icon

Slobodné matky, čo robíte celé dni s deťmi?

17. júl 2020

Už mi dochádza inšpirácia mám pocit že stále robíme to isté dookola

Strana
z2
pribinak
17. júl 2020

Podľa mna slobodne matky robia s deťmi to iste čo vydáte a rozvedené matky.

petruska19
17. júl 2020

@pribinak tak tak 😂

veronikaszabova
17. júl 2020

A zadane robia s detmi nieco ine? 🤷‍♀️

syslik81
17. júl 2020

aj zadane su viacmenej slobodne akurat sa naviac musia starat este o muza :D ja mua nemam mala je doobeda v skole poobede ma u nas kamosky .. za tyden jej zacinaju prazdniny ato budeme chodit na vylety po okoli kedze domov sa nam zial tento rok nebude dat ...

autor
17. júl 2020

Myslela som to tak že slobodne matky sú na tie deti samé kdežto vydaté majú aj muža ktorý ich sem tam vezme von idú spolu na výlet alebo cosi také.

pribinak
17. júl 2020

Zmeň nazov témy, lebo nie je jasne o čo ide

autor
17. júl 2020

@pribinak a aký by mal asi tak byť ? Podľa mňa je dosť jasne na čo sa pýtam 😌

pribinak
17. júl 2020

Hm, podľa odpovedi ktoré tu dostávaš, to nie je jasne asi ani nikomu 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

mima1
17. júl 2020

Tak asi chcela vediet co robia ako sa hraju atd. Proste ako vyplnia den aby to nebol o stereo

lianka123
17. júl 2020

Pripravujem jedlo, prebalujem, utieram zadok, upratujem po jedle, obliekam, vyzliekam. To je to co ma nebavi.
Kupem sa s nimi v bazene, virivje, vystrcim ich na dvor na pieskovisko, kopeme loptu, jazdia na motorke, chodime na bicykle, na vylety, do kidshouse, na prechadzky, na ihriska.
Supnem ich do auta, necham si umyt auto, medzitym ich zabavim v nakupnom centre.
Doma sme malo- skladame puzzle, kreslime, hrame sa s autickami, s hrackami, citame.
Uplne minimum- dam tablet, pustim rozpravku.
V podstate sa rano zobudim a je vecer, lebo to rychlo plynie.

autor
17. júl 2020

@lianka123 ach jooo .. jediná normálna odpoveď aj to na polovicu z toho nemám možnosti. Bazén nemáme ani vírivku vlastne ani dvor 😁 čiže ½ aktivít odpadá. Na bicykel beriem staršiu mladšiu na odrážadlo ale nemáme moc kam chodiť. Vodičák síce mám ale auto nie takže výlety padajú. Preto som sa pýtala lebo tu v okolí máme všetko prejdene a nebaví ani mňa ani deti chodiť denne na námestie prechádzať sa. Doma aktivity máme ale žiaľ tie vonku nejak nie.

lenuliatko84
17. júl 2020

@pribinak to isto nie,vydate matky maju aj manzelov,takze o 17.00 padla😀teda aspon tym co maju sikovnych manzelov

zuzudrnda
17. júl 2020

Ist do najblizsieho mesta vlakom a tam to spojit s muzeom,parkom...bavi syna aj mna. Obaja zmenime prostredie.

lucyluv
18. júl 2020

Išla by som vlakom 🙂 určite to za pokus stojí. Ako máš staré deti? Treba sa osmelit aj na tie výlety, aspoň párkrát mesačne, hneď to bude o inom 🙂

jankapepe
18. júl 2020

Mne to stále hlava neberie....to akože potrebuješ muža aby ťa zobral von či na výlet?
Veď toto všetko môžeš robiť kedykoľvek či si vydatá či slobodná 🤔🙃

pribinak
18. júl 2020

@lenuliatko84 mam šikovného manžela a rozhodne o 17.00 nepadla. Si predstav chodí na skuzobky a tak ťahám kľudne 24 ako “slobodná matka”

lenuliatko84
18. júl 2020

@pribinak tak isfo nechodi na sluzobky kazdy ded.aj moj ide sem tam na sluzobku do belgicka ci nemecka a nepovazujem sa vtedy za slobodnu matku

pribinak
18. júl 2020

@lenuliatko84 preto sú tam ti úvodzovky, že?

tajkoska
18. júl 2020

Snažím sa mu vyplniť program ako vladzem, keďže som na služby :bicykel, kolobežky, kúpať sa, nakupovanie, múzeá, kolotoče, wellnes, ideme na hríby, doma hráme hry alebo pozeráme filmy. Je to náročné, keď nie je pomoc, chlap, starí rodičia.... Môj syn už má 12 rokov, zabaví sa aj sám, len mi je ľúto že je často sám doma, korunky musia odniekiaľ prísť. On nie je táborovy typ, ale viem že sa môžem na neho spoľahnúť. Veľa 🍀

belbel
18. júl 2020

Ja chápem, na čo si sa pýtala aj ako si to myslela. Keď má žena manžela/partnera a sú spolu na deti, každý prinesie iný nápad, inú energiu, prípadne aj ďalší okruh známych. Nie je to tak, vze musí čakať na muža, že ju vezme na výlet... Ale tie výlety sú veselšie, obohatené..... Môj mažel napríklad je veľmi aktívny... Dostala si pár dobrých odpovedí, ten vlak je dobrý nápad, už samotná jazda je pre deti zážitok. Sleduj aj akcie, ktoré usporadúva mesto/obec napr. v rámci leta. Skus niečo vymyslieť na ozvlástnenie vašich prechádzok.

ckatka
18. júl 2020

Ako veľké máš deti? Môj našťastie chodí do škôlky. Ale keď nie je v škôlke, snažím sa co najviac chodiť von /ku kamoskam co majú rovnako staré deti. A proste deti necháme nech sa hrajú a my vyložíme nohy a riešime až keď "tečie krv". Nie som síce slobodná matka ale občas sa tak cítim 😂

maciatkolulu
18. júl 2020

Nerozumiem tiež, ja som myslela, že čo robíte s deťmi, keď majú prázdniny a matky musia do prace... Zjavne si doma, takže ti je asi fajn, že nemusíš do prace a to co robíš ty s deťmi, robí väčšina matiek, ktoré sú vydáte, veľa mužov prichádza neskoro domov. A prečo by si nemohla ísť na výlet vlakom, busom???

maciatkolulu
18. júl 2020

@lenuliatko84 väčšina šikovných chlapov maka, aj víkendy a ti potom, ale aj majú, tým co padá o 17.00 majú asi prácu od-do a k tomu aj patrične plat. Neviem teda aká šikovnosť, ale ok

eliska13
18. júl 2020

Nepíšeš ako veľké deti...zbaliť ruksak a ísť autobusom niekde do lesa, parku, k vode neviem čo tam mate...alebo ísť viaceré kamosky zobrať deku, loptu, nejaké hry ...malé deti su ešte vďačné za akúkoľvek aktivitu.My sme radi zbierali kvety, lístky a robili herbar😀Alebo sme deťom niekde na lúke niečo ukryli a hľadali "poklad"
Ja som veľa vytlačala z webu papierové veci mestečka, princezné a to sme lepili doma
Všetky ihriská na okoli aj ďaleko, detské centrum ja si myslím, že to len ženy tak všetko komplikujú deti sú radi aj za zmrzlinu a, že idú na ihrisko😊
Ťažko sa píše, keď nevieme vek detí a kde bývaš.
Ak niekde na dedinke kde ide pár autobusov a široko ďaleko nič je to ťažšie.

lenuliatko84
18. júl 2020

@maciatkolulu my mame s muzim vlastnú firmu takze makaju a nas😀

sante81
18. júl 2020

Som rozvedená a nemám auto, ale sú vlaky a busy, a mame bicykle, takže odpoveď nemám auto, nemám výlet nieje na mieste.

maciatkolulu
18. júl 2020

@lenuliatko84 to je super, ale väčšina majiteľov firiem makaju, aj veľkých, to musí byť úroveň j&t, aby každý deň koncil o 17. 00, pripadne sa ukázal vo firme skontrolovať ci a ako raz do týždňa 😂😉, ale ok, je fajn, že sa vám tak darí...

lucyluv
18. júl 2020

Inak mne ešte napadá, že hoci aj my robíme stále dookola to isté, stačí ak pozves domov, alebo na ihrisko nejakú známu s dieťaťom a hneď je to iné. Ja sa takto snažím aspoň raz týždenne dakoho do programu napchat, vždy sa niekto nájde a je to super oživenie

vevesh
18. júl 2020

Ak potrebujem ozvlastnenie od stereotypu , vezmem deti do zoo , muzea, na turu, do jaskyn, na akcie v jednotlivych mestach (to si pozrem dopredu, ake akcie ake mesto ma v dobe, v ktorej mozem/chcem ist). Deti miluju cestovanie vlakom a vsade sa da nejako dostat. A takisto sa da aj lacno - su obdobia (dni) ked su muzea ci vystavy zadarmo, takisto akcie v mestach su zadarmo a tury tiez nemusia vela stat'- okrem cestovneho listka...a ak by si mali deti vybrat, tak najradsej maju detske akcie, kde je toho vela skusit a vidiet...

lianka123
18. júl 2020

Ked su este uplne ze malicke- babo co ja viem do 6m ani mna nebavilo kocikovat to iste. Skuste vypadnut niekam vlakom, autobusom, aj cesta elektrickou vie byt zabava pre deti. Ak teda sivtrufnes a mas starsie. Ja mam 13m tam este hromadna nepripada do uvahy.
Tiez mam dni/ hlavne ked prsi/ ze ma to moc nebavi, lebo deti demoluju dom. Alebo su dni jed som nevyspata a to sa snazim len prezit. Ale takych dni je malo.
Detom narozdiel od nas dispekych staci malo, aj napustit vanu je pre nich zabava. Moj 4rocny vcera 30min supal 4 zemiaky skrabkoou. Pol hod vysaval.

Strana
z2