Zvládli ste to s bábätkom samé?
Muz ma neskutocne vytaca. Dietatko nebolo planovane, ale mal velke reci ako sa o nas postara, ako mi bude pomahat. Nepomaha, len mi pridava. Spi v inej izbe, aby sa vyspal. Ok chapem. Pride z prace, da si pivo, lahne si a spi. Ked sa chcem ist aspon osprchovat, tak syna vezme na 15minut. To je cely cas, ktory s nim travi. Syn spava otrasne, cez den max 20min, v noci sa budi, od 3-5 debatuje. Muz pride nad ranom k nam a aj ked vidi, ze som ako vyflusnuty rozok, nevezme ho. Niekedy ma este naschval zobudi nadranom s nejakou hlupostou. Ja uz s nim nevladzem fungovat. Je sebecky, nonstop sa uraza, ked mu poviem, ze mi nepomaha. Argumentuje tym, ze chodi do prace, ocakava upratane, navarene, oprane, zenu v top stave ale nepomoze s nicim. Chce sa mi z neho grcat, ked ho vidim. Nehovoriac o tom, ze si cez vikend radsej ide na pivo s kamosmi nez by travil cas s rodinou. Uvazujem, ze takto zit nechcem, celkovo mi prekaza ako bytost, hnusi sa mi ako clovek a chlap. vadi mi, ze pije, ze mi nepomoze, sprava sa ako totalny idiot. Neustale sa na snazi ponizit, zhodit, porovnavat s inymi zenami. Mam uz zacat cvicit, nemam uz kojit, lebo budem mat prsia po kolena, kedy schudnem(mam este nejakych 10kg po porode)
dnes mi este zabil, ze sa mam dat dokopy, aby sa nemusel za mna hanbit, lebo pride kolega na pivo. Zatrhla som mu to, tak jasne, ja som ta jebnuta…
Pritom by sa mal hanbit on, kedze sme obaja rovnako rodicia ale jeho starostlivost sa rovna nule.
Byt je moj, maly ma 4m. Ja som celkovo z toho mojho muza na nervy, len ho vidim a je mi zle od zaludka.
Co by ste robili?
@daniela1911 ja mu mam z materskej este riesit nahradne byvanie? O chvilu mam len rodicak. Nemyslim si inak, ze by bol moj muz taky prespekulovany a studoval si tieto veci na googli, to by mu hrdost nedovolila🤪
Si skvelá žena, uvedomila si si svoju hodnotu a vážiš si sama seba, tvoj plan je reálny. To dáš ľavou zadnou. Držím ti palce a posielam objatie.
Veď už teraz si s dieťaťom sama, takže čoho sa bojíš? Plus ešte k dobru budeš mať to, že ťa nikto nebude deptat ako vyzeráš, a nemusíš počúvať jeho pripecene reči. Tých 15min čo ti ho vezme kvôli sprche, zvládneš aj bez neho. Ty budeš spokojnejšia, kludnejsia, šťastnejšia a možno sa to odzrkadlí aj na malom. A keď píšeš že si učiteľka a všetky prázdniny si vieš pokryť sama, tak nie je o čom uvažovať. Smelo do toho, lebo ten hnus, ktorý k mužovi cítiš sa už asi na lásku nezmení.
jasne ze to das sama, ved uz teraz to davas s babatkom a jednym velkym nevychovanym deckom… ked sa zbavis mas o starost menej…
No teda, nevybrala si svojmu dieťaťu bohvieakeho otca.. Bože, ženy!!
Posobis ako jedna z tych velmi inteligentnych a schopnych zien, ktore o sebe ale obcas zapochybuju. Urcite to zvladnes, teraz mas pravdepodobne len taky ten fejkovy pocit, “ze ste na to dvaja”. Ale realne ti je na obtiaz. Si po porode navyse a kojis - hormony, citlivost - cim dlhsie sa nechas takto degradovat, ponizovat, tym horsie nasledky to na teba bude mat. You go girl!
@top_manazerka hlboka myslienka jednej top manazerky 😀
@top_manazerka ako autorke tvoj koment pomohol? Aspon ty sa po nom citis lepsie?
@top_manazerka inak “milujem” tieto wannabe top manazerky, podnikatelky a pyramidove pracovnicky, ktore ked otvoria usta, tak sa clovek hanbi aj za ne 😀
Prečítaj si to, čo si napísala a predstav si, že som to písala ja... čo by si mi poradila?
Uz by som mala zamok vymeneny 😀 to vzdy bol take hovado? Ci az teraz si precitla?
Vymazalo mi koment… spomenula som v nom jednu stranku, kde nakupujem (v…)
nemyslim, ze mam v tele hormonalne tornado. Ja som celkom vyrovnana a vidim, co moj muz robi, nerobi, co hovori, nehovori. Aj keby sa mi ospravedlnil, priznal si chybu, tak je uz vo mne nieco nahnute, neverim, ze casom sa upravi aj ten odpor, ktory k nemu citim.
Maleho mu urcite nenecham a nepojdem niekam na hodinu. On je nezodpovedny, dokaze zaspat aj ked maly vrieska na cely byt a ten rev pocut az na ulicu.
Lenze u mna uz presla trpezlivost, ja nie som nejaka handra, aby sa jeden “milujuci” chlap takto spraval. Co sa tyka financii, otec mi daroval nejake peniaze z predaja pozemku, manzel by mi musel prispievat nejakou sumou. Vela toho nepotrebujem.
Byt platim 200€ s elektrinou, nemam pozicku, prinajhorsom viem predat auto. Veci malemu kupim v sekaci, cez v…Moze ist skor do skolky/jasli. Ucim na ZS, takze viem pokryt vsetky volna, ktore deti maju. Cele dni nad tym uvazujem a planujem. Nechcem aby syn videl take spravanie a bral si z neho priklad. A stale som nazoru, ze aj ked je na hovno partner este moze byt dobrym otcom, ak sa posnazi. Ale spolocnu buducnost uz s nim tsku ruzovu nevidim.
@top_manazerka ale om taky pred porodom nebol, sme spolu 10rokov, nie pae mesiacov.
Tak to využi (keď nebude googliť) a ako som ti písala, vyhoď ho. Určite by som sa nedržala komentárov o citovej nevyrovnanosti. My sme mali tiež dieťa po 10 rokov, a môj chlap šiel k 7mes na materskú (otcovskú), čiže žiadne že - chlap si musí zvyknúť, a nechávať ho na hodinu denne s dieťaťom, a že nebol naučený a mal kľud a pod. To kde bol ten chlap od porodu, keď zisti aká je starostlivost o dieťa až keď žena “ujde” na hodinu z domu?!
Si rozumná žena, tak ho pošli kade ľahšie.
Vyhoď ho čím skôr, kým sa zaňho hanbíš len ty sama. Lebo keď sa začne aj syn, už bude neskoro. Načo ti je?
Áno zvládla a aj zvládam to sama so synom,je omnoho lepšie byť sama a vyrovnana ako v nefunkcnom vzťahu a deprimovana 🙂 ty sa cítiš ešte viac sama možno ako slobodna matka keďže ocakavas interakciu a muž nič...
@snowdrop_ “wannabe”??? 😂😂😂😂 tu sa môžu písať len ľúbivé komentáre? Odkedy?
@top_manazerka odvzdy. Odvzdy je hovorit striebro, mlcat zlato. A ked nemas co dobre povedat, radsej drz...
@sussie1 aha.. čiže keď si ideš kúpiť TV tak pobeháš obchody a hľadáš to naj. Ale keď si tu poniektoré ženy vyberajú otca pre svoje deti tak zoberú prvého loosera, ktorý sa naskytne.. a na také tie reči: “on taký nebol, on sa strašne zmenil, atd., atd. ja neverím. Nehovorím, že takýto “kopernikovský obrat” nie je možný.. je, avšak nie tak často ako to tu prezentujú ženy. Ale áno, pravda sa zle počúva..
@top_manazerka za takyto nazor by si si zasluzila, aby sa ti to stalo. ty "ja na take neverim". ano, nieco vies odhalit pred manzelstvom, ale to, ako sa bude chlap spravat pri vlastnom dietati asi tazko kym ho nema.
@top_manazerka ja len dufam, ze nemas deti, lebo s takou chladnou pragmatickostou, aku prezentujes si neviem predstavit, ze im davas materinsku lasku... Tak dufam, ze Teba si dobre vyberie taky, co nechce deti a neposmykne sa Vam neplanovane... Keby si dobre citala, dieta autorky nebolo planovane... Ale to pisala "AZ" v druhej vete, jasne TLDR...
@sussie1 budeš prekvapená, ale mám deti - dokonca dve. A aj spokojné manželstvo. Ale ja som si vyberala partnera podľa trochu iných kritérií ako niektoré maminy tu. A materinskú lásku sem nepleť. To s tým nemá nič spoločne.
@chillibubble 😂😂😂 dobre si ma pobavila. Ono stačí mať rozum v hlave a nie v inej časti tela a človek mnohé veci odhadne.
sprava sa ako totalny huliak, a idiot! ale podla mna je taky lebo ziarli + tlak ze ma na zodpovednost rodinu mu asi tiez na psychike nepridava… ja myslim ze keby ste si na seba nasli trosku cas tak by trocha “ zmakol” muzi reaguju na prirastok rozne, a ano mozu aj “ziarlit” , lebo sa zmenili na chodiacu penazenku ktoru si nik nevsima. Dieta zatrasie kazdym vztahom, skusila by som tomu prist na korienok hlavne preto ze mate spolu dieta.
@top_manazerka nebola by som si taka ista, aj ten najdokonalejsi manzel sa moze zmenit. Je pekne, ze mas skvele manzelstvo a nech ti vydrzi, ale nikdy nevies , co bude o par rokov. Ci nebudes v podobnej situacii 🙂
@top_manazerka dobre pani dokonala 🙂