Neviem sa postarať o deti
Ahojte.
Mam 3 ročnú a 3 mesačnú.
Ale nevládzem.
Nechcem ich.
Staršia bez škôlky.
Vzdor.
Som bez pomoci.
Rutina
@jakubrianka áno to máš pravdu ja mám len jedno , ale mám tu takisto kamosku Slovensku ktorá ma úplne hrozných 2 chalanov a do toho teraz babatko . Muža ma ale ten na ňu kašle , domov sa chodi len vyspat . Síce to zvláda dosť s nervami ale zvláda lebo čo iné jej ostáva . Ak ma žena aspoň financie nejak sa to už pretrpieť dá , ak nemá žena finančnú pomoc od muža tak áno tam to horsie je keď je žena na deti sama
Ja som okres PB, ak bývaš tu niekde, napíš mi správu. Alebo iným dievčatám, nie je to hanba. Ja by som tiež ocenila, keby mi mal kto pomôcť, keď malý bol kolikovy a furt plakal. Tiež som bola kaput určitý čas. Každá žena ťa pochopí. Neboj sa požiadať o pomoc.
Tiež som toho názoru, že nie je hanba, ak poziadaš o pomoc. Hoci aj tu na MK, napíš okres, mesto.. pomoc sa vždy nájde
Starsiu by som si zobrala.
Tak to musia byť až také slová že "nechcem ich"? Ako áno deti vedia dať zabrať. Ale nikdy by som na ne nepovedala že ich nechcem. Ver viem o čom hovorím.
To že ste to niektore zvládli same a bez pomoci je síce super, ale autorke toto nepomôže a pridávať k jej únave a frustrácii este "výčitky" že iné to zvládli je nemiestne. Nie sme všetky rovnaké a to čo zvláda jedna, nemusi zvládnuť každá.
A klobúk dolu pred každou, kt. ponuka reálnu pomoc a podporu.
Autorka, kazda sa občas citime ako na nič matky a najradšej by sme zabuchli dvere a týždeň sa nevrátili. Neboj sa požiadať o pomoc, nemusíš v tom byť sama.
@sudocek trpela som poporodnou depresiou a tiež som svoje dieťa nechcela, keď som o tom hovorila, o tom čo prežívam a ako sa cítim, vždy som si vypočula, že čo vlastne chcem, mám zdravé dieťa a MUSIM byť stastna, veď čo by iné zato dali, tak som sa pred inými tvárila, aká som šťastná, ale to čo sa odohravalo vo mne bolo peklo. Takže sa opakujem, každá veci prezivame inak a to čo u jednej môže byť cez, u druhej môže byť kruta a smutná realita.
mala som 5 rocneho a 3 mesacneho --- dablika --- dnes je andilek 🙂 , v 3 mesiacoch som uplne vycerpana vymenila svoj prsnik sa sunar - pomohlo ! konecne spal viac ako hodinu ...
starsi bol kojeny 2 roky ....
@kikaaa444 my sme si “objednali” dieta pre zaciatocnikov 😁 a doteraz je aj taky, dibrucky zlatucky. Ale poznam zenu, kde pri dvojrocnom padali na hubu obaja. Stihli za den sackovu polievku zjest. A to su obaja rozhladeni, s karierou, peniaze nechybali, vztah krasny, dobri ludia, ziadni nevyspely jedinci ale maly ozaj narocny. Casom sa to len stupnovalo. Kazde dieta je ine aj kazda zena ma ine predispozicie a inak to zvlada. A nedostatok spanku permanentne je hrozny. Ale super ze ty si to zvladla 😉
Ahoj, úplne ti rozumiem, každá nevyspata, sklamaná a unavena žena ma rôzne pocity. Teraz to máš ťažké, ale bude lepsie. Naozaj 🙏 ak si okres PB, pripadne PU, BY alebo ZA a potrebovala si, spravíme si vylet a zoberieme ti detičky von, aby si si oddychla. Moji chalani majú prázdniny, takze aj pre nich to bude vybočenie z beznych dni a ak to tebe aspoň trochu pomoze oddýchnuť, budeme radi.
A ešte dôležitá vec - ak máš pocit, že to sama nedáš, že sa ten pocit stupňuje a nepomôže maly oddych, urcite sa obrat na nejakého profika. Absolútne to nie je nic zle a veľmi to dokáže pomôcť, keď máš pocit, že ti nikto nerozumie a že to nezvládnes 🙏
Okres CA
Ked pises, asi to fakt nedavas. Zial, ja som od CA viac ako 105km :( to je dost nerealne pomoct ti… snad sa ozve niekto, kto je blizsie…
Ako si na tom teraz? Lepsie?
@dagmarovita
Ahoj, ďakujem za záujem.
Nasla som na par dni žienku, co mi pobaví občas staršiu.
Ako sa ochladilo aj mladšia na chvíľku spokojnejšie spi, takže verim, sme na dobrej ceste.
Veľa som vonku a hľadám psychológa v okolí.
Dakujem za rady a povzbudenia
V organizacii Ženy ženám je veľmi dobrá psychologička na telefóne. Ona aj zavolá. Skús aspon tak, lebo najst dobreho psychologa je umenie a hlavne ti lepsi robia psychoterapie za nehorazne peniaze. Este zvykne byt psychologička aj na sociálke, s tou sa dá poradiť, porozprávat, dobre sa popýtaj okolia ci nepoznajú. Ale ta organizacia zeny zenam to skus pohladat, sú super.

Áno kojila som 1,5 roka , mali sme aj koliky . Ale s kojenim ti aj tak žiaľ nikto nepomôže :/