Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@danculka24 no mne napr. robi gynekologicka klasicky ultrazvuk kazdu poradnu (nektori tvrdia ze to skodi tak casto, ale podla na nie), ale len taky kratucky, pozera vitalitu plodu a ci bije srdiecko. Nic za to neplatim. Doplacala som trocha iba na kombinovany test v 12tt a teraz budem nieco doplacat na morfologicky v 20tt, ale to len preto ze je to 3D ale mam to lacnejsie lebo moja gynekologicka ma 3D priamo u seba. Inak poistovna preplaca 3 ultrazvuky.
Na vysledky tripple testu si asi pockam az v novom roku, kedze uz v pondelok maju dovolenku...ale nestresujem, ja verim, ze je vsetko OK a babo zdrave 🙂
@cobhan drzim palce strasne silnoooooooo 😉 tfuj tfuj tfuj 😀
@danculka24 chodim normalne na polikliniku lekarke,co ma zmluvu s poistovnami.ma ultrazvuk u seba v ambulancii.a to akoze vazne preplaca poistovna len 3 ultrazvuky? co sme v dobe kamennej? 😒
@maskyna jej super, ja sa už na to tešim, aj ked ja som momentalne 16tt a je este asi skoro ale som zvedava
@alohim
@mirkave asi to bude pravda, aj pifina pisala že poistovna preplaca len 3, ja som o tom tiež nevedela. Ja chodim na Antolsku, ked som bola naposledy tak ma poslal na ultrazvuk ale ten robia v inej ambulancii, a vcera som mala poradnu ale to ma uz neposlal, len mi kontroloval brucho ☹ skoda veta srdiecko bike by mi bola stacila, najblizsie idem v januari na morfologicky
@danculka24 ono asi kvoli tomu ze ultrazvuk je v inej ambulancii. vidiet babatko ako sa hybe a vidiet srdiecko ako bije je tiez pre mna omnoho viac ako nejaka kontrola brucha.ale urcite je vsetko v poriadku.hlavu hore,nedaj si tym pokazit vianoce 😉
@danculka24 Mrzí ma, že ti bábo neskontrolovali a musíš čakať do januára, mohli ti urobiť to vyšetrenie,ak najbližšie máš o mesiac. Ja takto budem čakať na výsledky Tripple testu. Ale neboj nic;) verme, ze nase babatka su ok. Psychika vela robi. Pohyby uz citis? Ja este len ak slabo pred spanim "mrvenie, stuchanie" ak sa dobre sustredim, taze tiez skoro mesiac bez vysetreni do mofologickeho sona.
@mirkave Je to tak, aspoň vo VŠZP, pozrite sem, tretia odrážka od konca: http://www.vszp.sk/showdoc.do?docid=431#Materstvo žiaľ, asi žijeme v dobe kamennej, veľa závisí od ochoty lekára.
@alohim ja odpadnem 😨 .som sice tiez vo vszp,ale lekarka nema problem s ultrazvukom.a co som si vsimla,tak tusim zakazdym si aj pre svoju potrebu vytlacila fotku a pekne mi ukazuje ako sa babo vyvyja od zaciatku.ale mozno kvoli tomu,ze sa jej prve tyzdne stale nieco nepozdavalo 😒 a raz dokonca polozila otazku: "ste vy vobec tehotna? 😖 " .a to som mala vysledky krvi,potvrdene tehotenstvo a uz aj tehotensku knizku vystavenu.boze,mne by sa vtedy krvi nedorezal 😢 .to bola fakt silna kava.nakoniec vysvitlo,ze mala nieco zle nastavene na ultrazvuku.
@mirkave
@alohim ja mam Union tak to bude vsade asi rovnake, pohyby este nie ja som len 16 tt to je asi skoro ale strasne sa na ne tešim už, alohim preco budes cakat az mesiac na vysledky ?? mne bral vcera krv a o tyzdem si mam zavolat, juj ale verim že je vsetko v poriadku, len ja som tak cely mesiac cakala na ten ultrazvuk ☹ nevadi treba verit ako hovorite že vsetko je ok
Baby a uz vsetky citite pohyby???? Lebo ja este akosi nie.. Teda aspon neviem o tom 🙂 A ako tak citam, kazda uz preziva prve kopnutia a pod... ja este nic. Tak dufam, ze je vsetko ok 🙂
@katkamiki ahoj, ja posledne ani nemam pocit, ze som tehotna. Kazdy sa pyta na pohyby, ale podla mna je este skoro, vraj az tak okolo 20tt. Posledne tri dni sa mi prave zda ako keby sa mi zmensilo brusko, tak uz len cakam na utorok na kontrolu, aby mi potvrdili ze je vsetko ok. Podla mm sa az moc pozorujem, ale ked posledny tyzden sa kazdy vypytoval na pohyby 🙂 tak to uz aj mna zmagorilo. 😝
@cobhan no ale ty si este o tyzden menej... Ja uz sa pomaly k tomu 20tt blizim... MNe sa tiez moc nezda, ze som tehotna 🙂 Mam mierne brusko, niekto si moze mysliet, ze som pribrala, ale inak nic... Na kontrolu idem az 3.1 , tak dufam, ze dovtedy to vydrzim . Ja som uz cela zmagorena 😀
@katkamiki ja viem, mna tiez zmagorili ludia okolo mna, co sa stale pytali na pohyby. Ked hovoris 20ty krat, ze este nie, tak uz zacinas pochybovat, ci je to fakt ok 😝 Ja nejake brusko nemam, drahy skonstatoval, ze vidno, ze nie som tucna, ale tehotna, ked ma videl vychadzat zo sprchy. Inak je brusko pod oblecenim neviditelne. Ja idem teraz 20teho a dufam, ze budeme pocut srdiecko, lebo naposledy nepocula nic. Na utz zase az v polovici januara a to by sme uz mali vediet, co to bude 🙂
@pifina
@katkamiki
ja by som byka aj brala. U nas v rodine mame asi 5 byckov a vsetko su super ludia..maju radi dobre jedlo, kulturu, su sikovni. Taki pozitkari, ale pohoda. Ja som sa trosku zlakla u byvaleho, ten bol tiez byk, ale so zivotnou filozofiou Zrat a spat. Ale aj tak si myslim, ze by bol byk fajn..to by sme potom boli rohata rodinka, mm kozorozec, ja baran a male byk 🙂
trosku odveci otazka, baby zapchy vas uz netrapia?? Mne sa to stale tak strieda, ze par dni je to ok a potom to zase ide tak tazko, ze ma dva dni zadok boli..mam uz z toho obavu, co bude ked budem mat velke brusko 😢
Ja už mám tiež pocit, že cítim pohyby ale pondelok mi doktor povedal, že ja ešte nemôžem cítiť bábatko ..ostala som taká prekvapenýá a sklamaná, že som si to iba namyšlala..ževraj je to skoro a keďže mám aj nadváhu tak to budem cítiť neskôr ale ja mám fakt pocit že ho už cítim.

caute baby,tak ja som mala v piatok prve pohyby 🙂 ,je to krasne,velmi sa tesim.A vy ste natom ako?