Matrac pre manželskú posteľ: jeden veľký alebo dva menšie?
Prosim vas, tí co mate postel 180x200, mate jeden velky matrac, alebo dva 90? ste spokojne?
Dakujem
Mali sme jeden velky, teraz mame dva. Za mna su lepsie, lahka manipulacia, menej pohybu pri otacani sa. Medzera nie je nijako otravujuca.
@anonym_autor 2 mensie. Jeden je strasne tazky. Medza sa da vyplnit vrchnym matracom.
Dva su lepsie ked sa jednemu podari vyliat flasa cerveneho (hrniec sehedinu) do postele. Nemusis vyhadzovat dva
Jeden veľký, vadila by nám tá medzera
@226lenka do medzery sa predavaju T-kusy, zastrcis medzi matrace a natiahnes jednu velku plachtu
dva mensie samozrejme, hlavne ak hmotnost manzelov je rozdielna, ziadna medzera pri kvalitných matracoch nieje citit, navrch sa aj tak dava chranic matraca
Za mna dva, partnerske, kazdy si otoci taku tvrdost aka mu vyhovuje a ma to aj vyhodu, ze ked sa jeden otaca, nelomcuje tym druhym
Za mna urcite dva. Ked spime niekde mimo na posteli, kde je jeden velky spolocny matrac, tak sa vecer stale budim na to, ako sa manzel pohne 😅.
@anonym_autor za mňa lepšie dva. Lepšia manipulácia. Velký má dcéra 140 cm a mám problémy obliekať plachtu.
za mna dva, co sa tyka maniplulacie je to ovela lepsie uz pri samotnej vymene plachty jeden je riadne tazky na zdvihnutie a mame na matraci topper takze medzera medzi dvoma matracmi nam neprekaza.
ja som tym jeden matrac - neznasam tu medzeru (aj ked je milimetrova), lebo stale zaspavame na jednej polovici. a celkovo sa prevalujeme 🙂 Ale mame matrac, ktory je dnu rozdeleny na dva rozdielne (tvrdost). Iba jemny rozdiel, ale vedeli sme sit o nakonfigurovat.
Ten jeden je ťažký pri manipulácii a niektorým ľuďom vadí aj ak sa partner veľa prehadzuje. My mám dva a mám na tom jeden veľký spoločný chránič matraca a veľkú plachtu, aby to tlmilo ten prechod medzi matracmi.
@anonym_autor mali sme jeden veľký, ale bol veľmi ťažký. Často upratujem pod matracom a sama som ho nikdy nevedela dať dolu z postele.
Kúpili sme dva a dali si jednu hrubšiu ochranu matraca a medzeru necítim
Jeden. Som myslela, že to je automatika, že manželská posteľ má 1 matrac. Naposledy som videla 2 matrace u mojich rodičov. Tak isto paplón. 2 na manželskej som mala naposledy pred takmer 30. rokmi.
@anonym_autor ja som za dva,mne vadí,že keď je jeden veľký, cítim každé otočenie manžela,aj so mnou to hádže
Jeden. Som myslela, že to je automatika, že manželská posteľ má 1 matrac. Naposledy som videla 2 matrace u mojich rodičov. Tak isto paplón. 2 na manželskej som mala naposledy pred takmer 30. rokmi.
@sisaka A bola si aj inde za tych 30 rokov ako u seba a rodicov? 😅 Sorry, ale nechce sa mi verit, ze si si naozaj myslela, ze vyrabaju uz iba velke matrace do manzelskych posteli a aj paplon...mna osobne by piclo mat spolocny aj paplon s manzelom, uz vidim, ako by som ja bola 2x obmotana paplonom a manzel uplne bez 🫣.
Mame 2 mensie. Pri spani to je v pohode. Horsie pri sexe 😃. Vkuse do tej medzery ide noha mne, alebo manzelovi. A musime sa prisposobovat medzere a podla toho sa posuvat.
Mali sme jeden veľký, teraz máme dva. 2 sú mnoho lepšie. Myslím, že máme obaja lepší spánok aj, lebo sa nebudim na to, že sa hýbe celý matrac, keď sa muž prehadzuje na posteli - a to sme mali fakt drahý, kvalitný matrac.
Precitala som si aj vyššie spomenuté problémy s 2 matracmi, také u nás vôbec nie sú, ale máme tvrdšie matrace.
Mam jeden velky na jednej posteli a dva na druhej.
Vsetko zalezi od konštrukcii posteli, ale s vlastnej skúsenosti ti odporučím kupit posteľ kde sa daju pouzit dva. Robil som podlahu a maľoval a tam bol uz masaker s manipuláciou dvojmadraca. Robil som to sam a nikdy viac. Je velky, ťažký a človek ho iba zničí. Madrace sporadicky otáčame a sama nedáš rady v malej izbe.
@anonym_autor každý máme svoju spálňu, ale aj tak máme v posteli 2 menšie matrace. Kvôli manipulácii aj praniu oblekov na matrac.
Urcite 2 mensie, a spolu v jednom matracovom obale. Ten je tak tesny, ze ich drzi pokope, takze medzera nevadi. Tak si kazdy vyberie aku tvrdost potrebuje, mozu to byt 2 uplne ine matrace, z inej serie.
@sisaka A bola si aj inde za tych 30 rokov ako u seba a rodicov? 😅 Sorry, ale nechce sa mi verit, ze si si naozaj myslela, ze vyrabaju uz iba velke matrace do manzelskych posteli a aj paplon...mna osobne by piclo mat spolocny aj paplon s manzelom, uz vidim, ako by som ja bola 2x obmotana paplonom a manzel uplne bez 🫣.
@oceanahory 🤣. Nie nebola, celý život pendlujem len medzi týmito 2 domami.
(To je irónia, ak by to niekto nepochopil)
Ak máš tvrdý matrac tak o tej medzierke v strede ani nevieš. My spíme v posteli traja, aj s dieťaťom a hocikedy spím v strede a nikdy mi to nevadilo. Iné je keď sú mäkké matrace ešte s nejakým takým vyvýšeným ukončením, lemom. My máme hladký koniec, tvrdšie matrace a fakt ani neviem, že sú dva. A oblieka sa to teda podstatne ľahšie, naše matrace majú kokosové jadro, takže sú strašne ťažké, ja ledva oblečiem jeden, neviem si predstaviť dvíhať jeden gigantický 😅
@anonym_autor My máme dva, na menšie matrace sa ľahšie navliekla plachta. Medzera nám nevadí.
@anonym_autor Ako tu väčšina píše,2 matrace sú aj z môjho pohľadu praktickejšie.
@anonym_autor mala som dva matreace, teraz jeden veľký a už nikdy to nechcem inak 🤷🏼♀️

Jeden veľký, vadila by nám tá medzera