icon

Ako zvládať návštevu sauny s pocitom hanby?

18. aug 2026

Prvy krat som bola tento vikend v ramci jedneho wellness centra okrem bazenu aj v saune. A zaujima ma, ci takto chodite a ako alebo ci vobec riesite to, ze vas niekto moze vidiet nahe. My sme tam boli ubytovani a tak mi nebolo jedno, ze ma mozu vidiet ludia, ktorych potom stretnem na veceri ci ranajkach, na chodbach atd. A tiez nemam dokonale telo a hanbim sa zan. Nedospela som este do stadia, ze mi je jedno co si o mojej postave myslia ostatni. A vobec mi nie je prijemne mat odhalene svoje intimne partie. V saune som bola samozrejme s plachtou a dokonca oba razy sama. Ale ochladzovanie tam mali spravene tak, ze ma ktokolvek mohol vidiet. Ochladzovaci bazen bol hned vedla sauny, takze ktokolvek by siel do nej alebo z nej, videl by vsetko. Ochladzovacie vedro bolo za stenou, ale tiez to bolo spravene tak, ze kto prichadzal videl by. To iste sprcha. Z troch stran stena, ale spredu rovno vyhlad zo sauny. A jedna sprcha bola dokonca hned oproti dveram do celeho saunoveho sveta.
Je to takto bezne alebo to mal hotel zle spravene? A vy ked chodite do sauny, je vam jedno ze vas ludia vidia nahe? To, ako a ci ste oholene, ako vyzerate tam dole atd. Gpt mi tvrdil, ze v saunach sa ludia nezaujimaju o to, co robia ostatni. Ze klopia zrak atd. Ale ved tam chodi ktokolvek. Pochybujem, ze vsetci dodrzuju pravidla a vobec vedia, ako sa spravat. Videl som napriklad, ze jedna baba mala pod plachtou dole plavky.

anonym_0a59ed
18. aug 2026

Akože môžete ma tu aj ukamenovat zástancovia nahoty v saune, ale ja som toho názoru ze aspoň ta plachta u žien až po prsia a u mužov po pas by mala byť základ. Neviem ktorý debil vymyslel ze úplne nahí do sauny🤦‍♀️

autor
18. aug 2026
@anonym_33609d

Prosím ťa nikoho nezaujímaš....kvôli sebe musíš chcieť vyzerať lepšie...stači si už dnes pustit nejake cvicenie na youtube ich je x ...ja mam 43 a kludne sa vyzlečiem nech vsetcu záviadia a vieš čo vsetkym to je jedno ale ja sa cítim štastna vo svojom tele

@anonym_33609d mooooja zlata 🙂 ja cvicim 3x tyzdenne silove cvicenia podla videa a 3x tyzdenne fyzioterapiu na zadok a stehna. ja mam problem "so stravou", nie s cvicenim 😉

vandavision
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_85344a tak celitidu cez oblecenie nevidno. tak isto ovisajuce prsia kazde do inej strany, pripadne jedno mensie a druhe vacsie. tiez nevidno kto sa tam dole holil rano a kto pred tyzdnom, dvomi. a mne napriklad trcia z velkych pyskov tie male a vidno to. aj ked teda keby idem so stehnami vedla seba, ako kacka, tak toto skryjem.
jasne, ze ked mam velky zadok(a to cvicim, len aj rada jem, takze je asi velky aj z cvicenia a aj z tuku co na nom je), tak nikto necaka ze bez plaviek bude maly. ale napr. vnutorne stehna rifle stiahnu. tak isto spodne brusko.

@anonym_autor niekedy celutidu vidno aj cez oblečenie. Ale k veci. Ja mám jedno prso väčšie a druhé menšie a "škuľavé" bradavky. Som po operácii nádoru. A vieš čo? Je mi to jedno 😅 aj krásnu jazvu tam mám, ale tú nevidno v tom prítmí. Nenechám sa obmedzovať 😂

anonym_be8313
18. aug 2026
@anonym_0a59ed

Akože môžete ma tu aj ukamenovat zástancovia nahoty v saune, ale ja som toho názoru ze aspoň ta plachta u žien až po prsia a u mužov po pas by mala byť základ. Neviem ktorý debil vymyslel ze úplne nahí do sauny🤦‍♀️

@anonym_0a59ed tu je rec o ochladzovani, nie o pobyte v saune. Do ochladzovacieho bazena alebo do sprchy nepolezies v plachte. Ci?

autor
18. aug 2026
@anonym_be8313

@anonym_0a59ed tu je rec o ochladzovani, nie o pobyte v saune. Do ochladzovacieho bazena alebo do sprchy nepolezies v plachte. Ci?

@anonym_be8313 ja som aj toto zvazovala(nie bazen ale sprchu alebo vedro), ale som si povedala, ze potom asi ta plachta spriesvitnie a aj tak budem tam, kde som nechcela byt 😁

autor
18. aug 2026
@vandavision

@anonym_autor niekedy celutidu vidno aj cez oblečenie. Ale k veci. Ja mám jedno prso väčšie a druhé menšie a "škuľavé" bradavky. Som po operácii nádoru. A vieš čo? Je mi to jedno 😅 aj krásnu jazvu tam mám, ale tú nevidno v tom prítmí. Nenechám sa obmedzovať 😂

@vandavision ja keby aj "prekusnem" nahodu od pasa nahor, ale viac mi vadi nahota od pasa nadol...

kristina2412
18. aug 2026

Ja teda neviem, ale po pôrodnici je nejaká sauna len slabý odvar 😆 v saune nikoho neobčumujem , myslím, že väčšina ľudí to má rovnako. Navyše ja mám pocit,že nahota je často krát lichotivejšia ako nevhodne padnúce oblečenie...

lilinka76
18. aug 2026
@anonym_autor

@vandavision ja keby aj "prekusnem" nahodu od pasa nahor, ale viac mi vadi nahota od pasa nadol...

@anonym_0a59ed Ja teda sauny navštevujem, keď je priležitosť, ale nikdy som nebola v takej, kde by muži a ženy (v spoločnej saune) neboli v plachte. Iné je, keď bola sauna výlučne ženská, tam sme sa stretli nahé.
@anonym_autor Ja chodím do sauny kvôli benefitom, ktoré mi saunovanie ponúka. Nikoho neočumujem a nemám pocit, že niekto očumuje mňa.Ale je mi jedno, že mi niekto vidí holý zadok, nepromenádujem sa v celom saunovom priestore. Ale som štíhla a prsia takmer žiadne 🤷

autor
18. aug 2026
@kristina2412

Ja teda neviem, ale po pôrodnici je nejaká sauna len slabý odvar 😆 v saune nikoho neobčumujem , myslím, že väčšina ľudí to má rovnako. Navyše ja mám pocit,že nahota je často krát lichotivejšia ako nevhodne padnúce oblečenie...

@kristina2412 mne napriklad muz ako lekar nevadi. tam to beriem ze je to jeho praca, denne vidi xy nahych zien(a nie len gynekolog). ale v saune, kde su rozni muzi je to pre mna ine.

anonym_d8f19d
18. aug 2026

@anonym_autor Núti ťa niekto ísť do sauny?

kristina2412
18. aug 2026
@anonym_autor

@kristina2412 mne napriklad muz ako lekar nevadi. tam to beriem ze je to jeho praca, denne vidi xy nahych zien(a nie len gynekolog). ale v saune, kde su rozni muzi je to pre mna ine.

@anonym_autor mne tiež nie ale v pôrodnici ich bolo akosi priveľa naraz , sme sa s babami na izbe smiali, že hádam nás videl už aj udržbár 🫣

autor
18. aug 2026
@anonym_d8f19d

@anonym_autor Núti ťa niekto ísť do sauny?

@anonym_d8f19d ano, drzali mi pistol pri hlave... 🤦‍♀️
teba niekto nutil zapojit sa do tejto diskusie, kde ma zaujima ako to maju ine zeny?

orisker
18. aug 2026

Nemáš to upratané v hlave, radšej tam teda nechoď!
Nedokážeš si to užiť.

anonym_d8f19d
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_d8f19d ano, drzali mi pistol pri hlave... 🤦‍♀️
teba niekto nutil zapojit sa do tejto diskusie, kde ma zaujima ako to maju ine zeny?

@anonym_autor Nikto ma nenútil,tak ako ma nikto nenúti ísť do sauny,lebo ja by som nikdy nešla nahá medzi cudzích chlapov.Takže ak teba nikto nenúti,tak prečo tam chceš ísť,keď máš s tým problém. 🤦

anonym_afc785
18. aug 2026

Keď sme boli v hoteli, kde bol wellness v cene, vôbec som to neriešila. Bolo tam prítmie, v saune v plachte, ochladzovanie samozrejme bez, ale veď to je chvíľka, otočím sa chrbtom k priestoru. Hoteloví hostia ma vôbec netankovali, bola som tam zrelaxovať s partnerom. Nemyslím, že niekto bol zvedavý konkrétne na mňa. Nikto by ma však nedostal do adult only wellnesu, čo je súčasť plavárne v našom meste. Ani zadarmo, ani keby mi za to zaplatili. Máme v meste dva wellnesy a ani v jednom som nebola a ani nepôjdem. Ale my sme malomesto a tam mi predstava byť hoci aj na chvíľu nahá je úplne nepríjemná.

autor
18. aug 2026
@anonym_d8f19d

@anonym_autor Nikto ma nenútil,tak ako ma nikto nenúti ísť do sauny,lebo ja by som nikdy nešla nahá medzi cudzích chlapov.Takže ak teba nikto nenúti,tak prečo tam chceš ísť,keď máš s tým problém. 🤦

@anonym_d8f19d a k tymto otazkam mi napises odpoved, ci si prisla len rypat?
" A zaujima ma, ci takto chodite a ako alebo ci vobec riesite to, ze vas niekto moze vidiet nahe."

"Je to takto bezne alebo to mal hotel zle spravene? A vy ked chodite do sauny, je vam jedno ze vas ludia vidia nahe?"

anonym_d8f19d
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_d8f19d a k tymto otazkam mi napises odpoved, ci si prisla len rypat?
" A zaujima ma, ci takto chodite a ako alebo ci vobec riesite to, ze vas niekto moze vidiet nahe."

"Je to takto bezne alebo to mal hotel zle spravene? A vy ked chodite do sauny, je vam jedno ze vas ludia vidia nahe?"

@anonym_autor Nevieš čítať? Veď som odpovedala. "Ja by som nikdy nešla nahá medzi cudzích chlapov"

anonym_11b818
18. aug 2026
@kiki68

@anonym_autor zijem roky v Rakusku, kazda sauna je tu vyhradne pre vstup bez plaviek a ludia su nahi. Nikto to neriesi, nepozera. Je mi jedno, co tam dalsi clovek kde sedi a ako vyzera. Sauna neni Miss Austria anciasa. Vsetkym je to srdecne jedno ako vyzeras. Ak nemas nejake nepekne prenosne ochorenie, tak vi mas 50 alebo 100 kg je vsetkym vies kde. Odporucam ist do nejakych Therme v AT alebo DE. To sa prestanete hanbit naveky vekov 😂

@kiki68 ja som zobrala muza po prvykrat do sauny v AT a skoro tam zamdlel z mnozstva nahych tiel. Este dnes sa na tom smejem. Moja mama to iste. Ta by si aj vrece na hlavu dala len, aby ju nikto nevidel a nespoznal. Sauna nie je pre kazdeho z mnohych dovodov.

minenkaa
18. aug 2026

V saune je normálna nahota a teda myslím,že nikoho nezaujima čo máš medzi nohami a ako si oholená
Chodime do saunoveho sveta ,kde sú všetci holí a nik na nikoho necumi ,ak niekomu vadí nahota iných ľudí ,nech nechodí tam kde to je

anonym_d8d948
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_85344a tak celitidu cez oblecenie nevidno. tak isto ovisajuce prsia kazde do inej strany, pripadne jedno mensie a druhe vacsie. tiez nevidno kto sa tam dole holil rano a kto pred tyzdnom, dvomi. a mne napriklad trcia z velkych pyskov tie male a vidno to. aj ked teda keby idem so stehnami vedla seba, ako kacka, tak toto skryjem.
jasne, ze ked mam velky zadok(a to cvicim, len aj rada jem, takze je asi velky aj z cvicenia a aj z tuku co na nom je), tak nikto necaka ze bez plaviek bude maly. ale napr. vnutorne stehna rifle stiahnu. tak isto spodne brusko.

@anonym_autor pokiaľ sa nebudeš predvádzať nahá, tak detaily ako opisuješ, si reálne človek v tej rýchlosti ani nemá šancu všimnúť, aj keby sa teba pozeral.

pralinka25
18. aug 2026

ako ste si vsetci isti tym ze vsetci ostatni vnimaju svet rovnako ako vy.
ja som typ co si nevsima nic a nikoho. pre mna sa moze okolo mna promenadovat aj holy brad pitt alebo ktokovlek a nevsimam si ale aj tu na koni som sa dozvedela ako vela ludi pozoruj svoje okolie, detailne sleduje kazdu blbost. a takychto sledovacov je kvantum okolo. takze ti co verite v dobro sveta ze vsetci taktne klopia zrak - tak ocividne ani nahodou.

mandzula
18. aug 2026

@anonym_autor Kto sa boji, nech nejde do lesa, kto sa hanbi, nech nejde do sauny. A len tak mimochodom, prave sauna je najlepsim miestom na pochopenie, ze za svoje telo sa netreba hanbit.

anonym_289405
18. aug 2026

Nieje pravda, v saune sa často vyskytujú ocumovaci.Nie raz som to zazila.Tak ako aj mimo sauny su ľudia ktorí radi pozorujú inych ľudí, nielen muzi ale i zeny.Ale kašlať na nich, netreba sa ich všímať.

mandzula
18. aug 2026
@anonym_0a59ed

@anonym_0a59ed Precitaj si zasady saunovania, rozdiel medzi suchou a mokrou saunou.

anonym_be8313
18. aug 2026

@anonym_autor na zaciatku si sa pytala "A vy ked chodite do sauny, je vam jedno ze vas ludia vidia nahe?" dostala si XY odpovedi ako to zeny vnimaju a mnoho takych, ze nam to je jedno. Ale to ti nijak nepomoze lebo tebe to jedno nie je, takze jednoduche riesenie pre teba je, nechodit tam lebo sa tam necitis prijemne. Problem solved, mozes sa venovat muzovi.

anonym_137c71
18. aug 2026

Než sme si nechali postaviť saunu doma, prenajímali sme si celé menšie wellness na 90 minút a boli sme tam len ja, manžel a naše deti (nie vždy). Saunovanie milujeme, ale neznášame tieto aktivity s cudzími ľuďmi. Pohľad na cudzie nahé telá nám uberá na akomkoľvek relaxe...

anonym_2f9bea
18. aug 2026

Nechodím do sauny
Ale poznám zopár chlapov, čo tam chodia vyslovene kvôli ocumovaniu 😅😮‍💨

mandzula
18. aug 2026
@anonym_2f9bea

Nechodím do sauny
Ale poznám zopár chlapov, čo tam chodia vyslovene kvôli ocumovaniu 😅😮‍💨

@anonym_2f9bea Vsak nech sa pozru, ked im to robi radost. Kto tam ide, musi pocitat aj s takymito ludmi.

autor
18. aug 2026
@anonym_be8313

@anonym_autor na zaciatku si sa pytala "A vy ked chodite do sauny, je vam jedno ze vas ludia vidia nahe?" dostala si XY odpovedi ako to zeny vnimaju a mnoho takych, ze nam to je jedno. Ale to ti nijak nepomoze lebo tebe to jedno nie je, takze jednoduche riesenie pre teba je, nechodit tam lebo sa tam necitis prijemne. Problem solved, mozes sa venovat muzovi.

@anonym_be8313 ako vies, ze mi to nepomoze k tomu, aby som to prestala riesit? ked vidim ze xy zien si z toho nic nerobi.

sigma510
18. aug 2026

Nijako to neriešim, chodím do saunovych svetov v Rakúsku a je mi jedno kto ma vidí a čo si pomyslí, takisto neriešim druhých. Ideš tam na účel relaxu a nie čumieť po holych zadkoch. Ako už bolo vyššie spomenuté, tu je zákaz plaviek, a dokonca aj málokto chodí v plachte, všetci nahatí, v saune si pod seba dáva každý uterák, sauner napomenie keď niekto nemá alebo sedí nahou časťou na dreve, v parnej saune sa samozrejme uteráky nepoužívajú, tam si každý inteligent po sebe hadicou opláchne.