icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

stvura
Odpoveď bola odstránená
hobit
27. mar 2011

@mikusik my este stale dost grckame

gumimaci
27. mar 2011

@hobit dojcim min. este 2x po ovoci, on je velky mliekozrut, aj ked sa nezda 😀
a tak ako si napisala mlieko- ovocie- obed- mlieko- mlieko - kasa- mlieko
@stvura dik, asi to tak spravim, len uz pocujem toho mojho, ze co zas vymyslam a kupujem sprostosti 😅

gumimaci
27. mar 2011

@mikusik Ondrej grca, len ked si strci celu pasticku do pusy a potom vystrie prsty 😀 😅

lu
27. mar 2011

@stvura aha, dakujem za rady 🙂 zatial sa trapime s prvymi prikrmami, myslela som ze kasu uz moze ked pisu na ryzovej ze od 4 m... 😕

lukra
27. mar 2011

Ahojte maminy, ja mam Lucinku 6 mes. a par dni, no prikrm ani pocut...ledva spapa pol lyzicky. Inak plne dojcim a noc ani nehovorim. Zmyslela si vstavat kazdu 1-2h., hlad v tom vsak nevidim. Cez den je pokojna, nadojcim a ine do nej dostat...uf, vsak to raz zacne.

panki
27. mar 2011

Ahojte....aj ja potrebujem pomoc ohľadom príkrmov. My papápme už cca -6-7 týždňov nakoľko sme na UM. Od začiatku prvé štyri týždne nebol problém...dávala som rôznu zeleninu a papala....nešla sa tým teda zadrhnúť ale mala lepšie a horšie dni....odkedy som ale začala dávať mäsko tak mi to úplne odmieta. Už som vymýšlala všeličo.....skúsila som jej dať trošku ryže, dávam jej kvapku olivového oleja ale aj tak mi to nechce. Záhadné je že tie kupované poháriky by papala každý deň a tie sú podľa mna chuťovo podstatne horšie a nechcem jej ich stále dávať....radšej by som jej varila.....nemáte nejaké zlepšováky čo by som jej do papaníčka mohla pridať aby jej to lepšie chutilo? 😕 s ovocím problém nemá žiadny 😅

majjjka24
27. mar 2011

no tak nas drobec sa poriadne rozpapal.. na obed spapal 120ml zemiacika s mrkvickou a dost huste to bolo, potom to zapil 100ml vyvaru, odobrala som mu pred okorenenim a osolenim a potom som ho este nakojila a cucal asi 15 minut a vacsinou papa tak 5 minut.. aj vcera spapal vela a potom spinkal 3 hodiny, normalne som nevedela co robit, stale som chodila pozerat, ci uz nevstal 😀 😀
@stvura a preco sa nemozu tie nemliecne kase?? Ja mam doma ryzovu a uz tyzden mu davam ako olovrant po troske,1polievkovu lyzicu do odstriekaneho mliecka (v navode pisu 3 pol. lyzice) a velmi mu to chuti, obsahuje to len ryzovu muku a vitamin B1..

stvura
Odpoveď bola odstránená
panki
27. mar 2011

@stvura mrkvičku jej dávam do každého jedla, ale fakt asi skúsim tú hrušku.......mäso s hruškou 😝 ja si to teda neviem moc dobre predstaviť (neznášam tieto kombinácie mäsa s ovocím) ale skúsiť to môžem.....čo nechutí mne malej môže 😉 a to mäso sa fakt musí dávať tak často? nestačí jeden - dva krát za týždeň? lebo vyzerá to tak že naše dieťa nebude mäsožravec ako jej rodičia 😀

hobit
27. mar 2011

@panki mne sa to zda tiez vela 6x do tyzdna maso, ja davam teraz 1x tyzdenne, potom 2 atd. a zastavim sa asi pri 4x a 1x zltok

lukra
27. mar 2011

@stvura Moji chlapci hned na prve prikrmy zjedli vsetko 😅 . Na kazdom dietatku je vidiet ake je osobite.
Lucka napr. odmietala cumlik, tak vobec nepouzivame. Zrejme, alebo isto sa potom ukludnuje na mliecku dudkanim.
Chce to vsak trpezlivost, vsak jest treba a raz to pride.

elixia
27. mar 2011

@panki u nas to tusim vyzera podobne, jablko nema problem zjest takmer cele,ale zeleninu malokedy,aj dnes mozno 6-7 lyziciek...tak teraz neviem,ci mu mam prestat davat jablcko a skusat to na neho iba zeleninou,alebo ako...
Kedy ste zacali s maskom?

hobit
27. mar 2011

@elixia Tobimu zas to jablko moc nejde uvarene, asi skusim surove

hobit
27. mar 2011

nas plavec...hlavne, ze je co zuzlat 🙂

panki
27. mar 2011

@elixia asi dva dni pred 6. mesiacmi......teda cca pred 3. týždnami

lola79
27. mar 2011

@mikusik
@elixia dakujeme. Dufam, ze ma tak skoro nikto nebude nutit cestovat .. 😖

lola79
27. mar 2011

@hobit aky je zlatucky.. aj ja chcem chodit plavat. teraz som sama, a budem sa asi nudit ..(nie ze by nebolo co robit, ale potrebujem vypadnut)... ale hanbim sa za svoje telo ☹ . Vahu uz mam povodnu, ale vyzeram fakt nechutne.. 🙄

elixia
27. mar 2011

@hobit u nas je jablcko (teda skor vyziva) No1 🙂 ale skusim mu ho nedavat par dni a tlacit ho zeleninou 😀
Zlaty je v tej vode, aj nas vseeetko do pusy..sme neboli uz 3 tyzdne plavat lebo soplil 😒

@lola79 myslim,ze tu v UK ti to moze byt dost jedno,ved sa pozri okolo seba na anglicke krasavice a hned ti bude lepsie 😀

janica81
27. mar 2011

@lukra neboj hlavu hore....sa to urcite zlepsi........

zase nasa Nela ...dudlik ju nezaujima...a prikrmy?? 2 dni sme sa ucili jest lyzickou a po tyzdni uz futrujeme vsetko do radu, dnes sme zjedli za misku kase - brokolica, cuketa a mrkva...... ani len kvapka nevysla na vnivoc...vsetko v brusku 😀

janica81
27. mar 2011

@hobit jej parada 🙂 kolko ste v bazene&?

zuzanockamt
27. mar 2011

@hobit chodis s malym na kurz plavania alebo len tak sama ... ja som chcela chodit na kurz, ale neviem, lebo vsade sa zvycajne praktizuje potapanie a to nechcem, necham ho nech sa potapa sam a nie na povel ... tak zvazujem, ze pojdem s nim sama, len neviem, ci sa da ist aj s takym malym len tak na plavaren

janica81
27. mar 2011

Inak zabudla som sa pozdravit 🙂 AHOJTE 🙂

my sme dnes prezili krasnu slnecnu nedelu....kocikovali sme sa asi 3hod, boli sme u nasich na obed a oni tam maju same kopce...nachodila som asi 10km 😀 nohy ma bolia ako svina....

MM sa odtrepal 🙂 na hokej s kamaratmi, a my s Nelkou sme si dali spolocny relax vo vani ... 🙂 taaaaaak dobre nam to padlo...kupila som takuto paradu, a kym vleziem ja alebo sa utriem malicku rybicku to zabavi 🙂 a hlavne bezpecne podrzi... 🙂

janica81
27. mar 2011

@zuzanockamt u nas na kurzoch co som volala ked nechces nemusis potapat...ostatne robi so skupinkou a vtedy sa hrate ked oni s apotapaju...aspon takto mi povedali 🙂

elixia
27. mar 2011

@zuzanockamt aj ja tak viem,ze nikto ta nebude nutit potapat,ak nechces..

@janica81 jeeej,to je pekne,to je taka ako stolicka? kde si to kupila? my mame lehatko,ale uz len cakam kedy utecie aj s nim,hodilo by sa nieco ine kym nezacne sam sediet...

janica81
27. mar 2011

@elixia nooo to Ti je take sedátko.....od 6 m..... do 15kg...je to pricucnute na vanu, velmi velmi stabilne a pevne...cize sa tam pekne drzi, nema sa kde vysmyknut a zatial to pouzivam, ked idem napr.k nej do vani si ju posadim, vleziem... a potom si ju vyberiem ked sa hrame a zase ju tam dam a mam volne ruky a ona sa naozaj prebavi v tom... 😀

značka Flipper Evolution.. 🙂

hobit
27. mar 2011

@lola79 ale prosim ta, tam si nikto nevsima nikoho ineho ako svojho plavca...a ty si tusim v UK, nie? tam budes urcite za hviezdu 😉 ...ja som hrozne rada, ze sme isli, maly si to uziva 🙂
@janica81 45 minut + -
@zuzanockamt my chodime na kurz a uz sa aj potapame, ja som sa toho bala, ale radila som sa terapeutkami kde chodime cvicit a vysvetlili mi, ze tieto kurzy vychadzaju z toho, ze babatka maju do 6-8 mesiaca zachovany nejaky reflex na to potapanie, tak som si povedala, ze skusime a ak mu to bude vadit, nebudeme to robit..a nevadi mu to vobec, nekucka ked sa vynori ani nic take...a aj tu je to tak, ze ked nechces, nepotapas, v nasej skupine sa naor. nepotapa jeden chlapcek
@janica81 aka zlata...nad tymto sedatkom som aj ja rozmyslala, je to dobre hovoris...asi to kupim

janica81
27. mar 2011

@hobit mne sa to paci hlavne ze mam trosku volnejsie ruky a ked jej dam do vodicky hracky tak ju to pekne drzi.... a nemusim si nad vanou tak nicit krize...a troska sa aj vystriem 🙂

hobit
27. mar 2011

@janica81 hehe, kuka ako puk 🙂

sjusiquatro
27. mar 2011

@janica81 krasna princezna......jejj paradne to je...no to je super ze clovek nemusi byt stale skrcený ze sa aj vystres...a hracky dookola tak to hej... 😀