Geocaching s deťmi v Košiciach. Venuje sa tomu niekto?

kvojtanikova
22. jún 2011

Ahojte, mam doma zvedaveho ale trosku leniveho skolkara a zaujal ma napad geocachingu - maly by bol zaujaty hladanim "pokladu", GPS navigaciou a presiel by peso kusisko bez toho aby sa stazoval ze ho bolia nozicky. Viete o nejakych keskach v blizkosti Kosic - idealne priamo v Kosiciach na zaciatok? Venuje sa tu niekto geocachingu s malymi detmi?

bodka70
23. jún 2011

Ahoj, ja už mám trochu staršie deti (7 a 10 rokov) ale geochachingu sa venujú v rámci turistického klubu Vandráčik v Košiciach, kam chodia od minulého roka. Robia tam pre deti aj iné super akcie - chodia do jaskýň, na hrady, vandrácke ohne, skúmajú rastliny a živočíchy, učia sa morzeovku, založiť oheň bez zápaliek, uzly, čítanie z mapy, plnia rozličné úlohy, hrajú dlhodobé hry a podobne. Teraz začali aj so stanovačkami, cez víkend idú stanovať do Slovenského raja - idú na Prielom Hornádu.
Asi som ti nepomohla, je to už pre trochu staršie deti - školákov, ale to je tak pre info do budúcnosti, ak by to malého ešte potom bavilo alebo na išpiráciu. Môžeš sa pozrieť na ich stránku: www.vandracik.sk, od budúceho roku sa budú volať Turistický klub Dračia stopa. B.

kvojtanikova
autor
27. jún 2011

@bodka70 Dakujem za info, no, to je fakt ze krpec bude musiet este trosku vyrast ale vyzera to dobre ten klub.
Nikto iny nechodi hladat poklady-kesky?

bodka70
28. jún 2011

@kvojtanikova , asi ti nezostane nič iné, len vyvinúť sama nejakú iniciatívu, pohľadať na nete vhodné kešky, dohodnúť sa s nejakou známou rodinou s deťmi a vybrať sa hľadať 🙂.
Posielam foto, ako deti našli kešku, tuším to bolo v Bujanovskom lese.

capricieux
28. jún 2011

http://www.geocaching.sk/
pozri mapu skrys 🙂