icon

Prečo tak málo ľudí chodí na skupinové cvičenia?

Včera o 06:34

Zdravim, chodite niekto na skupinové cvičenia? Ja som chodila na jumping,ale keďže bude už skoro tma tak budem chodiť do fitka čo je bližšie na zumbu ,avšak všimla som si na obidvoch cvičeniacb že ti ľudia nejak sa neprihlasuju,väčšina skupinoviek sa cviči od 3 ľudi čo chápem hlavne tým že sa im to neoplati ,ale prečo to nemá vo väčšine taký úspech? Veď v skupine to ide lepšie ako samému 🙂

Strana
z2
lindusss2016
Včera o 08:40
@aperolcek

Ja som chodievala na zumbu a na jumping a vždy bolo plno. Potom zdraželi a k multisport karte sa muselo doplácať. Tak som skúsila silový tréning a pri tom aj ostanem, pretože tam vidím konkrétne výsledky. Navyše nie som viazaná na konkrétny čas a miesto.

@aperolcek multisport totiz plati za jeden vstup totalne smiesnu sumu. Dnes uz ziaden lektor nebude trenovat za 4€ na hodinu. Najmy priestorov su neskutocne drahe, tak isto investujeme do reklamy, vzdelania. Ja sa napr.snazim zlepsovat neustale, kurzy, skoly, vsetko stoji peniaze

hederamonstera
Včera o 08:50
@lindusss2016

@hederamonstera je to skor zivotny styl, cvicime spolocne cela rodina. Ja si uvedomujem, ze nie kazdy to ma ako prioritu, ale aspon rekreacne cvicenie je velmi dolezite pre zdravie ludi. Minimalne 2-3 hod tyzdenne tomu treba venovat. Je to velmi dolezite, nielen pre dospelych, ale aj deti.

@lindusss2016 ano s tym suhlasim

aperolcek
Včera o 09:19
@lindusss2016

@aperolcek multisport totiz plati za jeden vstup totalne smiesnu sumu. Dnes uz ziaden lektor nebude trenovat za 4€ na hodinu. Najmy priestorov su neskutocne drahe, tak isto investujeme do reklamy, vzdelania. Ja sa napr.snazim zlepsovat neustale, kurzy, skoly, vsetko stoji peniaze

@lindusss2016 máš pravdu... ak multisport platí tak málo, nedá sa inak (nevedela som, že ide o tak malú sumu). Našťastie sa mojim bývalým trénerkám stále dobre darí. Aj tebe všetko dobré!

lindusss2016
Včera o 09:50
@aperolcek

@lindusss2016 máš pravdu... ak multisport platí tak málo, nedá sa inak (nevedela som, že ide o tak malú sumu). Našťastie sa mojim bývalým trénerkám stále dobre darí. Aj tebe všetko dobré!

@aperolcek no ja som si kedysi tiez chcela zriadit multisport, ale ked som videla tie podmienky, katastrofa 🙈 ozaj by si museli doplacat a v tom uz potom nevidim velky zmysel.
Dakujem, za tie roky sa uz dari 🙏 ale chcelo to vela snahy a vytrvalosti a naozaj sa sustavne vzdelavam, posuvam, zatial aj vykonnostne, kym to telo dovoli 🤭

anonym_f25f99
Včera o 09:55

Lebo chcem cvičiť čo chcem, kedy chcem a akým tempom chcem. A som skôr za silový tréning ako skackanie

anonym_5e4959
Včera o 10:10

mne napriklad vadia tie zeny, tie pachy, vonavky, prdy, klobasove grgy - ano aj take som zazila, mne to proste extremne vadilo - bol to konkretne jumping

na takom ako je aerobic mi vadia okrem vyssie spomenuteho stiesnene priestory, ze sa tam musim obmedzovat pri pohybe

na takom ako je pilates mi bolo neprijemne, ze tam bolo takmer ticho ako v hrobe a takisto tie pachy atd

okrem toho tiez ten fakt, ze sa objednavas na cas a podobne, ja nikdy neviem, co bude v robote, mam mega akcnu pracu

ja milujem beh a bike, zacvicim si doma - zvazujem fitko, neviem, ci to dam ale chcem skusit

anonym_4ec483
Včera o 10:22

@anonym_autor záleží, kde žiješ. Ja žijem v Brne a všetky lekcie sú úplne natrieskané a musím sa prihasovať v predstihu.

anonym_24533d
Včera o 10:23

U mňa to má viac dôvodov.
1. Cena, kúpila som si domov nejaké vybavenie a vyšlo to lacnejšie.
2. Čas. Som presne viazaná na nejaký čas a čokoľvek sa udeje tak mám problém
3. Blízkosť. Žiaľ žijem na dedine, keď si predstavím, že by som 2x do týždňa chodila cvičiť do mesta, tak ma to naozaj odrádza.
4. Flexibilita. Keby som šla do mesta, na tréning povedzme na 17:00, tak minimálne 16:30 musím ísť z domu, aby som prišla, zaparkovala, prezliekla sa. Ak by sa cvičilo do 18:00, tak odhadujem, že doma som 18:30, keď budem riadne švihať. Takže nie hodina ale dve.
Kým doma cvičím, tak dieťa si robí úlohu a podobne. A trošku si neviem predstaviť, že je 2-3 krát do týždňa idem cvičiť ja, 2-3 krát do týždňa ide cvičiť muž. No to by sme si akurát podávali kľučky.
Takto si pekne zacvičíme obaja, deti sa pri nás hrajú alebo učia, pomôžeme si a máme spoločný čas.

anonym_18cc6d
Včera o 12:51

mozem ti napisat svoj iný pohlad na vec, skupinove cvicenie je pre niektorích ludi ( vratane mna ) absolutna nocna mora...ja som tlstoska celý zivot, a vzdy som tuzila ist na zumbu... ale nikdy tam nepojdem...je tam miliarda ludi, su tam baby s peknými telami, s ktorými ja sa v zivote nebudem mat o com bavit, hanbila by som sa co i len tricko vyzliect , ked cvicim som červen ako pavian, nevladzem ale ako sa poznam do posledneho dychu by som sa premahala az do skolabovania , len aby som nevzbudzovala pozornost... kadzdý chichot, kazdy pohlad by som sa hanbila viac a viac , bežny clovek ani nezachytí ze sa niekto v 8mej rade zasmial ale ,,my´´ ano, je nam do placu, chceme ujst ale ocitneme sa v pasci ze cokolvek urobime, ludia sa budu pozerat... a vzdy sa najde niekto, kto civí sposobom : preboha, ta veleryba co tu robi, to si mysli ze nejaka zumba ( aerobik, tabata,..dopln si co chces, je to jedno ) ju spasí ? ...odvsadial pocuvate že ste vsetkým ukradnuta, ze si vas nikto nevsima, .... to ale presne hovori ten co nezazil byt v takejto situacii a mylne hovori za vsetkých...okrem toho najhorsia formulka a pasca zaroven pri týchto cviceniach, ked uz opomeniem fakt ze niektorí z toho maju skor instastorky nez cvicenia, je, ze sa vzdy vsade pise ze to je pre vsetkých....co prakticky neexistuje, a chapem ze sa neda zohladnit stupen pokrocilosti, zdravotné a mentalne faktory kazdeho na tom cviceni, ale miesto toho aby to niekto riesil, klamat o univerzálnosti je prinajmensom nezodpovedne... kazdopadne mas stastie tam kde zijes z mojho pohladu, keby na nejaku zumbu chodili iba 3 osoby, alebo by konecne vzniklo skupinove cvicenie pre tucných ludi ( nemyslim tym ze niekto ma 2 a pol kila navyse a chce schudnut do plaviek ) tak by som sa urcite prihlasila, ale tam kde zijem ja ( bratislava) sa zumba takmer necvici a tam kde ano, to uz ani nieje skupinove ale masové cvicenie v obrovských halach kde by ma porazilo este medzi dverami... to len som ti chcela ukazat a vysvetlit aj iný pohlad na vec... v dobrom zavidim kazdemu kto zazil cvicenie bez tohto otrasneho sklucujuceho overthinking tornadu v hlave ktorý ho týra uz od cias zakladnej skoly a defacto normalne sportovanie nikdy nezazil...

anonym_0638aa
Včera o 13:44

Skupinove cvicenie je pre mna odstrasujuce. Par rokov dozadu som chodila na skupinovky ale uz som s tym sekla. Cvicim roky, mam dobru kondiciu a to je dovod preco si radsej zaplatim individualnu hodinu. Mam rada ked je cvicenie site na mieru. Na moju mieru. Nechce sa mi prisposobovat, obcakavat, klebetit atd… Chodim na reformer, chodim do fitka, financne ma to zatial nezruinovalo ale som na najlepsej ceste…🤣

ivana11155
Včera o 13:49

@anonym_autor ja chodim pilates (rozne druhy) a je dost plne. 10-12 eur vstup, co myslim, ze je dost a zeny zatial chodia. Ja by som sa doma cvicit neprinutila, preto chodim len na skupinove.

anonym_5aea86
Včera o 13:53
@lindusss2016

@barbarelle ja mam tpp na 8 hod 5 dni v tyzdni, do toho druhu pracu ako lektorka a aj tak chodim na dalsich 3-5 treningov pocas tyzdna. A to som rozvedena s dvoma detmi. Cas sa da najst, len si to treba vediet zariadit.

@lindusss2016 získavas medailu za aktivitu a ešte cez víkend masirujes🤣
@anonym_autor lebo u nás sa cvičí v čase kedy prídem domov, lebo to zdraželo, lebo mám deti a musím sa s nimi učiť.Jumping som mala rada, ale stale menili čas, v nedeľu doobeda mi to nevyhovuje atď...

michaela329
Včera o 14:00

Totot ale naozaj záleží skôr od lokality a typu cvičenia. U nás býva dedinský jumping plný - ženy nemajú moc možností a trénerka je strašne fajn, býva tam sranda - býva plný kulturak. S mužom chodíme na crossfit dvakrát do týždňa a vždy je nás tam 15.

anonym_12f7ce
Včera o 14:12

@anonym_autor už dva roky chodím na zumbu pre staršie dámy 😉 sme stabilná skupina cca 15 žien, občas sa niekto nový pridá, občas niekto vypadne. Možno záleží od ceny, miesta, času. Ja chodím 2x týždenne, niektoré kočky prídu len prvý deň o piatej, niektoré len druhý deň o šiestej. Niekto nemá kde nechať deti, niekto nemá rád skupiny 🤷‍♀️ niekto tebou vybraný štýl.

anonym_12f7ce
Včera o 14:21
@anonym_5e4959

mne napriklad vadia tie zeny, tie pachy, vonavky, prdy, klobasove grgy - ano aj take som zazila, mne to proste extremne vadilo - bol to konkretne jumping

na takom ako je aerobic mi vadia okrem vyssie spomenuteho stiesnene priestory, ze sa tam musim obmedzovat pri pohybe

na takom ako je pilates mi bolo neprijemne, ze tam bolo takmer ticho ako v hrobe a takisto tie pachy atd

okrem toho tiez ten fakt, ze sa objednavas na cas a podobne, ja nikdy neviem, co bude v robote, mam mega akcnu pracu

ja milujem beh a bike, zacvicim si doma - zvazujem fitko, neviem, ci to dam ale chcem skusit

@anonym_5e4959 včera som bola na takom cvičení, kde niektorá blízko mňa musela mať menzes.
Taký pach sa tam šíril, že dovidenia. Druhá vedľa mňa spotená neskutočne (áno, potíme sa všetci, ale nepoužiť dezodorant, nič a smrdieť potom ako starý cap 😵‍💫 to je fakt pecka). Potom prišli na rad posilovačky na zemi a kočka vedľa mňa ale že vkuse prdela. Počula som ju aj cez hudbu, až som sa neudržala a vybuchla do smiechu. Keby aspoň raz povedala 'pardon', ale nie, ona sa ešte tvárila, že nič. Okná zatvorené, lebo vonku lialo. No zážitok neuveriteľný 🤦🏻‍♀️

mandzula
Včera o 14:37

@anonym_autor Veď v skupine to ide lepšie ako samému 🙂. Nie, lepsie je mi samej.

lindusss2016
Včera o 14:38
@anonym_5aea86

@lindusss2016 získavas medailu za aktivitu a ešte cez víkend masirujes🤣
@anonym_autor lebo u nás sa cvičí v čase kedy prídem domov, lebo to zdraželo, lebo mám deti a musím sa s nimi učiť.Jumping som mala rada, ale stale menili čas, v nedeľu doobeda mi to nevyhovuje atď...

@anonym_5aea86 nie, cez vikend uz nemasirujem, teraz chodim do skoly alebo cestujem 🙂

anonym_5e4959
Včera o 16:02
@anonym_12f7ce

@anonym_5e4959 včera som bola na takom cvičení, kde niektorá blízko mňa musela mať menzes.
Taký pach sa tam šíril, že dovidenia. Druhá vedľa mňa spotená neskutočne (áno, potíme sa všetci, ale nepoužiť dezodorant, nič a smrdieť potom ako starý cap 😵‍💫 to je fakt pecka). Potom prišli na rad posilovačky na zemi a kočka vedľa mňa ale že vkuse prdela. Počula som ju aj cez hudbu, až som sa neudržala a vybuchla do smiechu. Keby aspoň raz povedala 'pardon', ale nie, ona sa ešte tvárila, že nič. Okná zatvorené, lebo vonku lialo. No zážitok neuveriteľný 🤦🏻‍♀️

@anonym_12f7ce
Presne si to viem predstaviť 😁
Ďakujem, neprosím si

ketrint
Včera o 18:24
@anonym_18cc6d

mozem ti napisat svoj iný pohlad na vec, skupinove cvicenie je pre niektorích ludi ( vratane mna ) absolutna nocna mora...ja som tlstoska celý zivot, a vzdy som tuzila ist na zumbu... ale nikdy tam nepojdem...je tam miliarda ludi, su tam baby s peknými telami, s ktorými ja sa v zivote nebudem mat o com bavit, hanbila by som sa co i len tricko vyzliect , ked cvicim som červen ako pavian, nevladzem ale ako sa poznam do posledneho dychu by som sa premahala az do skolabovania , len aby som nevzbudzovala pozornost... kadzdý chichot, kazdy pohlad by som sa hanbila viac a viac , bežny clovek ani nezachytí ze sa niekto v 8mej rade zasmial ale ,,my´´ ano, je nam do placu, chceme ujst ale ocitneme sa v pasci ze cokolvek urobime, ludia sa budu pozerat... a vzdy sa najde niekto, kto civí sposobom : preboha, ta veleryba co tu robi, to si mysli ze nejaka zumba ( aerobik, tabata,..dopln si co chces, je to jedno ) ju spasí ? ...odvsadial pocuvate že ste vsetkým ukradnuta, ze si vas nikto nevsima, .... to ale presne hovori ten co nezazil byt v takejto situacii a mylne hovori za vsetkých...okrem toho najhorsia formulka a pasca zaroven pri týchto cviceniach, ked uz opomeniem fakt ze niektorí z toho maju skor instastorky nez cvicenia, je, ze sa vzdy vsade pise ze to je pre vsetkých....co prakticky neexistuje, a chapem ze sa neda zohladnit stupen pokrocilosti, zdravotné a mentalne faktory kazdeho na tom cviceni, ale miesto toho aby to niekto riesil, klamat o univerzálnosti je prinajmensom nezodpovedne... kazdopadne mas stastie tam kde zijes z mojho pohladu, keby na nejaku zumbu chodili iba 3 osoby, alebo by konecne vzniklo skupinove cvicenie pre tucných ludi ( nemyslim tym ze niekto ma 2 a pol kila navyse a chce schudnut do plaviek ) tak by som sa urcite prihlasila, ale tam kde zijem ja ( bratislava) sa zumba takmer necvici a tam kde ano, to uz ani nieje skupinove ale masové cvicenie v obrovských halach kde by ma porazilo este medzi dverami... to len som ti chcela ukazat a vysvetlit aj iný pohlad na vec... v dobrom zavidim kazdemu kto zazil cvicenie bez tohto otrasneho sklucujuceho overthinking tornadu v hlave ktorý ho týra uz od cias zakladnej skoly a defacto normalne sportovanie nikdy nezazil...

@anonym_18cc6d ja som z BA, chodím len na skupinovky (5-6x do týždňa). Rôzne fitka, pod FormFactory, lebo majú dobre programy a umiestnenia fitiek a fakt skupinovky od rana, cez obed, až do neskorého večera a vždy si mám čo vybrať, striedam to…
A naozaj Ta chcem povzbudiť aby si to skúsila. Cvičí sa v prítmí väčšinou, vidíš osvetlené pódium s lektorkou. Nikto sa tam o Teba nestára a necumi, neposudzuje. Úplne fakt. Bezne v tých fitkach (aj na skupinovkach) vidím aj starých ľudí, aj tučných, aj neohybnych, aj všelijakých, naozaj mám pocit že na skupinovky si idu ľudia zacvičiť. Tam sa nedá fotiť a natáčať sa a pretrcat sa ako v časti kde je klasické fitko. 😉

ketrint
Včera o 18:26
@anonym_18cc6d

@anonym_18cc6d sú aj menšie aj väčšie sály, podľa toho čo Ti viac vyhovuje. Ale komunita je naozaj skvelá, buď total neutrálna alebo sa prehodí pár slov s tymi čo sa z videnia už pozname. Ale fakt si len každý odcvici a ide si zase po svojom. Úplne naozaj to chod skúsiť.

Strana
z2