Sama s tromi deťmi. Ako zvládnuť finančnú a emocionálnu záťaž?
Asi by som potrebovala len radu alebo povzbudenie od niekoho kto si prešiel niečím podobným. .. Manžel už pred rokom odišiel k milenke. Mne nechal na starost tri malé deti. Zatiaľ ešte stále nie sme rozvedení. Budúci mesiac mi končí rodičovská dovolenka a do práce ma naspäť nevezmu... Rodičov už nemám a sestra býva ďaleko. Manžel navrhol 200 eur na všetky deti. Deti si k milenke samozrejme nebrava. Naschvál zmenil prácu, kde teraz zarobí len 1000 eur. Znaha si posudky lekárov, aký je chorý aj keď doteraz mu nič nebolo... Ja si ani nemôžem hľadat prácu, lebo nemam kde nechať deti cez prázdniny. A na súkromné škôlky a tábory pre tri deti naozaj peniaze nemám... Strašne ma ubíja myšlienka, že to s deťmi sama nezvládnem. Ani finančne ani fyzicky 😔 a potom vidím ako si ich otec užíva voľnosť a bezstarostný život s milenkou... Je mi zo všetkého doplaču 😔 prosím vás, reči typy na čo máš tri deti s debilom nepotrebujem počuť... V živote by som na neho nepovedala, že sa takto zmeni a zachová k deťom ako úplný kreten...
;( ja ti neviem poradiť ale prajem ti veľa síl. Si dobra mama a verím ze sa ti podarí nájsť riesenie ako sa dostať z tejto situacie
Aj pri prijme 1000 eur bude s velkou pravdepodobnostou platit viac, tiez to odhadujem minimalne na tych 400 eur, ale dolezite je aby si cim skor nasla pracu.
Ty nemusíš čakať na súd - rozvod. Môžeš požiadať o neodkladne opatrenie na úpravu práv a povinnosti aj na čas do rozvodu
Teda zverenie výživné a styk
A co byvanie ?
O vyzivne poziadaj hned
Drzim palce !
Prosím tá, ak estw nemáš právnika daj si to napísať právnikovi
Od toho návrhu sa bude odvíjať veľmi veľa a preto tam treba zahrnúť aj take veci ako sú tábory cez leto lebo nemáš toľko dovolenky
Aké stare sú tie deti?
@pribinak ved som ho aj podala... Deti určili mne a jemu výživné žiadne. Ze to co mi posiela je zatiaľ dostatočne
😳😳😳 nedalo sa odvolať?
Akože dostatočne? Ak mladý pán zarába malo, tak nech si nájde brigádu… 3 deti riešiť sama je dosť zahúl bez pomocí, takže nech aspoň platí. Jeden aby sa uhnal a druhý si užíva život, by som žiadala aj 1000 EUR, keďže nepomáha, nerieši a ty musíš platiť všetko a ešte si znevýhodnená pri tom, že sa nevieš zamestnať…
@ivik4 našťastie mam svoje bývanie. Ale musím ho ešte po rozvode vyplatiť z prerabky... 😔
@pribinak vraj sa to už dorieši všetko pri tom rozvode. Ze deti majú všetko čo potrebuju🤦🏼♀️
@oriesocek to som všetko už na súde povedala, ale on sa len smeje. Neviem ako to zoberie sudkyňa... Netuším koľko môže byť tak výživné na tri malé deti. Najstaršie ma 9.
Neda sa ziadat vyzivne aj na Teba ? Predsa najst si vyhovujucu pracu casovo bude zahul ale hlavne to najmensie ked pojde do skolky moze byt velmi casto chore a ty s nim doma
@ivik4 on si účelovo znížil príjem... Ani výživné mi určite nepokryje polovicu nákladov na deti, a to je starostlivosť bude iba na mne ani neriešim... Môžem sa spýtať právnika, ale asi by mi to neprešlo...
Co su toto za muzi… jeho netrapia vlastne deti? Aspon im kupi potrebne veci? To su setko mensie deti?
Kým si na rodičovskej máš nárok na bezplatnú právnu pomoc tak ju využi. Spomeň aj tú zmenu zamestnania potom.
@janababana nie, vôbec. Keď boli párkrát u neho, tak im niečo kupil, ale aj si to nechal u seba... Na nič iné mi neprispieva.
@januska12323 to som ani nevedela... 😔
Napíš mi správu.
Napíšem ti moju skúsenosť, možno ti pomôže 🙂
Obráť sa na organizáciu "jednorodič"
Ale ty mas narok aj na vyzivne na seba -manzelku. Precitaj si toto a vyhladaj pravnu pomoc.
https://ficek.sk/vyzivne-na-manzelku-manzela.ht....
Svokrovci drzia s nim?
Ak by ti bola sestra ochotna pomahat, nezvazis prestahovanie blizko k nej?
Dufam, ze riesis aj vyzivne na seba - nech sa aj doserie, smrad
Už si tu dostala dost rád.
Ja ale budem tvrdá - na také že "ani nemozem hladat prácu lebo prázdniny" úplne zabudni. Ty prácu hladat musíš. Z coho chceš žit?
Cez prázdniny to u normálnych rozvedených funguje tak, že otec má deti aspoň 2 tyzdne.
@hanaxxx áno, s nim. Kontakty sme prerušili. Sestra ma časovo náročnú prácu, takže tam je to bezpredmetne
@barka1 Ok 2 tyzdne ale ked viem ratat tak prazdniny su 8 tyzdnov. T.z 6 tyzdnov ostava ( 30 pracovnych dni).
Prepacte budem hnusny vas pribeh by mali pustit v tv pre buduce mamicky co sa stane ked ostanete sama s 3 a viac detmi. Ano zial muz v tom pripade furt ma na vrch co nieje spravne. 200€ na 3 deti je fakt smiesna suma. Ja chapem ze ludom sa nechce pocut reci ze 3 deti ale to je ten zakldny fakt problemu. Keby ste mali 1 ( maaaax 2) tak to mate omnoho jednoduchsie. Rady ste tu dostali, moznosti vela nemate. Hladajte pracu v statnom sektore. A hladat si partnera casom.
@barka1 to by bolo úžasné, keby sme fungovali ako normálni rozvedení. Ale jeho nikto nedonuti si zobrať deti. A čo by mi aj pomohli dva týždne. Kde dám deti zvyšných 7 týždňov... 😒
Tak ziadaj striedavku 🤷♀️
@alkoholik áno, ja viem a uvedomujem si to. Ale keď žijete v dlhodobom manželstve kde plánujete rodinu, mate na to podmienky, tak sme vždy chceli 3 deti. Nikoho by nenapadlo, že jedného dňa dá prednosť milenke pred deťmi... Keby som vedela ako to dopadne, tak mam jedno a teraz nemám strach z budúcnosti 😔

No tak požiadaj o bezplatnú pravnu pomoc a daju ti pravnika. Chod na UPSVaR a este pred skončením rodičovského a nech ti pomozu s návrhom na vyzivne neodkladným opatrením. Nechapem preco uz teraz nemas vyzivne. Akoze urcite z neho dostanes 400€ aj pri jeho prijme. Ale urcite potrebuejs pravnika. Ale to vyzivne ta aj tak neuživí. Tak sa nejako zivit budes musiet.