icon

Šibe mi zo samoty

07022007
19. nov 2018

Ahojte, je tu niekto koho nebaví žiť tento otrasný konzumný život ? Som vydatá, mám krásneho syna, milujúceho manžela, druhé baby na ceste... Nádherný veľký dom, psy, mačku, záhradu.... Proste všetko čo si človek môže priať. ALE sme úplne obyčajný ľudia, ja som po md nenastúpila do práce, nakoľko som znova tehotná a manžel je úplne normálne zarábajúci človek, ktorý sa musí ináč obracať aby sme mali svoj životný štandard. Vážim si manžela a som mu neskutočne vďačná ako sa o nás stará, ale mne vadí tá neuveriteľná samota. Manželová rodina veľký záujem neprejavuje a bývajú ďaleko. Moja rodina je dosť komplikovaná, naši rozvedený a v 50ke bez rozumu si založili nové rodiny kde sú malé deti, takže nemajú čas sa venovať nám. A tu je moja otázka nájde sa tu žena, ktorá si povedala dosť a prevrátila svoj život na ruby ? Myslím tým napr že začala chovať, pestovať alebo žiť ináč aby sa rodina venovala aj sebe a nebol manžel nonstop v práci ? Minule som videla v reflexné reportáž rodine,o tom ako majú sad a žijú si krásny život. Je niečo takéto vôbec reálne ? reálne ?

beznoha_stonozka
20. nov 2018

@piacere 👍

alex666
20. nov 2018

@28inka Ja tiez odporucam nieco podobne... ked ma clovek velku krizu, treba sa najprv obratit na nejake duchovno a tam sa potom vynoria odpovede. Ja sice Bibliu necitam, ale zlych casoch mi pomohli motivacne knihy, budhisticke teorie a pod. Casto som si ich otvorila na ktorejkolvek strane a chvilku si citala.... vsetko zacala do seba zapadat.

charlie1980
20. nov 2018

Tusim sa len nudíš 😀 Alebo som nechapava 😂 Len to ti chyba....? Venčiť spolu psa a hrabať listy ?
Vieš čo.......? Keď ti skončí MD, vyberte sa na poznávací zájazd po Afrike a tam prídeš na to, čo všetko okolo seba máš. Hlavne zabezpeč veľa pitnej vody, lebo tam zrejme túžba po pitnej vode je väčšia ako tvoje túžby po venčeni psa.
Hm.....prečo si nevyrábat starosti ....? 🤔

december12
20. nov 2018

@beky1813 no vsak mi len tu pekne napiš čo ine podľa teba,ja si rada prečitam....

beky1813
20. nov 2018

@december12 no urcite nie Boh, to len pre vas veriace, co radi sirite taketo reci.

december12
20. nov 2018

@beky1813 no ale napis mi co to je, teraz sa nevykrucaj, sama velmi dobre vies ako prazdno by vyzneli vsetky tie slova..ktore by si napísala....a ver mi, pár ludi som uz videla zomierat a nikto tam nic z toho co by si chcela napisat nespominal......lebo zoči - voči večnosti uz každy vie čo dava životu zmysel.

beky1813
20. nov 2018

@december12 javidin zmysel vo svojej rodine, detoch. Len tebe zbytocne take nieco pisat, ty su vidis len to svoje

december12
20. nov 2018

@beky1813 este si mladá...neboj pochopíš.....

beky1813
20. nov 2018

@december12 presne toto som cakala, dristy od veriacich

gubiko
20. nov 2018

@beky1813 ja som tiež veriaca. a naopak si myslím, že to, že vidíte zmysel v rodine a svojich deťoch je krásne 🙂 a prajem vám i rodine veľa lásky pre všetkých.

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@december12 ja som stara, som veriaca, ale taketo hadky mi pripadaju zbytocne, viera je nieco, co pokladam za prilis intimne, aby som to rozoberala na nete a ak niekto vidi zmysel svojho zivota v rodine, tak to nie je ani nic zle proti viere.

december12
20. nov 2018

@gubiko samozrejme, že je to krásne , len to nesmie byt na prvom mieste, lebo to potom skonci tak ako u autorky, že žije bez nejakej radosti v srdci, samota, stereotyp.....ale nechapem zeny , ktore to všetko majú, ako my všetky...a nedakuju za to Bohu

december12
20. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl ake hadky?...aaa uz chapem ..ked mi napisala že drístam...lebo uz iny argument nebol

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@december12 no, zrovna priatelsky rozhovor to nebol a myslim, ze obcas je lepsie to utat a nepokracovat, lebo to aj tak k nicomu rozumnemu nevedie. Nie kazdy vidi zivot rovnako, treba sa respektovat. Hadky mozno bolo prisilne slovo, ale pisala som narychlo, nic lepsie/vhodnejsie mi nenapadlo pouzit-mozno prekaracky, neviem, nie je to podstatne, ani to nebola podstata mojho prispevku.

gubiko
20. nov 2018

@december12 a ako to má vyzerať, keď má niekto Boha na prvom mieste? tak ako Vy alebo ja povieme?
ďakovať Bohu za to, čo máme ešte neznamená, že sa nebudeme posúvať, kam nás to tiahne.

december12
20. nov 2018

@gubiko samozrejme to máte pravdu...kam nás to tiahne, ale všetko čo v živote príde s pokorou prijať.

beky1813
20. nov 2018

@gubiko dakujem

beky1813
20. nov 2018

@december12 preco by som mala dakovat niekomu, kto pre mna neexistuje?

december12
20. nov 2018

@beky1813 rozumiem...a preto aj chápem tvoju účast v slovnej prestrelke, rozumiem aj tomu , že tvoja osobná skúsenosť, ešte len pride, lebo formalna a natlačená viera, naozaj nemá zmysel, to už naozaj radšej taky postoj ako tvoj, ako ked niekto napìse, ze verí v Boha, ale na prvom mieste ma nieco iné...sympatické je, ked sa veci robia poriadne

beky1813
20. nov 2018

@december12 ty si ako verklik

december12
20. nov 2018

@beky1813 skoda, myslela som že sa ti to bude páčit☺...

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@december12 ono, ta formalna a natlacena viera este nie je vylucena ani u toho, kto sa v diskusii bije do prs, ze je hlboko veriaci-stale su to len slova a viera sa ma prejavovat v skutkoch, takze o nejakej dokladnosti by som pomlcala, net a papier znesie vela.

december12
20. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl ono to čo tu ja píšem sa vola svedectvo....

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@december12 ked myslis.

alicam
20. nov 2018

Ahoj, tiež ma konzum nebaví. Systém celkovo, je nastavený pre vačšinu a tá menšina v ňom (asi nikdy) spokojná nebude.. neviem ako ste na tom finančne, aký máte štandard a tak, ale mňa okúzlil minimalizmus, alebo teda vedomie toho že nepotrebujeme veľa vecí aby sme boli šťastní, tzn. ani veľa peňazí na tie veci = muž može pracovať kratšie a byť dlhšie s vami. Krásne o tom píše Marcela Sobotková na zijememinimalismem.cz a nielen o tom Veronika Hurdová, blog krkavcimatka.cz - tá píše o živote celkovo, nechať ho plynúť, byť prítomná, nepozerať na to "čo sa robí a čo nie", ale rozmýšľať nad tým "prečo robím čo robím" a prešlapávať si vlastnú cestu za šťastím. Nech sa ti splní o čom snívaš ❤
(A k tým starým bláznom bez rozumu čo si na 50tku spravili nové rodiny - nesúď, možno to bol zase ich sen lebo v tom v čom žili šťastní neboli)

0martina0
20. nov 2018

ty brdo ja mam štyri deti a cely den mam čo robiť aj ked su v škole doma v zahrade mna prve napadlo že nevieš čo od dobroty

beuska88
20. nov 2018

@meriene dakujem
Vsak tusim sme sa nasli 😂

blevka
20. nov 2018

@07022007 Ahoj, myslím, že viem o čom hovoríš. Prežívala som čosi podobné a keďže do práce sa chodiť musí, tak to riešim na úkor svojich koníčkov, vzdelávania a domácnosti. Proste ked vidím, že muž s deťmi oberajú jabĺčka v záhrade, tak proste odignorujem kopu prádla aj novu knižku, ale uvarím čaj a idem za nimi von. Je to každodenný kompromis medzi prioritami.

tinkies
20. nov 2018

Mne pomohla viera v Boha.. Prežívala som ťažké odbodbie keď sa mi synček narodil ako predcasniatko manžel má prácu takú ze býva veľa preč a bývame mimo rodiny.. Takže to bolo ozaj ťažké ale začala som si uvedomovať ako si nás chcel Boh pritiahnuť k sebe práve tým ze Sebik bol veľmi nezrelé babetko.. Našli sme si nazvem to novú rodinu(tu Božiu) v našom cirkevnom zbore.. Som omnoho stastnejsia, chodím pomáhať na detskú besiedku a pod... Píšeš o samote, ale ja to vidím a cítim tak ze už nikdy nech sa deje čokoľvek nie som a ani nebudem sama.. Posielam ti snáď tieto slová povzbudenia aby si vedela ze svoj život môžeš zmeniť kedykoľvek.. Je to vždy len na tvojom rozhodnutí ako budeš žiť aj napriek konzumnej dobe môže byť tento obmedzený čas, ktorí mame na zemi nádherný a môžeš ho prežívať šťastne a s pocitom lásky.. Bez tej samoty.

gubiko
21. nov 2018