Prečo tak málo ľudí chodí na skupinové cvičenia?
Zdravim, chodite niekto na skupinové cvičenia? Ja som chodila na jumping,ale keďže bude už skoro tma tak budem chodiť do fitka čo je bližšie na zumbu ,avšak všimla som si na obidvoch cvičeniacb že ti ľudia nejak sa neprihlasuju,väčšina skupinoviek sa cviči od 3 ľudi čo chápem hlavne tým že sa im to neoplati ,ale prečo to nemá vo väčšine taký úspech? Veď v skupine to ide lepšie ako samému 🙂
@anonym_autor ľudia chodia radšej na silové tréningy do fitka.
pretože nechcú aby ich iní videli spotené, smradľavé, nedokonalé... a áno. nedokonalé. Sme introverti... a druhá vec, nemáme čas. Lebo keď poľavíme, vyhodia nás z práce a doma nás čaká ešte viac povinností ako v práci. kedy si mám nájsť čas na skupinové či individuálne cvičenie? je to celkom jedno. otázka mala znieť "prečo ľudia nechodia cvičiť celkovo. Bežný zamestnanec s povinnosťami, ktorý drie a má sa báť ďalšieho mesiaca skrátka nebehá, to som pochopila už dávno.
@anonym_autor Je to drahe. Chodila som kedysi, uz si to nemozem dovolit. Potrebujem zaplatit kruzky detom, x inych veci. A platy nerastu tak rychlo ako inflacia..
U inych moze byr dovod ten, ze radsej si vyberu posilku, behanie ci bike, lebo tam nie su viazani na konkretny cas.. atd.
@anonym_autor ja poviem za seba. Lezu mi na nervy pohlady zenskych, vadi mi pozerat sa na rite v predklone predo mnou. Ja som introvert, akekolvek skupinkovanie, hromadne podujatia.. to proste nemusim. Takze keby na jumpingu boli traja ludia, som brutalne happy.
Teraz chodim na gravid jogu a to prva odtial utekam, lezu mi na nervy tie tehotenske rozhovory
V poslednej dobe take ako zumba a pilates a podobne su skupinove cvicenia nie su take oblubene. Skor su oblubene skupinove silove cvicenia, tie vyskakovania teraz nie su tak moc v mode.
@anonym_autor ja robim skupinove cvicenia a vacsinou mam plno. Prazdniny byvaju slabsie, kedy chodi len okolo 10 ludi. Ale inak skolsky rok je takmer vzdy zaplnena kapacita. A mam to tak nielen ja, ale vsetci lektori, s ktorymi zdielam priestor (sme 4). Takze chyba bude niekde inde, nie ze ludia nechodia.
Zumba je uz podla mna prezitok, bol to trend a vyslo to z mody a jumping je co? Na tych cudnych skakacich topankach? Alebo co tym myslis? Lebo to je za mna nieco strasne 🙈 Inak moze byt kopec dovodov, male mesto, zly priestor, lektor nezaujme....
pretože nechcú aby ich iní videli spotené, smradľavé, nedokonalé... a áno. nedokonalé. Sme introverti... a druhá vec, nemáme čas. Lebo keď poľavíme, vyhodia nás z práce a doma nás čaká ešte viac povinností ako v práci. kedy si mám nájsť čas na skupinové či individuálne cvičenie? je to celkom jedno. otázka mala znieť "prečo ľudia nechodia cvičiť celkovo. Bežný zamestnanec s povinnosťami, ktorý drie a má sa báť ďalšieho mesiaca skrátka nebehá, to som pochopila už dávno.
@barbarelle ja mam tpp na 8 hod 5 dni v tyzdni, do toho druhu pracu ako lektorka a aj tak chodim na dalsich 3-5 treningov pocas tyzdna. A to som rozvedena s dvoma detmi. Cas sa da najst, len si to treba vediet zariadit.
Mne vadí to, že som viazaná na konkrétny čas. U nás sa dopredu treba nahlásiť, a môže sa stať, že mi do toho niečo príde. Ak by to bolo tak, že je nejaký rozvrh, a kto vtedy chce a môže, príde a cvičí, to by bolo fajn. Ale pri nás je práveže väčšinou plno (preto sa aj treba vopred nahlasovať).
@barbarelle ja mam tpp na 8 hod 5 dni v tyzdni, do toho druhu pracu ako lektorka a aj tak chodim na dalsich 3-5 treningov pocas tyzdna. A to som rozvedena s dvoma detmi. Cas sa da najst, len si to treba vediet zariadit.
@lindusss2016 tak ty to beries zrejme ako hobby. Nie pre kazdeho je cvicenie taketo hobby. A najst si popri praci, domacnosti, svojmu hobby este cas na cvicenie (co je pri takychto cca 1,5-2h spolu s cestou a tak).
mňa by zaujímalo po týchto odpovediach čo má cvičenie nezávislé od ostatných okolo mňa spoločné s introvertsvom alebo extrovertsvom 😒 veď tam sa cvičí, nerozprávajú sa príbehy ...
a autorka - záleží teda - aké mesto, aká štvrť - aké cvičenie - aké ceny - aký čas ... je to veľmi individuálne ...
@anonym_autor asi si natrafila na tych, ktori idu radsej individualne zacvicit do fitka. Idu kedy im vyhovuje, nemusia sledovat, ci sa nejaka hodina nezrusila a tak. Nikdy som nechodila na skupinove cvicenia, chcem cvicit sama a po svojom.
@anonym_autor ja som si hladala nejaku fajn skupinovku ale nenasla som podla mojej chuti,a to som z BA. Chcela by som kludne zumbu, aerobik, nieco take normalne cvicenie na hudbu, pre obycajne baby 40+, ja potrebujem mat niekoho okolo seba, skupinu ludi. Vsade len same jumpingy, na gumach zavesene, s cinkami, kruhove alebo joga, pilates tam zaspavam. A tak chodim uz par rokov na aquaerobic a tam je to super.
U nás nie sú napr, Max joga plus hoci ich mám rada pre mňa, plus nevýhoda si viazaná na konkrétny čas. A teda pre mňa ísť na skupinové cvičenie o 18.30 alebo 19.00 je neskoro
Ja by som aj chodila ale pravidelne sa mi kvôli práci nedá. Napr ak to bolo streda alebo iný deň jeden týždeň robím v ten deň druhý týždeň mam voľno atď nevidím zmysel v tom ísť raz za 2 týždne. A úprimne večer v zime by sa mi asi nechcelo. Viem sa donútiť aj doma cvičiť kardio aj silové, činky gumy mam, zapnem ytb na kardio a idem. Navyše nestojí ma to nič
Mňa tieto tanečné jumpingy, zumby a neviem čo jednoducho nebavia, nemám o to záujem, silový tréning mojim tempom mi dá omnoho viac a nie nemám, pocit, že v skupine mi to ide lepšie 😅 navyše aj vo fitku som obklopená ľuďmi, vieme pokecať, prihovorit sa, kto sa tam stretáva pravidelne to je bežne…celkovo si myslim, že to upadlo na popularite a dostalo sa do popredia klasické fitko… zo skupinových je teraz v móde pilates reformer, tam si myslim, že bude plno, ak máš v okoli štúdio
ja si neviem predstavit dat za zumbu xy eur ked namiesto toho dokazem dat poriadny silovy trening, po ktorom su fakt vidno rozdiely
Mna taketo skupinove cvicenia nikdy nelakali, ze teraz cvicime vsetci toto a teraz tamto.. ja rada cvicim sama, podla svojho tempa, teda pomaly 😅
Ked som bola mlade, tak som na taketo skupinovky chodila, teraz sa hanbim, lebo som tucna a ked sa hybem, tak som pomala, potim sa, fucim,...
Lebo kto o tychto veciach nieco vie vie ze je to len take hopsasa...ano radsej takyto pohyb ako ziadny.Ale nie je to ani poriadne kardio a hlavne nie je to silovy trening,ktory realne formuje svaly a postavu.Za mna skupinive cvicenia su vyhodene peniaze.Ibaze by si sa chcela stretavat s ludmi,na to je to fajn.
Neznášam ľudí takže budem radšej vo fitku v časoch keď tam nikto nie je alebo cvičiť doma 🤗
Cvičím doma. Nechodím ani do fitka pretože mi vadí cvičiť medzi ľuďmi a tie ceny sú extrém za podobné skupinovky.
@anonym_autor u nás v dedine máme dve rôzne skupinové cvičenia a stále je plnka, vždy má náhradníkov v poradovníku. Doslova sa čaká, kto prestane chodiť cvičiť. Teraz ide tancovanie a tam sa tiež už plní poradovník. Možno inak v meste, ale na dedinách, čo sledujem aj v okolitých stále je plno.
@lindusss2016 tak ty to beries zrejme ako hobby. Nie pre kazdeho je cvicenie taketo hobby. A najst si popri praci, domacnosti, svojmu hobby este cas na cvicenie (co je pri takychto cca 1,5-2h spolu s cestou a tak).
@hederamonstera je to skor zivotny styl, cvicime spolocne cela rodina. Ja si uvedomujem, ze nie kazdy to ma ako prioritu, ale aspon rekreacne cvicenie je velmi dolezite pre zdravie ludi. Minimalne 2-3 hod tyzdenne tomu treba venovat. Je to velmi dolezite, nielen pre dospelych, ale aj deti.
Ja som chodievala na zumbu a na jumping a vždy bolo plno. Potom zdraželi a k multisport karte sa muselo doplácať. Tak som skúsila silový tréning a pri tom aj ostanem, pretože tam vidím konkrétne výsledky. Navyše nie som viazaná na konkrétny čas a miesto.
Ked som bola mlade, tak som na taketo skupinovky chodila, teraz sa hanbim, lebo som tucna a ked sa hybem, tak som pomala, potim sa, fucim,...
@anonym_aa3cf8 ja som lektorkou uz niekolko rokov a mozem ti povedat, ze naozaj si vsetkym ukradnuta. A to hovorim v dobrom. Na skupinove cvicenia chodia ludia kvoli motivacii, spolocne sa im cvici lahsie, aspon moje baby su skvely kolektiv. Niektore su chude, niektore nie, ale potia sa vsetky 🤭 Mozno by ti pomohlo zacat individualne, postupne do malej skupinky a casom by si zistila, ze kazdy sa aj tak sustredi na seba a cvici kvoli sebe.

U nás napríklad Jumping býva úplne plný ( cez zimu byva zapísaných aj 5-10 náhradníkov) a aj ostatné bývajú celkom naplnené.