icon

Matrac pre manželskú posteľ: jeden veľký alebo dva menšie?

Včera o 11:04

Prosim vas, tí co mate postel 180x200, mate jeden velky matrac, alebo dva 90? ste spokojne?
Dakujem

Strana
z2
226lenka
Včera o 11:06

Jeden veľký, vadila by nám tá medzera

simsalabim
Včera o 11:14

Mali sme jeden velky, teraz mame dva. Za mna su lepsie, lahka manipulacia, menej pohybu pri otacani sa. Medzera nie je nijako otravujuca.

beata_k
Včera o 11:15

@anonym_autor 2 mensie. Jeden je strasne tazky. Medza sa da vyplnit vrchnym matracom.

martinmmartin
Včera o 11:16

Dva su lepsie ked sa jednemu podari vyliat flasa cerveneho (hrniec sehedinu) do postele. Nemusis vyhadzovat dva

anonym_5f6ede
Včera o 11:23
@226lenka

Jeden veľký, vadila by nám tá medzera

@226lenka do medzery sa predavaju T-kusy, zastrcis medzi matrace a natiahnes jednu velku plachtu

anonym_088c0c
Včera o 11:23

dva mensie samozrejme, hlavne ak hmotnost manzelov je rozdielna, ziadna medzera pri kvalitných matracoch nieje citit, navrch sa aj tak dava chranic matraca

anonym_5f6ede
Včera o 11:24

Za mna dva, partnerske, kazdy si otoci taku tvrdost aka mu vyhovuje a ma to aj vyhodu, ze ked sa jeden otaca, nelomcuje tym druhym

oceanahory
Včera o 11:25

Za mna urcite dva. Ked spime niekde mimo na posteli, kde je jeden velky spolocny matrac, tak sa vecer stale budim na to, ako sa manzel pohne 😅.

btus
Včera o 11:30

@anonym_autor za mňa lepšie dva. Lepšia manipulácia. Velký má dcéra 140 cm a mám problémy obliekať plachtu.

anonym_a293af
Včera o 11:31

za mna dva, co sa tyka maniplulacie je to ovela lepsie uz pri samotnej vymene plachty jeden je riadne tazky na zdvihnutie a mame na matraci topper takze medzera medzi dvoma matracmi nam neprekaza.

wade
Včera o 11:34

ja som tym jeden matrac - neznasam tu medzeru (aj ked je milimetrova), lebo stale zaspavame na jednej polovici. a celkovo sa prevalujeme 🙂 Ale mame matrac, ktory je dnu rozdeleny na dva rozdielne (tvrdost). Iba jemny rozdiel, ale vedeli sme sit o nakonfigurovat.

tanyan
Včera o 11:36

Ten jeden je ťažký pri manipulácii a niektorým ľuďom vadí aj ak sa partner veľa prehadzuje. My mám dva a mám na tom jeden veľký spoločný chránič matraca a veľkú plachtu, aby to tlmilo ten prechod medzi matracmi.

1mata
Včera o 11:39

@anonym_autor mali sme jeden veľký, ale bol veľmi ťažký. Často upratujem pod matracom a sama som ho nikdy nevedela dať dolu z postele.
Kúpili sme dva a dali si jednu hrubšiu ochranu matraca a medzeru necítim

sisaka
Včera o 11:42

Jeden. Som myslela, že to je automatika, že manželská posteľ má 1 matrac. Naposledy som videla 2 matrace u mojich rodičov. Tak isto paplón. 2 na manželskej som mala naposledy pred takmer 30. rokmi.

anonym_3930b7
Včera o 11:44

@anonym_autor ja som za dva,mne vadí,že keď je jeden veľký, cítim každé otočenie manžela,aj so mnou to hádže

oceanahory
Včera o 11:48
@sisaka

Jeden. Som myslela, že to je automatika, že manželská posteľ má 1 matrac. Naposledy som videla 2 matrace u mojich rodičov. Tak isto paplón. 2 na manželskej som mala naposledy pred takmer 30. rokmi.

@sisaka A bola si aj inde za tych 30 rokov ako u seba a rodicov? 😅 Sorry, ale nechce sa mi verit, ze si si naozaj myslela, ze vyrabaju uz iba velke matrace do manzelskych posteli a aj paplon...mna osobne by piclo mat spolocny aj paplon s manzelom, uz vidim, ako by som ja bola 2x obmotana paplonom a manzel uplne bez 🫣.

anonym_52ddfe
Včera o 11:49

Mame 2 mensie. Pri spani to je v pohode. Horsie pri sexe 😃. Vkuse do tej medzery ide noha mne, alebo manzelovi. A musime sa prisposobovat medzere a podla toho sa posuvat.

anonym_abae8e
Včera o 12:09

Mali sme jeden veľký, teraz máme dva. 2 sú mnoho lepšie. Myslím, že máme obaja lepší spánok aj, lebo sa nebudim na to, že sa hýbe celý matrac, keď sa muž prehadzuje na posteli - a to sme mali fakt drahý, kvalitný matrac.
Precitala som si aj vyššie spomenuté problémy s 2 matracmi, také u nás vôbec nie sú, ale máme tvrdšie matrace.

frflos_nespokojny
Včera o 12:21

Mam jeden velky na jednej posteli a dva na druhej.
Vsetko zalezi od konštrukcii posteli, ale s vlastnej skúsenosti ti odporučím kupit posteľ kde sa daju pouzit dva. Robil som podlahu a maľoval a tam bol uz masaker s manipuláciou dvojmadraca. Robil som to sam a nikdy viac. Je velky, ťažký a človek ho iba zničí. Madrace sporadicky otáčame a sama nedáš rady v malej izbe.

anonym_296037
Včera o 12:24

@anonym_autor každý máme svoju spálňu, ale aj tak máme v posteli 2 menšie matrace. Kvôli manipulácii aj praniu oblekov na matrac.

pralinka25
Včera o 12:41

Tiež radšej dva ako jeden

veselo_neveselo
Včera o 12:42

Urcite 2 mensie, a spolu v jednom matracovom obale. Ten je tak tesny, ze ich drzi pokope, takze medzera nevadi. Tak si kazdy vyberie aku tvrdost potrebuje, mozu to byt 2 uplne ine matrace, z inej serie.

sisaka
Včera o 14:26
@oceanahory

@sisaka A bola si aj inde za tych 30 rokov ako u seba a rodicov? 😅 Sorry, ale nechce sa mi verit, ze si si naozaj myslela, ze vyrabaju uz iba velke matrace do manzelskych posteli a aj paplon...mna osobne by piclo mat spolocny aj paplon s manzelom, uz vidim, ako by som ja bola 2x obmotana paplonom a manzel uplne bez 🫣.

@oceanahory 🤣. Nie nebola, celý život pendlujem len medzi týmito 2 domami.
(To je irónia, ak by to niekto nepochopil)

mauduska
Včera o 15:32

Ak máš tvrdý matrac tak o tej medzierke v strede ani nevieš. My spíme v posteli traja, aj s dieťaťom a hocikedy spím v strede a nikdy mi to nevadilo. Iné je keď sú mäkké matrace ešte s nejakým takým vyvýšeným ukončením, lemom. My máme hladký koniec, tvrdšie matrace a fakt ani neviem, že sú dva. A oblieka sa to teda podstatne ľahšie, naše matrace majú kokosové jadro, takže sú strašne ťažké, ja ledva oblečiem jeden, neviem si predstaviť dvíhať jeden gigantický 😅

d_ivana
Včera o 16:01

@anonym_autor My máme dva, na menšie matrace sa ľahšie navliekla plachta. Medzera nám nevadí.

btus
Včera o 16:14
@sisaka

@sisaka my máme každý inú hrúbku paplónu,, takže my by sme jeden nemohli mať.

marca12
Včera o 16:15

@anonym_autor Mame dva. Predtym sme mali jeden a nikdy viac.

anonym_2795d0
Včera o 16:28

@anonym_autor Ako tu väčšina píše,2 matrace sú aj z môjho pohľadu praktickejšie.

anonym_0d9b39
Včera o 16:52

@anonym_autor mala som dva matreace, teraz jeden veľký a už nikdy to nechcem inak 🤷🏼‍♀️

demodun
Včera o 17:19
@btus

@sisaka my máme každý inú hrúbku paplónu,, takže my by sme jeden nemohli mať.

@btus my zas máme dve veľkosti. Ja normál a muž nadrozmer 😁

Strana
z2