icon

Rozvedené a opustené mamičky s dieťaťom, s deťmi

galaxy
21. mar 2014

Mamičky, môžem vás poprosiť o príspevok - o vašu skúsenosť ako ste fungovali po tom ako ste sa rozviedli či opustil vás partner. Ako to prebiehalo ďalej. Kedy ste hľadali dieťatku "nového ocka" a kde? Dá sa zabudnúť na bývalého partnera - ako?
Už ani neviem čo by som sa opýtala. Proste prosím napíšte všetko čo vás napadne, ďakujem pekne

lucia20
4. júl 2015

@dany1967 tazko hladat takto cez netove zoznamky.... ale sak si skus dat inzerat a mozno motyka vystreli....

dany1967
4. júl 2015

skúšal som do jednej zoznamky...ale ked každá zistila že mám dve deti...bol koniec ☹
deti sú pre mňa všetkým....radšej oželiem známost, ale na ich úkor randit nebudem..
dakujem že si mi odpísala..

durikika
7. júl 2015

Žiť sama s dcérkou nie je med lízať. Rodičovský príspevok je almužna a viete na čo asi tak stačí. Rozhodla som sa život zobrať do vlastných rúk a popri malej som začala pracovať. Som hrdá na to že, si viem zarobiť na seba a malú a nemusím zaťažovať rodičov. Malá sa stále pýta na tata. Čo jej povedať keď nás opustil a sama neviem kde je? 😔

t_stehlova
25. feb 2016

Ahojte dievčatá,

ako sa máte baby?? už rok je tu ticho a za rok sa vie veľa vecí zmeniť. Dajte o sebe vedieť 🙂

lucia20
25. feb 2016

@t_stehlova asi su vsetci spokojni a stastni. 😀 alebo maju problemov vyse hlavy. ale to hadam nie.

vevuska22
10. apr 2016

@t_stehlova ahojte tak s malou sme sami momentalne riesim rozvodove papiere. uz skoro rok pracujem. no a nediv sa svetu v praci s me si s kolegom padli do oka. dufam ze sa risuje na dobre casi este prekonat rozvod.

lenca77
16. máj 2016

@sarlota19 Ahoj ako sa máte?

sofi05
23. máj 2016

Nestihame riesit veci, stale sa nieco deje 😀 😀 😀
Nasla som si cez internet priatela, celkom ok, len ked uz neviem, nechcem, nemozem (doplnte si co chcete) do toho padnut. Ale tie osamele vikendy sa lahsie znasaju. dokonale stastie, laska jeho zivota a splynutie dusi mojho ex uz skoncilo, vraj veeeelmi dramaticky, teraz ma novu priatelku, rozvedenu s 1 dietatom a kade chodi rozhlasuje ake uzasne je mat 3 deti, len skoda ze tie svoje vidi fakt len kazdy druhy vikend... Nic viac, ziadna podpora na kruzkoch, treningoch...no co uz moje ego sa s tym tazko vyrovnava 😝

lucia20
24. máj 2016

@sofi05 ty kokso... nemas mojho ex? Ten s priatelkinymi detmi bol v spitali, ale ked bolo treba s nasim tak po trikrat nemohol. 😈

sofi05
25. máj 2016

@lucia20 oni su vsetci rovnaki, uzasni pre tu druhu 😝

lucia20
25. máj 2016

@sofi05
veru veru... 😕

limitgirl
27. máj 2016

@chantal333 Prosím povedz mi ako si sa s tými novými ľuďmi, o ktorých píšeš, zoznámila. ja sa neviem nikde nejako začleniť. v práci som sama, v susedstve nič moc. som spoločenská a ľudia mi chýbajú. skúšala som všeličo...

limitgirl
27. máj 2016

@dany1967 ty žiješ s dvomi deťmi sám?

chantal333
27. máj 2016

@limitgirl ahoj;)ja som sa spoznala obyčajne na prechadzke vonku,nie som na žiadnych sociálnych sieťach a neuznávam tento spôsob ale co ma prist vzdy pride,vzdy som tomu verila a prajem ti vela štastia a hlavne pokoja 🙂

limitgirl
6. jún 2016

@chantal333 a ako sa na tých prechádzkach spoznáš? ja s niekym aj pokecám, ale nikdy z toho nie je výmena čísla a dohoda stretnúť sa znova

dany1967
15. júl 2016

@limitgirl ...ahoj, syna 7r. si teraz berie k sebe každý druhý týždeň..ale dcéra 16r. žije stále u mňa...

t_stehlova
21. júl 2016

@vevuska22 ahoj..ja uz mam po rozvode a poviem ti ze pri tom mojom ex a jeho povahe som stratila asi 5 rokov zivota pocas toho rozvodoveho obdobia :-/ potom to dva roky bolo stale zle..chcel sa len sudit stale ma udaval na socialke dokonca podal na mna trestne oznamenie a taketo veci..a teraz? po dvoch rokoch co mi robil pekla a so mnou sa mojich snahach nechcel nijako dohpdnut sa prosim pekne odstahoval do zahranicia...nevola nepise..nic..takze mi spadol obrovsky kamen zo srdca 🙂 priatela mam a uz riesime spolocne byvanie 🙂 potom budeme hadam riesot aj braceka alebo sestricku 😉

t_stehlova
21. júl 2016

@limitgirl ahoj kludne mi napis spravu ak chces pokecat 🙂

vevuska22
21. júl 2016

@t_stehlova tak to ti gratulujem ja este stale nic a moj buduci exmanzel caka uz z druhou dieta.

inge26
28. júl 2016

@dany1967 a odkial si? 😎

samika
11. okt 2016

Kočky a @dany1967 už ste rozmýšľali čo podniknete na Silvestra ? Ja som to každoročne odkladala, že veď je ešte času dosť a nakoniec sme skončili doma sami 😒 .

88patka88
11. okt 2016

Nečítala som všetko no napíšem ti ako sme fungovali a ako fungujeme dnes. Ja som mala 17 rokov keď som rodila a už vtedy to bol vzťah nevztah môj ex bol veľmi komplikovaný čiže som si ,, užila" pár rôčkov kým som sa odhodlala ukončiť to ťahal ma dolu vodou a ja som si svoj život predstavovala teda úplne inak dodnes ľutujem že som nenabrala odvahu skôr ale takisto ako ty som mala obavy ako to zvládnem a hlavne bola som zamilovaná prvá láska atď. A ako sme to zvládli? Prvé 2 roky som poznala len prácu a cestu do a zo práce samozrejme že chýbal a bola som nešťastná no následne som sa podezvedala kadejaké veci že smútok prešiel na zlosť a nenávisť no a dnes už nič z toho dnes by som bicykel neoprela no spája nás a navždy bude moja dcéra. Vôbec som sa neponáhľa s hľadaním nového partnera práve naopak mala som odpor k mužom dlhé roky..mala šla do škôlky v 2 rokoch ja do práce popri robote som robila školy neviem ako ty ale ja som mala to šťastie že som bývala u našich samozrejme prispievala som..boli ťažšie obdobia ale prežili sme ...vždy som si vravela že to zvládneme a chcela som pre svoju dcéru aby jej nikdy nič nechýbalo tak som sa odhodlala ísť pracovať do zahraničia tam som so po rokoch našla aj lásku a som šťastná no najviac som hrdá že som to zvládla a niesom a nebola som odkázaná na nejakého muža a dokážem slušne uživiť seba aj svoju dcéru...

88patka88
11. okt 2016

@durikika ahoj viem dá vžiť do tvojej situácie moja malá tým tiež veľmi trpela nakoľko prvé 4 roky po rozchode sa nezaujímal kade chodila tam hovorila že nemá očká najhoršie to bolo v škole kde chodili aj ockovia pre deti...ja som jej vždy vravela že ocko ju lubi len teraz pracuje veľmi ďaleko a nedá sa mu prist musí zarábať korunky a keď sa vráti určite za ňou príde..nech sa stalo čokoľvek nikdy som ho nepodkopla pred dcérou aj keď dodnes si hryziem do jazyka...

sofi05
4. dec 2016

Ahojte, som vycerpana... byvaly mal "lasku svojho zivota a splynutie dusi", potom mal partnerku s dietatom, byvali u neho, mala spala v dcerinej posteli cez tyzden a na vikend na madraci...vlacil ma po psychologoch, mediatorke,vraj robim jeho zly obraz v ociach deti,hovoril "rozhodli sme sa,porozpravame sa..."len som sedela a dychala. Deti mali aspon program, bolo treba ukazat ako sa ma zit... to bolo v juni, v juli to skoncilo, na dovolenku v auguste uz isli s dalsou mamickou a "sestrickou", minuly tyzden bolo strasne dolezite ist so synom do kina po skole, predstavil dalsiu mamicku. Krpec teraz chodi a rozprava kamaratom, ze ma braceka??? Dcera uz ma 11,5 sa zatala a nechce k ockovi chodit. Vzdy ked sa vratia, mam doma pohromu minimalne do stredy, kym sa ako tak daju do normalu a povinnosti. Tento rok je fakt zvlastny...bude niekedy lepsie?

vevuska22
4. dec 2016

@sofi05 Sofi nic si z toho nerobte ja to mam rovnake ako nahle sa vrati od otca mala a to ide mat stiry roky tak katastrofa.

sofi05
4. dec 2016

@vevuska22 no moja pubertiacka mi dava zabrat, aj ked na to co sa deje je asi este v pohode...

vevuska22
5. dec 2016

@sofi05 prave ta pubertiacka si uz uvedomuje co a ako tieto male to prezivaju horsie si myslim pubertiacka si povie svoj nazor ale male dieta nie.

t_stehlova
12. feb 2017

Ievcata ako to je s tym ked prestane otec platit vyzivne?? Zatial dva mesiace ale od maja 2016 sa nezaujima, nevola,nepise,nic...

vevuska22
12. feb 2017

@t_stehlova sa mi zda ked tri mesiace nezaplati tak mozte podat trestne oznamenie na neho

vetthy
15. feb 2017

Taha sa ta diskusia dost dlho ale dovolujem si aj ja pridat par myslienok. V prvom rade tu hordu nezodpovednych a rozmaznanych chlapov kt. Si myslia ze v zivote maju pravo na vsetko a zunavene vztahy si mozu vyzliect ako spinave ponozky max. Udrzat ich na urovni aby svoju ex psychicky znicili VYCHOVALI ZENY.takze ked mate synov majte to na zreteli!!!!!!ja som uz na prahu 50ky teraz sa mam ale fajn!totiz tym starostlivym mamickam uz slape na 70ku a nieze o synceka postarat ale sami by potrebovali opateru.anevesty nikde.vedela by som v nich pohrabat ako vo vreci orechov.ale oblubila som samostatnost. Som panickou svojho zivota casu financie. K TEME rozvedena som 15 rokov.boli to urputne tazke casy.mam dve dcerky.pamatam na veceru ked sme jeden rohlik zlomili na tri aby sme vsetci jedli.teraz dam dcere poslednu desinu mne ostane v penazenke pod euro a k vyplate este 5 dni.byvanie v podnajmoch kde vsetko mas zakazane u rodicov ktori dali pocitit aku milost so mnou robia za moje peniaze....v tychto obdobi pozerat len den dopredu!aby bolo vsetko cisto.aby bolo co jst. Vydrzat do vyplaty.rocn zratat zaostale na vyzivnom hodne par stovak!!!! A dat to exekutorovi a cakat.ucty na kt. Nvyslo schovat aby to dospievajuce deti nevydeli...aj tak sa zilo.ale kde sme dnes? Tento rok ma cakaju promocie starsej dcerky na jednj prestiznej europskej univerzity.pri vsetkych svojich uspechov na socialnej siete veta z celeho srdca dakujem svojej maminke....na vsetky sviatky volaco krasne rucne vyrobene....s mladsou sme boli vcera po bratislavskych univerzitach skolu vybrat....obstali sme....vsetko j dobre tak ako je....hodne sil a vydrz pre Vas vsetkych!