icon

Tehotná a na všetko sama

7. dec 2022

Ahojte,chcem sa trošku posťažovať a možno sa aj spýtať ako to máte Vy...ja už totiž nevládzem som v 5 tom mesiaci,nevoľnosti nielenže neustupuju,oni sa mi ešte aj čím viac som tehotná zhoršujú.Mame veľký dom,žijem tu s mužom a so synom.Muz ide ráno o 5 tej do práce,vráti sa o 17tej poobede,medzi tým ja sa zobudil o 6tej na budík,malého musím vychystat,urobiť mu jesť,plus desiatu,nachystať oblečenie postarať sa o 3 psov a dve mačky,popritom hneď ako sa zobudil je mi zle na zvracanie,napína má tlak mám taký nízky,že odpadávam pomaly v kuchyni kým to všetko robím..nemám rodičov,ani súrodencov,mizivá rodina sa nezapaja odkedy som tehotná,ani raz sa nedostali či som ok a čo niečo nepotrebujem.uprimne:) ak by mi mal kto navariť alebo mužovi,malému aspoň raz za čas bola by som vďačná ..ja nevaríme už tretí mesiac,pretože mi je z toho zle,napína má a keď stojím ,cítim,že siusim ľahnúť inak odpadnem..lenže aj tak musím malému aspoň jesť urobiť narýchlo...dnes to už nana doľahlo,viem ,že tehotenstvo nieje choroba ,ale mne je tak zle a cítim sa na všetko sama...upratujem všetko robím ,do večera som sama,chcem jesť zdravo,ale nevládzem si nič pripraviť,tak keď mi príde zle jem len chleba,rožky z ktorých mi je potom zle...pri prvom tehotenstve mi bolo dobré,všetko som zvládala,ale teraz neviem čo sa deje .ja naozaj nevládzem 🙁😥a mám pocit,že sa čaká odomna všetko,veď som iba tehotna,do roboty nechodím,lebo mi je zle ..ale áani doma všetko sama nezvládam..muž pomôže až večer asppn s tým ,že si urobí sám jesť .ale inak nič nestíha ani on .keďže tak neskoro príde domov.ako to zvládate Vy ?

Strana
z2
marzuz89
7. dec 2022

10rocnemu synovi robis ranajky, desiatu, chystas mu oblecenie, vychystavas ho? V tomto veku by uz mohol byt samostatny a obzvlast ak sa mamina neciti dobre. Neviedli ste ho k samostatnosti? Jest zvieratkam moze dat manzel rano, nie je to take casovo narocne. Pride o 17, to je fajn, pises, ze si navari a ked nestihne, da si chipsy.. Mate to nejako zvlastne nastavene, preco vari len pre seba? Tiez mi v druhom tehotenstve byvalo zle a to som mala doma 3rocneho, nie 10rocne samostatne dieta, niekto nie je povinny vam pomahat, ved mozes po rannom vyprevadeni odpocivat a ak su nevolnosti na nevydrzanie, existuju aj lieky, lizatka, ries so svojim gynekologom. Beries zelezo a magnezium? Tie by mohli pomoct. Lebo uprimne, nevidim na tom nic nezvladnutelne, mat doma cely den vecne chore 3r dieta je mozno o trosku narocnejsie ako vyprevadit do skoly 10rocne dieta a oddychovat tristvrte dna. Nevolnosti su otrasne, ja viem. Ale treba ich riesit, plus nastavit sa pozitivne, lebo naozaj, pol dna si sama doma a oddychujes.

evaachesa
7. dec 2022

Tiež si myslím že ak manžel pracuje nadrámec len aby zarobil viac a mali ste sa dobre, tak práve je ten najvhodnejší čas tie peniaze investovať do donášok a upratovacej služby. Alebo si toho bude brať menej a viac pomáhať doma. S peniazmi na tom budete cca narovnako. 😏

henta
7. dec 2022

Mne príde toto ako normálna situácia a teda s týmto treba rátať. Nechápem prečo každá ťahá do tohto rodinu. Rodina nie je povinná pomáhať. Keď sa dieťa narodí budeš tiež ockavat pomoc? A keď sa zvládaš postarať o zvieratá tak určite zvládneš aj domáce práce. Nikto neočakáva od teba 10chodove menu,ale taka polievka sa dá spraviť do 30min pre 3clenov

januska12323
7. dec 2022

Z dediny do mesta nechodia autobusy? Aspoň ráno keď ti je najhoršie by sa syn mal obriadit sám (raňajky, desiata, obliecť a sadnúť na bus). Zvieratám dáš jedlo keď vstaneš a cez deň pomaly môžeš začať krájať veci na varenie, máš na to celý deň. Ak ti je až tak zle, že ani to nemôžeš tak sa na to vyprdni a jedzte polotovary /donášku. Upratovať len najnutnejšie - riady, natrusene na dlážke, do práčky hodiť a potom do sušičky, ak nemáš kúp. Chlapi sa teraz musia postarať aj o teba bohužiaľ inak to nejde.

autor
7. dec 2022

@darkswan vieš čo mame jednu už 15rokov fenku,jedného psíka dostal malý ako darček malého a jedného veľkého chcel muž 😅len to sme ešte ani len neplánovali druhé dieťa....a mačky sú vonku to je ok .žijú si svoj život len jesť sem chodia a pit

autor
7. dec 2022

@liljana to áno aj keď my veľa fotiek nerobíme 😅😊ale je to o hubu .ako píšeš....viem,že všetky ženy si tým prechádzajú len všetky naokolo to zvládajú kamarátky tehotné keď vidím idú si na nákupy darčekov,nacwrplnes a ja ? Ja sa neviem z postele postaviť a to som športovkyňa,cvicievala som pred tehotenstvom každý deň....vravím prvé tehotenstvo bolo krása ...ale toto ma dostalo do kolien...žiaľ...muž chcel ísť na víkendový pobyt,,povedala som,že radšej budem v posteli..😅to som není ja proste

autor
7. dec 2022

@januska12323 áno písala som,že malý do školy k nám do dediny chodí sám autobusom..ja ho len chystám...ale po škole hneď má tréning..tak to už musím ísť s ním..v škole končí o 13..a tréning je o 13,30 autobusom to nikdy nestihne aj keby ako chcel..nedajú sa ani tréningy preložiť nič časovo .

autor
7. dec 2022

@henta nie nie po pôrode nečakám pomoc áno pri prvom synovi mi nikto nepomáhal...ale viem,že keď pôrodom už nebudem zvracať a odpadavat atď .už to bude iné...teraz je mi žiaľ zle ..keď budem po pôrode to už bude malina

autor
7. dec 2022

@marzuz89 ja už som naozaj vyskúšala všetky rady odtiaľto,aj z netu aj od gynekológa nič mi nepomáha..ani lízatka,lieky nič ..stále mi je zle...a syn je až veľmi samostatný ale píšem predtým v komentároch..on ráno musi cvičiť pred školou a kým on cvičí ja mu robím jesť keby necvici 20 minút ale pomáha mne...nemal by odcvicene čo každé ráno musí mať ...ma to nariadené od trénera..nechceme to meniť ..inak je veľmi šikovný a pomôže..len ho nechcem zaťažovať keď aj on má povinností..skôr sa snažím to vyriešiť inak

nikasmile
7. dec 2022

Máme veľký dom, záhradu, muž od 6 do 19-20 po-pi v práci a máme deti 1r a 3r. Treba si nájsť systém. Keď ti je zle var rýchle jedlá alebo objednaj.

sandria
7. dec 2022

Takto zle ked ti je, ze nevladzes ani zit v 5.mesiaci, nieje podla mna ok. Chod k obvodnej lekarke, daj si spravit testy. Mozno mas malo zeleza, mozno nieco s chrbticou a nedokrvuje sa ti dobre mozog, mozno je tam nieco ine, treba to zistit, vylucit rozne ine priciny, ved to musi byt strasne

zuzi0911
7. dec 2022

Viem ako sa citis...
Ja úprimne keď mi je zle, nerobím nič...bud uprace navarí muž,alebo dcéry, alebo smola...roztrhať sa nejdem.... ak sa neuprace,tak sa neuprace...momentálne mám aj kľud režim čiže naozaj málo co urobím....žiaľ,keď to inak nejde...snad za tych 9 mesiacov,neubudne ani z muža,ani z detí...
Čiže nohy hore...syn keď príde nech niečo zje,oblečenie si nachysta sám,po sebe si tiež uprace...a muž to iste ....
Držím sa ...

autor
7. dec 2022

@sandria mne už robili testy a všetko vraj ok..že klasické nevoľnosti a mám veľa oddychovať...len tieto rady som dostala

autor
7. dec 2022

@zuzi0911 áno ďakujem..dnes som už začala tak nejak...povedala som,že malý bude chodiť taxíkom...a ja budem oddychovať lebo nevládzem. Muž povedal,že ok .že keď sa bude dať zoberie si dovolenku aby mi pomohol ..tak snáď bude lepsie

zuzi0911
7. dec 2022

Urcite bude lepšie...hlavne,aby si bola s bábätko v klude😊

ivangeline
7. dec 2022

Jedine hladat moznosti a riesenia,ako odlahcit situaciu aspon na par m. Upratovacka. Donaska jedla. Rodic,kt pojde s dietatom na kruzky namiesto teba. Ty cas pre seba (hoc co kde sa uvolnis...ci wellness,ci vana,ci tehotenske cvicenie,ci hoc co) a porozmyslat,co by mohol spravit muz pre teba a povedat mu to.

dagmarovita
7. dec 2022

Nejaku kamošku si nevies zavolat na nejaku dobu?

janage
7. dec 2022

Píšeš, že rodina sa nespýta ako sa máš, či nepotrebuješ pomoc. Tak dvihnem telefón a vysvetlím a požiadam či by mohli. Najhoršie čo sa môže stať je, že povedia nie, nemôžeme.
Druhé. Dieťa konci o 13.00 školu, tréning je 13.30. Predtým obeduje? Už musí byť vychystaný a nastúpený, či 13 30 prichádza do haly?
Žiadne iné dieťa zo školy na tie tréningy nechodí? Lebo ak áno, dohodnúť sa. Oni dopravia deti škola tréning, ty spať domov.
Var na 2 dni.
Syn nech proste vstane o 20min. skôr, aby si stihol tu desiatu nachystať pred cvičením alebo si ju nachysta večer alebo ju pripraví muž.
Predpokladám, že syn robí hokej. Tam sú takéto náročné tréningy pre 10ročných.
A hej tehotenstvo nie je choroba, ale jedného chlapa by som chcela vidieť keby mu takto zle bolo vkuse, na odpadnutie. Mimochodom v takom stave by som si veľmi rozmyslela šoférovať. Ak sa niekde vyrúbeš aj s autom, nedaj bože sa zmeníte ty, syn, oproti idúci, potom čo?
Mne je ťažko uveriť, že rodina by v takom extrémnom prípade nepomohla. Vedia ako veľmi ti je zle?

majki_ki
7. dec 2022

Tiež som tehotná, no narozdiel od teba, mám doma malé dieťa. 10 ročný chalan by už mal byť trochu samostatný, presne teraz je čas, aby na Tom poprscoval 🙂. Inak všetko čo opisuješ, je štandardné, fakt. V ničom nezlyhavas viac ako ostatné. Aj keď je pravda, že 5ty mesiac by si mala byť viac fit, úprimne ma mrzí, že ti stále býva zle, toto som ja po 14tt vôbec nepoznala. Ale pamätám si dni, keď som nedokázala ani žiť, potom prišiel muž domov a ešte jemu som naložila, nedajbože prišiel neskoro alebo nenakupio alebo proste našla som si hocičím k ničomu to neviedlo. Ja som sa pri varení musela prekonávať, veľmi mi vadilo vidieť voňať a chytať mäso, doteraz mám problém s kuracinou surovou. No musela som, lebo by sme zomreli od hladu. Keď bolo veľmi zle, jedli sme polotovary, úplne bez problémov už kúpiš dnes celkom obstojne veci. A keď som hľadala, navarila som normálne viac a naporcovala do mrazničky. Rodinu mám od seba stovky km, svokra nemá záujem, dnes som napríklad hromzila, že ak som sa nezohla 100x po niečo na zem, tak ani raz. Ver, že boli dni, kedy som všetky hračky metlou zhrabala do kúta a že trvalo aj mužovi, kým pochopil, že to nie je sranda a to už budem v 8 mesiaci.

zafir01
7. dec 2022

Štvrté tehotenstvo... 10 ročný syn s dyslexiou a inymi dys.. Online vyučovanie. Problémy s učením.
4 ročný náročnejší, živý syn ( rozumej, niečo ako postrach Denis, bez nadsazky)
Manžel na kamióne celý týždeň, doma veľký pes, mačka, chov králikov ( nič veľké cca 40 králikov na maso chovaných) , sliepky na vajíčka. Veľká Záhrada popri done ( 2500m2) vocné stromy a kríky, zelenina.... Mužovi Rodinu mam síce blízko Ale nikdy som ich je žiadala o pomoc, každý majú svoje.
Nebolo to jednoduché, prešla som si všetkými trhu príznakmi, v práci som vydržala do 15 týždňa (pomocná kuchárka). Nemala som vždy tip top upratané, a ani záhrada nebola vždy vyplevana, ani trávnik nebol dokonale posekaný. O okrasnej záhrade ani nehovorím, tp som musela doháňať po pôrode.
Zvládli sme to, a sme tu všetci. Menej sa ľutovať, viac sa prekusnut... Nie si chorá, si tehotná. A to ti nepíšem, žeby som mala jednoduché tehotenstva... 2 potraty, 2 rizikové tehotenstva, 1 tragicky pôrod..... Si žena, nie marshmalow

autor
7. dec 2022

@janage nie na tréningy nechodí nikto zo skoly je jediný...o 13tej konci ,nestíha obedovať ani nič,veci na prezlečenie má prichystané ,vodu a letíme na tréning ..po ceste zje banán a niečo čo mu zabalím ...ale dnes išiel taxíkom prvy krát a pohoda našťastie to bolo ok a zvládli sme to ...kamarátku jednu mám ,ktorá ale Robi väčšinou v Tom čase ,tá je najlepšia ,keď môže pomôže ,ale ona sama má dve deti je na ne sama a robí,takže ju nechcem s tým obťažovať...rodina jeho, mužova . to vôbec nezáujem. Oni sa nestarajú a ja sa prosiť nebudem..vedia ako mi je ..a syn robí tenis ..tam majú také náročné tréningy ako na hokeji ak nie ešte viac,keďže hra len sám za seba...vstáva o 6.00 do 7 cvičí a naje sa a potom uteká autobusom do školy...

autor
7. dec 2022

@majki_ki no ako píšeš,aj ja som bola veľmi naštvaná posledné dni ,som už plakala mužovi,že nič nezvládam,akurát mi robí večeru a jesť na zajtra,asi to už začal viacej chápať,keďže som už vybuchla 😅syn je samostatný dosť a dnes išiel na tréning taxíkom .takže som rada a spokojná...snáď už to bude len lepšie. A budem viacej oddýchnutá a pokojná tým pádom. Ja som len nechcela z ničoho poľaviť,chcela som fungovať ako predtým. Ale zatiaľ to nejde .. bola by som rada keby nevoľnosti atď zmiznú .ale už začínam pochybovať niekedy...

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
autor
7. dec 2022

@laviedeluz ❤️🥰♥️aj ty si veľmi silná . ďakujem

nevelyn
8. dec 2022

Az budete mat to, co mate, dom, psy, treningovu pripravu, manzel stale v praci, a este k tomu male babatko, sem tam niekto chory, ty nevyspana... Nech si chlapci na tento rezim zvykaju🙂 Manzel pomahat, co sa da, alebo jedlo objednavat, dopravu syna taktiez mat nejaku nahradnu. Co teraz zasejes, o par mesiacov ako ked najdes🙂

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2