icon

Smutný život rozvedenej ženy

12. sep 2023

Ahojte, povedzte mi, čím to je. Ostala som sama s 3 deťmi. Muz, okrem posielania výživného sa o deti nezaujíma. Ale teda, ja mám dve práce. Môj život je len robota,deti, domácnosť. Aj keď niekde ideme, na výlet ako rodina (je vzdy prispôsobený deťom), neustále musím riešiť balenie, jedlo, skriepky deti. Mám aj pomoc od mami, že viem si v kľude vybaviť veci ale na dajake moje koníčky priestor nie je. Keď si viem predstaviť ex život, príde z práce a okrem vlastného zadku sa o nič nestará. Chytá má z toho depka. To fakt mám teraz celý život obetovať deťom? Ja viem, že sú moje, neskutočne ich milujem. Ale tie motivačné vety typu: hlavne že sme spolu, hlavne ze sme zdraví mi momentálne nepomáhajú. Keď večer padám vyčerpaná na hubu...

Strana
z3
doriiis
12. sep 2023

@autor....popros mamu nech postráži deti aj mimo toho,keď treba niečo vybaviť a hor sa do mesta,do kina,do divadla,na plaváreň....s kamoškou,sama.A možno nejaká zoznamka,aby si rozhodila siete.😉

anita6666
12. sep 2023

@doriiis áno,presne. 😆 Už sa idú všetci pobiť o starú ženu s 3 deťmi na krku 👍

betulinka1
12. sep 2023

Ako mas stare deti? Nepostrážia sa hodinku same, ze by si vybehla si 2x do tyzdna zacvičiť? Ale nie raz som videla, ze prisli matky na cvicenie s detmi. Cakali na recepcii na maminu, mali tam tablet alebo si kreslili. Vekovo 7-8 rocne. Mnoho hobby vies robit s nimi, co je tiez cesta. Ale hobby nebude tvoj problem ale skor to, ze si unavena. Na to plati jedine, vydrz. Cim budu starsie tak to bude lepsie. Len na jedno nezabudni, kedze si sama musis deti viac zapájať do starostlivosti o domacnost aj o seba same. Tu uz neplati, ze mamka vsetko spravi, len ty mas sve roboty a nikto iny ti nevie pomoct ako oni. Musis si sadnut a vela sa s nimi rozpravat ako to ma fungovat. Rozdeľuj pracu, zadel ulohy, rob im týždenný plan. Musis im vediet povedat, ze teraz som unavena a chvilu si lahnem a musia ta nechat oddychnut. Ak ides do depresie vyhladaj pomoc odborníka .

doriiis
12. sep 2023

@anita6666 ....ty si taká hnusná na ľudí od narodenia,alebo tie komplexy prisli časom?
Prečo by autorka mala byť stará? A čo,že má 3 deti? To je nejaký hendikep?

bluka2
12. sep 2023

@namornicka Ja poznam aj dievcata, ktore si v puberte vyberu zit s otcom. Pre mna valid argument, stavaju sa dospelymi, musia si urobit aj vlastny nazor

som_realistka
12. sep 2023

ahoj, pomôže iba asertívna komunikácia s ex, máte rodičovskú dohodu? Ak áno, vyžaduj dodržiavanie, aj Ty si musíš oddýchnuť, ak ju nedodržuje, požiadaj o zvýšenie výživného, lebo celú starostlivosť ťaháš Ty sama, a sem tam by si si mohla zaplatiť opatrovateľku. Raz mi sudkyňa povedala, "záujem sa nedá vynútiť, ale zvýšenie výživného áno".

eliska13
12. sep 2023

@kvetinka75 ty máš jedno dieťa a tak isto nevieš odísť od muža, ale rady dávaš🤮

kvetinka75
12. sep 2023

@eliska13 predstav si, že žijem sama.
Ale ty vieš asi najlepšie ako to je u mňa že?

bluka2
12. sep 2023

Ahoj, ja mam sice len 2 deti, ale uplne od malicka a ziadnu rodinu v okruhu 1000km, ale mozem napisat, ze som so svojim zivotom naozaj spokojna a nemenila by som nic. Vidim, ze ludia tu radia zapriahnut otca, ale podla mna ten kluc je hlavne v dobrej praci, ktora splna tieto kriteria: 1) flexibilita, 2) dobry plat. Vsetku energiu by som investovala do najdenia takej, co splna tieto kriteria. Potom mas vsetko: peniaze na babysitting, mozes robit HO poobede povedzme na brehu rieky ako ja vcera - to som aj spravila viac nez bezne poobedie, kedze deti mali nove podnety a nulovy zaujem o mna a potom si aj oddychla. A nezavislost od ostatnych ludi.

deti95060810
12. sep 2023

autorka, viem čo je mať 3 deti...ale vieš si predstaviť koľko rokov sa starajú rodičia - matky o postihnuté dieťa? To je jedno aká diagn. - autista, Downov syndróm a pod. a tie ženy sa starajú celé roky ....
ak máš deti zdravé tak čas ubehne rýchlo...
viem čo prežívaš - môj ex nevidel syna 15 rokov. len mne to viac menej vyhovovalo na rozdiel od teba.

autor
12. sep 2023

Ďakujem dievčatá. Všetko som prečítala. Muz záujem o deti nemá. Z jeho strany rodina tiež. A pred dverami mu ich nenechám. Ani nedám pocítiť deťom, že sa o ne "naťahujeme". Už len z toho mi je na grc, ako radi by za ním išli ale fakt nie je záujem. Ja nás užívim sama. Financie mám poriesene, bývanie tiež, hypotéka žiadna. Dve práce kvôli tomu,že nechcem aby sme.siahali na rezervu. A deti sa postrazia samé. Skôr asi tie prázdniny boli náročné. Pretože bývali samé, doma bordel jak v tangu. Začala skola, ešte je ten rozbeh ale snáď sa to zase dostane do starých koľají

akbara77
12. sep 2023

Striedava starostlivosť

ahhola
12. sep 2023

@kvetinka75 jasne ze nebudú, ved sú hostia...doložíme do počtu, nie do bane, preboha👿
Včera sa tých darečkov vytrepalo na lampeduzu 5 000 kusov... V novembri už budú v Reichu *1000€ podpory to je 5 melónov len za túto várku... No co Nemci ned0yebu, keď môžu
wir schaffen dass,
wir haben platz
a posledny nech zhasne.
Ale ako tu píše anjelicek, Nemcov tak tak strašne ubúda, ze nejsou ľidí.
Tak každá barka na mori požehnanie pre deutschland🙃😛🤣

kvetinka75
13. sep 2023

@ahhola len aby sa nestalo, čo sa stane, že Nemcom dôjdu peniaze a čo si myslíš, čo bude potom? Budú všade rozlezení. To sa nám bude sveta žiť

luccija
13. sep 2023

@kvetinka75 my nie sme pre nich zaujímavá krajina.Ved my sme chudobní ako stat ako kostolné myši.Niekde som počula, že keď nepríde k zmene o 3 r ideme gréckou cestou.

kvetinka75
13. sep 2023

@luccija a dokedy si myslíš že sa dá financovať život státisíc ľuďom, ktorí nebudú pracovať. To je jedno či sú teraz cieľová skupina alebo nie. A raz sa to vypomstí všetkým

luccija
13. sep 2023

@kvetinka75 nás nech zaujíma pol milióna Rómov, ktori nepracuju

matulka1981
13. sep 2023

ked chceš pokecať a pomôže Ti to kludne mi nápis IP....toez som zostala sama s tromi deťmi ,záujem ex mizerný ..sú lepise a sú horšie dni...obcas to na človeka doľahne ...ale utesujem sa práve tým ,že hlavne že sme zdraví ,ostatné zvládneme 😉

babo561
18. sep 2023

Ahoj. Som na tom rovnako ako ty. Síce mám 2 deti, ale žiadnu pomoc, lebo rodičov nemám. A presne toto isté má trápi, tak spoločne sme chceli dieta a on si odíde len tak za inou. Ja som celé dni s deťmi, riešim financie, deti, domácnosť a on si chodí kade tade, kľudne sa osprchuje, naje, vysere (pardon) a ja to už niekoľko rokov nepoznám. A len počúvam od známych, tam ho videli na terase vysedávať s kávičkou, tam na pivečku, tam festival, tam koncert, tam vyletik a ja rátam každé € a stále len pri deťoch. Áno, úplne ťa chapem

andigab
19. sep 2023

@babo561 hajzli, tí chlapi. Musí sa niečo v spoločnosti zmeniť, aby toto skončilo! Sme otrokyne, na výsmech bývalým, utrápené životom a starosťami. Muži, čo sa vykašlú na deti, tak ako títo, by mal systém trestať. Rozmysleli by si vyhadzovať z kopýtka a užívať si!

zofizulka
19. sep 2023

Mne ešte napadlo, keďže cez týždeň popri 2 robotach a troch deťoch už veľa času nazvyš nie je, skúsiť poriešiť tie víkendy. Nemajú deti stykov, tety, krstnych rodičov, dobrých známych, ktorí by boli ochotní ich zobrať na víkend, aby aj deti mali.zazitok, aj mamka voľno? Alebo nemáte nejakých kamaratov- rodinu s deťmi s ktorými sa.kamaratite, tak s nimi ísť na spoločný výlet, hoci jednodňový? to sa zabavia aj deti a aj pre rodičov je to reset- môžu sa porozprávať, vyventilovat. Niekedy stačí aj návšteva u nejakej spriaznenej duše- kamarátky z detstva, zo školy.

babo561
19. sep 2023

@andigab súhlasím s tebou.. ale to možno príde o desať storočí :/

vanilka83
20. nov 2024

Ja ta obdivujem a držím ti palce ty to dáš zvládneš to,teraz sa ti to zdá ťažké, ale deti podrastu, potom už budeš môcť aj niekam ísť bez nich.
Predstav si iný scenár, že by sa musel o ne starať tvoj ex ...chcela by si to?dal by do toho toľko lásky a obety ako ty?určite nie keďže sa o vás nezaujíma,je to jeho mínus v živote, on nikdy nezazije 6 malých ruciciek okolo tvojej hrude,keď sa stiskate. Bud rada a vďačná,že majú takú super mamu ako si ty,alebo si myslíš,že iná žena by sa vedela o ne postarať lepšie ako ty?určite nie. Boh vás žehnaj. Všetko bude dobré uvidíš,len sa nevzdávaj.

Strana
z3