icon

Opatrovanie starých ľudí v USA - skúsenosti

gn0924
11. nov 2020

Ahojte, má tu niekto nejakú skúsenosť s opatrovaním starých ľudí (nie dieťaťa /au pair) v USA? Ja som pracovala ako opatrovateľka v Anglicku, ale možno by som skúsila v USA....ďakujem za odpovede. 🙂

anjelicek26
11. nov 2020

@gn0924 myslim, ze tolko odpovedi sa tu nedockas, nie je to nic bezneho. Kazdopadne mna by odradzala ta vzdialenost, nie je to, ze sadnem do auta/autobusu a som druhy den doma, ako ked ostanes v europe. Rodinu uvidis velmi malo. Hlavne teraz ako je corona stale same obmedzenia, neviem, ako si na tom s kontaktami a zo svojimi blizkymi, ale my sme sice "len" v nemecku, ale tento rok ak sa uvidime 2x bude to vela, lebo obmedzenia, lebo vzdialenost. Peniaze boli a budu, ale cas plynie a nikto ti to nevrati... navyse dolar isiel vyrazne dole, ekonomicka kriza v usa klope na dvere vo velkom, europa bola a bude stabilnejsia kvoi ich socialnemu systemu.

gn0924
autor
11. nov 2020

@anjelicek26 ďakujem Ti za odpoved, áno corona....žiaľ...ja by som aj počkala, len ma zaujíma táto téma a skúsenosti 🙂

zuzka38
11. nov 2020

@gn0924 skus skor na FB opatrovatelske skupiny

oli18
11. nov 2020

Ja mám kamošku Poľku, ktorá bola 2x v USA práve v rodinách opatrovať. Lenže ona má tam zázemie, žijú jej tam 2 dcéry a bola s nimi v neustálom kontakte. Aj v rodine, do ktorej išla, opatrovala pred ňou jej svatka. Takže jej dala info. Ona bola v židovskej rodine a bolo to véééľmi náročné po každej stránke. Z Poľska jej v liste posielali lieky na psychiku, lebo to nemohla zvládnuť. A pritom to nie je žiadna rozmaznaná baba, ale matka 4 deti a manželka nevydareného manžela. Ostrieľaná životom. U Židov je to veľmi náročné, preto všetko robia košér, majú veľa členov rodiny s rôznymi návykmi a potrebami, často sa navštevujú a ty to všetko musíš akceptovať. Dokonca v tej rodine boli 3 ženy. Aj tak mali všetky čo robiť 6 dní v týždni od rána do večera. Preto si veľmi dobre pozisťuj, do akej rodiny by si išla a čo by tá práca obnášala. Lebo ak to nezvládneš, nesadneš na spoj, ako z Rakúska, či Nemecka a neprídeš domov. Veľa šťastia 🙂

gn0924
autor
11. nov 2020

@oli18 ďakujem Ti Oli. Mna by ešte zaujímala aj finančná stránka, ako to tam ide v USA? Vďaka

oli18
11. nov 2020

@gn0924 Nemáš za čo. To si žiaľ nepamätám a už dlhšie nie sme v kontakte,. Veď porovnaj s cenami v Rakúsku a navýš to o polovicu. Pýtaj radšej viac, uvidíš, či to bude pre nich veľa, alebo dajú.

sarita510
11. nov 2020

jeeej to zavidim 🙂

sendy1977
11. nov 2020

@gn0924 jedná bývala kolegyňa bola v USA opatrovala imobilnú babku. Sama by sa onú nepostarala, tak boli 2 Slovenky. Obe boli pri babke 24 h. denne, spolu ju prebaľovali, polohovali a pod. A jej plat plus plat kolegyne bol polovica toho, ako by platili v domove dôchodcov jej deti. Sumu v dolároch nikdy nepovedala.

gn0924
autor
11. nov 2020

@sendy1977 ďakujem Ti veľmi pekne

rooskoliv
11. nov 2020

uvedom si jednu podstatnu vec. USA nie je EU. Viza na pracu nedostanes. Mozes tam ist iba ako turista na max 3 mesiace. Mimochodom, z EU je aj s tym teraz problem. A teda mozes robit tak maximalne nacierno, cize zarobok nic. Akonahle presvihnes 3 mesiace a opustis USA, nejaku dobu sa spat nedostanes. Nahodna policajna kontrola a si zatknuta a vyhostena. kukni si toto

https://www.youtube.com/watch?v=ZucaMkGWZvM
mirkasklenka
23. nov 2021

@gn0924 Dobry den, moj velmi dobry znamy hlada k sebe opatrovatelku na Floridu. Ak by Vas zaujem bol este aktualny, velmi rada Vas spojim navzajom.

gn0924
autor
23. nov 2021

@mirkasklenka znie to zaujímavo, poprosím viac info, ďakujem pekne