Ako efektívne cvičiť zadok doma?
baby ja som zúfala prosím vás ..cvicím doma aby som sa najprv teda naučila techniku a na leto pojdem už do fitka.. prosím vás všetci mi hovoria že mam cvičiť ten zadok do zlyhania lenže ako prosím vás keď ja odcvičím 3 serie zo všetkých cvikov a už sa mi trasie zadok a uz len ledva cítim proste ten sval? ..cvičim bulgarian, rdl, hip thrust ..
@anonym_autor no veď cvicis dobre ak dokážeš prísť do zlyhania v domácich podmienkach, no a problém je aký? Nerastie ten zadok? Akú máš stravu?
@goodidea no som začiatočnička iba ma mätie tá informácia proste že mam ísť do zlyhania
a co ak tu techniku necvicis spravne? nechcela by si to spravit naopak? cvicit sama doma az potom, ked si budes ista, ze ju na 100% ovladas?
@goodidea no som začiatočnička iba ma mätie tá informácia proste že mam ísť do zlyhania
@anonym_autor ak si začiatočníčka tak telu dáš pravdepodobne stimul aj bez toho aby si zlyhala, ale nehovorím že je zle cvičiť do zlyhania len to musíš uregenerovat ..ale ok teda ešte raz mi napíš aký máš konkrétne problém alebo aká je vlastne tvoja otázka 🙂
šak to trasenie svalov je to zlyhanie ... že už fakt ale fakt nedáš ani jeden cvik ...
ale btw, ja som nikdy necvičila zadok do zlyhania a mám ho pekný...
@anonym_autor ako vies ze cvicis zadok? Ak si zaciatocnik a cvicis doma len tak pravdepodobne cvicis zle. Staci sa pri bulharovi viac zaklonit a zabera uplne iny sval. Staci sa inak postavit pri drepe a uz cvicis iny sval...
@anonym_autor ako vies ze cvicis zadok? Ak si zaciatocnik a cvicis doma len tak pravdepodobne cvicis zle. Staci sa pri bulharovi viac zaklonit a zabera uplne iny sval. Staci sa inak postavit pri drepe a uz cvicis iny sval...
@really8 no ja neviem ale tak najviac sa mi trasie zadok nic ine
a co ak tu techniku necvicis spravne? nechcela by si to spravit naopak? cvicit sama doma az potom, ked si budes ista, ze ju na 100% ovladas?
@gramtlika no dobre ale veď prave tym cvičenim ju trenujem či?
@anonym_autor ak si začiatočníčka tak telu dáš pravdepodobne stimul aj bez toho aby si zlyhala, ale nehovorím že je zle cvičiť do zlyhania len to musíš uregenerovat ..ale ok teda ešte raz mi napíš aký máš konkrétne problém alebo aká je vlastne tvoja otázka 🙂
@goodidea necvičím každý deň …no vlastne moja otázka znela tak ako dosiahnuť to zlyhanie ale tak keď ste mi to už vsetko vysvetlili tak chápem ..som začiatočníčka pozeram videá..návody na cviky a tak proste no😕
@goodidea necvičím každý deň …no vlastne moja otázka znela tak ako dosiahnuť to zlyhanie ale tak keď ste mi to už vsetko vysvetlili tak chápem ..som začiatočníčka pozeram videá..návody na cviky a tak proste no😕
@anonym_autor takže takto, nemusíš ísť do zlyhania ako začiatočník pretože prvé dva tri mesiace dostaneš stimul aj bez zlyhania. Na tvojom mieste by som sa na základe videí skôr techniku sa snažil vyladiť, a stravu aby si mala spravenu dobre
@anonym_autor takže takto, nemusíš ísť do zlyhania ako začiatočník pretože prvé dva tri mesiace dostaneš stimul aj bez zlyhania. Na tvojom mieste by som sa na základe videí skôr techniku sa snažil vyladiť, a stravu aby si mala spravenu dobre
@goodidea sprav si nejaký dobrý tréning,čo ti bude vyhovovať je toho veľa..ja napr cvičím len fullbody jeden deň tréning a dva dni voľno, toto mi vyhovuje lebo som už starý :D potrebujem veľa regenerovať,ale je pravda že mam aj ťažké tréningy
prečo cvičiš len zadok? ja ked som bola na výške som chcela pekný zadok tak som si dávala denne 100 drepov. Žiadne zlyhanie neprišlo a mala som pekný gulaty zadok. Vtedy som mala ploche bruško 48kg nebolo treba viac.
Momentálne cvičim všetko, mam 51kg po porode a je to fajn
prečo cvičiš len zadok? ja ked som bola na výške som chcela pekný zadok tak som si dávala denne 100 drepov. Žiadne zlyhanie neprišlo a mala som pekný gulaty zadok. Vtedy som mala ploche bruško 48kg nebolo treba viac.
Momentálne cvičim všetko, mam 51kg po porode a je to fajn
@anonym_d91f64 nie ja necvicim len zadok ,mam rozdelené dni na zadok a ine časti tela zase iný deň
@anonym_d91f64 nie ja necvicim len zadok ,mam rozdelené dni na zadok a ine časti tela zase iný deň
@anonym_autor lebo už som tu videla podobnu temu zrejme si sa pýtala tiež (na pocit zlyhania atd)... normálne cvič čo ťa bavi, nečakaj na žiadny pocit zlyhanie a podobne...
@anonym_autor lebo už som tu videla podobnu temu zrejme si sa pýtala tiež (na pocit zlyhania atd)... normálne cvič čo ťa bavi, nečakaj na žiadny pocit zlyhanie a podobne...
@anonym_d91f64 nie toto je prvý krát čo sem píšem možno písal aj niekto iný
ale btw, ja som nikdy necvičila zadok do zlyhania a mám ho pekný...
@anonym_d91f64 ano, nech cvici takto ale potom nech necaka výsledky.
@biba_18 genetika? Ak chceš aby ti sval rástol - strava plus cvičenie do zlyhania, vtedy svaly rastu
Autorka, ak sa pri tom trasies, cítiš cvik v zadku, hz viac nedokazes, to je zlyhanie.
@anonym_cd2a92 možno genetika, proste to tak ale je, športujem od mala ...
asi by som sa obratila na nejakeho trenera alebo tak, mozno to ani necvicis tak dobre, ako si myslis a preto nevidis vysledky...
@anonym_autor skôr by som sa obrátila práve na trénera vo fitku. Ty cvičiť môžeš, môžeš to cítiť no technika nemusí byť správna a časom si odpáliš chrbát. Treba mať aj správne poradie cvikov a všetky svaly v zadku nie iba primárne glueus maximus aj medius a mimimus , progresive overload, dostatok bielkovín ( 1.6 - 2.2g na kg váhy) a mierny kaloricky surplus. Inak si zadok nevybuduješ. A samozrejme, genetika
Len tak pre zaujímavosť, koľko opakovaní ideš v domácich podmienkach do zlyhania? To musia byť asi brutálne čísla a to nie je za mňa najlepšia cesta… na rast svalov by si mala mať takú záťaž, že do zlyhania - teda, do bodu, keď už nie si fyzicky schopná spraviť ďalšie opakovanie - zvládneš 8-12 opakovaní max a postupne byť schopná ju zvyšovať … a tiež by som odporúčala, aby ti tú techniku niekto pozrel, ukázal… viem, že dnes sa dá veľa načítať, videá sú všetko, ale ty sa nikdy poriadne neuvidíš, tak ako ťa vidí druhý, že či to robíš správne
Pekne do fitka
Doma sa učia techniku aby si mohla ísť do fitka??? To je ako vypúšťať fľašu vody do oceánu ... Doma sa akurát tak skantris v posilne sa na teba nikto pozerať nebude a nikoho nebudeš zaujímať

@anonym_autor no veď cvicis dobre ak dokážeš prísť do zlyhania v domácich podmienkach, no a problém je aký? Nerastie ten zadok? Akú máš stravu?