Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@aquatinka - ja som kupovala 50-ky a 56-ky, väcsi nie... 62-ku mali moje deti az 4 mesacne... maly sa narodil ako 45cm cvrcek 😉
Ja som rodila jedno dietatko na slovensku pri 34 stupnoch a druhe v anglicku pri 18-tich stupnoch a obliekala ich v podstate rovnako, termoregulaciu si neudrzia, prikryvat som ich neprikryvala, zavinovacku sme nepouzivali, takto lezkali v kociku... maleho som obcas este prekryla lahkou deckou...
@wudz - veru moze to byt hooodne horsie 😖 No ale co narobim, je to ako to je, o par mesiacov bude vsetko zasa v poriadku.
@anjelicek26 Toho sa už neviem dočkať, keď malý vylezie.. Teda ja nechcem byť pesimista, ale jednoducho tehotenstvo fakt nie je nič moc.. Moja sestra mala úplne ideálne všetky tri tehotenstvá, jedine ku koncu mala problémy s mechúrom, ale v pohode všetko zvládala.. Ja som 4 mesiace bola nebohá, čo som celé dni prezvracala, teraz si tiež dávam pozor na to, čo jem, lebo ešte takých 20% ide von. O pleti a vlasoch radšej ani nehovorím, chrbát by som si občas najradšej odsekla a keď drobec začne kopať do mechúra, tak ho len prosím, nech sa nasmeruje vyššie 😀 Takže keď sa ma niekto spýta na to, čo je na tehotenstve najkrajšie, poviem, že ten výsledok, ktorý príde v júni 😀
@karolina116 a doktora mas koho? gyndosa? 🙂
@wudz - ja som nemala idealne ani jedno tehu, v podstate ziadne vazne problemy ani raz... ale aj tak, vzdy nejake bolenicka ... vzdy s drahym aspon par mesiacov rozdeleny, na vsetko sama... pri malej 22 tyzdnov sama... pri malom 35 tyzdnov sama... a teraz uz len 15 tyzdnov sama, ale aj tak stacilo... nemam na tie obdobia proste pekne spomienky...
ja som na tom podobne, som bez energie, cela ubolena. Prve tehotenstvo som mala energiu na rozdavanie,nic ma nebolelo a toto je katastrofa pre mna. Imunitu nemam ziadnu, vsetko sa na mna lepi.
ja som si zobrala zoznam od @anjelicek26 co tu davno dala, este zopar nejakych zoznamov, pokukala som materialy v kamennych obchodoch a poobjednavala na nete; ja som si vyberala len slovenskych vyrobcov
inak tie polodupky udavaju velkost napr. 62-68, takze asi to vydrzi aj dlhsie
@anjelicek26 35 tyzdnov sama?? moje chuda...to ja uz som mimo, ked mam muza na vikend mimo
@hubenourova - ved to, tych 6 tyzdnov kasla, co mam je uz des... proste sa z toho neviem vytiahnut... nic normalneho si na to nemozem dat, domace vecicky nula bodov... keby uz vonku aspon teplo bolo... ale tie hnusne biele vlocky neprestavaju padat den co den 😖
@anjelicek26 ja som tiez velmi upnuta na muza najma teraz...neviem si to predstavit ☹
@delica a kde najdem ten zoznam?;) tu niekde vo fore?
@delica - ja som otehu noc, co sa drahy stahoval do anglicka... a stahovala som sa v 35.tyzdni za nim... chodila do prace, starala sa o malu, nakupy, dom... sranda vyzera inak 😖 Aj som mala kopu kopu poslickov kvoli tomu stresu a maly sa narodil tri tyzdne pred terminom, to si tentoraz nehodlam zopakovat... zacala chodit upratovacka, hadam sa nam podari zohnat aj pomocnicu v domacnosti, uvidi sa...
@aquatinka - dobre to nie je, vobec :( Hlavne ten cas tehu nevolnosti a MUSIS fungovat kvoli detom, nemozes si ani lahnut ani nic... unava do toho, ja mam malo zeleza, tak unavena este viac, no dovi dopo... nastastie je drahy od vianoc teraz doma, ale stale je toho na mne vela.. rozvazanie deti, full time robota... ale uz len dva mesiace nejako doklepat a budem domka.
@qtinka77 ANO, uz som to pochopila, dobre video🙂 dakujem
@anjelicek26 ty tiez beries ATB, ze? Mne teraz dali, lebo kvoli tej tekutine v osrdcovniku malinkej som bola na vytery, a v nose a hrdle a mi nasli cele skalu "skolkarskych" bacilov. A na streptokoka a pneumokoka som dostala ATB, mala som z toho riadny stres,kym som prehltla prvu tabletku. Ale ubezpecili ma,ze je to bezpecne pre tehotne. Najhorsie je, ze nevladzem byt s malou cely den sama doma, obcas sa mi stane, ze zaspim, teraz mala tyzden prazdnin a teraz ju nemozem dat do skolky, kym nedoberiem ATB +5 dni.
@hubenourova - brala som v januari, teraz uz nie, mam bronchitidu, ale ziadne bacily vo vytere neboli, proste nadcha mierna a s toho hlien a s toho kasel... nadchu z opuchnutej sliznice, proste tehu nadcha... a z toho kolotoc, z ktoreho sa neviem dostat... a ake ti dali antibiotika? Ja som mala tekute, sackove, co beries 3x denne po 10 dni, su v tehu vraj najlepsie.
@aquatinka ja si robim tak, ze pol lyzice cukru + 4 lyzice vlociek chvilku oprazim v rajnici, zalejem asi s pol salky vodou + troska mlieka. a miesam do zhustnutia. dakedy pridam trocha orechov, hrozienok ....
potom na tanieri treba dat na kasu troska masla.
a este ma napadlo, rano, ako vstanes, vypi asi pol salky teplej vody - najlepsie prevarenej. rozhybe paradne creva.
@willy_wonka Nemas za co :o) Dobra vecicka, ze? :o) Toto ma velku vyhodu pre babatka...je to dolezite nielen kvoli chrbatiku, ale aj kvoli dychaniu - aby nesedkalo v sedacke, ale lezalo viac...
@hubenourova no a na tu vodu v osrdcovniku ti nakoniec co lekari povedali?
@aquatinka ja chodím k Dr.Krjakovi .. ten vlastne u vás v Topoľčanoch operuje, a ty si u koho?
@willy_wonka Vid info, tu sa o tom pise napriklad: http://kociky.babyland.sk/s/3472/H59/.html
@delica skopci mi prosim ten zoznam od anjelicka🙂
@aquatinka jj. zoznam je v tejto teme, mozno @anjelicek26 to tu este raz pacne 😉
ale aj vo fore su temy o vybavicke, tam tiez dost toho najdes
@anjelicek26 ja som dostala rovamicyn, mam ho brat 7 dni. Najlepsie sranda na tom je, ze mne nic nie je, nekaslem, nesoplim, nic. Len mi povedali, ze musim, lebo to moze poskodzovat babo. Tak snad to pomoze,asi nic ine mi neostava, len verit tomu. Kazdy vecer ma strasne pycha v lavom boku,pritom malicka je skor na pravej strane.

@aquatinka Mne nakázali dvojo-trojo bodyniek 56, a tých väčších potom viac.. Keď kúpiš gaťuše a tričká rovno väčšie, to nevadí, len aby mu to bodyno sadlo na telíčko.. Tá spodná vrstva je najdôležitejšia kvôli jeho pokožke, zvyšok už je len regulácia tepla a imidž 🙂