Žena na materskej - na všetko sama

mikaela1
14. máj 2023

Baby poraďte ako to zvládate vy. Ja mam pocit, ze uz nevladzem takto sama ďalej fungovať. Manzel mi chodi pracovat do zahraničia. Mame dve deti a ja uz vazne nevladzem na vsetko byt proste sama. Viem, ze niektoré to maju aj horšie a ziju. Potom mi je ľúto tych deti, ze ja nemam ani sekundu pre seba a furt len okolo nich robím a kricim na ne. Svokra chodi do prace nema mi kedy prizerať a moja mama ma tiez svoje a nema proste čas. Manzel ked pride, tak ešte on caka odomna nech sa jemu venujem, lebo bol dlho preč. Ale tiez co som ja stroj. Mame velky dom, velku záhradu takže roboty co roboty.

dzulli1980
14. máj 2023

Možno stačilo nemať na začiatku veľké oči ... hneď veľký dom, hneď veľká záhrada atď. ... neostáva Ti nič iné, len vydržať, určiť si priority - seba, deti, nebyť otrokom poriadku, záhrady atď. ... a samozrejme zapriahnuť muža do roboty, keď príde ... deti rastú, budú samostatnejšie, budeš mať viac času.

mikaela1
autor
14. máj 2023

@dzulli1980 ale preco by sme nemali mat velky dom a velku záhradu ked sme obaja po tom túžili. Nemame chvalabohu ziadne dlhy. Mne skor pride tak, ze manzel si zvykol uz zit bez nas a jemu to tak vyhovuje.

dzulli1980
14. máj 2023

@mikaela1 Práve pre toto, čo teraz píšeš ... že nevládzeš.

zoja1234
14. máj 2023

@mikaela1 keď je doma, zapajaj ho do všetkého co treba, od detí cez dom a záhradu, podnikajte spolu výlety, hoc si opecte na záhrade spekačky... Čokoľvek, aby mal dôvod a puto ostať pri vás, aby sa vracal domov.. Asi dobre zarobí keď chodí vonku, nuž všetko si berie svoju daň.. Ale výdrž to, bude lepšie, deti budú väčšie 😊

mikaela1
autor
14. máj 2023

@dzulli1980 ano mate pravdu nevladzem. A hlavne stale byt ma tie deti sama a vsetko okolo nich.

mikaela1
autor
14. máj 2023

@zoja1234 ano robíme kadejake aktivity ked pride. Ale je toho na mňa hrozne veľa. 3tyzdne mi tu deti placu a pýtajú sa na otca. Akoze takýto život čakaním na otca si neviem predstaviť naozaj.

zoja1234
14. máj 2023

@mikaela1 tak v tomto prípade si sadnite a porozprávajte sa, ze do akej miery je nutné aby chodil pracovať von.. Možno sa nájde možnosť aby robil doma a zarobil síce trosku menej, ale bude svami

peter0123
14. máj 2023

@mikaela1 od nás z dediny robil každý druhý schopný chlap v zahraničí aby uživil rodinu. Každý to rieši inak. Ak nemáte dlhy, čiže ste na tom finančne dobre, buď si nájdi/zaplať niekoho na pomoc do záhrady, k deťom atď. Alebo je najvyšší čas porozprávať sa s mužom ako ďalej. Kľudne by sa mohol vrátiť a robiť v SR.

divokykonik
14. máj 2023

Ako ste si zariadili, tak máte. Keď chceš pekné peniaze zo zahraničia, musíš len vydržať.

lauriik
14. máj 2023

Nepises moc info. Ake velke su deti? Chodis do prace?
Ja by som pouvazovala aby muz nasiel pracu na slovensku a bol s vami radsej aj ked za mensie peniaze. Pises, ze nemate dlhy tak by to nemal byt problem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikaela1
autor
14. máj 2023

Syn mal 8 a dcérka mala 4.

mikaela1
autor
14. máj 2023

Ide mi hlavne o to, ze na vsetko som sama. Výchova, domáce práce, no proste všetko. A potom som nervozna podráždená a prenášam to na deti. Ich mi je hlavne veľmi ľúto. Ale neviem to ovládať ked tisíc krát za deň pocujem slovo mami mami.

nataly420
14. máj 2023

A opatrovateľka ? Či take neexistuje ? Ja som chodila opatrovať ako 15 ročná sesterky. Veď si nájde nejaku šikovne dievča čo si chce trochu privyrobit.

lauriik
14. máj 2023

@mikaela1 ale ved to uz su pomerne velke deti. Co robis kym su v skolke a skole? Ja mam deti 6 a 3 a hovorim si, ze aka pohoda uz s nimi kedze su polku dna v instituciach a doma sa pekne prehraju. Netreba im stat za zadkom cele dni ☺️

martinkatinka
14. máj 2023

Poloz si otazku, ze ci keby pracoval doma, ci by ti pomahal a staral sa ako ty....
Moj muz chodi do zahranicia, niekedy aj na 3 mesiace. Ale my nemame velky dom a zahradu, neskacem okolo domacnosti. Chodim na ciastocny uvazok do práce, robim handmade, maly byt si upracem raz dva, zahradkku na balkone obriadim raz dva a potom chodime so synom na vylety, bicykel, muzea, po mestach vlakom .... Vobec nie som otrokom domacnosti a mozno velkych snov. Ked pride manzel, ma uz zoznam, s cim potrebujem pomoct. A venuje sa nam. Vari, berie nad na vylety autom. Ked ma odchadzat, urobi mi nakup, aby som nemusela vlacit tazke veci.... Jednoducho sme si to zorganizovali.
Jedine minus je proste to, ze chodi na dlho a je nam smutno....

marianarem
14. máj 2023

@mikaela1 Ak nemate dlhy, tak najat opatrovatelku, upratovacku...nech mas aspon ten cas pre seba.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkolulu
14. máj 2023

@mikaela1 počkaj aká materská? Véd máš veľké deti, jedno škola a druhe asi škôlka. Co nevládzes? To je fakt zaujímavé. Ja predpokladám ze tvoj muž si v tom zahraničí nevála rit, tiež, keď sa vráti, chce trochu reset. Doobeda Co robíš, vrieskas po kom? Akože dievča, trochu sa zamysli. Lebo chlap ma tiež len jedny nervy. Ak vám to tak obom nevyhovuje, hajde do prace, chlap si nájde na sk a bude.

mikaela1
autor
14. máj 2023

Nie nepracujem. Dcerka je chora ma problémy so srdiečkom. Cize nechodi do skolky. Nemoze moc ani do kolektívu, keďže ma problémy. Musim len vyčkať kym sa jej to polepsi a pojde do skolky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hendikep
14. máj 2023

@mikaela1 no sama píšeš že sa Ti zdá že mužovi to takto vyhovuje, nebol by prvý ani posledný.. vo svojom okolí poznám minimálne dve také manželstvá… že od začiatku muž robil viac mimo než doma… o jednom z nich ( anglicko ) sa dokonca hovorilo že tam niekoho má ale tí sa už rozviedli, druhý je môj ujo, roky rokúce robí čašníka po európe.. lebo vraj chce pomôcť synovi do života s úsporami.. no neviem čo je to za detstvo mať otca nonstop preč, no hold niekto má priority inde. Ty si si splnila sen o dome tým že si v ňom sama a nešťastná .

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamkalentedkova
14. máj 2023

@mikaela1 8 a 4 a ty riešiš ,že si na materskej ??? Veď 8 ročne chodí do školy ,4 ročná môže do škôlky ..pol dna sú preč ..v škole funguje družina na prvom stupni ,škôlka je tak isto cca do 16:30 ..
Teraz čítam,že dcérka je doma ..ok ..tak máš jedno dieťa doma ..kým máš robotu na záhrade ,môže sa hrať vonku na dvore ,pomáhať ti .Do kolektívu nemôže ..to nepôjde ani do školy ? Či ako to budeš riešiť potom ?

mikaela1
autor
14. máj 2023

Baby ved kludne mi nakladajte. Tu nejde tak ani cez týždeň mame aktivity, ale víkend. Deti doma a len sa hádajú a biju cely den. A 3vikendy sme v podstate sami. Ine rodiny vidim pekne na prechádzky s oboma rodičmi a len ja sama ako vdova stale.

otvorena
14. máj 2023

@mikaela1 no tak si sprav občas deň pre seba , kozmetika....atd..
ak sa dá dohodnúť že bude s nimi svokra alebo mama .🤷
Vidiš mne muž nerobí v zahraničí a tiež som sama celé dni a tiež mám dosť niekedy toho je to dosť keď ti nemá kto ozaj pomôcť alebo nemáš kam vypadnúť občas.
Každý má starostí nejaké ..

mikaela1
autor
14. máj 2023

@elizabet173 nie niesom zdravotne ok. A hlavne nie po psychickej stránke. Vycerpana som neskutočne len sa rano zobudim a uz nevladzem. Deti su na mne nalepene ako syn pride o 12tej a až do samej deviatej mi nedajú dychat. Len mami mami

janinah
14. máj 2023

Máš domiskomzahradu bez dlhov a ešte aj sedíš doma s veľkými deťmi.Asi ťažko by to bolo s mužom zamestnaným na sk s priemerným platom.Mnohe tu by s tebou menili.Ty si len urob systém.rozvrh a nájdi si v ňom čas aj pre kamarátky.vylety s deťmi.Aj mne by celý dom padal na hlavy a kričala by som od nervov kebyže trcim nonstop doma.Chlap príde domov relaxovať a byt s rodinou a nie makať okolo domu či záhrady pórob sama a čo nestačia nechaj na platených pomocníkov.

vler
14. máj 2023

@mikaela1 nuz treba aj synovi urcit hranice a vymedzit si cas pre seba, uz nie je maly

mikaela1
autor
14. máj 2023

Ano vo mne je veľká chyba.. verte mi ci nie chodime na výlety do lesa kade kde, ale idem s nimi niekde a v aute hodinu hucia potom prideme niekde tam sa vadia akoze naozaj stačí uz. Ved ja tiez som len človek.. A snažím sa ich unavit a prideme domov ja vycerpana a oni pokračujú ďalej. Ten manzel by mi pomohol vo veľa veciach si myslim kebyze sa podieľa na výchove so mnou