icon

Výkrik do tmy

christinka1
15. máj 2023

Človek sa tvári v pohode,aj keď psychika je už úplne v riti... Premáha sa byť nad vecou, aj keď vie že je v totálnych srackach... Nemá z čoho vyplatiť dlhy, nemá z čoho nakúpiť deťom jesť... Niet sa čudovať, že ľudia robia zúfalé činy... Rozmýšľa, či to má význam takýto život... Banuje, že dala život ďalšiemu dieťaťu... Dala život 2 krásnym deťom a svoj rozmýšľa ukončiť

Strana
z2
christinka1
autor
16. máj 2023

@andreatytler ja mám všetko... Nie len depresiu... V chladničke nemám nič... Mám rodinu, súrodencov... No žiaľ každý máme svoje... Spravila som chybu za ktorú teraz som takto dopadla... Nebudem písať čo prečo, je to môj kríž.... Tento mesiac fakt neviem čo spravím,matke povedať nemôžem nič... Fakt ma toto už nebaví... Viem že keď si niečo urobím nič tým nespravím,ale ako matka som vyhorela,, nedokážem sa postarať o svoje deti... Nemôžem im nič kúpiť... Nič....

m1985h
16. máj 2023

Www.centrumpravnejpomoci.sk
www.pomahamedlznikom.sk

martinkatinka
16. máj 2023

@christinka1 z kazdej situacie sa da vyjst... Zajdi na cerveny kriz, vedia pomoct s potravinami. Mozno aj na obecnom urade by ti vedeli dat pomocnu ruku, minimalne s pravnou pomocou by ti vedeli poradit. Ty to vidis bezvychodiskovo, ale urcite to tak nie je. Tak obrazne povedane "dvihni rit" a chod to poriesit 😉

vroni
16. máj 2023

@christinka1, žiaden tvoj kríž. Hovor o tom. Fuk s kým. Tu, doma, v rodine, s kamoškou, ale hovor. Nerieš sama a nerieš v sebe. Nie každý ta vypočuje a nie každý ti pomôže. Ale oslobodís sa. Vypovedany problém stráca na sile a spraví miesto riešeniam. Aj v tvojej vlastnej hlave. A ešte aj vytriedis rodinu a priateľov, kto za niečo stojí a kto je len do počtu. Poraz vlastného ego a vyslov svoje problémy nahlas.

kvetinka75
16. máj 2023

@christinka1 odkiaľ si? napíš aj súkromne niečo bližšie, možno niekto pomôže
Netreba sa báť požiadať a prijať pomoc. Osudy sú rôzne, človek nikdy nevie, čo ho čaká. A nie že nemôžeš nikomu povedať, požiadať, musíš, už len kvôli deťom

christinka1
autor
16. máj 2023

Kedy si som sa mala dobre, lenže otehotnela som v "nesprávnu dobu" spravila som chybu a spustila sa z hazardom... Mysliac si že sa mi podarí dostať do lepšej situácie... Splácam úver, faktúry ktoré som si navýšila lebo túžba mať viac... Preto mám teraz toto čo mám... Nemám fakt z čoho zaplatiť úver, faktúry... Keby som mala rozpísat všetko strávim tu deň... Je to moja chyba,ale chcela som pre moje deti aby sa mali dobre a majú sa ešte horšie

christinka1
autor
16. máj 2023

Chcela som si požičať z banky aspoň 500€ na povyplacanie niečoho, nakúpiť... No keďže som na rodicaku mi nikde nikto nedá

vroni
16. máj 2023

@christinka1, 500 €? To nie je žiadna vysoká suma. A podľa mňa by si ju dostala pomerne bez problémov v akejkoľvek banke, kde si klientom a nemáš dlžoby. Napríklad aj úplne jednoduchým požiadaním o kreditnú kartu. Otázka je, ako chceš splácať. Vieš odložiť r rodičaku mesačne nejakych par euro? Platí ti otec dieťaťa výživné? Vieš požiadať o náhradné? Vieš si nájsť nejakú brigádu na privyrobenie si? Nevie ti aspoň s časťou sumy pomôcť aj rodina, kamoši, bývalý zamestnávateľ, mestský úrad, sociálka....

christinka1
autor
16. máj 2023

@vroni v banke mi nedajú skúšala som keďže som na rodičovskej dovolenke... Otec jeden platí, druhý mi už 2 mesiac neposlal výživné... Nie nemôžem si nájsť prácu keďže mi nemá kto varovať dieťa keďže aj moja mama ešte pracuje na pár hodín aby mali z čoho žiť... Nikto mi už nepomôže keďže už nemám od koho.. kamarát mi chcel "pomôcť" za protislužbu... Takže asi tak

panonia
16. máj 2023

Veď teraz bola materská z toho už nič nemáš?

christinka1
autor
16. máj 2023

@panonia keby mám tak idem na nákupy

martinkatinka
16. máj 2023

@christinka1 v prvom rade ti treba ten dlh zastabilizovat, dohodnut sa na nejake splatke a riesit. Ked ti otec dietata neda vyzivne, okamzite nahlasit.
Toto podla mna nie je situacia, aby si uvazovala tak tragicky....

mima1608
16. máj 2023

@christinka1 ak otec neplatí výživné, tak sa to dá riešiť. Hovoríš, že nezaplatil už 2krat. Obrať sa na súd, následne na UPSVAR so žiadosťou pre náhradné výživné. Dlhy rieš cez CPP. Máš aj exekúcie nejaké? Keďže to je smerodajné pre vyhlásenie prípadného bankrotu

panonia
16. máj 2023

Aspoň si z toho niečo zaplatila? Dufam, že už nehazarduješ?

martinkatinka
16. máj 2023

@panonia nikde nepisala, ze preco ma dlh

vroni
16. máj 2023

@christinka1, hm, chápem. A naopak, postrazit niekomu dieťa za poplatok? Vyzdvihnúť zo školy, škôlky a tak? To by ti mohlo priniesť síce len nejaké drobné ale pravidelne. A nepotrebuješ nikoho na stráženie vlastného dieťaťa. Pýtať náhradné výživné za druhé dieťa. Dohodnúť zmenu v splácaní úveru (odložiť splátky alebo ich znížiť, s bankami sa dá dohodnúť skoro vždy, len treba riešiť hneď). A stále neviem, z čoho by si ten úver chcela, splácať, keby to ho niekto dal.

bu1bu
16. máj 2023

Takže si to zhnme. Máš 2 zdravé deti, 2 zdravé ruky, žiješ v štáte ktorý má celkom štedre sociálne vymoženosti ( aj keď mnohé to tak nevidia a tvrdia opak, ale to sú tie co si myslia ze inde padajú pečene holuby do huby), a ktorý ponúka veľké množstvo asistencií pri krízových situáciách ako tvoja,nemáme tu vojnu, hladomor, živelné pohromy. Stále si dokazes zaplatiť internet ( inak by si asi na MK nebola) a ty uvažujes ze necháš svoje deti same a vyriešis svoju situáciu fatálne. Prosím ťa daj si preplesk, vyhrn rukávy, prihlás do prvej brigády, pripadne sa ponúknu na stráženie deti, upratovanie, možnosti máš vela...

sasitimi17
16. máj 2023

@bu1bu a kde da dieta keby ide na brigadu? Ved nema jej kto postrazit

Autorka ake mas vzdelanie? Alebo skus call centrum na skrateny uvazok to by si mohla aj z domu robit

bu1bu
16. máj 2023

@sasitimi17 ale ona ma príbuzných, akurát že ich nechce zaťažovať svojimi problemami( dôvod neuviedla) nechce pomoc od príbuzných. A brigády sú rôzne, aj na doma..Mnoho žien si privyraba doma popri deťoch.

janage
16. máj 2023

@christinka1 obrat sa ty pokojne na charitu. U nás je OZ, ktoré pomáha overeným rodinám s oblečením, potravinami, vecami pre deti. Prevádzkujú aj tzv. Charity shop, kde máš od oblečenia, cez hračky knižky po riad za symbolické ceny. Napr. Tričko 1e, košeľa 1.5 atď. Veci sú pekné, čisté.

tiezjedna
16. máj 2023

@christinka1 charita? Potravinová banka? Azylový dom? Privýrobok - stráženie detí, sprevádzanie do/z školky, školy, žehlenie... to by si mohla zvládnuť aj so svojimi deťmi. Verím, že je to strašná situácia, ale neverím, že nemá riešenie. Zatni zuby, odhoď hrdosť a obráť sa aj na rodinu.

andreatytler
16. máj 2023

@christinka1 No spravila si chybu ale neries to tak ze urobis dalsiu.
Sustred sa na spravne veci, aj ked sa zdaju byt marne a nikam nevedu. Ja verim tomu ze ked clovek robi veci spravne, tak sa mu to vrati.
Vela ti tu poradili a vsetko dobre rady, zacnuc tym osobnym bankrotom, poziadat charitu o pomoc s jedlom a hlavne sa zdoverit ludom ktorych mas rada. Nie je to hanba priznat si chyby.
Mne sa velmi paci film Pursue of Happiness (neviem ako to je po Slovensky). Otec ostal sam s 5 rocnym synom bez penazi, Nasiel si pracu, ale musel tam pracovat pol roka zadarmo aby sa ukazal ze na to ma. Toho pol roka nemal na najom a tak byval so synom v utulkoch, kazdy vecer si v umyvadle pral jedinnu koselu co mal. Niekedy ani miesto v utulku nedostali a spali v metre na zachode. Ale vydrzal a po tom pol roku to miesto dostal a zivot sa mu obratil.

cecille78
16. máj 2023

@christinka1 Ahoj Kristínka, v prvom rade Ti chcem povedať, že rozumiem Tvojmu zúfalstvu. Pracujem ako psychologička v Centre pre liečbu závislosti na Hraničnej. Ty nie si zlá mama ani nič strašné si zatiaľ nespravila. Máš problém s hraním, je to ochorenie, diagnóza F63. To píšem preto, aby si sa nevynila za ochorenie, to nie je Tvoja vina a dá sa to riešiť. Máme veľa našich pacientov, ktorí sa dostali do obrovských dlhov, dnes nehrajú a pomaly splácajú svoje dlhy a sú spokojní so životom. Prosím, prijmi moju radu, začni sa liečiť, zavolaj na bezplatnú Linku pomoci pre hráčov 0800 800 900, moja kolegyňka je tam dnes do 17 a zajtra zase od 9. Zavolaj alebo napíš na IPcko, sú tam školení psychológovia pre krízové situácie. Teraz by si mala ihneď vyhľadať akútne pomoc psychiatra, kludne volaj aj sanitku alebo choď na urgent, potrebuješ pomoc s akútnym stavom, ktorý máš. Mama určite pomôže a pochopí, že máš ochorenie, zvyknú k nám aj chodiť na začiatku s rodinným príslušníkom a my všetko vysvetlíme. Ak si z Blavy, príd k nám, ak nie, kolegyna Ti povie, kam ísť. No teraz potrebuješ akútne liečbu. Nesmieš ukončiť svoj život, lebo takú traumu, akú by si tým urobila svojim deťom, by už nikdy plne nezvládli, to by bola naozaj strašná rana. Všetko jej riešiteľné, ver mi, sama som sa liečila so závislosti. Jediné, čo už by sa nedalo vyriešiť, by bola Tvoja samovražda a jej následky. Prosím, vyhľadaj ihneď pomoc. Môžeš mi napísať aj súkromne. Deti nepotrebujú krásne veci a plno hračiek, ale milujúcu mamu, ktorá tu bude pre nich a keď sa dáš dokopy s pomocou odborníkov, presne taká budeš môcť byť. A existuje pomoc sociálna so stravou, bývaním, ošatením. A Tvoja situáciua sa bude postupne lepšiť. Napíš mi pokojne aj mail. Hlavu hore, je veľa zúfalých ľudí, ktorí k nám prichádzajú a dnes sú úplne v poriadku. Držím Tebe a Tvojim deťom palce ❤. Jana

clovek123
17. máj 2023

@christinka1 neboj pomôže aj ja som to prežila a sama som vychovala 4 deti aj dlžoby dala do kopy . Ak chces nápiš .

christinka1
autor
18. máj 2023

Ďakujem vám všetkým, situáciu sa mi podarilo poriešiť 🙂 a určite by som si nesiahla na život, kvôli tomu,to som napísala iba v tom okamihu 🙂

Strana
z2