icon

Ako začať s cvičením?

dnesnieee
20. feb 2026

Ahojte, mám 26 rokov, jedno dieťa a pracujem v gastre. Chcela by som začať cvičiť, pretože mám viditeľnú celulitídu a celkovo som taká „mäkká“. Som úplný začiatočník. Nikdy som nešportovala ani k tomu nemám po pravde žiaden vzťah.🫣Myslíte si, že by som si mala zaplatiť osobného trénera vo fitku, alebo začať nejako sama? Pomohla by mi najmä motivácia. Máte nejaké rady čo nakoplo vás ? 😊

anonym_93392f
20. feb 2026

@dnesnieee záleží ako či finančne a časovo na tom.. najlepšie si zaplatiť kvalitného osobného trénera a chodiť pravidelne - aspoň 3x do týždňa cvičiť.. pripadne doma sa dá napríklad s Fitshaker alebo sú rôzne videa na YouTube.. hlavne si vytvoriť takú rutinu, ale strava je tiež veľmi dôležitá, bez toho to nejde.. mňa osobne viacej baví chodiť cvičiť do fitka ako doma, aj dosiahneš lepšie výsledky, ale je to individuálne, komu čo vyhovuje, už pri deťoch je ľahšie si odcvičiť doma, a nemusíš nikam chodiť 🙂 ale ako psychohygiena je fajn vypadnúť z domu

biba_18
20. feb 2026

motivácia je najdôležitejšia. takže ak budeš mať toto vyriešené - budeš mať vyriešené všetko…
chceš cvičiť lebo nechceš byť makká - to je super. ak chceš cvičiť lebo nechceš celulitidu - to ťa sklamem, to nefunguje…
takže ak nechceš byť makká - a cvičením naozaj nebudeš - je to dobrá motivácia…
spôsob vyberaj čo najvhodnejší sebe - niekto rád skáče na crossfit, niekto to má radšej pomalšie na pilatese, niekto dvíha železá, niekto skúša kalisteniku… 🤷‍♀️

biba_18
20. feb 2026

určite sa nenúť chodiť do fitka ak ťa to nebaví… potrebuješ sa hýbať CELOŽIVOTNE…
ak zatiaľ nevieš čo by ťa bavilo - tak skúšaj… mesiac toto, mesiac hento - pokiaľ nebudeš mať kondičku a svaly, samozrejme ti nepojde nič - ide o to nájsť čo ťa bude baviť… a potom to už pojde samé…

simsalabim
20. feb 2026

@dnesnieee mna by napriklad nikto do fitka nedostal. Neznasam skupinove cvicenie, ani ked su okolo mna cudzi ludia. Vybrala som si to, co ma bavi - to je zaklad pre to, aby clovek vydrzal. Venujem sa plavaniu, joge, "silovemu" treningu (2x do tyzdna, doma, s lahkymi cinkami a odporovymi gumami, cize pre niekoho to silovy trening nie je - mna vsak nepusti artroza), rychlym prechadzkam, v lete bicyklovaniu. Citim sa fajn.