Ako zlepšiť výsledky cvičenia pri dodržaní zdravia?
Ahojte, je tu nejaká trénerka alebo žienka, ktorá sa viac vyzná do cvičenia?
Začala som opäť cvičiť po 4 rokoch a snažím sa držať aj stravu v rámci možností, ale snažím sa byť opatrná, pretože za sebou mám PPP, tak zdravie a psychická pohoda sú mi dôležitejšie.. Ide o to, že koncom februára som zas začala cvičiť s tým, že sa chcem spevniť. Chodila som na také skupinové cvičenia, kde sa cvičilo aj s váhami, že nebolo to len kardio s vlastnou váhou ale používali sme aj 5-10 kg činky, toto som robila 2x do týždňa, plus som cvičila kardio sama - schody a chôdza do kopca. Niekedy som dala aj 4. tréning kde som si dala nohy a zadok s váhami.. Toto cvičenie mi robí na psychiku veľmi dobre, vie ma to zresetovať, viem vypnúť ale výsledky sú minimálne ako keby.. Cvičenie s váhami ma moc nebaví, preto som volila konkrétne túto skupinovku je to bodyforming ale fakt makačka... Stravu držím tým štýlom, že sa snažím jesť 80-20 a veľa bielkovín - tvarohy, cottage cheese, mäsko, vajcia, grécke jogurty, orechy, občas si dávam proteinové pudingy a tyčinky.. čiže bielkovín mám cca 80g a vážim 56. Čo robiť aby som videla výsledky a bola troška pevnejšia? Chcela by som o trošku pevnejší a väčší zadok a telo celkovo a byť viac vyrysovaná.. Ďakujem...
@anonym_autor Ak chceš byť vyrysovaná, tak zabudni na kardio a 5kg hrkalky. Potrebuješ normálny seriozny silovy trening. Či už s vlastnou váhou a dodatočnou záťažou, alebo normálne v posilke. Normálne drepovať so 100kg činkou.
Drep je asi najlepší cvik na všetko, takisto mrtvy ťah. Pozor, nehovorím, že máš prísť do posilky, naložiť si 100kg a drepovať, to nedáš hneď, chce to začať napr. so 40 kg (olympijska tyč a 10kg zavažie na každej strane) a postupne zvyšovať.
Chcem tým povedať, že neboj sa siloveho treningu, nikdy nebudeš vyzerať jak tie napichane mužatky na podiach, pretože na to nemáš testosteron (ani oni nemajú - pichaju si ho).
Takže kým si nebudeš pichať tesťák, nemáš šancu vyzerať jak mužatka, ani keby si drepovala s lokomotivou na krku. Naopak, budeš mať ukážkovú prdel, nohy, silu, zdravie, všetko.
PS: Bielkoviny by som zdvihol na 112g (2g bielkovin na kilo telesnej hmotnosti). A 80-20 znamena čo? Hádam nie 80 sacharidov a 20 tukov? To je chyba... 🙂
@thirstymonk 80-20 ze 80% sa snazim zdravo jest a 20% zhresim akoze cheat day ale tie nemavam, proste ak mam chut na nieco si dam.. a ďakujem za radu skusim teda viac silovo cvicit len ma to moc nebavi oh😀
@anonym_autor na väčší pevný zadok musíš pridať váhy.
Svaly rastu vtedy keď ideš mimo svoju komfortnú zónu ...takže keď si naložis na olympijskú cinku váhu a ešte sa vladzes rozprávať s kamoskou tak máš málo. Pri tvojej hmotnosti a kondicii daj kľudne na začiatok drepy s 35kg = tyč plus 10kg závažie.
Fakt zdvihnete 35 alebo 100kg? Ja zdvihnem 25 kg dieťa a mam dosť keď ju nosím 5 minút 😃
ja napríklad vôbec nedrepujem s váhou - mňa úplne pri tom cviku vypína. ale nakladám si leg press - teda drepovanie s váhou nie je nevyhnutné…
@anonym_f4a853 udržím v rukách 22 kg v každej ruke na cca minútu… chcem ísť na 25-26…

@anonym_autor Ak chceš byť vyrysovaná, tak zabudni na kardio a 5kg hrkalky. Potrebuješ normálny seriozny silovy trening. Či už s vlastnou váhou a dodatočnou záťažou, alebo normálne v posilke. Normálne drepovať so 100kg činkou.
Drep je asi najlepší cvik na všetko, takisto mrtvy ťah. Pozor, nehovorím, že máš prísť do posilky, naložiť si 100kg a drepovať, to nedáš hneď, chce to začať napr. so 40 kg (olympijska tyč a 10kg zavažie na každej strane) a postupne zvyšovať.
Chcem tým povedať, že neboj sa siloveho treningu, nikdy nebudeš vyzerať jak tie napichane mužatky na podiach, pretože na to nemáš testosteron (ani oni nemajú - pichaju si ho).
Takže kým si nebudeš pichať tesťák, nemáš šancu vyzerať jak mužatka, ani keby si drepovala s lokomotivou na krku. Naopak, budeš mať ukážkovú prdel, nohy, silu, zdravie, všetko.
PS: Bielkoviny by som zdvihol na 112g (2g bielkovin na kilo telesnej hmotnosti). A 80-20 znamena čo? Hádam nie 80 sacharidov a 20 tukov? To je chyba... 🙂