Výkrik do tmy
Človek sa tvári v pohode,aj keď psychika je už úplne v riti... Premáha sa byť nad vecou, aj keď vie že je v totálnych srackach... Nemá z čoho vyplatiť dlhy, nemá z čoho nakúpiť deťom jesť... Niet sa čudovať, že ľudia robia zúfalé činy... Rozmýšľa, či to má význam takýto život... Banuje, že dala život ďalšiemu dieťaťu... Dala život 2 krásnym deťom a svoj rozmýšľa ukončiť
@christinka1 nerob to aspoň kôli deťom
@christinka1 vždy je nejaká cesta,hoci dnes ju nevidíš,nechoď tam odkiaľ nieje cesty späť,pretože najviac ublížíš tým ktorých najviac miluješ ❤život je boj a ty ho musíš vyhrať ❤z celého srdca ti želám nech nájdeš vychodisko ❤
@christinka1 ahoj, kedysi má tiež prepadali podobné myšlienky. V tom čase na mňa vyskočil na FB jeden obrázok s popisom: Matky sa neboja zomrieť preto, lebo sa boja smrti, ale preto, lebo vedia, že nikto na svete už nebude milovať ich deti tak, ako ony.
Je v tom veľký kus pravdy a mne to zmenilo pohľad na tieto veci. Teoreticky, ak by som tu nebola a môj muž by si ako vdovec našiel novú ženu, áno, možno by moje deti mala veľmi rada a postarala sa, ale nikdy by im nedala takú tú stopercentnú, bezpodmienečnú lásku ako vlastným. Drž sa ❤️
Áno, život je ako divadlo, v ktorom musíš hrať, aj keď ti je smutno, musíš sa usmievať. Netrestaj svoje deti zato, že máš dlhy, ony za to nemôžu, je to tvoja zodpovednosť. Najhoršie pre deti je to, keď nemajú mamu, nerob im to.
Kvôli čomu zakladáš už druhú diskusiu? ... všetko je riešiteľné, pokiaľ nejde o život, nejde o nič ... základ je prestať sa ľutovať a robiť všetko preto, aby bolo lepšie ... kde je vôľa, tam je cesta.
@christinka1
@christinka1 skús sa nakontaktovať krízové centrum, tak ti budú vedieť nasmerovať na pomoc psychickú, fyziku a aj materiálnu. Deti ta potrebujú, si určite úžasná matka, len si sa dostala do zlej situácie.
@christinka1 vždy existuje pomoc, len treba požiadať, kontaktuj sociálny úrad, charitu, červený kríž, centrum právnej pomoci.....deti potrebujú mamu... A ty ich...
Chod do knižnice a požičaj si román Červené víno. 1.svetova vojna, chlap na fronte, 10rocny zastával tatkovu ťažkú robotu, v zime nebolo čo do úst. Bohati svokrovci v dedine mali, ale nedali. Precitaj si to slzave údolie a prestan smoklit!!!!💦
@christinka1 s cim konkretne potrebujes pomoct?
@martinkatinka ja už asi s ničím,mne už ani zázrak nepomôže sa vyhrabať s dlhov...
Baby ďakujem vám za vaše slová,ale keby ste v takej riti ako ja, tiež by ste nevedeli ako ďalej... Za 38 rokov som v takejto finančnej situácii nebola nikdy, vždy dom mohla dcére nakúpiť všetko čo chcela, bohužiaľ raz sme hore, raz dole a ja sa z tohto nedostanem za pol roka...
@christinka1 osobný bankrot sa nedá
@christinka1 dnes sú osobné bankroty veľmi dostupné. Skúste kontaktovať CPP, určite Vám pomôžu. Ešte dupľom ak máte malé deti.
Určite to zvládnete. Držím palce 🤞
@ahhola toto poznam len z telky- neskutocne silny pribeh. A Marek? No koment. Az ma vzdy pri srdci zaboli, ked si uvedomim, ze toto nie je fantazia ani fikcia, ale tvrda realita nasho Slovenska po vojne. Autorka- tvoj zivot ma vacsiu hodnotu ako tvoje dlhy. A co osobny bankrot? A ako sa ti podarilo takto zadlzit?
@christinka1 na každý problem je riešenie, aj keď sa situácia zdá neriesitelna.. Prave v tom najzufalejsom momente vyjde slnko. Deti za takéto problémy nemôžu a práve kvôli nim bojuj🙏 potrebuju ťa..
presne ako píšeš, raz sme hore a raz dole.. Taky je život. Velmi ti držím paste, aby si toto zle obdobie prekonala čím skôr a bolo zase dobre. Len to nevzdavaj.
@christinka1 pozri na to s druhej strany: ty svoj život zbabelo ukončíš a komu pomôžeš? Dlhy zostanú rodine a čo bude horšie, bude im chýbať mamina. Ani na také veci nemysli. Skús preskúmať možnosť osobného bankrotu,ako ti radia baby.
Som z rodiny, kde tiež boli dlhy, ako dieťa som mala všetko ( detskými očami) a par zlých biznis rozhodnutí otca ( bol SZCO) nás priviedlo do dlhov. Ako dieťa som to vnímala tak, že zrazu mi mama nemôže kúpiť co chcem, skončili dovolenky v Bulharsku a podobne. Naši sa zomkli a spoločne sa z toho vyhrabali... Raz mi v slabej chvíli mama povedala, že nezvláda taky život a najradšej by to ukončila.. A vies co?! Otcovi som odpustila, ze to detstvo nebolo také rozprávkové.. Ale mame by som nikdy neodpustila, ze by nás tu nechala samých.. Tak prosím ťa hľadaj riešenia.. Určite sú.. V dnešnej dobe mame toľko možností ako riešiť problémy, ako nikdy v histórii... A never tomu ze je ťažká doba, generácie pred nami to mali stokrát horšie...A ženy obzvlášť... Vyhľadaj odbornú pomoc a mysli na svoje deti...
Prečo máš dlhy?
@christinka1 si sama s detmi? Nevies kde hladat pomoc?
@christinka1 ❤️❤️❤️
@christinka1 jasne. To je najjednoduchšie, a deti čo?? Dlhy kto narobil? Treba zapnúť, nie sa opustiť.
@christinka1 ved napíš viac.. Koľko má dcéra, stara sa jej tatko, máš rodičov, prácu, bývanie ake? Prečo mas dlhý, závislosti, gembling,choroby?
Známa nevedela utiahnuť 1i byt, predala a kúpila záhradnú chatku +4are,je teraz mega spokojná a zviecha sa, vždy sa dá nájsť riešenie.
@zuzinka888 treba kúpiť knihu a opatrovať ako základný kameň knižnice. Nieje to len o utrpení, sú aj tam vtipné momenty... Bitka v Slivnici, Bolebruchov sponzoring divadla, prípad Filomeny Ejhefedkovej...A áno, zaskrt dvojčiat, násilie od Š. B., prekliatie najstaršieho, lebo neostal na gazdovstve, prečo nieje XY v škole... Nemá nohavice.... Zboznujem😄
@christinka1 máš šancu, skus vyhľadať v meste Dlhovú poradňu, je tam psychológ, právnik a finančník. V neposlednom rade centrum pravnej pomoci... Isto dokážu pomôcť, casto aj promtne, pomohli nášmu nejednému klientovi...
Všetko sa da riešiť okrem smrteľnej choroby všetko má svoje rieišnie.Dá sa vyhlasiť bankrot za určitých podmienok.Treba navštiviť bezplatne poradne a poradiť sa .Aj tu na MK je pravnicka poradňa tam poradia jednu vec.Aj tu chodi právnik aj právnička tak snád by TI poradili.Vždy je možno riešiť problémy.Kolega sa tak dostal do ťažkej situácie už mu teraz prišlo oddlženie bankrotu.Všetko sa dá.Je to zúfalstvo ale skončiť zo životom podľa mňa kvôli dlhom nezmysel.Máš zdrave deti raduj sa najväčšia tragedia je ked prídeš o chore dieťa a nie že máš finančné problémy.Vždy má všetko riešenie okrem zdravia.Hlavu hore neboj všetko bude dobré.Veľa ľudi je v ťaživej životnej situáci ale ved všetko má riešenie.Zvladneš to neboj nemyslí na to najhoršie tým že by si odišla nerozmyšľaš čo bude s dcérou ved na to myslí.Mojej kamarátke muž narobil obrovské dlhy hral automaty už ked na to prišla bolo neskoro a zo zúfalstva sa obesil a ONA to splacala a tu je bolo ťažke neraz mi povedala že chce skončiť zo životom ale všetko prehrmelo rodičia jej pomohli je bez dlhov a teraz mi povedala že za tie slova by sa najradšej nafackala.Hlavu hore a začni riešiť dlhý dostaneš sa s toho.Držim palce.
Ja v poslednej dobe počúvam v okolí ako sa trebárs obesila matka dvoch detí vo vedľajšej dedine, alebo otec troch detí v našom meste. Ja to viem pochopiť, je to tá najjednoduchšia cesta k riešeniu problémov. Ja som si tiež skomplikovala život, mala som ho lepší, ale bojujem na fronte. Keď som mala najhoršie štádium depresie (už to nemohlo byť horšie podľa odborníkov 😁), tak som reálne premýšľala nad samovraždou. Ale nikde som o tom nepísala, nehovorila, len som to riešila sama so sebou. Teraz, keď už som okej sa čudujem, aký som mala zabednený mozog a som rada, že som to neurobila. Prajem ti, nech sa vysekáš z dlhov nejako a nepremýšľaj nad samovraždou pre pána Jána.
@ahhola Moja oblubena a aj film s Kvietikom a Vasariovou je uzasny.
@christinka1 Tvoje deti ziju zly zivot teraz. Ak sa zabijes, budu mat zo zivota peklo. Ty musis ist dalej, koli nim. Mas depresiu?

Dufam, ze nie. Deti ta miluju. Vsetko zle je len PRECHODNE!! O par rokov sa budes tesit, ze si to dala a ze ta to posilnilo. Vyhladaj kamaratky, vyzaluj sa. Vyhladaj psychologa, poziadaj o radu. Poziadaj otca deti, rodinu o peniaze. VSETKO SA DA RIESIT!! Len niektore veci dlhsie trvaju. Mas pre koho zit. Zeny su SILNEEEEEEE.