Ako začať so silovým tréningom?
Prosím neviete mi niekto poradiť ako na to? Resp. nejaké skupiny..aj som hľadala na FB ale nič som nenašla.
Cvičím cca mesiac doma. Chcela by som vedieť aké váhy si zvoliť, koľko opakovaní je v pohode, aké a či vôbec nejaké výživové doplnky brať. Kreatín? Myslím si, že už som sa naučila zapájať správnu skupinu svalov, cviky vykonavam správne. Ten prvý mesiac bol zhruba o učení sa, študovani.....môj cieľ je spevniť postavu a celkovo, aby mala krajší vzhľad. Žena 45 rokov. Rozmýšľam ešte, že si zaplatím trénera na nejaký čas 2 mesiace? Len neviem kde hľadať, ako začať...
naozaj si zaplat toho trenera aspon na par hodin nech cvicis spravne najma ak ides pridavat vahy. pozri si trenerov vo fitku kam planujes chodit a vyskusaj kto sa ti bude pozdavat. ja osobne by som chcela babu trenerku, myslim ze si lepsie rozumieme 🙂 ale to je indivindi. doplnky jedine co maju vyznam su protein (ak ho mas v strave malo - to nevieme) a kreatin tiez mozes. inak zvysne su vyhodene €
čo sa týka ženy/muži ... mala som aj/aj a je to naozaj individuálne ... najlepšie je hľadať trénera so vzdelaním - naozaj VŠ vzdelaného v tomto smere. alebo ak nevzdelaného, tak staršieho - z mojich skúseností viem, že ak je schopný trénovať do vyššieho veku, zjavne vie čo robí a neodpáli ti kĺby alebo chrbticu ...
Ono takto keď o tom nevieš fakt že nič, je úplne v poriadku obrátiť sa na niekoho, kto sa rozumie a dokáže ti poradiť. A áno, mám na mysli odborníka, ktorého si zaplatíš 🙂 Stojí to za to.
@anonym_autor ak len mesiac študuješ,nájdi si fitko,alebo studio,podľa toho,čo chceš a aspoň na tie dva mesiace si nechaj riadne poradiť.
@anonym_autor ak len mesiac študuješ,nájdi si fitko,alebo studio,podľa toho,čo chceš a aspoň na tie dva mesiace si nechaj riadne poradiť.
@rorino nie,píšem, že už mesiac cvičím. Už vidím na sebe aj zmenu.

smer posilka - tréner ti vysvetlí aj ukáže
ako hľadať trénera? nájdi si fitko - dve, tri, päť - v okolí, kam by si bola ochotná chodiť.
vyber si trénera a oslov ho. ktorý ti bude vyhovovať cenou aj časom - vyskúšaj. vyskúšať môžeš aj viacerých . ak si padnete do oka - ostaň s ním cvičiť ...