Koľko párov posteľnej bielizne máte doma?
Ahojte,
robila som poriadok v skrini a zistila som, že niektoré súpravy sme nepoužili roky. 😅 Mám svoje obľúbené a tie väčšinou striedam, teda úplne by mi stačili dve sady na jednu posteľ.
Niektoré som dostala "do výbavy", tie sa dedia z generácie na generáciu asi 😀 Tie asi nikto nebude obliekať 🙂
Koľko ich máte vy?
nechceš vedieť ... 😂
ja na moju posteľ mám asi 8 - a aj to je málo podľa mňa ... teda set a k tomu plachta...
+ 3 saténové obliečky na vankúše ...
ale ja ich naozaj obmieňam - vyperiem a ide na spodok kôpky (podľa ročného obdobia samozrejme)
nechceš vedieť ... 😂
ja na moju posteľ mám asi 8 - a aj to je málo podľa mňa ... teda set a k tomu plachta...
ale ja ich naozaj obmieňam - vyperiem a ide na spodok kôpky (podľa ročného obdobia samozrejme)
@biba_18 Ja v poslednej dobe operiem, vysuším a oblečiem naspäť tie isté 🙂
@anonym_autor Popravde, netuším,lebo momentálne točím 2 súpravy bavlneného krepu na každú posteľ/často sa stane, že tú istú súpravu zobleciem,vyperiem, dám na sušenie a ešte teplý textil obliekam,urovnam a je posteľ čistá
@anonym_autor akurat som oprala a vecer obleciem 😂 potom mam este zimne.
Viac ako treba ale kým sú použiteľné tak aj ostanú v skrini. Neviem kam by som ich dala.
4 supravy na kazdu postel, paplon, vankus a plachta, dve letne, dve zimne, plus este 4 supravy pre navstevy alebo potrebu prezliekat castejsie kvoli chorobe, vracaniu...
nechceš vedieť ... 😂
@biba_18 ty sa musíš v živote strašne nudiť. Hocikedy sa pozriem na nejaký príspevok v diskusii, tak vždy píšeš medzi prvými, či je ráno, obed, večer, zakaždým na niečo píšeš. Nemáš život?
@biba_18 ty sa musíš v živote strašne nudiť. Hocikedy sa pozriem na nejaký príspevok v diskusii, tak vždy píšeš medzi prvými, či je ráno, obed, večer, zakaždým na niečo píšeš. Nemáš život?
@anonym_fe3702 a teba je čo do toho? 😉 to po prvé
a potom - nie, nenudím sa. môj deň má 24 hodín ... 🙂
@anonym_fe3702 a teba je čo do toho? 😉 to po prvé
a potom - nie, nenudím sa. môj deň má 24 hodín ... 🙂
@biba_18 áno, 8 hodín spíš a 16 hodín drtíš modrý koník? 🤣🤣
Ja mam len dve. Letnu a zimnu. Pol roka periem a susim a hned sa tym zakryvam. Neviem, ked to je dlho v skrini, nevoni to, preto takto robim. Zaroven periem aj samotne periny, vankuse. Deti maju viac, lebo niektore dostali a tiez sme mali aj pre strycka prihodu - ked boli mensi a napr. by sa pocikali.
Ak najdem nejake pekne, kupim a stare vyradim.
Ja mam pre deti po 4 placht mam viac na dospelacke mozno aj 6 Plus este na zimu 2 krat flanel. Tiez placht mam viac na zimu flanelove
@biba_18 áno, 8 hodín spíš a 16 hodín drtíš modrý koník? 🤣🤣
@anonym_fe3702 schvalne, pod von z anonymity nech vieme, kolko tu travis casu ty. Evidentne minimalne tolko, kolko @biba_18, kedze vies kde je a kedy pise.
Alebo by sme sa dozvedeli nieco podstatne horsie - kolko ludi tu sikanujes a hejtujes? Hrdinka.
pre nás máme určite 4-5 a tie mením, teda operiem a dám iné a pre dcéru určite 5 tiež a tiež jej to mením..
Ja som v tomto minimalista. Mame po 2 na kazdu postel. Viacej mi pride zbytocne. Aj tak su len ulozene v skrini.
Mám veĺa obliečok (asi 10 setov), dieťa tiež zo 10 a ťažko sa s nimi lúčim.Až keď sú extrémne vyblednuté, či deravé. Neviem si predstaviť mať dvoje a dookola točiť.Páči sa mi, ako to osvieži a zmení spálňu, keď vymením .Aj milujem čiste a voňavé periny, tak väčšinou raz za týžfeň prezliekam. Ale práve preto, že ich mám veĺa a striedam, tak sa k tomu pomaly neviem dopracovať, aby som sa nejakých zbavila a vždy keď vidím nejaké krásne, tak sa musím premáhať aby som ich nekúpila.Dala som si vlani stopku,že do 2030 nekúpim žiadne, lebo nemám na ne už priestor.
3 na každú posteľ + 1 zimné, ktoré idem vyradiť, lebo sú také teplé zimy, že som ich už dva roky neobliekla
Deti maju po š sety kazdy, kedze mam dievcenske aj chlapcenske motivy. My mame asi 4 ci 5. Mam skor viac plachiet na postel. ja kupujem vyssiu kvalitu obliecok, aby nepresvitali a boli huste. Tak aj vydrzia cosi .
Velmi vela, dokupujem podla nalady ked nieco pekne vidim, toto je presne nieco, cim si spravim priebezne radost sezonne... a aj vyradujem teda ked je plno...
Na manzelsku mam 3. Pouzivam dve. A v hostovskej mam dalsie 2supravy. Detom mam po 2supravy na vymenu.
Asi 12 alebo viac do spalne. Striedam cca kazde 2-3 tyzdne. Potrebujem viac, lebo neustale potrebujem vytvarat zmenu, nejaky iny styl.
Deti maju svoje, ktore si menia sami. Oni maju svoje cca 2-3 sady oblubene.
My máme jedny obliečky, stáli extrémne veľa takže ich používam štýlom - práčka, sušička, obliecť. Keď budú hnusné kúpim nové a budem ich používať rovnako. Dieťa má 3 sady, obyčajné bavlnené s obľúbenými postavičkami.
2 hrubšie "zimné" sady a 2 ľahšie "letné" sady, vzorom a farbami jednoduché, minimalistické... plachiet je viac 🙂
mala som dost, potriedila som (teraz mam tak cca 6, tazko povedat presne), lebo niektore nam proste neboli prijemne a preto sme ich nepouziali. Nevyhodila som nic co by som mohla pouzit aj ked fungujem tak ako ty.. z lahkeho dovodu, presiel rok a zacali sa rozpadat tie co pomaly kazdy tyzden periem :D cize vyhodim tieto rozpadave, nekupim nove, pouzijem tie co mam odlozene :DDD Ale minulu jesen som fakt vela niesla do utulku.
ja ani neviem, nemám to orátané, ale odhadom tak 10 možno? Ale používam dokola najobľúbenejšie ručne šité z bieleho damasku, operiem, vyvesím a znova oblečiem. Keďže nemám sušičku, tak v zime, keď neuschnú tak rýchlo, použijem iný set na prestriedanie.

4 na manželskú posteľ a po 3 na detske postele. Akurát ich idem meniť všetky