Odporúčate kardio po silovom tréningu?
Ahojte baby odporucate kardio po silovom cvičení tak 20/30 minút alebo iné dni. Som v deficite a chcem zapojiť aj iné ako silové cvičenia. Niekde som čítala že sa odporúča po silovom cvicení ná pás s prevýšením cca 12% na 5,8 km/h
@anonym_autor ja mam pred alebo po treningu rychlu chodzu 3% sklon. Cca 10-15 min. Ked mam silovy trening na spodok tela, tak po treningu. Zalezi ako si zvyknuta.
Praveze som čítala toto - Po silovom tréningu sú zásoby glykogénu (svalového “paliva”) čiastočne vyčerpané.
Ak začneš kardio teraz, telo automaticky čerpá energiu z tukových zásob viac než keby si kardio robil pred silou.Efekt je najvýraznejší pri ľahšom až strednom kardio 20–40 minút. Tak teraz neveim
Ak vladzes, tak behaj aj po silovom treningu. Je to individualne. Zalezi od vela faktorov. Ine je to u niekoho, co chce zhodit 15kg. Ine, ked je niekto stihly a zaroven buduje svaly a aj kondicku bez tuku (vytrvalost). Zalezi aj od casu. Ked niekto nema cas, tak naraz chce cvicit aj kardio. Kto ma viac casu, tak si da silove cvicenie doobeda a kardio, beh, poobede alebo cez vikend.
@anonym_autor niekedy som cvicila kardio pred silovym treningom. Potom som citala podobne co ty, ze je lepsie po. Teraz davam silovy trening cca hodinu a nakoniec 30min elipticky trenazer. Odkedy som si to takto vymenila tak sa viac posuvam s vahami hore pri silovom treningu, dovtedy som tak nejak stala velmi dlho na rovnakych vahach, menej som vladala.
Praveze som čítala toto - Po silovom tréningu sú zásoby glykogénu (svalového “paliva”) čiastočne vyčerpané.
Ak začneš kardio teraz, telo automaticky čerpá energiu z tukových zásob viac než keby si kardio robil pred silou.Efekt je najvýraznejší pri ľahšom až strednom kardio 20–40 minút. Tak teraz neveim
@anonym_autor Záleží od toho, či je tvojim zámerom maximalizovať rast svalov alebo ani nie podľa mňa. Ak nie, tak kľudne daj kardio po silovom tréningu, ale nič intenzívne. Žiadne vysoké tepy. Chôdza so sklonom na páse, prípadne schody v nízkych tepoch, tým nikdy nič nepokazíš. Za mňa skôr tá chôdza. Pri schodoch predsa len lietajú tie tepy trochu vyššie.
@anonym_autor Ja mam kardio zvlast, nedokazala by som ho plnohodnotne kombinovat so silovym treningom. Zvycajne si davam rano silu a vecer vytrvalost.

počúvaj svoje telo.
nevieme koľko máš rokov, koľko vážiš, akú máš kondičku, zdravotné problémy…
mňa by kardio po silovom odpálilo, nerobím to a kardio dávam mimo silový tréning…
a poznám ženy ktoré majú pocit že trénujú na ironmana pomaly - a skončia tak že potom už nešportujú vôbec 😏
takže za mňa - pomaly ďalej zájdeš…