icon

Koľko párov posteľnej bielizne máte doma?

17. jún 2026

Ahojte,
robila som poriadok v skrini a zistila som, že niektoré súpravy sme nepoužili roky. 😅 Mám svoje obľúbené a tie väčšinou striedam, teda úplne by mi stačili dve sady na jednu posteľ.
Niektoré som dostala "do výbavy", tie sa dedia z generácie na generáciu asi 😀 Tie asi nikto nebude obliekať 🙂
Koľko ich máte vy?

Strana
z2
anonym_d90de7
17. jún 2026

4 na manželskú posteľ a po 3 na detske postele. Akurát ich idem meniť všetky

biba_18
17. jún 2026

nechceš vedieť ... 😂
ja na moju posteľ mám asi 8 - a aj to je málo podľa mňa ... teda set a k tomu plachta...
+ 3 saténové obliečky na vankúše ...
ale ja ich naozaj obmieňam - vyperiem a ide na spodok kôpky (podľa ročného obdobia samozrejme)

autor
17. jún 2026
@biba_18

nechceš vedieť ... 😂
ja na moju posteľ mám asi 8 - a aj to je málo podľa mňa ... teda set a k tomu plachta...
ale ja ich naozaj obmieňam - vyperiem a ide na spodok kôpky (podľa ročného obdobia samozrejme)

@biba_18 Ja v poslednej dobe operiem, vysuším a oblečiem naspäť tie isté 🙂

anonym_a29de4
17. jún 2026

@anonym_autor Popravde, netuším,lebo momentálne točím 2 súpravy bavlneného krepu na každú posteľ/často sa stane, že tú istú súpravu zobleciem,vyperiem, dám na sušenie a ešte teplý textil obliekam,urovnam a je posteľ čistá

biba_18
17. jún 2026
@anonym_autor

@biba_18 Ja v poslednej dobe operiem, vysuším a oblečiem naspäť tie isté 🙂

@anonym_autor nie. toto by sa mi naozaj nemohlo stať 😂
mám rada svoje obliečky, každá je iná ...

anonym_dd6589
17. jún 2026

@anonym_autor akurat som oprala a vecer obleciem 😂 potom mam este zimne.

januska12323
17. jún 2026

Viac ako treba ale kým sú použiteľné tak aj ostanú v skrini. Neviem kam by som ich dala.

anonym_82e2db
17. jún 2026

4 supravy na kazdu postel, paplon, vankus a plachta, dve letne, dve zimne, plus este 4 supravy pre navstevy alebo potrebu prezliekat castejsie kvoli chorobe, vracaniu...

anonym_fe3702
17. jún 2026
@biba_18

nechceš vedieť ... 😂

@biba_18 ty sa musíš v živote strašne nudiť. Hocikedy sa pozriem na nejaký príspevok v diskusii, tak vždy píšeš medzi prvými, či je ráno, obed, večer, zakaždým na niečo píšeš. Nemáš život?

maca1984
17. jún 2026

7 súprav, 7 plachiet.

biba_18
17. jún 2026
@anonym_fe3702

@biba_18 ty sa musíš v živote strašne nudiť. Hocikedy sa pozriem na nejaký príspevok v diskusii, tak vždy píšeš medzi prvými, či je ráno, obed, večer, zakaždým na niečo píšeš. Nemáš život?

@anonym_fe3702 a teba je čo do toho? 😉 to po prvé
a potom - nie, nenudím sa. môj deň má 24 hodín ... 🙂

anonym_fe3702
17. jún 2026
@biba_18

@anonym_fe3702 a teba je čo do toho? 😉 to po prvé
a potom - nie, nenudím sa. môj deň má 24 hodín ... 🙂

@biba_18 áno, 8 hodín spíš a 16 hodín drtíš modrý koník? 🤣🤣

katarinaba
17. jún 2026

Ja mam len dve. Letnu a zimnu. Pol roka periem a susim a hned sa tym zakryvam. Neviem, ked to je dlho v skrini, nevoni to, preto takto robim. Zaroven periem aj samotne periny, vankuse. Deti maju viac, lebo niektore dostali a tiez sme mali aj pre strycka prihodu - ked boli mensi a napr. by sa pocikali.
Ak najdem nejake pekne, kupim a stare vyradim.

slavomira236
17. jún 2026

Ja mam pre deti po 4 placht mam viac na dospelacke mozno aj 6 Plus este na zimu 2 krat flanel. Tiez placht mam viac na zimu flanelove

katarinaba
17. jún 2026
@anonym_fe3702

@anonym_fe3702 schvalne, pod von z anonymity nech vieme, kolko tu travis casu ty. Evidentne minimalne tolko, kolko @biba_18, kedze vies kde je a kedy pise.
Alebo by sme sa dozvedeli nieco podstatne horsie - kolko ludi tu sikanujes a hejtujes? Hrdinka.

zuzacka16
17. jún 2026

pre nás máme určite 4-5 a tie mením, teda operiem a dám iné a pre dcéru určite 5 tiež a tiež jej to mením..

zuzanaete
17. jún 2026

Ja som v tomto minimalista. Mame po 2 na kazdu postel. Viacej mi pride zbytocne. Aj tak su len ulozene v skrini.

anonym_bd5441
17. jún 2026

Mám veĺa obliečok (asi 10 setov), dieťa tiež zo 10 a ťažko sa s nimi lúčim.Až keď sú extrémne vyblednuté, či deravé. Neviem si predstaviť mať dvoje a dookola točiť.Páči sa mi, ako to osvieži a zmení spálňu, keď vymením .Aj milujem čiste a voňavé periny, tak väčšinou raz za týžfeň prezliekam. Ale práve preto, že ich mám veĺa a striedam, tak sa k tomu pomaly neviem dopracovať, aby som sa nejakých zbavila a vždy keď vidím nejaké krásne, tak sa musím premáhať aby som ich nekúpila.Dala som si vlani stopku,že do 2030 nekúpim žiadne, lebo nemám na ne už priestor.

lucka_ke
17. jún 2026

3 na každú posteľ + 1 zimné, ktoré idem vyradiť, lebo sú také teplé zimy, že som ich už dva roky neobliekla

alantroj
17. jún 2026

Deti maju po š sety kazdy, kedze mam dievcenske aj chlapcenske motivy. My mame asi 4 ci 5. Mam skor viac plachiet na postel. ja kupujem vyssiu kvalitu obliecok, aby nepresvitali a boli huste. Tak aj vydrzia cosi .

biba_18
17. jún 2026
@anonym_fe3702

@anonym_fe3702 eeee ... nie 😂 spím podstatne menej ... 😂

anjelicek26
17. jún 2026

Velmi vela, dokupujem podla nalady ked nieco pekne vidim, toto je presne nieco, cim si spravim priebezne radost sezonne... a aj vyradujem teda ked je plno...

anonym_cf8beb
17. jún 2026

Na manzelsku mam 3. Pouzivam dve. A v hostovskej mam dalsie 2supravy. Detom mam po 2supravy na vymenu.

moniikka
17. jún 2026

@anonym_autor mam 12 súprav pre nás aj deti spolu a používam všetky

mmooly
17. jún 2026

až dve - už ma to prestalo baviť zvlákať domov blbosti

moonlight1210
17. jún 2026

Asi 12 alebo viac do spalne. Striedam cca kazde 2-3 tyzdne. Potrebujem viac, lebo neustale potrebujem vytvarat zmenu, nejaky iny styl.

Deti maju svoje, ktore si menia sami. Oni maju svoje cca 2-3 sady oblubene.

anonym_df70bc
17. jún 2026

My máme jedny obliečky, stáli extrémne veľa takže ich používam štýlom - práčka, sušička, obliecť. Keď budú hnusné kúpim nové a budem ich používať rovnako. Dieťa má 3 sady, obyčajné bavlnené s obľúbenými postavičkami.

lindous
17. jún 2026

2 hrubšie "zimné" sady a 2 ľahšie "letné" sady, vzorom a farbami jednoduché, minimalistické... plachiet je viac 🙂

simca06022011
17. jún 2026

mala som dost, potriedila som (teraz mam tak cca 6, tazko povedat presne), lebo niektore nam proste neboli prijemne a preto sme ich nepouziali. Nevyhodila som nic co by som mohla pouzit aj ked fungujem tak ako ty.. z lahkeho dovodu, presiel rok a zacali sa rozpadat tie co pomaly kazdy tyzden periem :D cize vyhodim tieto rozpadave, nekupim nove, pouzijem tie co mam odlozene :DDD Ale minulu jesen som fakt vela niesla do utulku.

0silvia0
17. jún 2026

ja ani neviem, nemám to orátané, ale odhadom tak 10 možno? Ale používam dokola najobľúbenejšie ručne šité z bieleho damasku, operiem, vyvesím a znova oblečiem. Keďže nemám sušičku, tak v zime, keď neuschnú tak rýchlo, použijem iný set na prestriedanie.

Strana
z2