icon

Príprava na zimu počas pandémie

kiki19191919
27. júl 2021

Ahojte. Cez zimu ma byt znovu Lockdown. Obchodu prazdne zakaz stretavania atd...

Ako sa ma clovek na to pripravit. Som sama mamina s dvoma malimy co uz je dost komplikovane same o sebe no minuli rok pocas pandemie v obchodoch nebolo nic vsetko vykupene. Hadam Lidia nebudu tolko panikarit no planujem kupit velky mrazak na zasoby trvanlive potraviny atd no da sa to aj inak poistit. Co vy na to? Ake mate skusenosti s minulou zimou co sa tyka pandemie. Pomoze cokolvek... Dakujem

vierocka888
27. júl 2021

Absolútne som nepocítila nejaký diskomfort v obchodoch, všetko čo sme potrebovali, som kúpila. Takže pre mňa je podstatne dat sa zaočkovať a tým si zlepšiť vyhliadky v prípade, že sa nakazim. Nevadilo mi testovanie, ani rusko, lebo som ho nosila len na nákupy.... toľko moja skúsenosť

hennyinnsbruck
27. júl 2021

Ale sak potraviny su aj budu otvorene 🤷🏼‍♀️ Na co tieto stresy pre boha 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️Tvoje problemy mat…
A odev-internet funguje stale da sa online objednat

simsalabim
27. júl 2021

Neviem, kde zijes, ale podla mna v obchodoch bolo vsetko 🤷‍♀️ Co konkretne ti chybalo? A aby som zodpovedala tvoju otazku - zasoby nerobim ziadne.

leuchtturm
27. júl 2021

na zaciatku ludia nevedeli, co ich caka, preto nebol dlho toaletny papier, muka, mlieko len v obmedzenom mnozstve. Potom sme zistili, ze produkcia a zasobovanie funguje dalej, ludia prestali vykupovat ako sialeni a regale sa znova zaplnili. Takze vychadzam z toho, ze s touto vedomostou budu ludia nakupovat v normalnych mnozstvach a preto nepanikarim. Samozrejme, pre pripad karanteny je dobre mat nejake zasoby, hlavne ak zijes sama s detmi.

pribinak
27. júl 2021

Kde bolo všetko vypredané? Lebo ja som nič take nepostrehla.
Neviem čo týmto sleduješ, ale akurát vytváraš paniku a nič viac. Nechcem sa Tá nijako dotknúť, ale kúp si nejakú knihu s výkladom gramatiky, lebo v tom mini texte máš hrúbky a objednaj sa na sedenia k psychologické.
To bude užitočnejšie ako kupovať mega mrazak

patka06
27. júl 2021

@kiki19191919 neviem, kde žiješ, no u nás všetko normálne fungovalo, tovaru dostatok, do potravín som chodila denne a vždy kúpila len to čo sme potrebovali a načo mali chuť, žiadne zásoby som nerobila

zirafienka
27. júl 2021

dobre uvažuješ. Kúp mrazák a predzásob sa. Veď čo ak náhodou... A ak bude lockdow, popracuj na pravopise. Užitočne ho využiješ.

marca12
27. júl 2021

@kiki19191919 netrep prosim ta,regale boli VZDY plne,o com to tu tocis? Ja osobne som vobec nepocitila lockdown. Potraviny,drogeria plne,co bolo zatvorene a surne sme potrebovali,sme objednali. Nikto nevie,ci bude lockdown,tak nepanikar

viestta
Odpoveď bola odstránená
sssss123
27. júl 2021

tiež som nepostrehla prázdne regále, zásoby som nerobila, nakupovala priebežne

taskataska
27. júl 2021

no, ja som nemala asi dav mesiace nocnu lampu, lebo mi buchla ziarovka a kupit sa dalo jedine online (postovne 3x cena ziarovky, tak som sa na to vykladla...). tak neviem, kupit ich za skatulu? 😀

bimbambim
27. júl 2021

Zbytočne stresujes do predu.Este nie je 💯 % aby bolo zas všetko zavreté.A ak bude tak dajú určite aspoň kúsok dopredu vedieť tak ako to bolo v decembri.Potraviny drogérie a lekárne budú otvorené.Nepanikar dopredu keď sa ešte nič nevie.Vsak nemôžme stále fungovať na Tom ,aby sa všetko zatvárali každého polroku

ajka0207
27. júl 2021

@kiki19191919 čo si mala problém kúpiť vlani? Lebo ja som na nič také nenarazila.

kkovacovak
27. júl 2021

@kiki19191919 absolútne so necítila žiadny nedostatok potravín. Čo som potrebovala tak som vždy kúpila bez problémov. Nepríde mi normálne že takto niekto uvažuje a dopredu sa bojí niečoho takého. Ak bude lockdown tak bude. Hladná určite nebudeš.

halci
27. júl 2021

Ziadne zasoby si nerobim. Podla mna bude vsetkeho dostatok.

karelova
27. júl 2021

@taskataska teraz bez srandy - ty nemáš doma zásobu žiaroviek? 😃 Ja mam z každého typu, co potrebujem, pár kusov, ze ked sa vypáli, môžem obratom vymeniť 😃

maminkadeticiek
27. júl 2021

Okrem toho co tu bolo povedane-ty mas nejaku vestecku gulu ze vies ze bude lockdown?Ziadny nebude,mozno nejake obmedzenia.To si uz krajina nevie dovolit zopakovat.

zirafienka
27. júl 2021

... a len tak na okraj, ten zimný lockdown je už oficiálne potvrdený? Nič také som nezachytila.

taskataska
27. júl 2021

@karelova bezne ziarovky ano, ale tam Isla taka pidi picicurina, co kupis len v elektre
v kuchyni pod linkou detto, tam ma to ale netrapilo, tam ide (tvarom) dlha akokeby neonka a to fakt bezne nekupis

karelova
27. júl 2021

@taskataska aha, rozumiem 😃

hettinka
27. júl 2021

Asi máš 🔮 doma, keď už vieš čo bude zatvorené, lebo podľa dnešných vyjadrení bude mat LD už trochu inú podobu.
Ale počas toho predošlého som mala doma zásobu potravín a základnej drogerie na 2 týždne prípadnej karantény a dohodu s rodinou, že keby bolo treba, nakúpime si navzájom. Oblečenie objednávam z bonprixu a sinsay, ostatne veci (pokazené elektro) sa tiež dajú objednať.
Nasa hlavná príprava spočíva v zaockovani kompletnej rodiny a zbytočne sa nevystavujeme riziku, budujeme imunitu, športujeme, kým sa dá. Lebo všetko sa dá zvládnuť, kým sme zdraví.

hettinka
27. júl 2021

@taskataska jasne, žiarovky, baterky treba mat nejaké doma. Hoci, obyčajne žiarovky mali aj v jednote, len my mame take špeciálne. Tak som rovno objednala 5ks, keď som brala niečo iné z alza

taskataska
27. júl 2021

@hettinka tak keby dalsie nieco k tomu objednavam, tak jasne, ze kupim
ale som lakoma :D proste pre vec za menej nez 2e nie som ochotna platit dalsich 5 za dorucenie

hettinka
27. júl 2021

@taskataska Jj, to mám podobne. Toez sme najskôr povymieňali v lustroch žiarovky z chodby a tak… ale potom to už bolo dlhšie a potrebovala som aj iné, tak mám do zásoby, lebo to je fakt taká špecifická vec.

lilope
27. júl 2021

@kiki19191919 no keď budú ľudia zbytočne panikáriť ako ty, tak v obchodoch nič nebude už na jeseň 🤦‍♀️

martinka13
27. júl 2021

Tak tento príspevok je hádam len žart

nikpa
27. júl 2021

@kiki19191919 to nemyslíš vážne? Mne sa nestalo, že by som vtedy v potravinách nekúpila niečo čo som potrebovala. Jedine čo nemali bol Paralen v lekárni keď som potrebovala a to presne kvôli takym panikarom ako si ty. Čo kupovali do zásoby popredu aj keď nepotrebovali 🤦🙄

mladena
28. júl 2021

to sú naschvál tieto typy tém okolo "pandémie" stále dookola, neviem čo tým niekto sleduje, asi skúma postoje ľudí a vyvoláva hádky najlepšie ignorovať

elizabet173
28. júl 2021

@kiki19191919 Ja by som na tvojom mieste postavila bunker a don zasoby aspon na dva roky