Ako začať s behom na bežeckom páse?
Ahojte, je tu niekto, kto by mi vedel pomôcť ako začať behávať na bežeckom páse? V minulosti som už ako také bežecké "skúsenosti" mala, po pôrode som ale prestala a teraz sa znovu snažím do toho dostať. Kúpila som si pre to bežecký pás, ale vôbec neviem ako začať, či sa zamerať na čas, na km, či mám bežať čo to dá alebo skôr pomaly. Budem rada, ak by mi s tým niekto vedel pomôcť, ďakujem.
Ja som sa spýtala ai nech mi vytvorí bežecký plán.
Ahoj, zo zaciatku skus co zvladnes.. skus casovo a miernu intenzitu, skor rychlu chodzu.. rozdiel v paleni kcal pri behu a rychlej chodzi ke zanedbatelny.. ak chces palit co najviac, tak vyuzi sklon (ak ho ma tvoj pas) a rychlu chodzu.. casovo zo zaciatku staci aj 10-15min… ak sa vobec nezadychas tak si cas pridavaj
@sajmi Nemá pás už nejaké predvolené programy? Ja mám dva druhy buď udržanie zdravia alebo pálenie kalórií a k tomu mám u každému 5 programov rôznej intenzity..
@sajmonka_1216 má, je ich tam ale asi 10 a neviem čo si vybrať 😂 som typ človeka čo má rád, keď mu povedia: "toto rob toľkoto a takto dlho" 😁 preto chcem, aby mi niekto pomohol možno skrz moju váhu, alebo cieľ,....
na začiatok prvých 5 minút sklon bežiaceho pásu 3, potom 10 minút napríklad sklon 5 a posledných 10 minút sklon 8, jeto úplne jedno, ide o to aby si udržala pravidelnosť
ak pravidelne budeš robiť minúty a sklony ako tebe vyhovujú= bude výsledok
ja som úplný začiatočník a pred rokom som prvý mesiac behávala, že 2min beh 2 chodza 2 min beh 2 chodza a dookola pokiaľ som vládala, potom som pridávala minúty behu ale nie chôdze a to je tá pravidelnost, až som sa dostala po roku na 32 minút čistého behu bez chôdze = 5km, neuveriteľné pre mňa, zhodila som 6kg, bolo veľmi ťažké pravideľnosť dodržať, ale išlo to, ak som cítila, že nevládzem, vrátila som sa späť o minútu napríklad, po pol roku som behávala rýchlostou 8.8, 10 minút, potom prestávka 2 minúty, a zasa rýchlosť 8.8, 10 minút...a dookola..iba prvý mesiac som si dávala sklon, potom som už nechcela, bežala som úplnú rovinku a na uvoľnenie ak mi bolo zle som šla na orbitrek.
easy.
@sajmi veľa ti tu radia koľko a ako, ale zo svojich skúseností ( prenajimame bežecké pásy) viem, že ženy ktoré nikdy nebehali, alebo veľmi dávno, musia začať veľmi veľmi pomaly. Mala som klientku ktorá to vzdala po pár dňoch lebo sa jej veľmi točila hlava. Preto každému hovorím začínať pozvoľne. Naozaj po minútach. Nedávať si prvé dni ani veľkú rýchlosť , ani sklon. Sama uvidíš koľko budeš vládať na tretí, na štvrtý deň.. dokonca ani každý deň nie je dobré behať keď úplne začínaš. Nech si telo najprv zvyká.

@sajmi Nemá pás už nejaké predvolené programy? Ja mám dva druhy buď udržanie zdravia alebo pálenie kalórií a k tomu mám u každému 5 programov rôznej intenzity..