorka "žiaden si nezaslúži prevziať bremeno iného muža"? To znie ako "niekto si nezaslúži o niekoho sa postarať, niekomu obetovať život..." To sa volá láska, starostlivosť, obetovanie svojho času, energie". To nie je trest 😏 To musel vymyslieť nejaký moderný progresívny metrosexuál, pre ktorého je láska len chemická reakcia a partnerstvo "vzťah s výhodami". Tento chorý svet. Kam sa takto dostaneme?