Cestovanie do USA s 22-mesačnou dcérkou

sisuliik
13. jún 2022

Ahojte prišla som si sem pre veľa rád spojených s mojím budúcim cestvaním. Idem s dcérkou sama do Ameriky za rodinou a budeme cestovať 16 hodín s jedným prestupom. Je tu nejaká mamička ktorá by mi vedela dať nejaké rady nad zlato? Malá je veľmi živej povahy neobsedí na mieste a boli chvíle kedy sa aj z autosedačky snažila vyvliecť, aby mohla niečo robiť.
Ako ste riešili batožinu? Kočík máme cybex balios s ktorý dúfam, že mi nechajú na letisku a zoberú mi ho až pri boardingu. Pri prestupe mi ho vyberú a zas dajú alebo pojde automaticky do ďalšieho lietadla? Na prestup budem mať len hodinu, čo som aj rada aspoň nebudem musieť dlhé hodiny sedieť na letisku s ňou. Prvý let je z Viedne doobeda takže veľa spánku neočakávam od nej bohužial. Ako ste riešili prebalovanie v lietadle? Všetko ste brali so sebou na záchod? lebo viete ľudia sú všeliaký.. A môžem mať príručnú batožinu aj za malú? Pretože ja ten malý kufor zaplním len jej vecami čo budem potrebovať po ceste. A posledná otázka ako je to s UM a jedlom? Niekde som čítala, že jedlo kludne môžem nabaliť, že mi ho nezoberú a vodu na UM tiež, len to asi budem musieť mať v termoske už zohriate nie?
Bože som sa rozpísala, ale tak snáď mi nejaká dobrá dušička bude vedieť pomôcť. Na cestu sa teším nemám problém s ňou chodiť sama, ale tým, že som tú cestu až absolvovala bez nej tak mám predtým veľký rešpekt ísť sama. ĎAKUJEM!

miadi
13. jún 2022

Ahoj Ja chodim na Svk z kanady sama s malou od jej 10m a cesta tiez tak okolo 16h s jednym prestupom tiez do Viedne. Kocik som brala len ten prvy x tak ti uz ani Neviem ci mà cakal pri prestupe mam pocit ze ano len som musela vystupit medzi poslednymi tak ako ked cakaju s vozikmi pre ludi co maju asistenciu.. hodina na prestup v dnesnej dobe tu zalezi kde moze byt dost malo . Ja mam teraz 3h na prestup v Toronto a Dufam ze to stihnem: 1h zvykne prve lietadlo meskat z odletom .. to do toronta dalej tam su uz mesiac Strasne cakacky Lebo robia namatkove covid testy a maju o 1000 zamestnacov menej ako pred covid ( nestihaju nalozit batozinu a odbavit ludi) ale prestup len hodku som si nebrala ani pred tym stalo sa mi uz pri 2h v London ze som nestihla Lebo to prve lietadlo koli hmle vyse hodky kruzilo nad letiskom a za tu hodku v busy case sa to nedalo prebehnut. No nic ak by si nestihla pojdes do check in svojej aerolinky a daju ti novu letenku na najblizsi let .

wade
13. jún 2022

Ohľadne kočiara - pri prestupovom lete ti ho asi nedaju (počas transferu). Záleží od letiska. Na začiatku ho budeš mat az do boardingu. K batožine - áno aj mala by mala mat príručnú batožinu. S kým letis? Inak akú máš kreditku? Keď lietam s deťmi z Viedne - tak chodíme do Lounge aby sme nečakali v príletovej hale (pôjdeš asi s väčšou rezervou). Na Slovensku MasterCard (Gold kreditka) tam ma jednu lounge zadarmo (Terminál 3). Tu kartu si držím len kvoli tomuto 😄Je tam wc pre deti aj s prebaľovanim a jedlo / káva zadara. V lietadle už neporadim - nelietavam takéto vzdialenosti.

sisuliik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miadi
13. jún 2022

Mala si v pohode moze trochu pobehat v ulicke to deti v tom veku bezne robia len nesmie zavadzat ked budu letusky roznasat vodu jedlo. Prebalovaci pultik existuje tak v predu hnet za prvou triedou ale je tak mini pidi Asi pre babiku. Ja som riesila plienky na wc na stojaka. Kojila som Cize um som neriesila ale brala som jej jedlo aj v 4r Lebo ona to co davaju v lietadle nezje. A normalne aj flasku vody vo viedni mi tusim nedovolili u nas v pohode.. ale Ked ti ju zoberu za kontrolou kupis . A letuska ti zohreje pojdes tam dozadu lietadla a poprosis. Polku letu mi mala vzdy prespala vyberam nocne lety. Batozinu sa Musis pozriet ake mà pravidla tvoja aerolinka. Zalezi aj na tom ci mà mala svoju sedacku ci ju budes mat len na kolenach. Ak mà svoju sedacku tak s batozinou to mà rovnake ako ty. Zober si len velku tasku na rameno a dva velke kufre ked ta tam budu cakat.

sisuliik
autor
13. jún 2022

@wade zatial to vyzerá na lufthansu a united airlines. nemám ešte kupene letenky lebo čakám kym mi príde ešte jedno potvrdenie že možem ist a kupujem. takže bud toto alebo united airlines a delta možno

miadi
13. jún 2022

Za mna je lounge uplna zbytocnost ale kolko ludi tolko chuti. Ja ked je extra cas na letiskach idem do kaviane restiky alebo gift shop nemam cas na lounge 😁skor by si mala riesit minimalne 2h na prestup inak mozes ten lounge vyuzit par hodin Ked nestihnes prestup.

sisuliik
autor
13. jún 2022

@miadi hej chápem tiež som rozmyslala, že riskujem ked niečo bude meškať že som v prdeli keby boli 2 hodky na prestup tak ideal ale 3 a viac mi príde neviem asi už aj dlho. Ale možno zvolím ten dlhší prestup aby sa malá aspon mohla vybehať na letisku chvilku. len ju tam zas naháňať s tou priručnou batožinou tiež nie je výhra 😂
je to také všetko má svoje plus a minus. nočný let nemám ziadny v ponuke, všetko ide od 6 rána do 2-3 poobede.

miadi
13. jún 2022

@sisuliik ked chces mat prirucnu batozinu kup jej taky kufrik pre deti kde si moze sadnut a bude to mat ako odrazadlo pri 1 dietati to moze byt fajn. Moji to chcu ale letim sama s 2 tak chcem mat volne ruky a ich batozinu chcem az vo viedni vidiet. Mozes mat plecniak a daku tasku/velku kabelku. Alebo si zober 2velke kufra Ja idem na 7t mam jeden velky 23kg a dva male . A pozri si ci este robia nejake covid opatrenia tam na letisku kde prestupujes ( plus Musis byt plne ockovana inak ta nepustia) kupis jej daku novu hracku ktoru jej das az v lietadle. Knizku nejake oblubene mlsky . Ono zas na letisku je to pre deti fajn ze si mozu pobehat volnejsie Hodina je malo ked mas prestup na velkom letisku.

miadi
13. jún 2022

Taketo a kocik si Daj s batozinou hnet nalozit

sisuliik
autor
13. jún 2022

@miadi ďakujem popozerám to. vyzerá to fajn, snád sa na tom bude chcieť aj voziť a nespadne z toho 😅

sisuliik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisuliik
autor
13. jún 2022

@miadi inak našla som od nich aj, že robia tie bezpečnostne postroje, tak myslim ze moj strach z nahanania ju po letisku je zazehnaný 😂

miadi
13. jún 2022

@sisuliik no kludne jej Daj aj plecniacik s voditkom ked mas moc strach. Ja som raz tak videla dvojicky okolo roku sa motali v ripleys aquarium aj v disney som par videla. Akoze je to Sranda dieta na voditku ale ked chces mat klud tu ti nikto nic negativne nepovie ten kufrik je maly nemala by spadnut idealne Keby si to mohla niekde naživo vyskusat.

miadi
13. jún 2022

Tu je dake 18m babo na tom je to male nemala by z toho spadnut . Ja som to skoro kupila len Neviem zda sa mi to malicke a moji 2a 7r by sa o to natahovali 😆Tak mam pocit ze uz su velki na to + maju svoje kufre este ok.

kikushaa
13. jún 2022

My sme leteli lufthansou do seattlu s prestupom vo svajci. Mali sme noci let, a maly vtedy 18m jetleg z nas troch zvladol najlepsie, co sa tyka jedla da sa aj pre dieta vybavit, len to musis nahlasit pri kupe letenky (maju tam presnidavky ovocne aj slane) ked sa velmi nudil behal v ulicke, pripadne som mu pustila nejaku rozpravku, co sa tyka um, tiez som brala termosku ale teda letuska mi vzdy bola ochotna nacapovat horucu vodu, dokonca cestou spat nam dosli plienky lebo maly mal volajaku sracku a mali aj plienky 😆 takze su zasobeni pre pripad nudze👍 Pri prestupe nam kocik nevykladali, ale niekedy vylozia. Mozno by som poradila zobrat nosic, ak pouzivate a urcite oblubeneho mojkacika

sisuliik
autor
13. jún 2022

@miadi inak ja ta strasne obdivujem ze to pravidelne zvladas este aj s dvomi deťmi. Ako chapem ze uz máš urcite prax, ale musí to byť náročné.

tenerifka
13. jún 2022

@miadi myslim, ze uz plati 1-2 dni, ze ani USA uz nevyzaduje testy ani ockovanie

miadi
13. jún 2022

@tenerifka testy uz davno netreba Ja hovorim o namatkovom testovani na letisku - v Toronto to este robia ze nahodne ta vyberu na rychlotest. A planuju to tak nechat do konca juna - to je vladou nariadene. V usa na kazdom letisku v inom state maju ine pravidla. V Toronto koli tomu meskaju lety niektore aj rušia

miadi
13. jún 2022

@sisuliik s dvomi idem prvy x 😅Lebo covid .. u nas bol minule leto lockdown az koncom Augusta sa dalo a to uz som nechcela .. + bola povinna karantenna 3 noci v hoteli za $500 na noc . Ale maly je dost rozumnejsie kludnejsie dieta ako bola/je dcera Cize nemam obavy jemu sa vsade paci a je taky bez problemov 😁mala je este stale v urcitych veciach narocnejsie dieta .

miadi
13. jún 2022

@tenerifka od vcera nemusis mat covid test zo sebou ale Musis byt plne ockovana. Dufam ze to do zimy zrusia . A nemusis mat masku v lietadle ., air Canada este musime 🥹aj maly ze od 2+ no Neviem on to este nikdy nemal na sebe ..

sisuliik
autor
14. jún 2022

@miadi mozem ti napisat správu? Mala by som asi este zopar otazočiek🙃

betulinka1
14. jún 2022

@sisuliik daj si nočný let, s tym by som zacala. Kocik nikdy nebol problem, odovzdala som ho pri schodoch do lietadla a tam ma aj cakal pri vystupovaní. Ja som si priplatila prednostne vybavenie, cize som isla do lietala prva s malym. Na lietadlo som zobrala tablet a nadupala ho rozprávkami. Letušky su super, spravidla pri dlhých letoch ma pustili s malym vzdy dopredu na tu volnu radu. Pekne sa tam maly natiahol a spinkal. Ale ked islo o kratke lety, vyberala som cas letu podla jeho spánkového režimu. Vzdy mi zaspinkal. Vacsi uz kukal do tabletu, lebo tolko casu ako v lietadle, ho nikdy nemohol mat, tak sa tesil. Mala som zabalene aj kreslenie, lyzatka. Vodu na mliecko mi zohrali letušky. Oni su naučené pomahat, tak sa nemusis bat. Skor sa budu bat, ktori budu sediet vedla vas 🤣🤣🤣. Ja tiez nemam rada deti v okoli mojho miesta.

sisuliik
autor
14. jún 2022

@betulinka1 nočný let možem dať iba jeden, cestou naspäť. Do SF sa nedá lebo ideš po smeru slnka kvázi. Nechám nám dlhší prestup nech sa malinká može vybehať na letisku.
Čiže podla teba sa nemusím báť že budem mať malú na sebe celý čas? Pôvodne som chcela zobrať to dvojsedadlo vzadu že aj budem v uličke aj bude moct byť pri okne sa pozerať ale nemozem jej zobrať sedadlo tak nám chcem booknut letenku v utorok alebo stredu dufajuc ze nebude veľa ľudí. Odlet z Viedne v poobedných hodinách aby som mala šancu že mi zaspí v lietadle.
Moja tablet ešte ani nevidela ale bojím sa, že ju to nebude zaujímať v jej veku ešte. ona chce skor všetko objavovať.
Skúšala si niekedy dávať nejaký kynedril alebo niečo takéto? Možu to také malé deti? pomáha to?

miadi
14. jún 2022

@sisuliik nepotrebujes si priplatit ziadne prednostne vybavenie ! S malymi detmi pustaju prvych !!! Prvy idu prva trieda a nevladni a rodiny s malickymi detmi .ako planujes letenku pre malu? Lebo do 2r ju mozes mat na sebe bez jej sedadla a to by ta stalo 10% letenky. Isla som tak uplne v pohode. Jednym smerom vedla mna bolo aj prazdne oni ti to tak zamerne daju ked je sanca. Vtedy som namiesto $1200 platila len nieco cez $100 za malu to je dost rozdiel . Tersz maly uz mà cez 2r 3 letenky za $5500. Moc nerataj ze budu prazdnejsie lietadla v lete byvaju uplne plne a teraz po covid chce kazdy konecne niekde ist.

miadi
14. jún 2022

Ziadny kynedril nedavaj. Mala bude uplne ok len ty budes KO

miadi
14. jún 2022

Tiez z viedne naspet mame vzdy ranny let ale to je uplne to iste dieta ti prespi na 90% aspon polku letu Taketo malicke ich ten hukot lietadla neskutocne uspava viac ako auto. A to mam dost nespave deti, letenku si kup asap Ja som bookla pred mesiacom a uz by som s jednym prestupom nezohnala nieco podobne ako mam uz je o tisicku viac .. vacsinou kupujem par mesiacov dopredu toto som uz dost neskoro..

sisuliik
autor
14. jún 2022

@miadi ideme až v októbri a teraz mám možnosť kupiť spiatočnú za 700€ dokopy so všetkým. Prestup v Amsterdame asi 5h ale pozerala som a maju tam aj ihrisko pre deti. Tak asi idem do toho takto. Jediná nevýhoda tej letenky že si neviem vybrat teraz sedadlá. Išla si niekedy tak? že hop alebo trop so sedadlami? ked nas daju do stredu v strede tak neviem kto si skor hodí slučku či ja alebo tí vedla mna 😂😂

betulinka1
14. jún 2022

@sisuliik tak cestou naspat bude mat mala casovy posun. To bude spinkat v inych hodinach. Ja by som dlhší prestup neriesila, cim skor na mieste. Na tom letisku tiez toho vela nenarobíš. Ten tablet skus, natlač do neho smejka tanculienku, nejake rozpravky take pre najmenších, alebo interaktívne kreslenie, nakresli a zmaže. Ak mas net alebo lietadlo ma wifi free mas vyhodu, mas youtube. Do lietadla kynedril ja nie, paradoxne mojmu malemu je zle iba v aute. Lietadlo sa mu paci. Zober si do kabelky a ked bude moc poskakovat, tak jej das. Ale este s malou pozeraj nejake videa ako lietadla štartujú a pristávaju, aky to ma zvuk a tak. Aby sa nebála skor toho hluku. Ja som mojho na prvy let tak navnadila, ze bol unesený z lietadla uz po ceste na letisko. 🤣🤣🤣. Ja sa lietania bojim, takze vzdy vyzeram ako pred popravou a on na cele lietadlo ukazoval svoju radost. Boli sme teda dvojka. Aj sme sa boli pozriet na male letisko na lietadla. Vzdy ked sme leteli, som videla ako ludia prevracajú oci, ked sme si k nim sadali a na konci letu ho chválili ako pekne sedel. A to moj je tiez hyperaktivne dieta. Ja uz inak ako s tabletom neletim aj ked ja uz mam teda 8 rocne. Inak ja som to este za slobodna obkukala, ked jedna matka nasadla pred nas s 3 malymi detmi. Este som si myslela no koniec 🙈. Vytasila 3 tablety a deti sedeli a kukali.

sisuliik
autor
14. jún 2022

@betulinka1 inak možno debilná otázka, ale ja som bola jedny z tých šťastných ktorá nikdy necestovala v lietadle s deťmi. Majú deti sluchadla na usiach ked to pozerajú? alebo každý je rád ze su ticho a nechaju to detom hrať? samozrejme v primeranej hlasitosti nie nahlas

miadi
14. jún 2022

@sisuliik 5h prestup je moc s dietatom Skus najst tak 3h v Amsterdam ti staci aj hodina .