icon

Ako zvládať návštevu sauny s pocitom hanby?

18. aug 2026

Prvy krat som bola tento vikend v ramci jedneho wellness centra okrem bazenu aj v saune. A zaujima ma, ci takto chodite a ako alebo ci vobec riesite to, ze vas niekto moze vidiet nahe. My sme tam boli ubytovani a tak mi nebolo jedno, ze ma mozu vidiet ludia, ktorych potom stretnem na veceri ci ranajkach, na chodbach atd. A tiez nemam dokonale telo a hanbim sa zan. Nedospela som este do stadia, ze mi je jedno co si o mojej postave myslia ostatni. A vobec mi nie je prijemne mat odhalene svoje intimne partie. V saune som bola samozrejme s plachtou a dokonca oba razy sama. Ale ochladzovanie tam mali spravene tak, ze ma ktokolvek mohol vidiet. Ochladzovaci bazen bol hned vedla sauny, takze ktokolvek by siel do nej alebo z nej, videl by vsetko. Ochladzovacie vedro bolo za stenou, ale tiez to bolo spravene tak, ze kto prichadzal videl by. To iste sprcha. Z troch stran stena, ale spredu rovno vyhlad zo sauny. A jedna sprcha bola dokonca hned oproti dveram do celeho saunoveho sveta.
Je to takto bezne alebo to mal hotel zle spravene? A vy ked chodite do sauny, je vam jedno ze vas ludia vidia nahe? To, ako a ci ste oholene, ako vyzerate tam dole atd. Gpt mi tvrdil, ze v saunach sa ludia nezaujimaju o to, co robia ostatni. Ze klopia zrak atd. Ale ved tam chodi ktokolvek. Pochybujem, ze vsetci dodrzuju pravidla a vobec vedia, ako sa spravat. Videl som napriklad, ze jedna baba mala pod plachtou dole plavky.

Strana
z3
anonym_f814e1
18. aug 2026

Ked uz chodim len do privatnych wellnesov do takeho by som nesla nikdy. Vela hotelov poskytuje s objednanim na cas.

anonym_712491
18. aug 2026

Vacsinou su sprchy za stenou a nie hned oproti saune.

vandavision
18. aug 2026

Mne je jedno, že ma vidia nahú, aj tak nikoho nezaujimam 😅 a na druhých sa nepozerám. Keď niekto prechádza do bazéna na ochladenie sklopim oči.

kiki68
18. aug 2026

@anonym_autor zijem roky v Rakusku, kazda sauna je tu vyhradne pre vstup bez plaviek a ludia su nahi. Nikto to neriesi, nepozera. Je mi jedno, co tam dalsi clovek kde sedi a ako vyzera. Sauna neni Miss Austria anciasa. Vsetkym je to srdecne jedno ako vyzeras. Ak nemas nejake nepekne prenosne ochorenie, tak vi mas 50 alebo 100 kg je vsetkym vies kde. Odporucam ist do nejakych Therme v AT alebo DE. To sa prestanete hanbit naveky vekov 😂

anonym_0446f7
18. aug 2026

Ja by som nemohla chodit do sauny, nielen preto, ze neznasam sa potit, ale aj preto, ze by mi iste zrak ušiel 😁 ja sa rada pozeram na nahé telá 🫠

kiki68
18. aug 2026

@anonym_autor ked niekto nevie ako sa spravat, tak ides na recepciu alebo to riesi Bademeister na mieste. Co mam pozerat na 80 rocnych dochodcov v Therme? Oni tiez nepozeraju po mne

anonym_2265fa
18. aug 2026

Nerozumiem veľmi pointu čo riešis, keď mi to nie je príjemne tak tam nejdem predsa...

anonym_be8313
18. aug 2026

Idem do sprchy, otocim sa zadkom k verejnosti a vec vybavena. Vsak zadky mame vsetci rovnake, uprostred rozdelene jarcekom. Ked idem do bazena, plachtu zlozim tesne pred vstupom a vleziem do vody, ked vychadzam hned beriem plachtu, V bazene aj tak kazdy len predychava ten teplotny sok a nema cas obzerat okolie.
Tak ci tak si myslim, ze ja nikoho nezaujimam. Ani v saune. A este mam obrovsku vyhodu, s mojimi dioptriami som rada, ze v tom pritmi registrujem postavu, nie to aby som pozerala ci tam nie je niekto, koho som rano stretla pri ranajkach a vecer stretnem pri veceri, takze hanbit sa nemusim, neviem pred kym 🙂 A ani pokochat sa nemozem ak by som chcela ☹

anonym_9ad985
18. aug 2026

Do sauny idem v plachte a ak nie su sprchy zavrete, tak tam nejdem a idem radsej prec. Nie je mi prijemne aby sa na mna pozerali ludia ked som naha, takze vzdy mam na sebe plachtu.

crazy_cat_lady
18. aug 2026

Nemozes ist do sauny v plachte? Je to ovela hygienickejsie

autor
18. aug 2026
@anonym_9ad985

Do sauny idem v plachte a ak nie su sprchy zavrete, tak tam nejdem a idem radsej prec. Nie je mi prijemne aby sa na mna pozerali ludia ked som naha, takze vzdy mam na sebe plachtu.

@anonym_9ad985 takze sa neochladzujes?

autor
18. aug 2026
@crazy_cat_lady

Nemozes ist do sauny v plachte? Je to ovela hygienickejsie

@crazy_cat_lady pisem: "V saune som bola samozrejme s plachtou a dokonca oba razy sama."
rozoberam cisto ochladzovanie.

anonym_41a614
18. aug 2026

@anonym_autor chodím preto do privátnych sáun. Nemám záujem aby na mňa hocikto cumel, a áno ti ľudia cumia. Niektorí tam chodia iba za tým účelom. A najmä, ani ja nemám záujem sa pozerať na niektorých chlapov, ktorí vyzerajú naozaj nechutne. A nie žeby som ich ocumovala, ale nemienim pozerať do podlahy ci do stropu.

obrazkova
18. aug 2026

@anonym_autor ahoj, ja som toho názoru, že robím len to, čo mi je príjemné. Veď tam kvôli tomu idem, zrelaxovať, nie aby som sa tam vystresovala. Keď ti to nevyhovuje, zvoľ niečo iné napr. masáže...taká hodinová masáž a spomínam na to ešte ďalší týždeň 😘

autor
18. aug 2026
@anonym_41a614

@anonym_autor chodím preto do privátnych sáun. Nemám záujem aby na mňa hocikto cumel, a áno ti ľudia cumia. Niektorí tam chodia iba za tým účelom. A najmä, ani ja nemám záujem sa pozerať na niektorých chlapov, ktorí vyzerajú naozaj nechutne. A nie žeby som ich ocumovala, ale nemienim pozerať do podlahy ci do stropu.

@anonym_41a614 tiez si myslim, ze pri tom aki ludia su, tam nechodia len ti cestni. a pochybujem, ze by to niekto na recepcii riesil. pripadne ako by som to asi dokazala. lebo by to bolo slovo proti slovu.

oblecenie99
18. aug 2026

Mám také silné dioptrie, že nič a nikoho by som nevidela, ani keby som chcela vyslovene že pozerať.. no a do toho ide psychologický efekt, že keď ja nevidím, ani iní nevidia 😅 ale je mi to jedno, prakticky nechodím, nenávidím teplo a pot.

anonym_c30559
18. aug 2026

V 45 rokoch mi je absolutne jedno, že mi v saune/sprche možno niekto zazrie kúsok nahého tela. V 20tke by mi to vadilo, ale teraz? Prečo, načo? Ty si asi mladá či?

autor
18. aug 2026
@obrazkova

@anonym_autor ahoj, ja som toho názoru, že robím len to, čo mi je príjemné. Veď tam kvôli tomu idem, zrelaxovať, nie aby som sa tam vystresovala. Keď ti to nevyhovuje, zvoľ niečo iné napr. masáže...taká hodinová masáž a spomínam na to ešte ďalší týždeň 😘

@obrazkova tak sauny sme mali v cene a za masaze sa priplacalo. tak som to a skusit.

anonym_85344a
18. aug 2026
@anonym_autor

@crazy_cat_lady pisem: "V saune som bola samozrejme s plachtou a dokonca oba razy sama."
rozoberam cisto ochladzovanie.

@anonym_autor Ja nemam pocit, ze sa nejako extra v saune odhalujem.. a ak je to tak, ako pises, ze telo nemas prilis dokonale - tak nebude ani tercom pohladov pre chlapov. Ti skor ocumuju šupy 😁. Ale suhlasim, ak ti to nema byt prijemne - tak tam nechodievaj. V bratislavskej saunii maju cast iba pre zeny. Je tam vsak len sprcha. Ochladzovaci bazen je len v spolocnej casti. Ale je dobre rieseny, ak ste dvaja/dve - jeden ti postrazi vstup do neho a nikto ta neuvidi.

euka210
18. aug 2026

@anonym_autor keby mi to vadilo, tak tam nechodim. Este som tam nebola a ani mi to nechyba.

autor
18. aug 2026
@anonym_c30559

V 45 rokoch mi je absolutne jedno, že mi v saune/sprche možno niekto zazrie kúsok nahého tela. V 20tke by mi to vadilo, ale teraz? Prečo, načo? Ty si asi mladá či?

@anonym_c30559 tak az tak nie, mam 35. ale pribrala som za posledne roky, s cim nie som spokojna. a na druhej strane stale sa rada pacim ludom - oblecenie vela veci zakryje. v plavkach sa tiez trochu hanbim, ale vidim aj pevnejsie zeny v odhalenejsich plavkach. ale telo bez plaviek je este ine. prsia tak nedrzia, vpredu je vsetko odhalene...

autor
18. aug 2026

mne sa ten pocit striedania tepla a chladu paci. v rajeckych tepliciach som bola niekolko krat v takom dvojbazene, kde v jednom bola strasne horuca voda a vedla uplne ladova. takze sauna a ochladzovanie sa mi paci. ale teda asi nie takto verejne. len mi to zase nestoji za to, aby som niekde vyhladavala sukromne sauny. vacsinou chodime do aquaparkov, wellnessov, kde je jedno aj druhe. a ked je to v ramci ceny vstupneho...

anonym_85344a
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_c30559 tak az tak nie, mam 35. ale pribrala som za posledne roky, s cim nie som spokojna. a na druhej strane stale sa rada pacim ludom - oblecenie vela veci zakryje. v plavkach sa tiez trochu hanbim, ale vidim aj pevnejsie zeny v odhalenejsich plavkach. ale telo bez plaviek je este ine. prsia tak nedrzia, vpredu je vsetko odhalene...

@anonym_autor Ja mam 45. Pred 2 mesiacmi sme mali teambuilding na Zochovej chate a v pohode sme isli do saunoveho sveta. Ziadne okazalosti sa tam nediali, nikto nikoho neocumoval. Bolo prijemne si v saune zavtipkovat, uvolnene sa porozpravat. Ano, niektore kolegyne do wellnessu nesli presne z dovodu, ktory spominas - myslia si, ze v obleceni nie je vidiet nedokonalosti tela. Opravim ta - presne vidiet, kto cvici, ake ma drzanie tela, kto je pribraty a kto nema dokonalu postavu. Takze sa nemusis bat, ze by hotelovi hostia ostali sokovani, ze z modelecky je zrazu Fiona 😅. A to pisem tiez ako ta, co za posledne roky napriek pravidelnemu cviceniu pribrala 😅. No stress, ak sa mas niekomu pacit ako partnerka, musis sa mu pacit aj naha a ostatni ti mozu byt vies kde..

autor
18. aug 2026
@anonym_85344a

@anonym_autor Ja mam 45. Pred 2 mesiacmi sme mali teambuilding na Zochovej chate a v pohode sme isli do saunoveho sveta. Ziadne okazalosti sa tam nediali, nikto nikoho neocumoval. Bolo prijemne si v saune zavtipkovat, uvolnene sa porozpravat. Ano, niektore kolegyne do wellnessu nesli presne z dovodu, ktory spominas - myslia si, ze v obleceni nie je vidiet nedokonalosti tela. Opravim ta - presne vidiet, kto cvici, ake ma drzanie tela, kto je pribraty a kto nema dokonalu postavu. Takze sa nemusis bat, ze by hotelovi hostia ostali sokovani, ze z modelecky je zrazu Fiona 😅. A to pisem tiez ako ta, co za posledne roky napriek pravidelnemu cviceniu pribrala 😅. No stress, ak sa mas niekomu pacit ako partnerka, musis sa mu pacit aj naha a ostatni ti mozu byt vies kde..

@anonym_85344a tak celitidu cez oblecenie nevidno. tak isto ovisajuce prsia kazde do inej strany, pripadne jedno mensie a druhe vacsie. tiez nevidno kto sa tam dole holil rano a kto pred tyzdnom, dvomi. a mne napriklad trcia z velkych pyskov tie male a vidno to. aj ked teda keby idem so stehnami vedla seba, ako kacka, tak toto skryjem.
jasne, ze ked mam velky zadok(a to cvicim, len aj rada jem, takze je asi velky aj z cvicenia a aj z tuku co na nom je), tak nikto necaka ze bez plaviek bude maly. ale napr. vnutorne stehna rifle stiahnu. tak isto spodne brusko.

autor
18. aug 2026
@anonym_85344a

@anonym_autor Ja nemam pocit, ze sa nejako extra v saune odhalujem.. a ak je to tak, ako pises, ze telo nemas prilis dokonale - tak nebude ani tercom pohladov pre chlapov. Ti skor ocumuju šupy 😁. Ale suhlasim, ak ti to nema byt prijemne - tak tam nechodievaj. V bratislavskej saunii maju cast iba pre zeny. Je tam vsak len sprcha. Ochladzovaci bazen je len v spolocnej casti. Ale je dobre rieseny, ak ste dvaja/dve - jeden ti postrazi vstup do neho a nikto ta neuvidi.

@anonym_85344a tak mozem byt tercom v style "fuha, ten zadok takto vyzera byt este vacsi".

anonym_41a614
18. aug 2026
@anonym_85344a

@anonym_85344a tak určite vrámci teambuildingu by som do žiadnej sauny nahá nešla. S kolegami už vonkoncom nie. A neviem, mne oblečenie zakrýva napr.take bradavky alebo rozkrok. Nechodím v praci nahá. A ani v plavkách.

anonym_be8313
18. aug 2026

@anonym_autor ked nie si so saunou stotoznena tak tam nechod aj ked je v cene vstupneho. Zaplatit sukromnu nechces, ale v tej co je v cene sa horko tazko prekonas lebo netreba doplacat. 🙄 Na vychode sa hovori: Zadarmo naj aj čereva potarha

anonym_9ad985
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_9ad985 takze sa neochladzujes?

@anonym_autor ak sa tam neviem “skryt” tak nie

anonym_33609d
18. aug 2026

Prosím ťa nikoho nezaujímaš....kvôli sebe musíš chcieť vyzerať lepšie...stači si už dnes pustit nejake cvicenie na youtube ich je x ...ja mam 43 a kludne sa vyzlečiem nech vsetcu záviadia a vieš čo vsetkym to je jedno ale ja sa cítim štastna vo svojom tele

autor
18. aug 2026
@anonym_be8313

@anonym_autor ked nie si so saunou stotoznena tak tam nechod aj ked je v cene vstupneho. Zaplatit sukromnu nechces, ale v tej co je v cene sa horko tazko prekonas lebo netreba doplacat. 🙄 Na vychode sa hovori: Zadarmo naj aj čereva potarha

@anonym_be8313 🤣 hej, zadarmo. ani nenapisem, kolko sme dali za tie 3 noci v hoteli, so stravou, benzinom atd. a nie je to o tom, ze "zadarmo". ale o tom, ake je to dostupne(nemusim nic riesit, lebo sme tam. nic netreba rezervovat). nemusim si planovat cas kedy tam pojdem, riesit kde bude vtedy dieta. cas co budem cestovat tam, spat. ci az po praci alebo pocas prace. to fakt pojdem radsej na masaz.

Strana
z3