Koľko párov posteľnej bielizne máte doma?
Ahojte,
robila som poriadok v skrini a zistila som, že niektoré súpravy sme nepoužili roky. 😅 Mám svoje obľúbené a tie väčšinou striedam, teda úplne by mi stačili dve sady na jednu posteľ.
Niektoré som dostala "do výbavy", tie sa dedia z generácie na generáciu asi 😀 Tie asi nikto nebude obliekať 🙂
Koľko ich máte vy?
Mam 4 sady, 3 plachty. Jednu sadu uz vsak vyradim, uz je pomaly zodrata. Dostala som ako svadobný dar , používala som ju 14 rokov. Ale bola to kvalita z nemecká, tie obliečky stali 170 eur🙈🙈🙈uz po bokoch su zodrate. Maly ma 2 sady.
Používam 1 sadu na každú posteľ. Keď sa začína ničiť, kúpim druhú a používam zas dookola. Predošlú nechám v skrini pre prípad núdze.
Dve menim dokola, ked sa zunuju, alebo speru kupujem nove... Syn ma tiez dve, dokoca ma oblubene uz takmer 12 rocne, ktorych sa nechce vzdat, len uz sa na nich kazi zips.
No na našu posteľ s mužom asi 7 súprav a 5plachiet a syn 4 súpravy a 4 plachty. Točím ich medzi sebou. Nikdy nie tak, že dám prať a čakám kým uschnú aby som ich obliekla. to fakt niekto robí?
No na našu posteľ s mužom asi 7 súprav a 5plachiet a syn 4 súpravy a 4 plachty. Točím ich medzi sebou. Nikdy nie tak, že dám prať a čakám kým uschnú aby som ich obliekla. to fakt niekto robí?
@anickaaa6aaa áno robia to ženy, tiež som bola zaskočená, keď mi to minule hovorila známa, vravím a keby nemáš susičku tak čo urobíš (bolo to na jeseň alebo kedy sme sa bavili o tom)..
@anickaaa6aaa áno robia to ženy, tiež som bola zaskočená, keď mi to minule hovorila známa, vravím a keby nemáš susičku tak čo urobíš (bolo to na jeseň alebo kedy sme sa bavili o tom)..
@zuzacka16 akože zaujímavé... tak každý robí ako mu pasuje... ja keď prezliekam tak nie vždy dám staré prať v ten deň. Spali by sme bez obliečok :D
@zuzacka16 akože zaujímavé... tak každý robí ako mu pasuje... ja keď prezliekam tak nie vždy dám staré prať v ten deň. Spali by sme bez obliečok :D
@anickaaa6aaa áno, toto robím aj ja, lebo teda keď prezliekam naše plus aj dcérine, tak sa mi to jednak nezmestí do práčky a jednak nemusí mi to ani farebne ladiť, takže nemôžem to pomiešať no, čiže tiež by sme tak dopadli 😂
To som asi divná, na každú posteľ mám doma aspoň 10 obliečok a je nás 5. Niečo som dostala, niečo dokúpila a dokupujem stále, keď sa mi niečo zapáči. Aj drahšie, ale aj lacné, materiály rôzne. Vyhadzujem ich až keď sa rozoderú.
Jedny na manzelsku postel - prerabali sme spalnu a teraz nam vsetko krasne ladi 😀 takze to nemozem moc menit… taky mini hotelik🤣
Deti maju 2, ale tiez doladene z izbami
Dve erarne na cely rok dve zimne teplejsie vianocne a jedny satenove lahke ked je velmi teplo
Ja mam dve flanelove sady na zimu a dve obyc na leto. Na maleho postel mam len jednu sadu ktora sa mi paci takze rano hodim oprat/vysusit a podvecer obliekam.
Okrem toho mam asi 3 sady pre hosti, ale tie sa mi az tak nepacia dizajnovo takze nam ich obliekam len ked maly zgrcne do postele.
Asi som cvok, ale po dve sady na zimu flanelove do spálne a detskej, jednu halowensku do detskej, jednu vianočnú do spalne, do detskej dve ci tri, klasické bavlnené teraz nove dve sady do detskej, do spálne asi 4 ci 5, to este nerátam posteľné s detskými motívmi, ako napr. Cars.
No mne sa kazdy den paci nieco ine a obzerám na nete a bucham si po prstoch, nech neobjednavam 🙂
Ahoj,mám dvojo obliečok pre každú posteľ. Jedny operiem, druhé navlečiem. Potom mám 2 obliečky pre návštevy a nepredvídateľné oklnosti. Sú staršie, ale stále v poriadku ako rezerva.
Veľa 😅 Mám 3 sady na leto, ktoré sú z bavlneného saténu. Mám 2 sady na zimu flanel. 1 sadu na Vianoce, 1 sadu na Veľkú noc, 1 sadu z takej hrubšej bavlny, tak to dávam vždy koniec jesene/začiatok jari, keď je proste flanel moc ale bavlna je ešte málo. 2 jesenné sady a na jar mám tiež 2 sady + tú jednu veľkonočnú. Snažím sa kupovať, také aby mi to ladilo k ročnému obdobiu. Čiže na jar kvietky, niečo svieže. Na leto jednofarebné pestré žlté, zelené. Na jeseň tekvičky, lístie, tlmenejšie farby. Na zimu zimné motívy a na Vianoce čistý vianočný gýč 😅 Páči sa mi, ako posteľné obliečky dotvoria celkový dojem spálne.

Fuu nejak nerátala ale 6 - 8 ks urcite mám a dnes idem kuk do lidl či už majú vonku čo zajtra budú predávať. Chcem stade kúpiť plachtu aj posteľné