Výlet alebo aquapark s dvomi deťmi sama
Čaute.. mam dve deti vo veku 4,5 a 2r ... Rozmýšľam co toto leto vymyslieť,chcela by som ísť napríklad do nejakého wellness alebo aquaparku ,ale nikto z rodiny koho som sa pýtala nechce ísť.. dokonca ani muz,lebo ten je radšej nonstop v robote od rána do večera a aj víkendy.. ( kapitola sama o sebe)
No a tak sa hnevám celkom,lebo nemam v pláne prežiť leto doma zaklincovana.. baby trúfali by ste si ísť same s deťmi v tomto veku? Akože viem si predstaviť tie riziká.. ale velmi túžim aby mali zážitok, zmenu,vodu.. ale neviem si predstaviť byt na obe sama.. chodíte takto samé?
@babulkomale ale nobtak hadam ked mu doma jedno necha, neodide...proste sa postara.
Ja by som im dala vesty a keď je starsia poslusna, nech sa drzi pri vas. Ine mi nenapada, ja som mala problem ustriehnut a dobehnut mojich chalanov a to mam teda fest dlhe nohy 🦵🦵
@martinkatinka tak to snad mozu ist vsetci spolu na kupko ci vylet. Takto to riesime len ked je jeden chory.
@babulkomale ale je to jedna z moznosti.
Jasne ,strach mas zbytocne vacsi ,ako bude real ...ja som chodila s nimi od malicka aj sama...dokonca som sa raz s nimi vybrala sama do chorvatska autom ,mali 2 a 4 ,muz dosiel o tyzden neskor ... zbytocne sa stresujes ,necitala som ,ale ak mas auto ,tak nie je problem ...uz busmi ,vlakmi...len niekde pobliz ,lebo balit take male deti do aqaparku kdesi do Tatier a neist autom ,je ozaj nepohodlne ...ale mate tam Zelenu zabu kupko -trencianske teplice ci? V puchove je zevraj dobre kupko,aj take sportove centrum a tam mali samizda aj bazeny pre male deti ..klasika kupko v PB , Rajec ,Rajecke teplice kupko alebo hotelove welnesy /bazeny...to mas vsetko relativne blizko
Úplne v pohode môžeš ísť. Ja som bývala pri kúpalisku, keď deti mali 5 a 1 rok. Boli sme tam každý deň a ešte to bol relax pre mňa. Toto leto na to spomínam často a rada, lebo teraz máme kúpaliská tak od ruky
Ďakujem vám krásne, pozerám co je v Tepliciach... Tam by som šla na začiatok..mozno ta žaba... Ďakujem krásne, trošku ste mi dodali odvahy
Ja som s tak starymi detmi chodila aj sama na mensie kupaliska. Starsi bol v pohode, dalo sa na neho spolahnut. Boli sme len v malych bazenoch a mali cherek rukavniky.
Na novej Dubnici je kúpalisko vhodné aj pre detí malé?
nie ze len trufla, ja tak chodim roky. Uplna normalka. Hocikde po svete. Na SK moje decka najradsej do Tatralandie.
"... velmi túžim aby mali zážitok, zmenu,vodu... " majú 4a pol a 2 roky. Úplne im bude stačiť na dvore napustená detská vanička alebo ísť na ihrisko inam ako zvyčajne, príp. čo sú tie detské kútiky... nič náročné. Daj si kľudový režim a naplánuj si na týždeň len 2-3 nezvyčajné veci, napr. pyžamovú párty, varenie, kde môžu deti priložiť ruku k dielu a bude trochu viac bordelu v kuchyni, alebo módnu prehliadku, kde si budú skúšať rôzne tematické oblečenie a pod. ... Maľovanie prstami, maľovanie na tvár, pozorovanie chrobáčikov v prírode,... Ak nemáte dvor, aj doma sa dá hrať na pláž, že si dáte deku na zem a keď vyjdete z vody, vyvalíte sa na ňu, dáte si slnečné okuliare a akože sa opaľujete... alebo sa zahráte na piknik - nachystáte si jedlo do košíka, deku, knižky a ide sa (aj len akože, veď nikam extra nemusíte), ide len o tú hru okolo toho a ako im to podáš 😉
Bola som teraz sama na kupalisku s 1.5 rocnou a vo vode som ju nonstop drzala lebo nebol v prevadzke detsky bazen tak sme boli v hlbokom, bala som sa ju pustit a to mala koleso aj rukavniky, trochu este vypilujem logistiku zbalim menej veci a urcite este pojdeme. Ale s dvomi detmi by som to nedala. Jedine ze by to starsie uz bolo natolko rozumne ze by ma pocuvalo na slovo.
Inak s dvomi detmi to zvladne aj chlop. Ja som bola od nedele na sluzobke a vcera bol muz s babami (4 a 7 rokov) sam na kupku, kde je fakt ze vsetko, cize aj tie spominane lakadla. A ziadny problem. Aj osprchoval, aj poobliekal, dokonca zazrakom nic nezabudli a dokonca sa vratil aj s oboma detmi. A este ma aj na letisku cestou vyzdvyhli. Treba deti naucit cim skor plavat a aj ako sa "zachranit".
Vo vsetkych Aqua parkoch su detske bazény max po kolena. Do velkych nemusis ist vobec. 4,5 ročnému vies vysvetlit, ze sa ma drzat pri tebe, lebo ak nie vylet uz nebude a idete domov. Daj im rovnake krikľavé šiltovky aby si ich mala na ociach. Tazke za mna kludne chod.
Moja sestra chodila aj sama. Bola rozvedena,sama na deti. Oni ked boli sami,deti pekne posluchali,starsie pomahalo s mladsim. Niezeby sme nechceli ist s nou,no ona rada trávila cas aj sama s detmi. Vyskusaj raz a uvidis. Keby si to nezvladala,vzdy sa mozes zbalit a ist prec. Pises,ze starsia poslucha,tak ked bude mat rukavniky,bude pri tebe a ty uz dohliadnes na mladsie dieta.
@yanni my sme v podobnej zostave boli tiež cez víkend aj v "Aqua mundo". 4,8 r. a namiesto toho chlapa ja. Akože ani som sa nezamýšľala nad ničím. Neviem, či poznáš Center Parcs - je to v DE, FR, NL a BE. A boli sme na piatok -pondelok a teda v piatok a pondelok som odtiaľ vedľa tých bazénov robila k tomu home office, lebo už mi ostáva malo dní prázdnin. Musím uznať, že okrem mňa tam nikto nemal počítač, a aj som fakt urobila niečo 😂
Ja som chodila aj sama na kupalisko s detmi ked mali 1,5 roka a 3,5 roka. Uplna pohoda. Davala som rukavniky a uplna pohoda, aj sme si zaplacali aj oddychli
@bluka2 ja sa tiez vobec nad nicim nezamyslam. Jednoducho ideme. Ale ten, co to inak nepoznam a ani deti, tak je to asi ine, ze clovek ked ide niekde prvy krat, tak ma toho plnu hlavu. U mna bolo u kazdeho dietata dolezite aby sa naucili skoro plavat. Tak do troch-styroch rokov aby to mali zmaknute. Teraz si len nohy vylozim a vegetim.
U nas by to ani nebolo mozne nechodit na kupka a celkovo k vode. Aj 3-4 krat do tyzdna. Teraz, ked je teplo, vyuzivame hlavne jazera: ja tam aj vleziem, ked to nie je vyslovne "Entenkacke"🙈Deckam nic nevadi. Mala si vie uz "rozlozit" sily, zachranovat som ju este nemusela. A to fakt nesedi s vedierkom a neprehadzuje kamienky.
center Parcs samozrejme poznam, tam staci bandu vypustit a uz ich len posledny den "pozbierat"😂
Na obycajne mestske kupalisko som par krat bola v pohode sama s dvoma malymi detmi. Neviem, nemala som z toho nejaky stres, bolo fajn, vzdy sme sa drzali vsetci spolu a len teda v malom bazene sa deti vysantili. Mali vtedy 2 a 3,5r. Dalo sa. Zvladli sme a vobec si nepamatam, zeby nastala nejaka divoka situacia. Ale do takych tych mega aquaparkov a pri nejakych takych detoch, co sa fakt same rozbehnu kde chcu, nepozeraju na nic, to nie. To by som si asi netrufla. Asi vela zalezi od samotnych deti, ake su, ako ta respektuju, posluchaju.
Manželovi vysvetlí, že ma deti a musí sa starať, musí sa o rodinu zaujimat
Asi zalezi od deti, mam zhruba vekovo ako ty, este pred rokom som s nimi sama cele leto stravila na kupalisku, starsie Cherek a pozerala som priebezne, malo pokyn budes len v tomto bazene, mala som na ociach, bola som hned pri bazene. Mladsie v bazene vydrzalo chvilu, potom chcelo dojcit, spat, kocikovat, to sa v pohode dalo s tym, ze som mala vyhlad na starsie. Teraz starsie zacalo plavat, Cherek nechce, potapa sa, trosku zaplava, absolutne sa neboji hlbokej vody, ale to plavanie je este take, ze treba byt v pozore, idealne plavat nablizku. Mladsie je uz hyperaktivne, beha mi po dekach, neobsedi, v kociku nebude, spat nechce, plavat tiez nie dlho, treba tiez 100% pozornost a uz to velmi nedavam, uz je to narocne. Bola som uz s nimi, ale trufam si momentalne len s doprovodom 🙂
Ja som bola s deťmi sama ( 2 a 7 ) 7 ročný nebol 100% plavec a maximálne hodinu, v malom bazéniku by to bola pohodička ale my sme boli v takom kde je voda 130cm. Ešte aj to prezliekanie bolo náročné. Ale boli sme viackrát .
S 2 takto malymi detmi by som na kupalisko nikdy nesla.
Iny vylet uplne pohode, k vode vsak nie.
Ja som chodila sama aj ked nasi boli mensi, ze jedneho v nosici, ale mame to blizko, takze sme sli tak na styri hodky a domov. No je to niekedy o drzku 🙂 a nechodia este na tobogany, ani smykalky, takze sme boli v detskom bazene alebo spolu vo vacsom s kolesami, alebo na ihrisku v piesku. Ale stale ich viem uplatit zmrzlinou, takze sa vieme dohodnut 🙂
Keby som mala na rodičovskej čakať na muža, aby sme šli spolu k vode, tak by sme mohli ísť tak max cez víkend 🙂 Sama som s nimi chodila do bazéna na hodinu sa okúpať, odkedy mala mladšia 9 mesiacov a staršia 2,5 roka. Obe dostali Chereks rukávniky, v detskom bazéne už bola staršia relatívne samostatná, vzala si vedierko, poháriky a prelievala si, alebo sa šmýkala na takej ozaj mini šmykľavke, vo veľkom bazéne sa musela držať pri nás. Na kúpaliská na celý deň sme začali chodiť od leta, teda mladšia mala necelý rok a pol. Teraz majú 6 a 4 a v detských bazénoch, kde sú šmykľavky a tobogány prispôsobené menším deťom, si fungujú samostatne. Ja často už len sedím na brehu, sledujem ich a ak je problém, riešim. Do hlbokých bazénov chodím stále s nimi. Takže za mňa - kúpiť kvalitné rukávniky, dohodnúť si doma pravidlá, pobaliť sa a ísť. Už sú to relatívne veľké deti, to dáte v pohode, len musíš počítať s tým, že si veľmi neoddýchneš 🙂 A neviem, či tu už tento tip padol, ja by som šla s nimi na prvýkrát na Podhradské more - je to jazero s pozvoľným vstupom, vezmeš im gumené topánky do vody - sú tam kamienky - kýblik, lopatku, sitko.. Sú tam aj bufety a areál je čistý. Na prvé osmelenie podľa mňa super. Krásne leto plné zážitkov prajem 🙂
Môj muž včera strávil celý deň s deckami na kúpalisku v bazéne, majú 5,5 a 2,5 🙂

Chodila som na kupko, kde bol jeden tobogan. Starsi vedel plavat, mohol ist na neho sam. Mladsi dostal Chereks rukavniky (kym som neodskusala nevedela som ake su paradne) a vsetko v pohode. Boli v detskom bazene a isli sme aj do velkeho ked som sa ja potrebovala schladit.