Prečo je niekedy silový tréning tak náročný?
Ahojte tiež máte dni a dni vo fitku? Pred dvoma dnami som bola a úplne super dala som si do tela vladala som všetko super a dnes? Ako taká lemra lemrava. Cvičím s trénerkou a povedala ze je normálne ze každý deň je iný. Dnešný výkon bol proste niečo hrozné sama na sebe vidím. Ťažšie váhy som nedávala nezvládla som cvik urobiť 12x po deviatom som už len fucala. Akoby som nebola vo svojej koži. Doteraz som za 3 mesiace co chodím mala taký deň asi len raz okrem dneska niekde v začiatku tak som to brala tak ze je to nove a preto. Cítim sa vyčerpaná. Akým štýlom cvičíte vy? Pondelok som mala 1 hodina silový tréning 1 hodina na bežiacom páse. Včera som urobila 15km peši. Dnes som sa zmohla len na silový. Je pravda ze som nespala nejak extra. Ale žeby to až tak bolo cítiť? Strašne ťažké to dnes bolo
@anonym_autor načo sa tak presilujes a ešte, keď zle spiš.Ja vždy ochoriem, keď to preženiem, takže to nepreháňam.Hlavne dobrustravu a mineraly.Kazdy deň chôdza, alebo fitko je hlúposť potrebuješ aj oddych
@anonym_af6958 stravu mam nastavenu trénerkou a kontroluje mi to na každom tréningu ☺️ takže v tomto to dodržiavam a niekedy keď niečo málo v kalorickych tabuľkách presvihnem no čo už, píšem si všetko nebudem klamať samu seba. Ale podľa trénerky to ide veľmi dobre so stravou je pestrá a rozmanitá. Minerály a vitamíny dopĺňam, hlavne D keďže toho slnka zas toľko nie je.
@anonym_autor Ved to je uplne normalne...sme zeny, hormony s nami trieskaju hore dole. Raz ovulacia, raz PMS, potom menzes... Ja mam niekedy dni, ked cvicim pocas PMS, ze sa po treningu skoro rozrevem a idem domov nasrata vyjedat chladnicku 😅😅.
Jasne ze mam dni ked zvladam toho extremne vela a mam dni ked sa ledva suchcem v tom fitku a vidí to aj trener a podla toho mi dáva trening. Vidim to aj podla cyklu a niekedy to nie je vobec cyklom ovplyvnene
Niekedy mas viac energie (zavisi od spanok, pocasie, vela jedla, malo jedla, tazke jedlo, ...), si zotavena, druhy krat nie. Pocuvaj svoje telo. Ked mas horsi den, cvic na 80%. Splnis plan a nezranis sa. Ked mas dobry a vladzes, cvic na 120% (intenzivnejsie, kratsie prestavky, vyssie vahy, viac serii, dlhsie,...).
a akože čo to má byť že hodina na bežiacom páse??? to ti kázala trénerka? že silový, hodina pás a prekladať to 15 km??
sa nečudujem že nevládzeš ... regenerácia je kde??
Ja cvičím doma ale mám odsledované že pred menzesom a počas som otrasná. Ledva sa dokopem do cvičenia, nevládzem. Po menzese môžem ísť " ťahať kamión " čo mám toľko energie. A hlavne to nepreháňaj. Aj toho cvičenia veľa škodí.
@anonym_autor daj si väčšie odstupy medzi cvičením, alebo poľav v silovom tréningu. Biba má pravdu telo potrebuje čas na regeneráciu, nie sme stroje.
Vymen trénerku.
10 min na zahriatie kardio, poriadny silovy tréning a AK VLADZES, potom max 15 min kardio po. O regenerácii ti nic nehovorila?
To tak hrotíš ty? Či tvoja trénerka? Btw 12 opakovaní dám tak jedine prvú sériu na rozohriatie, potom zvýšim váhy a idem max 8, ak dám nad 8, tak mením váhy za väčšie.
Nie, nemam take stavy. Normalne je, ze jeden den ledva prezijem v zmysle nechce sa mi, som unavena... Ale nepretazujem svoje telo natolko, ze fyzicky trening neda. Trenujem na jednej urovni dovtedy, kym nie som pripravena fyzicky na vyssiu.
@anonym_autor v akej fáze cyklu aktuálne si?

@anonym_autor načo sa tak presilujes a ešte, keď zle spiš.Ja vždy ochoriem, keď to preženiem, takže to nepreháňam.Hlavne dobrustravu a mineraly.Kazdy deň chôdza, alebo fitko je hlúposť potrebuješ aj oddych